Egyszeregy

Békemeneten jártam

2013. október 23. - bergerdaniel

Persze, mert mazochista vagyok. Iskolai feladatomul választottam, hogy egy rövid anyagot telefonnal leforgatok, majd remélhetőleg olyan jegyet kapok rá a tanár úrtól, hogy legalább ezen tárgy miatt ne kelljen aggódnom. A végeredmény katasztrofális, de most csináltam ilyet először, ahogy a Sony Vegasszal is most szarakodtam első ízben. Az eredményt láthatjátok, nem ragozom tovább. Ennek ellenére a napnak így is vannak bőséggel tanulságai.

Fél kettő környékén értem ki a Bem térre. Már ekkor világos volt, hogy nem három embert érdekel a dolog - ha hihetünk Bencsik András facebook-posztjának, még provokátorok is megtisztelték jelenlétükkel a menetet - sehol nem olvastam később ilyesmiről, egyetlen hangos elégedetlenkedőt láttam csak a Vígszínháznál.

Kettő után egy kicsivel indult el a hömpölygő tömeg. Előtte Széles Gábor, Bayer Zsolt, Bencsik András és Fricz Tamás tartottak rövid beszédet, mind leszögezve, hogy semmi esetre se nyúljanak a provokátorokhoz, Inkább fénykép, és majd jól beazonosítják őket. Oké, mindenki értette, mehetünk.

Bayer külön kiemelte, hogy évről évre többen jönnek a Békemenetre, mert ők békések, és méltóságteljes politikát szeretnének - valamint, ahogy később Orbán is elmondta, "2014-ben befejezni végre a rendszerváltást". Sajnos nem kerültem közel Bayerhez, hogy megkérdezzem tőle, vajon életében minden publicisztikájával hozzájárult-e a jámborabb közélet megteremtéséhez. Még a menet előtt relatíve jól odafértünk a sajtó munkatársaival a főszervezők közelébe, így rettenetesen szar ugyan, de kép is van a modern kori Petőfiről (amit természetesen csak a Bocskai-ruha indokol):

DSC_0179[1].jpg

Nagyjából a menet indulásától a már említett nagykörúti incidensig semmi érdemleges nem történt. Néha Szélesék hangulatjavító intézkedésként beleordították a mikrofonba, hogy milyen sokan vagyunk, és még a fejünk felett szálló helikopter is minket mér - remélem, tényleg, különben megint tele lesz a net összeesküvés-elméletekkel. Az Oktogon után egyre többen is többen pihentek le az Andrássy úti padokra - rengeteg volt az idős, meleg is volt, világos. Megjegyzendő még, hogy az egész idő alatt legfeljebb annyi összezörrenést lehetett hallani, hogy ne álljunk egymás lábára. Az ezerszer kért méltóságteljes vonulás azonban tényleg megvolt - fene gondolta, hogy csak a politikusaik idióták, a szavazópolgárok tényleg jámborak. Pedig de sok agresszív rezsicsökkentős aktivistáról lehetett olvasni!

A Hősök terénél a szónok külön köszöntötte a menet akkor odaért elejét, egy Cseh Tamás-dal (Corvin köziek) és egy Vörösmarty-vers után következhetett Orbán Viktor. Addig egész jól éreztem magam (csak hatan küldtek el meleg éghajlatra, mikor nyilatkozatot kértem), de ami ezután jött, na attól leraktam a hajam.

Mindannyian olvashattátok, miket mondott, minden hírportál kiemelte a lényeges momentumokat és mondatokat (Továris - Tavares, ha-ha), de annyit még hozzáteszek: talán nem biztos, hogy bölcs dolog percekig egy levegővel kommunistázni, majd nem sokkal később József Attilára hivatkozni, ha végre valami okosat is mondunk.

Az nagyjából tiszta volt, hogy egy kedvelt párt rendezvényére azért megy az ember, hogy megtapsolja miniszterelnökét vagy csak kedvelt politikusát - a leghangosabbak a 444.hu szerint a jobbikosok voltak, a leghalkabbak a Békemenetesek - de hogy kezünket folyton tapsra váratva felemelve tartsuk, mintha magunktól nem tudnánk tapsolni, ami azért enyhe birkaszellemet vetít elő. Persze ez lehet csak tisztelet, az sem túl egészséges, mikor belefojtjuk a szót pártunk elnökébe - hogy Mesterházy már tényleg levágott egy picsahisztit ezek után, az meg csak őt minősíti. De ez mellékszál...

