Egyszeregy

Rákosi tapsolna örömében

2013. július 27. - bergerdaniel

Talán elhibázott döntés volt megdobálni Orbán Viktort Erdélyben, a gerillaakciót végrehajtó fiatalok nem tudhatták, mire készülnek megint. Pedig ha mögé néznek annak a felvetésnek, amit az Országos Választási Iroda elnöke mondott, gyönyörű lehetőségek villannak ám fel. Persze ha nem székelyek voltak, tehát egyáltalán nincsen magyar állampolgárságuk, akkor csak simán balhézni volt kedvük.

De ne kanyarodjunk el az akció jogossága felé, maradjunk témánál. Pálffy Ilona a Hír TV-ben ecsetelte, milyen változások lesznek jövőre, mikor mindenki leadja majd papírfecnijét, bár az is igaz, hogy hiába, no de ez is mindegy. Ami borzasztó a dologban, hogy Pálffy Ilona felvetése szerint:

„Feladhatja postán abban az országban, amiben lakik, feladhatja postán a Nemzeti Választási Iroda részére ezt a levelet, de eljuttathatja a választást megelőző 15. naptól az adott országban lévő konzulátusokra, nagykövetségekre. Ott majd lesz egy ilyen postaládának nevezett urna, ahol nem kell semmit sem igazolni, hanem bedobhatja. De bedobhatja akár az egész faluét is, hogyha valakit megbíznak azzal, hogy szedje össze, és vigye már be a konzulátusra, mondjuk Csíkszeredára ezeket a levélszavazatokat, borítékokat. Áthozhatják Magyarországra, ott is fel lehet adni postán. És Magyarországon is, a választás napján majd lesz minden választókerületben egy kijelölt szavazókör, ahol szintén leadhatók ezek a levélszavazatok.”

Ez kész. Rákosi Mátyás, ha élne, sírva könyörögne egy ilyen elnökasszonyért, aki gyakorlatilag legalizálta volna a kékcédulás választásokat - mert nem voltak azok, csak senki nem mert szólni a rendszerváltásig - mert ez valami olyan szintű baromság, ami még a Kiskopasznak sem jutott volna eszébe soha. Mennyi benzint spóroltak volna! Csak megkértek volna egy megbízható kádert, az összegyűjti, igazolás nélkül bedobja, kész is vagyunk, lehet garázdálkodni. Ne legyen igazam, de a Fidesz is erre készül, és ha ezt meg merik tenni, mi jön még?

Nem véletlenül említettem azonban, hogy van azért ebben lehetőség is: szépen leszavaz mindenki egy olyan pártra, ami még véletlenül sem a Fidesz, ezeket összegyűjtik, bedobják. Mert ugye akkor az ellenzék szavazóinak sem kell igazolványt mutatniuk, nem igaz? Kormányváltás az elszakított területekről, mekkora lenne már! 

Napnál világosabb, hogy ezek már tényleg mindent meg mernek engedni maguknak. Lehet kommentelőt perelni, lehet fontops fejlesztések helyett stadiont építeni (tudjuk ma már: a kurva nagy semmire), lehet választási csalást előkészíteni. Lehet hazudozni miniszterelnökként a gazdasági helyzetről, lehet bankvezért csicskáztatni. lehet ezt a birka népet addig nyúzni, míg csak bőr van rajta, és ha valaki szól érte, akkor lehet Redingezni és Bajnaizni is. Mi meg, persze, hagyjuk. Előre a Fülkefor 2014-ért!

UPDATE (07.28.)Pálffy Ilona közleményben magyarázta el, mi is ez az egész. Eszerint:

"Ez úgy történik, hogy a szavazólapot beteszik egy teljesen üres borítékba, amire nincsen ráírva semmi. Ezt a lezárt borítékot pedig belerakják egy másik borítékba, amelyben benne van az, hogy ki az, aki szavazott.
Ezt a levélcsomagot kell feladni a Nemzeti Választási Iroda címére. Azt, hogy abban mi van, hogy ki kire vagy melyik pártra szavazott, senki nem láthatja. Ugyanis a levelek feldolgozásakor csak a külső borítékot bontják fel, amelyben ott van a neve annak, aki szavazott, megnézik, hogy valóban regisztrált-e a választásra, és megfelel-e minden feltételnek, például, hogy a belső boríték le van-e ragasztva."

 

Viszont a belső borítékokat senki nem fogja látni.

A bejegyzés trackback címe:

https://egyszeregypol.blog.hu/api/trackback/id/tr805429132

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hamarosan jön: pesterzsébeti Narancs TV 2013.07.28. 15:48:23

Épül a trafikmaffia médiabirodalma Pesterzsébeten is. A módszer egyszerű: tönkretenni a helyi önkormányzati, közszolgálati médiát majd jöhet a FIDESZ-közeliek támogatása és helyzetbe hozása.  Íme a pesterzsébeti recept:  Válassz a szebb n...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szociknak vége 2013.07.28. 15:59:41

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Ahogy Orbánék sem adtak egyetlen állampolgárságot sem.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.28. 16:00:03

@MetroGoldwinMayer:

Nagyon helyes, hogy nem csinálják. Semmi köze ahhoz a magyar államnak, hogy XY magyar állampolgárnak van-e más állampolgársága is.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.28. 16:02:04

@MetroGoldwinMayer:

De iure nem adtak, azonban de facto igen, hiszen drasztikusan könnyítették az állampolgárság feltételeit. Korábban a magyar állampolgársághoz magyar nemzetiségűek esetében 1 év magyarországi letepedés kellett, most meg nincs ilyen követelmény többé.

Szociknak vége 2013.07.28. 16:02:07

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Ahhoz nem, de a parlamenti képviselőknél és fontos köztiztségekben (bár az EU-ban ált a sima rendőrnél, katonánál is) ez teljesen alap. Nemzetbiztonsági ügy.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.28. 16:03:37

@egysmás:

"Még akkor, amikor a fidesz a hazaárulást készítette elő, akkor mondták, hogy a határon túli magyarok állampolgársága természetesen nem jár automatikus szavazati joggal, hiszen ahhoz kell a magyarországi lakcím!"

Ez nem hazaárulás.

S a Fidesz természetesen hazudott, de legalábbis csúsztatott.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.28. 16:05:48

@MetroGoldwinMayer:

Oké, de ha megadják, akkor ez nem egy akadály. Gyakorlatilag csak annak nem adják meg jelenleg, aki nem magyar nemzetiségű vagy valami súlyos bűncselekményt követett el.

Korábban be se adhattad a kérelmet, ha nem volt meg a letelepedési engedély és kiadása óta nem telt el legalább 1 év.

egysmás 2013.07.28. 16:06:33

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Mi lenne a hazaárulás, ha az nem, hogy lehetővé teszik egy idegen ország polgárainak az ország bel- és külpolitikájába való beleszólást, valamint súlytalanítják az adott ország lakosságának politikai véleményalkotási képességét?

Ha ez nem hazaárulás, akkor mi lenne az?