De még egyszer mondom, sokkal rosszabbra számítottam. Még azt a hangoskodót sem verték meg vagy minimum lökdösték, kinevették és haladtak tovább. Pozitív csalódás volt ez a délután, mondjuk ki kereken. 

Orbántól meg - hát, nem vártam mást.

DSC_0181[1].jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://egyszeregypol.blog.hu/api/trackback/id/tr385596554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

OkoskaTo:rp 2013.10.24. 10:19:16

1989-2013: Élt 24 évet? (t.i. a Demokrácia) Ezt ünneplik?

Tüntess az orbáni diktatúra és simli ellen! 2013.10.24. 10:19:34

Elöl gurult a Bájér Zsót, a Fritz, A Széles, meg a szarházi Csizmazia! Szánalmas egy banda, de milyen pénzekből bégetnek és fizetik a zsoldosokat?

Csak egy új, nem sározódott, jó kiállású, karakteres, európai arccal lehet leváltani a törpe diktátort.
A meglepetéstől lebénulva, az ekéző puskaporokat ellőve bénázna a bóvli banda.
De ehhez tényleg egy emberként mögé kellene állni az ellenzéknek. A váltás után jöhetne az egyezkedés.

Ez az egyetlen esélye az ellenzéknek és hogy mindenki menjen el szavazni!

A Kubatov lista alapján ők még a zárás előtt is felszólítják az övéiket, hogy azonnal menni szavazni!

ORBÁN LE KELL ÉS LEHET VÁLTANI!

Netuddki. 2013.10.24. 10:25:34

Az éppen regnáló kormány MELLETT tüntetni???
Hadd ne mondjam mikor láttam utoljára ilyet, meg ez melyik kormányok sajátja.
A bajeréknak meg megint szép karácsonyuk lesz amikor december elején megkapják mindezért a prémiumot. Sok birka meg önként megy utánuk a vágóhídra, ehhhh...

bergerdaniel · http://ujkurir.blog.hu 2013.10.24. 10:29:08

@KIM OR BÁN a nemzeti szarjankó!:
Egyetlen baj van ezzel: az úgynevezett ellenzék egy prominens személyisége tegnap is meg tudott sértődni. Milyen összefogásról beszélünk?

2013.10.24. 10:45:40

Érdekes írás egy a napi politikával átszőtt megemlékezésről arra az eseményre, amelyet ötvenhét ( ! ) évvel a megtörténte után sem voltunk képesek egyértelműen és egységesen definiálni.

Mondjuk az, hogy minden párt az aktuális napi politikai céljainak terjesztésére használta fel ezt a napot, ez fémjelzi a mai állapotokat.

Sikerült ezt az ünnepet is politikai nagygyűlések szintjére degradálni, ahelyett, hogy méltó módon emlékeznénk. Ez a méltóság pedig azt kell, hogy jelentse, hogy ezen a napon mindenki félreteszi a politikai csatározások eszközeit és nem keveri a napi politikát a megemlékezésbe.

Az az ország, amelynek népe a pártszimpátiát félretéve nem tud méltósággal emlékezni egy nemzeti ünnepen, saját magáról állít ki szegénységi bizonyítványt.

Elegem Van · http://elegemvan.blog.hu 2013.10.24. 11:15:07

A sok reményárus és reményvásárló. Mindenhol. Se több, se kevesebb...

♔bаtyu♔ 2013.10.24. 11:35:18

@kovi1970: Nem tüntetett ott senki.

Birka? Na ne hülyéskedj, inkább az a birka, aki nem tanult 2002-2010 között.

♔bаtyu♔ 2013.10.24. 11:36:19

@...elmúlik...: Semmi akadálya nem volt ennek sem.

♔bаtyu♔ 2013.10.24. 11:38:30

Ballibsik: A békemenet azt mutatta, hogy a kommunisták mai utódjai sem kellenek.

Ennek demonstrálása pedig azért volt békés, mert nem a kommunisták utódpártja van hatalmon, ezért ide elég a "tömeg" látványa is.

Tiborpapa 2013.10.24. 12:06:02

Amit az ellenzéki oldalon látunk, az egy folyamat része. Olyan, mint a házasság előtti időszak. Tapogatják, simogatják egymást, néha egy-egy pofon a miheztartás végett, sok őszinte, békés beszélgetés, odafigyelés, megértés, aztán jöhet az összeborulás. Kompromisszumok sokasága, önként, belátva. Egy egészséges társadalom úgy működik, mint egy egészséges család.
A magyar társadalom beteg. A jobb oldal jelenleg egészséget hirdet, de mérget csöpögtet. Demokráciát hirdet, de diktatúrát gyakorol. A baloldal szintén demokráciáról szónokol és most jó úton is jár, de könnyen kísértésbe esik, mint tapasztalhattuk a múltban.
A mostani kormány útja rossz, bár kevesen látják még a hívek közül. Túlságosan ki van világítva még nappal is, ami nem segít a látásban, inkább elvakít. Az út vége pedig szakadék. Mire észreveszed, késő. Nem fognak könnyet ejteni azért, aki beleesik, nem fognak segíteni, ne legyenek illúziói senkinek.
A baloldal még bizonyíthat, mint az a házastárs, aki félrelépett. Bízunk-e benne, vagy sem. Jelen pillanatban a pofonoknál tartunk. Aztán meglátjuk.

vladimir964 2013.10.24. 12:31:15

Ugyanolyan feudalista, demagóg, pökhendi, és széthúzó orsztág vagyunk, mint száz éve. SEMMI sem változott azóta:

- Ady Endre -

Magyar jakobinus dala

Ujjunk begyéből vér serken ki,
Mikor téged tapogatunk,
Te álmos, szegény Magyarország,
Vajon vagy-e és mink vagyunk?
Vajon lehet-e jobbra várni?
Szemünk és lelkünk fáj bele,
Vajon fölébred valahára
A szolga-népek Bábele?

Ezer zsibbadt vágyból mért nem lesz
Végül egy erős akarat?
Hiszen magyar, oláh, szláv bánat
Mindigre egy bánat marad.

Hiszen gyalázatunk, keservünk
Már ezer év óta rokon.
Mért nem találkozunk süvöltve
Az eszme-barrikádokon?

Dunának, Oltnak egy a hangja,
Morajos, halk, halotti hang.
Árpád hazájában jaj annak,
Aki nem úr és nem bitang.

Mikor fogunk már összefogni?
Mikor mondunk már egy nagyot,
Mi, elnyomottak, összetörtek,
Magyarok és nem-magyarok?

Meddig lesz még úr a betyárság
És pulyahad mi, milliók?
Magyarország népe meddig lesz
Kalitkás seregély-fiók?

Bús koldusok Magyarországa,
Ma se hitünk, se kenyerünk.
Holnap már minden a mienk lesz,
Hogyha akarunk, ha merünk.

jogalany 2013.10.24. 12:32:26

A hangulat jelentés kíváló. Jól tükrőzi a birka szinonimája gyanánt odarendelt tömeget.
Mindkét helyen!!
Az hogy O.V.-nál többen jártak, természetes, hiszen nincs más párt mely az elvétel mellé adna is valamit - vissza. Ez olyan megható, hogy simán elérzékenyül a nép, annak ellenére, hogy amit kapunk az édes kevés, de! több a semminél.
A népben pedig él az a hamis bibliai mondás, hogy ne hajtsátok el a legyeket, mert ezek már nem csípnek annyira, de az újak még naon éhesek.
És a fidesz nyerni fog, mert az a tapasztalati anyag nem megy át, hogy a sok légy mellé, bőven odafér még az éhes sokkal több is.
Az ellenzék meg úgy semmit mondó ahogy van.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.10.24. 12:37:52

Miért nem lehet a politikai párt melletti/elleni tüntetéseket máskor szervezni? Miért kell minden ünnepnapot tönkretenni?

Mária 2013.10.24. 12:39:30

Valamelyik portál képanyagában még egy birkának öltözött fiatal lány is menetelt a sorban, őt se zavarták haza, vagy ilyesmi.