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.28. 16:07:35

@egysmás:

"És ellenőrizni sem lehet, elvileg sem."

Ezt meg kell oldani mindenképpen. Joga van minden pártnak részt vennie ebben.

Szociknak vége 2013.07.28. 16:08:38

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Abban nincs veled vitám hogy könnyített szerzés van.

egysmás 2013.07.28. 16:10:14

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Mi lenne a hazaárulás, ha az nem, hogy lehetővé teszik egy idegen ország polgárainak az ország bel- és külpolitikájába való beleszólást, valamint súlytalanítják az adott ország lakosságának politikai véleményalkotási képességét?

Ha ez nem hazaárulás, akkor mi lenne az?

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.28. 16:15:19

@egysmás:

Az állampolgársági szabályok megváltoztatása nem hazaárulás.

egysmás 2013.07.28. 16:20:00

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Az nem, de idegen országok polgárainak az ország bel- és külpolitikájába való beleszólás lehetővé tételét, valamint az ország lakosságának politikai véleményalkotási képességét idegen államok polgáraival súlytalanítani az.

Akkor is hazaárulás, ha ezt az Alkotmányban, Alaptörvényben, Választási törvényben, vagy akár az anyjuk picsájában rögzítik.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.28. 16:22:51

@egysmás:

Magyar állampolgárok, mnemm idegen állampolgárok.

Jolka40 2013.07.28. 16:28:42

@Moin Moin: Tiszta és logikus gondolatmenet. A ma élők nem hibáztathatók Trianonért. Támogassuk a határon élő magyarokat a turizmusunkkal, magyar nyelvű szép- és szakirodalommal, hozzáférhető magyar TV- és rádióadókkal. Szeressük és tiszteljük őket, és ne tegyük ki őket a honfitársaik céltáblájának. Ez a kötelességünk, és nem több.

egysmás 2013.07.28. 16:28:48

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Ha jönne Turulbanszületett Csabakirályfi és kitalálná, hogy az üzbég-türkmenisztáni meg a Takla-makáni népek is kaphatnak állampolgárságot, majd meg is adja nekik, és az ő szavazataikkal elkezdi negligálni az ómagyarok véleményalkotási jogát, akkor is ilyen megértő lennél?

egysmás 2013.07.28. 16:29:23

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Ha jönne Turulbanszületett Csabakirályfi és kitalálná, hogy az üzbég-türkmenisztáni meg a Takla-makáni népek is kaphatnak állampolgárságot, majd meg is adja nekik, és az ő szavazataikkal elkezdi negligálni az ómagyarok véleményalkotási jogát, akkor is ilyen megértő lennél?

egysmás 2013.07.28. 16:32:50

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Vagy esetleg jönne valami liberálnáci, aki az ttalálná ki, hogy túl sok itt a vérmagyar, úgyhogy segítséget kér a német-francia-holland buzi haverjaitól, akik könnyen kapnának állampolgárságot, így szavazati jogot is, akkor is rendben lenne?
Az sem lenne hazaárulás?

Ezek szerint a politikai hatalomszerzésnek autentikus eszköze az állampolgársági szabályokkal való manipuláció, az állampolgárok számának mesterséges duzzasztása, esetleg csökkentése?

susu64 2013.07.28. 16:33:57

Rákosi annak örülne, ha látná, mennyi ökör tanítványa van még mostanság is. Kezdve a bloggerrel. Tépitek a szájatokat valamiről, amiről még azt sem lehet tudni, hogy hogyan fog történni. Éppen a választások kapcsán nem lehet olyan lebonyolítási rendszert létrehozni, ami a csalás legkisebb lehetőségét is megadja. csak jobb már előre cirkuszolni a valószínűleg elvesztett választások miatt. Ez igazi osztályharcos viselkedés.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.28. 16:37:12

@egysmás:

Mindez politikai kérdés.

Én azt hiszem, hogy inkább pozitív volt a magyar állampolgárság megadása a határontúliaknak.

egysmás 2013.07.28. 16:41:57

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: igen, a hazaárulás is politikai döntés.

A magyar állampolgárság megadása lehet, hogy pozitív volt (szerintem szánalmasan rossz ötlet), a választójog automatikus megadása, és gyakorlásának számukra való megkönnyítése viszont az ország lakosságának elárulása.

Gyakorlatilag kiszolgáltatta az újmagyaroknak a régi polgárokat.

susu64 2013.07.28. 16:55:27

Egy viszonylag friss hír:

Választási csalás: lyukra futott a Bajnai-párt

KA
Forrás: MNO, MTI
2013. július 28., 13:40

Nyomtatás

Nem fordulhat elő, hogy valaki igazolás nélkül, mások nevében adhasson le szavazatot a választáson – mondta Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda elnöke, cáfolva azt, hogy választási csalást lehetővé tévő technikai megoldások lennének a külhonban élő kettős állampolgárok szavazásával kapcsolatban. A Bajnai-párt korábban választási csalás tervezésével vádolta meg az NVI-t.

De csak hőbörögjetek, elvtársak!

Vigyázz autókihajtás! (törölt) 2013.07.28. 16:58:58

@egysmás: Kár túlreagálni a dolgot. A liberálisok megpróbálták a határon túli magyarokat kirekeszteni a nemzetből, de nem sikerült nekik, mi több a határon túliak viszont most szavazhatnak. Gondolhatjátok, hogy ezek után onnan hányan fognak a baloldalra vagy a liberálisokra szavazni...

Megint a tipikus önző, és másokról tudomást nem vevő gondolkozásmód: mi ott egy életre elintéztük magunkat, akkor dögöljön már meg a szomszéd tehene is.

Kepa 2013.07.28. 17:00:05

@Moin Moin: Ahogy mostanaban mondjak : Ott a pont !!

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.07.28. 17:02:04

a magyarázat még röhejesebb, mint az eredeti. :D

csak egy néző 2013.07.28. 17:02:52

@susu64:
Hány éves vagy kicsihuszár, hogy még hiszel a mesékben???

Netuddki. 2013.07.28. 17:04:35

@susu64: Ó B+! Aki képes a trafikmutyira pár huszadrangú haver, rokon zsíros álláshoz juttatása érdekében, az képes elcsalni az országgyűlési választásokat is. Itt már nem arról megy a vita, hogy csalni fog-e a fidesz? Hanem azon, hogy hogyan, és hogy lehetne megakadályozni.

Jó lesz ha ezt a többiek is észben tartják...

csak egy néző 2013.07.28. 17:07:30

Mennyi fityesz szavazó lenne Erdélyben, ha a Román kormány is megvonná az állampolgárságot azoktól, akik felvették másodiknak a magyar állampolgárságot??

Netuddki. 2013.07.28. 17:10:53

@Vigyázz autókihajtás!: "A liberálisok megpróbálták a határon túli magyarokat kirekeszteni a nemzetből, de nem sikerült nekik, mi több a határon túliak viszont most szavazhatnak. Gondolhatjátok, hogy ezek után onnan hányan fognak a baloldalra vagy a liberálisokra szavazni..."