Szóval tényleg tud valamit az a tábor, azon kívül is, hogy mennek vonulni, ha hívják őket.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2013.10.24. 12:44:28

Összefogás, menjünk együtt! -
- skandálják balszélen rendre.
Ím a közös jelölt meggyütt,
Itt van végre Frady Endre!
:)

2013.10.24. 12:58:23

@♔bаtyu♔: Jaj, dehogynem. Csak akadálya volt.

Tímár Mihály 2013.10.24. 13:04:46

Utoljára Kádár idején, 1957. május elsején volt ekkora tömeg a Hősök terén. A hasonlat nem véletlen...

Larry Silverstein 2013.10.24. 13:08:39

@Tiborpapa: Én a szétesést látom a 'baloldalon'. Igaz nem ma kezdődött ez és nem 2014ben ér véget.

Dekatlon 2013.10.24. 13:24:09

Valahogy erről a Békemenetről mindig ez ugrik be:
A HÁBORÚ: BÉKE
A SZABADSÁG: SZOLGASÁG
A TUDATLANSÁG: ERŐ

vadi3 2013.10.24. 13:36:50

@♔bаtyu♔: Szerinted, ha nem adj isten visszakerülnek a ballibsik a kormányba, akkor az jogot ad a nem balosoknak a tévészékház ismételt ostromához. Szerinted az szerzett jog, hogy ha olyan van hatalmon akit nem szeretek, akkor mehetek az utcára, de nem tüntetni, hanem TV székházat ostromolni, autót gyújtogatni, TV büfét kifosztani.

Larry Silverstein 2013.10.24. 13:42:44

@vadi3: ha nem adj isten visszakerülnek a ballibsik a kormányba, akkor az jogot ad a nem balosoknak a tévészékház ismételt ostromához.

1. nem kerünek kormányra
2. hazudszmint egy bolsi, senki nem azért őrjöngött az utcán, mert a bolsik voltak kormányon, hanem a böszmeség miatt

3. ha most a böszme lenne kormányon a hoaxvideó miatt defenesztrálná a szemét náci tömeg

Hehe

vadi3 2013.10.24. 14:05:16

@Larry Silverstein: A bal kezed a bal kezed, a bal lábad pedig a bal lábad, ha a lábad a nyakadba teszed, akkor is a lábad. A "böszme" éppen akkor miniszterelnök volt és nem a falusi edző segédje. A miniszterelnököt leváltani szokták bizalmatlansági idítvánnyal, a falusi edző segédjét pedig elhajtani. Ne keverd össze a dolgokat. Attól ,hogy a böszme éppen akkor még miniszterelnök volt a TV székház ostroma, az autók felgyújtása a büfé kifosztása nem éppen politikai tüntetés volt, hanem inkább köztörvényes bűntett. Megjegyzésem éppen erre vonatkozott. A törvényeket csak és kizárólag egyféleképp lehet értelmezni, és nem aszerint, ki mit akar belőle kiolvasni.
A hoaxvideóról pedig ne beszéljünk, mert az egy kabátlopási ügy. Éppúgy lehet mögötte néhány buzgó jobbos aktivitsta, mint az MSZP valamely tagja. Az igazságot már nem fogjuk megtudni soha, mert bárki áll ki bevallani, hogy én voltam, a kétkedés mindig megmarad, hogy nem is, hanem a másik volt, te csak a balhét akarod elvinni.

♔bаtyu♔ 2013.10.24. 14:06:47

@vadi3: Szerinted egy szélsőséges ballibsit összetéveszthetek akkor veled?

Ráadásul még az sem biztos, hogy a TV székház ostroma nem provokáció volt. Nem lefutott még ez a történet.

Tiborpapa 2013.10.24. 14:09:08

@Larry Silverstein: Talán azt látod, amit látni szeretnél, mint oly sokan.
A valóság nem mindig egyenlő a látszattal. Kérdezz csak meg egy bűvészt, vagy egy csalót. Esetleg Orbán Viktort.

Larry Silverstein 2013.10.24. 14:09:21

@vadi3: 'A hoaxvideóról pedig ne beszéljünk, mert az egy kabátlopási ügy. Éppúgy lehet mögötte néhány buzgó jobbos aktivitsta, mint az MSZP valamely tagja.'