- Akkor Bástya elvtárs, ezt vehetjük beismerő vallomásnak? Szóval a fidesz taktikája bejött, ezért volt szükség a határon túliak állampolgárságának és szavazati jogának megadására és mindezt ilyen formában, hogy biztosan a fideszre szavazzanak?

Hát kisfácán! A bőr az jó vastag a pofátokon. Gratula...

egysmás 2013.07.28. 17:16:51

@susu64: jajistenem, ennyire naiv lehet ember?

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2013.07.28. 17:25:45

Hikálok
A A A
Bayer Zsolt
- 2012. március 31., szombat
Álláspont
Hirdetés

" A hikál a hiéna és a sakál kereszteződéséből jön létre. Egyetlen előfordulási helye Budapest és környéke. A hikálok baloldali és liberális újságok szerkesztőségében élnek, valamint baloldali és liberális pártokba, szervezetekbe, egyesületekbe, Facebook-csoportokba tömörülve fordulnak még elő tömegesen. A hikálok gonoszsága, rosszindulata, aljassága határtalan. Kevés undorítóbb van a hikálnál.A hikálok falkába verődve portyáznak. Végtelenül gyávák és sunyik, ellenben rendkívül kitartóak. Ha valamit vagy valakit sikerül megragad­niuk, azt soha többé nem eresztik el. Undok vinnyogással, nyáladzva járnak a nyomában, bele-belekapnak a bokájába, marjába, egészen addig, amíg az áldozat halálosan el nem fárad, és elesik. Ha az áldozat esetleg visszamar, rúg, vagy csak ráüvölt az ocsmány csürhére, a hikálok azonnal vicsorogva visszavonulnak, és sírós hangon panaszkodnak, hogy bántják őket. Ilyenkor előszeretettel emlegetik az „emberi jogokat” meg a sajtószabadságot, s leginkább a demokráciát. A hikálok szerint ugyanis a demokrácia lényege az, hogy ők bárkit keresztre feszíthetnek, felfalhatnak, meggyilkolhatnak. "

- See more at: www.magyarhirlap.hu/velemeny/hikalok.html#sthash.Vqnafws8.dpuf

EZEK VAGYTOK BALLIBERÁLISOK!

csak egy néző 2013.07.28. 17:47:28

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!:
Köszönjük a bemutatkozásodat baromarcú. Már a nickneved is sokat elárul rólad.

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2013.07.28. 17:49:46

@csak egy néző:

A nickem tükör nektek. Vehetitek öszinte provokációnak is :))

visszakettopadlogaz (törölt) 2013.07.28. 17:59:56

a fidesz mindenkepp marad 2014 utan, ez nem kerdes. Az aranyokon lehet vitazni, meglesz e a 2/3 vagy sem... reszletkerdes.

Elkezdodik majd a penzosztas is valasztasok elott, halo!

Igazabol az onkormanyzati valasztasokon lesz majd kerdes hogy mennyi lesz tovabbra is ellenzeki vagy sem. Szerintem belatjak az emberek helyi szinten hogy nem erdemes "szellel szemben".

A demokracianak nem az a halala amit most a fidesz csinal, ( mi is itt kiabalunk pl ) hanem ha az emberek NEM LATNAK alternativat. Az az igazi baj.

csak egy néző 2013.07.28. 18:03:14

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!:
Mesélj már egy kicsit, köcsög, milyen érzés nyakig a Tusványosi posványos seggében? Szép látvány lehetsz a tükörben.

csak egy néző 2013.07.28. 18:05:20

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!:
Bocs. Most látom, hogy még csak gyakornoki státuszban vagy. Húzzál bele, mert még sokat kell nyalnod a vemzetvezetőd seggét.

Jhonnyq 2013.07.28. 18:24:47

@susu64: Minden ok megvan arra,hogy feltételezzük az esetleges választási csalást viszont semmi ok arra,hogy ezt ne tegyük.
Orbánék 4.éve csalnak mindenhol,lopnak el mindent és hazudnak szinte mindenben.
Ezt pedig hiába csomagolják nemzeti köntösbe,attól még nem elfogadható...

Orbán az Erdélyieket is csak használja és manipulálja,úgy mint az itthoni fanokat...

Becsületes brigantik 2013.07.28. 18:31:19

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!:

Barátom, a te megszólalásod, de már a nicked is nem egy politikai állásfoglalás, hanem egy pszichiátriai tünet!:-)

[Mielőtt lezsidóznál engem is, javallom, várj egy kicsit: mert nem tudhatod, ki van a komment végén!:)]

zengjen a dalunk fajtárs 2013.07.28. 18:44:03

@Moin Moin:
Te meg részletkérdéseken lovagolsz, amit ráadásul hol így, hol meg úgy kanyarítasz, hogy bele tudjad szuszakolni az érvrendszeredbe

Lehet vitázni a magyar állampolgárság megadásán történelmi és etnikai jogon, és akkor ezt tedd meg ha akarod. Ha elutasítod akkor rögtön egy tucatnyi ellenpéldát felhoz bárki, aztán elvitatkozhattok napestig. Mindenesetre elég hiteltelen, ha pont olyanok vonják kétségbe a jogalapot, akiknek leszármazási alapon jár egy közel-keleti ország polgársága

Ha viszont egyszer megvan valakinek a magyar állampolgársága, akkor nem lehet további feltételekhez kötni a szavazati jogát, mivel kikerülnének ebből a körből például a külföldön munkát vállalók, vagy egyéb okból külföldön tartózkodók. Egy EU tagállam pedig nem kontrollálhatja olyan módon a polgárai életvitelét, ami alapot nyújthatna egy ilyen jogfosztáshoz. Innentől kezdve pedig csupán egy lopakodó diszkriminációs törekvés, amit sokan hangoztatnak ezen a fórumon, hogy az adózáshoz, ittlakáshoz kellene kötni a szavazati jogot

Persze megértem libsinek lenni nem könnyű, hiszen egyszerre feltételezi a szabadságjogokért való óbégatást és mások szabadságjogainak a korlátozását

zengjen a dalunk fajtárs 2013.07.28. 18:51:15

@csak egy néző:
"ha a Román kormány is megvonná az állampolgárságot azoktól, akik felvették másodiknak a magyar állampolgárságot"

Mivel több mint egymillió moldáviai és talán ezer magyarországi román megkapta a román állampolgárságot, elég fura lenne egy ilyen lépés. Mint ahogy az is vitatható, bár nemzetközi példák alapján egyáltalán nem rendkívüli volna, ha a magyar parlamentből kizárnák a kettős állampolgárokat. Pedig úgy tudni van egynéhány belőlük

Bolsi Buster 2013.07.28. 19:18:29

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Ezzel nem értek egyet. Nem tiltásra gondolok, de a választóknak jogukban állna tájékozódni a kötisztségre pályázó állampolgárságairól is, mint személyes adatról.

Legalábbis elég faramucinak gondolom, hogy a sarki rendőr, közig alacsony rangú tisztségviselői, katonák magyar állampolgárok kell hogy legyenek, az irányítóikról meg azt sem tudjuk, mifélék.

Mesterlövész 2013.07.28. 19:18:54

Orbán, ismét a büdös cigány kurva anyád (, már bocsánat), de ezt még egyszer így akkor sem fogod megnyerni, te fasz.

Moin Moin 2013.07.28. 19:35:16

@zengjen a dalunk fajtárs:

Ers’ns: bi i a’ Boar, so i hob koana Stoads’ngehoarigkeit oan's Nahoststoots o'fgruand meane’ Obsammung.

Továbbá (feltételezve, hogy k.nagy árjaként értetted az előző mondatot…), ahogy egy (szintén árja) híres építész, bizonyos Ludwig Mies van der Rohe megmondta: „Az isten a részletekben van” – íg egy ekkora horderejű kérdésnél, mint az állampolgárság, igenis, fontosak a részletek és azok pontos és logikus illeszkedése! Tudom, hogy ez titeket, jogtákolókat és joghajlítgatókat baromira tud frusztrálni, de ez van, bocsesz…:-)

A továbbiakat megtalálod az eredeti kommentemben – már ha hajlandó vagy a tények szemszögéből és nem Orbán seggéből és a vad, irredenta és persze (ha már, akkor…) antiszemita nacionalizmus szemszögéből, vagy a Fidesz mindenáron való választási győzelme érdekében szükséges manipulációk szerint vizsgálni a kérdést!

Griaßt:

Moin Moin

gipsz.jakab 2013.07.28. 19:40:05

az erdéjieket támogattya (ellopott) közpénzből majd a fides kubatov

1000 Ft / cetli...

Bolsi Buster 2013.07.28. 20:05:50

@Moin Moin: A fidesz hibája ha a határon túliak nem az ellenzéket választják?

visszakettopadlogaz (törölt) 2013.07.28. 20:20:25

@zengjen a dalunk fajtárs:
hasonlo dilemma elott all Obamab a comprehensive immigration reformmal - 11millio illegalis munkavallalonak adnanak citizenshipet - na de mint a peldak mutatjak az tovabbi 4-6 embert jelent ( hazassag, szulok, gyerek, testver, kamuhazassag penzert, stb ) ami 20 even belul 44-66 millio "uj"allampolgart jelent egy 320 millios orszagban....

a dilemma ugyanaz - letezhet e "second class" allampolgar, korltozott jogokkal...

zengjen a dalunk fajtárs 2013.07.28. 20:27:56

@Moin Moin:
Ha elfogynak az érvek libsi oldalon, akkor jön:

- a kívülállók számára érthetetlen metanyelv (hátha nem tud hollandul);

- áttekinthetelen és homályos részletekre való hivatkozás, a maszatolósdi;

- "a vad, irredenta és persze (ha már, akkor…) antiszemita nacionalizmus ", önmagában is elgendő lehet

Ezek külön-külön is a pánik jelei, hát még így együtt. Készül az Együttbukta2014

zengjen a dalunk fajtárs 2013.07.28. 20:38:40

@visszakettopadlogaz:
Ez annyira távoli párhuzam, hogy inkább önmagában érdekes, mint a magyarországi helyzettel összehasonlítva. Közös talán annyi, hogy egy kihaló népesség mellett felmerül a tervezett immigráció mint lehetőség

Usák számára annyi a választás, hogy a feka vagy a ladino legyen a domináns kisebbség. Futurisztikai szempontból mindenesetre érdekes az országukat 50 év múlva elképzelni. Semmin se lepődnék meg a lehetséges forgatókönyveket tekintve

wirth6 2013.07.28. 20:38:58

@kovi1970: Folyton előkerül, hogy a többség elutasította, pedig ha megnézzük az érvényes szavazatot leadókat:
Igen: 51.57%
Nem: 48.43%
Tehát azoknak akik véleményt nyilvánítottak, a többsége a kezdeményezés mellett volt. A többiekről pedig csak találgatni lehet.

bulista 2013.07.28. 21:05:25

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: Kicsiköcsög, itt van a szerelmedtől egy másik remekmű, ha elolvasod, akkor lefosod a lábad szárát:

"Most biztosan nem kéne megszólalni. Mert hát kit érdekel az egész? Kaptak öt százalékot, éppen, hogy becsúsztak a parlamentbe fideszék. Fidesz? Ugyan kérem! Aztán meg én igazán jókor váltottam. Éppen jókor. Botrányok voltak már, de még potenciális esélyes volt a párt, sötét ló, akármi is lehetett volna belőle, így nem érhetett az a vád, hogy a végső bukás után menekültem el.

Hja kérem, fontos a jó ritmusérzék. Arról nem is beszélve, hogy milyen elegánsan tudtam hallgatni. Az igazi okokról. Semmi árulás, semmi fecsegés, diszkréció, pókerarc. Mindjárt csókos gyerek lettem. Most itt az idő az árulásra: igen, én az alapító atyák egyike, dr. Simicska Lajos és Tóth Béla miatt hagytam el a pártot. Ugyanis nem szerettem őket. Nagyon nem. Dr. Simicska körül egyre több lett a fegyveres őr, s lassan kezdtünk úgy kinézni, mint valami kokainbáró rezidenciája Kolumbia-alsón.

Meg a titok is egyre több lett, s a titkok számának emelkedésével párhuzamosan sűrűsödtek a fontos arcú fószerek, akikkel nem lehetett emberi szavakat váltani nőről, kajáról, piáról. Na, a Tóth Bélát pedig a Bécsi Kávézóban mutatták be nekem, rizsfelfújtat evett a picim, málnaöntettel, aztán kért egy leveseskanalat, hogy rendesen ki tudja hörpölni a jó szaftját neki. Na most, én igazán nem vagyon megjátszós, de ez mégiscsak zsenánt volt kicsinység.

Hát így. Ki hitte volna, hogy lassan majd megszeretem őket."

Bayer Zsolt, 1994. október 21. Népszabadság

susu64 2013.07.28. 21:07:38

@kovi1970: Ja, hát ha a 2002 - es elcsalt választásból indultok ki, érthető a félelem. Ne aggódj, kaptok még 4 év felkészülési időt.

visszakettopadlogaz (törölt) 2013.07.28. 21:07:54

@zengjen a dalunk fajtárs:

azt akartam csak szemleltetni hogy nincs masodrendu allampolgar. ( egyenlore )

USA: hat ez erdekes lesz. Az ujszulottek tobb mint 50%-a mar nem feher.

amugy en inkabb a latinokra szavaznek, a feketek bunugyi statisztikai kenterbe verik a ciganyoket. Inkabb a latinok.

bulista 2013.07.28. 21:12:43

@susu64: "2002-es elcsalt választás"?

Süsükém, te még a fidesz-dridok között s külön osztályt alkotsz...

susu64 2013.07.28. 21:13:29

@csak egy néző: de csak az eredeti Grimm mesékben. Aztán hiába vagy csak egy néző, ha nem látsz. Azt meg gondolom, hogy nekem már nagy gyerekeim voltak, amikor te még csattogós lepkét tologattál a porban.

susu64 2013.07.28. 21:20:51

@Jhonnyq: ez annyira hülyeség, hogy egy kicsit bővebben is kifejthetnéd, öröm olvasni a soraidat. Bár inkább ne fáradozzál, mert feltételezésekkel meg mende-mondával nem érdemes vitatkozni. (mellesleg, ha igaz az a mondás, hogy mindenki magából indul ki, akkor vajon te is a csalók közé tartozol? )

Jhonnyq 2013.07.28. 21:20:58

@susu64: Agyatlanka...2002-ben májusig ki volt a Miniszterelnök?
Ha csak szándékosan nem maguknak csalták el,hogy jól kibasszanak magukkal...

susu64 2013.07.28. 21:23:42

@bulista: gondolom akkor még alsós voltál, ezért nem tudsz róla. A külön osztály meg direkt kitüntető.

csak egy néző 2013.07.28. 21:24:10

@susu64:
Kiskancsó, lehet, hogy neked kellene gyufáért szaladni kettőnk közül. De gondolom, hogy abban a mocskos átkosban párttitkár lehettél, mert a hozzád hasonló köcsögök szokták a mellüket verni, hogy ők mekkora hős ellenállók voltak, pedig csak akkor is segget nyaltatok, csak más szinű volt a segg.

Jhonnyq 2013.07.28. 21:24:14

@susu64: Szerintem semmit nem kell kifejtenem ennél jobban mert ha nem vagy közvetlen,esetleg közvetett haszonélvezője a lopássorozatnak(ebben az esetben max nem akarod látni) akkor látnod kell mit művelnek Orbánék.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.28. 21:41:02

@Puskát kellett volna hozni:

Alapvetően ez is el fog múlni. Most még biztos, hogy határon túl a Fidesz jobb eredményt fog elérni, mint belföldön, de ez ideiglenes lesz. Amint lement a hiszti, a dolog normalizálódni fog.

A mai ellenzékből ma már csak a DK ragaszkodik a "fújj, nem adózik, nem él itt, ne szavazzon a jöttment" című lejárt szavatosságú hanglemezhez. Az E14, az LMP, s már az MSZP is kidobta ezt a lemezt a kukába. S az azutáni választásokon már nem lesz radikális különbség a külföldi és belföldi szavazatok között.

susu64 2013.07.28. 21:49:38

@csak egy néző: a kancsót meg a vázát hagyjuk, nem mondanék ilyesmit neked, túl hízelgő. Gondolom, még gyufát sem láttál, szóval hát szaladgálj csak. Amúgy meg: nem voltam és nem vagyok hős, melldöngető meg pláne nem. De az tény, hogy sem kisdobos, sem úttörő, sem KISZ és semmilyen pártnak sem voltam és vagyok a tagja, a szexualitást (seggnyalás) meg talán ne itt taglaljuk. Az is igaz, hogy az iskolából a Kossuth térre vittek bennünket, a Kossuth hídon keresztül, s mutatták a kivilágított parlamenti ablakot, amely mögött Rákosi pajtás ült és "dolgozott". Eléggé hatékonyan, ahogy az itteni hozzászólásokat olvasom, köztük a tiedét is.

susu64 2013.07.28. 21:54:37

@Moin Moin: Mies van der Rohet nem kéne a szádra venni. Ennyi marhaság közé igazán nem illik.

susu64 2013.07.28. 21:57:30

@Jhonnyq: Na, ma estére még egy utolsó, sokeszű barátom. Ugy a kérdést viccnek szántad? Egy kis olvasnivaló:
www.old.szentkoronaradio.com/jacks-corner/2010_04_13_mi-szol-a-valasztasi-csalas-mellett-avagy-miert-ilyen-kozhangulat

bulista 2013.07.28. 21:58:44

@susu64: Süsüke, én az 1960-as évek elején voltam alsós, amikor te még (szerencsére) a papád gerincében foglaltál helyet...

A választási csalás-mítoszodról meg csak annyit, hogy aki elhiszi, hogy azt nem az éppen hatalmon lévők, hanem az ellenzék tudja elkövetni, akkor vagy te is az Orbán-Simlicska-Nyerges bűnbanda haszonélvezője vagy - vagy egy példátlanul korlátolt fasz. Több variáció nincs.

csak egy néző 2013.07.28. 22:02:28

@susu64:
Csak egy kérdésem lenne hozzád te pártonkivüli, mivel foglalkoztál az átkosban?

bulista 2013.07.28. 22:12:28

@csak egy néző: Túl kényes volt a kérdésed, most töri a fejét egy nem égő válaszon!:)

susu64 2013.07.28. 22:19:35

@csak egy néző: Kedves vagy, hogy ennyire érdeklődsz. Hát lássad: 1. Megszülettem (hogy mikor, az maradjon titok, mivel már történelem.) 2. Szép gyerekkor, sok testvér. Apa B listás (tudod-e, hogy mit jelentett?), politikai okból elítélt (=börtön). 3. Óvodába jártam, aztán általános, gimnázium, szakmunkásképző, katonaság, egyetem, szakmérnöki. 4. Különböző munkahelyek, a diplomának megfeleő munkakörökben. Közben házasság és 6 (hat) gyerek nemzése és nevelése. Azóta meg így tovább. Újabb gyerekek és szép unokák. 5. Nyugdíj. Eléggé gazdag életút? Örülök, ha neked is tetszik.

susu64 2013.07.28. 22:26:39

@bulista: Gondoltam, hát legalább egy tizessel fiatalabb vagy. Velem ez az ötvenes években történt (mármint hogy alsós voltam). A péniszeddel nem foglalkoznék, mert eltértünk a tárgytól. a Simicska-Nyerges dolog meg csak a tudatlan szájtépőknek való, nem sok ismereted van erről, kérlek, hidd el, hogy többet tudok, persze nem eleget. Tudom azt is, hogy kontra viccnek szaga van, de hát néhány név nem ismerős neked? Hagyó, Puch, Karl Imre, Energol, Motim, Leisztinger, de hát nem is ez a lényeg. Ez kivétel nélkül minden országban így megy, legföljebb egy kicsit kultúráltabban.

csak egy néző 2013.07.28. 22:37:15

@susu64:
Gyönyörű életpálya, csak gratulálni tudok. Biztos azért piszkosul el voltál nyomva az átkosban (diplomádnak megfelelő munkahelyek) és a szocializmus váltotta ki nálad a tesztoszteron túltengést (6 gyerek), amihez gratulálok. Valószinűleg anyagilag sem voltál olyan nagyon kizsákmányolva, hiszen fel is nevelted mind a hatot (szép unokák), amihez megint csak nagy gratula. Gondolom a mostani nyugdijad sem a "nyögdíj" kategoriába tartozik. Már csak azt áruld el, hogy milyen érzés belekakálni a tányérba, amiből ettél? Most nem a szocializmus visszasírását kérem számon rajtad, csak ésszel nem tudom felfogni, hogy tapsolsz ennek a mostani hazug bagázsnak és ezt a sok szemétséget normálisnak tartod. Az előző bagázs is hazug volt, de ezekhez képest francia kisasszonyok voltak.

susu64 2013.07.28. 22:44:04

@csak egy néző: Erre nincs más válasz, csak jól eltaláltad, szarva közt a tőgyét. A gondolkodásod minősítésétől most inkább eltekintenék. Részemről a vuta lezárva. (A francia kisasszonyok nem értelmezhető).

Moin Moin 2013.07.28. 22:48:08

@susu64: Ugyan miért ne? Az öreg nagy rendszerező, rendteremtő volt - nem ráférne a Fideszre?:-)

csak egy néző 2013.07.28. 22:50:35

@susu64:
Már vártam, hogy mikor fogsz fölényeskedni, minősíten, mert értelmesen nem tudsz válaszolni. Részemről is itt a vége. Jó étvágyat a tányérodban lévő kakához. Hajrá Viktor.

bulista 2013.07.28. 22:52:18

@susu64: Mint bennfentes, azaz bandat-tag? Hát akkor valóban többet tudhatsz a Simlicska Lala birodalmáról...

wirth6 2013.07.28. 22:56:09

@egysmás: Ezek szerint te már meg sem állnál a listázásnál (szerintem arra sincs szükség), hanem egyenesen megtiltanád, hogy kettős állampolgár parlamenti képviselő legyen? Ugye a kettős állampolgár idegen ország polgára (is), képviselőként pedig elég jelentősen bele tud szólni az ország bel- és külpolitikájába.

wirth6 2013.07.28. 23:04:26

@Puskát kellett volna hozni: a képviselőknek is magyar állampolgároknak kell lenniük, ugyanis a választhatóság egyik feltétele, hogy rendelkezzen magyar állampolgársággal az illető.

Moin Moin 2013.07.28. 23:07:33

@zengjen a dalunk fajtárs:

Az érvek ott vannak az eredeti kommentben, igen sajnálom, hogy te úgy érzed: nem engedheted meg magadnak azt, hogy felfogd azokat!

...Vagy túl szűk a hely ehhez odabent?:-)

Az Együtt-féle szerencsétlen, töketlen társasághoz semmi közöm-közünk: mégis, mit remélhet bárki is Bajnaitól, akin még egy Mesterházy is kifogott?:-) Pánikban pedig akkor lennék, ha én is egy Fidesz-vezette országban élnék, továbbá, ha a Fidesz eltávolítására valóban csak olyan erők sorakoznának fel, mint az MSZP, az Együtt és hasonlók... "Got' sei Tank", nem így van!:-)

...Ja, a nyelv nem "metanyelv" és nem is hollandus, hanem anyanyelvem, a bajor (pontosabban: felsőbajor) tájszólás. Csak azért, hogy lásd: korántsem egyenlő a "szabadelvű, demokrata és européer" a "zsidóval"!

Moin Moin 2013.07.28. 23:13:05

@Puskát kellett volna hozni:

Nem: a Fidesz hibája az, hogy önző szempontokból megadta nekik az állampolgárságot és a szavazati jogot. A Fidesz hibája az, hogy ezeket a szerencsétlen külmagyarokat hazug, álságos nacionalista propagandával sztédíti, mintha bármiféle esély is lenne arra, hogy valaha is ezek a 93-95 éve más országokhoz tartozó területek, ahol ráadásul az adott országot alkotó népek óriási többségben élnek, visszakerülhetnének Magyarországhoz. A Fidesz hibája az, hogy ostoba és önző politikájával nem hogy erősítette volna gazdasági téren az "anyaországot", hanme gyengítette azt - ezáltal pedig tovább csökkentette és rontotta a szomszédos országokban élő magyar etnikum pozícióit.
Nem illik a "nemzettestvéreket" egy sima politikai-hatalmi játszmában fel- és kihasználni!:-)

Becsületes brigantik 2013.07.28. 23:20:46

@csak egy néző: Miért, a gazdáik, Orbán, Kövér, Simicsak is folyamatosan odafosnak. Mi lett volna a kis Orbán Vikorkából, ha maradt volna az az áldott Horthy-rendszer? Hát Kövér Lacikából? De Similalika szüle sem voltak éppenséggel "ärisztokräták"...:-)

Hogy is írta Ady: "úrnak, magyarnak egyként rongy" - hát igen!:-)

Jhonnyq 2013.07.28. 23:46:47

@susu64: Keményvonalas maradvány kommunista vagy mint Orbán de a legszebb, hogy fogalmad sincs az egészről...
Ne erőlködj úgysem érted, persze egy színvaknak nem lehet elmagyarázni egy színt...Ez a generációdra jellemző probléma...

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2013.07.29. 00:49:38

na, ma ez a 3. vagy 4. Orbánt pocskondiázó blogposzt.
váltott műszak, hétvégi pótlék. nem lesz olcsó.

Bolsi Buster 2013.07.29. 01:28:21

@wirth6: Nem erről írtam, hanem hogy milyen idegen ország állampolgára a magyaron kívül.

Bolsi Buster 2013.07.29. 01:37:25

@Moin Moin: A fidesz egyetlen állampolgárságot sem ad, csak a visszaszerzést könnyítette meg. Azt a HTM is eldöntheti, kíván-e élni ezzel, nem kell neki egy demokrata sem aki eldönti helyette. Szó nincs a területek visszacsatolásáról, a területnek semmi köze ehhez, bár jellemző a magadfajtára, hogy '38 - '45re nem emléxel. Abban egyetértünk, hogy a külföldi magyarok pozícit leginkább egy erős anyaország segíti. Ezt viszont nem zárja ki az állampolgárság sem, max van birca előző kommentjével értek egyet, most 2014ben valószínübb a HTMek fideszhez húzása de a későbbi választásokon ez egyáltalán nem egyértelmü már. Mindenkinek potenciális szavazóbázis. Afelől sincs kétségem, hogy a fidesz önző szempontjait figyelembe vette, de mint már mondtam, ezt a zicccert az ellenzék is kihasználhatta volna, de nem tette. Most már bánja.

egysmás 2013.07.29. 08:17:00

@wirth6: Amikor a következtetést tanulták az iskolában, te valószínűleg focizni voltál!

Nem baj!

Így lettél NER-kompatibilis.

zengjen a dalunk fajtárs 2013.07.29. 09:51:49

@visszakettopadlogaz:
Aki látni akarja hogy milyen lesz a feka-USA, annak nem is kell várni, elég ha elmegy Detroitba. Az ott tanyázók (lakosságnak nem nevezném őket) 85%-a feka, totál lepusztult az egykori amerikai álom, sok helyen nappal se ajánlatos az utcára kilépni, éppen most jelentette ba a város a csődöt giga-adóssággal a nyakában

A ladino Floridában már vidámabb az élet, bár ezek kubaiak és nem mexikóiak. Inkább ladino tehát mint feka, ráadásul a spanyolok közelebb állnak hozzánk mentalitásban mint a protestáns angolszászok

zengjen a dalunk fajtárs 2013.07.29. 09:57:10

@Moin Moin:
Azt akarod beadni nekünk, hogy a külhoni magyaroknak ne legyen beleszólási joguk a magyar politikába, neked meg bajorországiként legyen? Mi ebben a logika az "ego" hatalmán túl?

zengjen a dalunk fajtárs 2013.07.29. 10:04:53

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
"Az E14, az LMP, s már az MSZP is kidobta ezt a lemezt a kukába. S az azutáni választásokon már nem lesz radikális különbség a külföldi és belföldi szavazatok között."

Ezt kötve hiszem

Az MSZP soha nem fogja tudni átlépni az árnyékát. Új arculatot ölthet magára egy Mesterházival vagy egy másik aktuális bohóccal, de maga a párt ettől még a régi bolsi internáci mentalitású marad, vagy széthullik darabjaira

Az E14 és az LMP 2018-ban, ezt viccnek szántad? Ki fog emlékezni még rájuk?

visszakettopadlogaz (törölt) 2013.07.29. 10:17:34

@zengjen a dalunk fajtárs: egyertelmuen a latinokra szavazok. A szorgosabbja jon amugy is az usaba.

Moin Moin 2013.07.29. 11:58:50

@zengjen a dalunk fajtárs:

Orbán Viktor 2012. március 22-én, Münchenben az alábbiakat mondta:
„A német és a magyar gazdaság lassan, de biztosan összenő.”
Érted? Nem az erdélyi, vagy felvidéki, netán vajdasági és kárpát-ukrajnai gazdasággal, hanem a némettel! Márpedig azt jól tudod te magad is, hogy hosszabb távon minden politika irreális és bukásra ítélt, kivéve azt a politikát, amely koherenciában van a gazdasági tényekkel és alapokkal.

Most pedig képzeld el a következőt:

A Fidesz a külmagyarok szavazatival (is) megnyeri a 2014-es választást, mivel a külmagyarok szubjektív, érzelmi okokból egy nemzeties szólamokat hangoztató (ám a valóságos tevékenységét illetően éppenséggel „nemzetrontó”, a nemzet esélyeit elpuskázó) politikai erőt támogatnak. Ráadásul teszik ezt úgy, hogy egyáltalán nem gondolnak bele és nem törődnek azzal, hogy ez a bizonyos politikai erő a valóságban (és nem a szólamok szintjén) mit is tett és fog tenni az országgal?

Ezt követően pedig a Fidesz folytatja azt a politikát-gazdaságpolitikát, amely kiszámíthatatlanná és tervezhetetlenné teszi a vállalkozások jövőjét az országban. (Persze a Közgépét nem – de ez most nem téma…) Ennek következtében elmaradnak/máshová települnek német cégek beruházásai, fejlesztései és kivonulnak eddig Magyarországon működő német vállalkozások az országból. Emiatt csökken a magyar GDP, amelynek 28%-át jelenleg a német tulajdonban lévő cégek termelik meg (a magyar exportnak pedig kb. a 60%-a származik ilyen vállalatoktól)…

A külmagyaroknak a magyar politikába megadott beleszólási jog egy reménytelen kísérlet a Fidesz hatalmának prolongálásra. Azért reménytelen, mert a külmagyarok gazdasági tekintetben nemigen kapcsolódnak össze Magyarországgal. Ezzel szemben a német ráhatás kemény tény. Ahogy az említett müncheni találkozón Orbánnak Horst Seehofer bajor tartományi miniszterelnök mondta: „A magyar miniszterelnöknek a tárgyalások végére meg kell érteni, hogy Magyarország a délnémet gazdasági régióhoz tartozik.”

zengjen a dalunk fajtárs 2013.07.29. 12:32:25

@Moin Moin:
"„A magyar miniszterelnöknek a tárgyalások végére meg kell érteni, hogy Magyarország a délnémet gazdasági régióhoz tartozik.” "

Amennyiben ezt politikai nyomásgyakorlásra akarják felhasználni, akkor nem sokat változott a mentalitás egy másik neves bajor politikus 1945-ben bekövetkezett halála óta

wirth6 2013.07.29. 12:40:53

@egysmás: Esetleg valami személyeskedésen túlmutató válasz? Vagy talán megmagyaráznád, hogy mi nem igaz a következők közül:
- A kettős állampolgár polgára más államnak
- A parlamenti képviselők beleszólnak az ország kül- és belpolitikájába.
Akár hogy is, amit a hazaárulásról írsz az egyszerűen nonszensz. Más oldalról: mivel az Európai Uniónak vannak közös politikái, amelyek minden tagállamra érvényesek, így megint csak oda lyukadunk ki, hogy EU tagként más országok polgárai beleszólhatnak a politikánkba.

Moin Moin 2013.07.29. 13:38:35

@zengjen a dalunk fajtárs:

Az nem politikai nyomásgyakorlás, ha két régió között szoros, szerves és természetes gazdasági kapcsolat van. Bajorországgal ez több mint ezer éve áll fenn (gondolj I. Istvánra!). Ez a kapcsolat segít munkakultúrát-technológiát fejleszteni Magyarországon és a munkaultrán keresztül a polgárosodást, a polgári mentalitás.

Az viszont kifejezett politikai nyomásgyakorlás, ha közalkalmazottakat terelnek kötelező és teljesen felesleges kamarába, mint a pedagógusokkal teszik. Az is kifejezetten a politikai nyomásgyakorlás kategóriája, ha az államhatalom eltervezi a köztisztviselők egy jelentős körének folyamatos és kontroll nélküli titkosszolgálati megfigyelését, ahol az összegyűjtött adatok tárolása és felhasználása teljesen szabályozatlan és átláthatatlan. Politikai nyomásgyakorlás az adóhatóság, az ügyészség, a bíráskodás és az alkotmánybíráskodás „kormány- és pártközeli” figurákkal való feltöltése és kifejezetten a politikai nyomás eszköze lesz az is, ha „Fidesz-közeliesítik” a magyar bankrendszert, hiszen ebben az esetben a vállalkozói hitel-kihelyezések feletti döntés sem pusztán az adott üzleti terv megalapozott mivoltán áll majd. De politikai nyomásgyakorlás volt annak idején a magán-nyugdíjpénztári tagok felél kommunikált „Ha maradtok, akkor nem kaptok állami nyugdíjat!”-szöveg sem (amelyet aztán persze, mikor már indifferens volt, visszavontak…).

Soroljam még? Hiszen szinte csak ilyen példák vannak az elmúlt három év magyar belpolitikájában!

…Hitler pedig, akire utalsz, nem bajor, hanem braunaui osztrák volt.:-) Viszont bajor volt az a bíró, aki őt annak idején börtönbe záratta…

egysmás 2013.07.29. 13:39:38

@wirth6: A parlamenti képviselő egy megbízott, akit a választók bíznak meg az ő képviseletükkel, ügyeik intézésével.

A választók megbíznak valakit, aki szerintük alkalmas arra, hogy a dolgaikban döntsön, döntéseivel az életüket befolyásolja, stb.
Ez a választók dolga, megbízhatnak egy idegent is tőlem, azt sem tartanám tragédiának, ha a választható embernek egyáltalán nem kellene magyar állampolgárság, mert őt a néphatalom juttatja pozícióba és a nép önrendelkezésének _szerintem_ nem kellene ilyen módon korlátot szabni.

Viszont, amikor a politikusok a választási rendszert úgy alakítják át, hogy a képviselők megválasztásának a jogát adják oda olyanoknak, akiket a döntésük következményei nem érintenek (mert sem magyarországi lakhellyel, sem érdekeltséggel, sem semmivel nem rendelkeznek), az az ország lakosságának, a népnek az elárulása, mert a lakosság önrendelkezési jogát csorbítja, ami pont a hazaárulás.

Az újmagyarokra márpedig semmilyen hatással nem tud lenni a magyar kormány.
Sem a gazdaságpolitikájának nem lesz rájuk hatása, sem az okatáspolitikájának, sem az erőforrásgazdálkodásának, sem semminek, így az ő szavazatuknak nincs, mert nem tud lenni negatív visszaható következménye.

A személyeskedésről: leírtam feljebb is, hogy mi a bajom az újmagyarok szavazati jogával, nevesítve, hogy idegen országokból importál polgárokkal súlytalanítja a helyieket önrendelkezési lehetőségeit.
Az önrendelkezésnek, amennyiben az képviseleti módszerrel valósul meg, márpedig nincs köze ahhoz, hogy KIT választanak meg az önrendelkezők, tehát nem lehet kikövetkeztetni a fenti szövegeimből, hogy szerintem milyennek is kell lennie egy képviselőnek.
És azért nem lehet, mert nincsen logikai kapcsolat a kettő között.

Így " Amikor a következtetést tanulták az iskolában, te valószínűleg focizni voltál!" ha szó szerint vesszük, persze nem igaz, mert ezernyi más dolgot is csinálhattál a focizás helyett, így igazából egyáltalán nem valószínű, hogy pont fociztál.
Viszont, a magyar nyelv árnyalása, jelentéstartalmi spektruma, szabad kifejezésalkotási potenciállal ruházza fel a használót, aki bízhat abban, hogy a másik, az úgynevezett "közös tudás"-t használva ráébred arra, hogy az adott szöveget nem szó szerint kell értelmezni, hanem annak jelentéstartalmi mélységiben rejlő, kifejtendő jelentéstartalmat kell figyelembe venni a közlés befogadása során.

így lesz a fenti mondatból, miszerint: " Amikor a következtetést tanulták az iskolában, te valószínűleg focizni voltál!"
az az elsődleges jelentés, hogy NEM TANULTAD MEG A HELYES KÖVETKEZTETÉS MÓDSZERÉT.
Az árnyalása/másodrendű jelentéstartalma pedig a következő: kb annyi eszed van, mint Magyarországon azoknak, akik focival foglalkoznak -mi tekintve a nemzetközi megmérettetés eredményét azt jelenti, hogy nem túl sok- ami ugyan személyeskedés, de a fenti kérdésed alapján fennálló tudásszint-hiátusod okán ennek felismerésének számodra nehézségekbe kellett ütköznie, így az, hogy felismerted pusztán a véletlen műve.

wirth6 2013.07.29. 19:21:41

@egysmás: Ez sokkal érdekesebb és jobban kifejtett válasz volt, el is gondolkoztam, hogy ha a következtetésnél nem is, de talán az előfeltevéseknél hibát követtem el azzal, hogy a képviselők speciális helyzetét nem vettem figyelembe. De azt hiszem ezt végső soron nem is tehettem volna meg, hiszen nem a képviselők helyzete a kérdés, hanem az, hogy TE mit gondolsz erről, és ez csak feltételezés lehet részemről. Azért is akartam minél kevesebb előfeltevéssel dolgozni, mert azt akartam megmutatni, hogy azt általad leírtak: "Mi lenne a hazaárulás, ha az nem, hogy lehetővé teszik egy idegen ország polgárainak az ország bel- és külpolitikájába való beleszólást" azaz hogy más ország állampolgára ne tudjon beleszólni a kül- vagy belpolitikába következetes végigvitele (nyilván volt ebben túlzás is) többek között hova vezethet.

Érdekes egyébként az is, mennyire másképp gondolkoztunk a következtetés tanulásával kapcsolatos megjegyzésedről is. Számomra az órák helyett focizás annyira összekapcsolódik az általános iskolával (még ha nem is nagyon emlékszem, hogy hányszor fordulhatott elő ilyen ténylegesen), ahol a diákok logikának csak az alapjait tanulják (azt se külön témakörként), hogy a másodrendű jelentéstartalom az én értelmezésemben, hogy még általános iskolás szinten sem tudsz következtetni. Tehát végül is mondhatjuk akár, hogy véletlen jutottam arra a következtetésre, hogy lehülyéztél (és aztán a legutóbbi hozzászólásodban megint), hiszen nem azt a gondolati utat jártam be, mint amit te elképzeltél.

zengjen a dalunk fajtárs 2013.07.29. 22:32:43

@Moin Moin:
Fárasztó veled vitatkozni, mert mindenfélét összehordasz, aztán pontonként kellene cáfolni, pedig offtopic igazából. Mi köze a bajor-magyar gazdasági kapcsolatoknak a választójoghoz?

Amiket a politikai nyomásgyakorlás kategóriába sorolsz, azok egy államhatalom belső működési rendjének szabályozási körébe tartoznak, például a kötelező kamarai tagság (pont Németországban ne tudnák?). Vagy olyan dolgok, amikről odakinn is olvashatsz bőven "Parteibuchwirtschaft" címszó alatt. Német nyelvterületen nincs olyan hogy "az adóhatóság, az ügyészség, a bíráskodás és az alkotmánybíráskodás „kormány- és pártközeli” figurákkal való feltöltése "? Osszad odahaza az észt, majd meglátjuk mire mentél vele.

A köztisztviselők megfigyelése a korrupcióellenes harc része, amit éppen a külföldi befektetők kérnek számon, ha viszont csinál valamit a kormány, akkor jön a libsi ajvékolás. Libsinek semmi sem jó, csak akkor ha ő van hatalmon, egyébként kitör belőle az anarchista. De itt nem lesz egyhamar libsi világ, bár lehet hogy a németek - ha megkapnák a beleszólást az elképzeléseiddel összhangban - Konrádot neveznék ki királynak, és Heller volna az udvarhölgye.

Hogy Hitler bajor volt vagy osztrák? Ha sikeres politikusként emlékeznének rá akkor mindkettő magának követelné, így meg pont ellenkezőleg. Az igazság a kettő között van valahol, kétlem hogy dialektus problémái lettek volna Münchenben
süti beállítások módosítása