Tényleg? A Jobbos aktivisták vitték be Kilrálynak az Mszp székházba? A Jobbos aktivisták 2 nappal a győzelem után filmet forgatnak róla hogy csaltak a választáson? A Jobbos aktivisták nevét nem adja ki a HVG most hogy lebukott?

Ez életszerü.

vadi3 2013.10.24. 14:10:51

@Larry Silverstein: Azt pedig kikérem magamnak, hogy ismeretlenül lehazugozzanak. Nem őriztünk együtt libát a réten és nem söröztünk a sarki kocsmában. Vagy úgy gondolod hazug vagyok mert puha az orrom, akkor állj a tükör elé és nyomkodd az orrodat, hátha az is puha lesz. Saját magad minősíted azzal, hogy egy ismeretlent lehazugozol csak azért mert kifejti véleményét. Vagy úgy gondolod, hogy bárkit akait akarsz elmondhatsz mindenfélének?

vadi3 2013.10.24. 14:15:39

@Larry Silverstein: Sajnálatos módon ismerek olyan embereket akik egy kevés pénzért ennél mocskosabb dolgot műveltek, mint valakinek a lejáratása. Ej-ej nem gondolod, hogy azok akik a videót bevitték bármit mondhatnak róla, azt is hogy megrendelésre készült, azt is hogy megvették őket, vagy megfenyegették őket. Nem tartod elképelhetőnek, azért vitték be az MSZP-hez, mert jobbról lefizették őket. Amilyen a mai közélet, nem tudom majd elhinni azt sem, amit a rendőrség kinyomoz, mert ők is irányítottak politikailag, nem hogy valaki mond valamit a TV-ben. Ezért mondom, hogy az igazság már nem fog kiderülni sohasem

Larry Silverstein 2013.10.24. 14:28:09

@vadi3: Ezek a fantáziák szemben a bizonyítékokkal. Minden lehetséges.

Videóhamisítást a jobboldalon soha senki nem csinált, a baloldalon viszont:

1. Draskovics bombavideó hoax
2. Portik vallomása

szandé 2013.10.24. 14:44:56

Addig fogunk a fideszre szavazni amig felnő a hárompártbnól valameik, vagy mind a három, akik nem szerepeltek, nem szidták az ellenzéket, és nem imádtaták magukat, nem volt církusz.
Képzelje el mindenki egy ilyen csendes ünnepet ahogy ünnepeltek a temetőben, nagyon megható volt, képzelje el mindenki, hogy csendben dolgoznak és nem a církuszról szól minden. Senki nem gondolhatja komolyan, hogy kell még egyszer épeszű embernek a szoci bagázs?

Balt 2013.10.24. 14:58:57

"annyit még hozzáteszek: talán nem biztos, hogy bölcs dolog percekig egy levegővel kommunistázni, majd nem sokkal később József Attilára hivatkozni, ha végre valami okosat is mondunk."

Akkor egy kis olvasnivaló:
beszelo.c3.hu/cikkek/a-masodik-szamu-ellenseg

Az eleje nem erről szól, de kifejezetten érdekes, mondhatni, kötelező. A közepétől szól József Attiláról aztán a kommunistákról. Viheted ezt is irodalom órára legközelebb jó jegy reményében. (Függetlenül attól, hogy mit gondolunk Fejtőről.)

Balt 2013.10.24. 15:03:52

Zur Post: végül is viszonylag tárgyilagos, bár imitt-amott kilóg a szőrös csikópata... Orbánon pl. a "független" (értsd: baloldali) sajtó is meglepődött, amiért az ünnepi beszéde túlnyomó részében '56-tal és máig ható tanulságaival foglalkozott. Aktuálpolitika talán csak néhány mondat volt a végén. (Vö. a "zösszefogáspárti" rendezvénnyel.)

Remélem, jövőre még nem vagy választókorú, meglehet, legközelebbre kialakul valami... :)

Balt 2013.10.24. 15:06:41

@kovi1970: "Az éppen regnáló kormány MELLETT tüntetni???"

Hol láttál itt tüntetést? A poszt - kimondottan ellenséges indítás után - erre fut ki:

"De még egyszer mondom, sokkal rosszabbra számítottam. Még azt a hangoskodót sem verték meg vagy minimum lökdösték, kinevették és haladtak tovább. Pozitív csalódás volt ez a délután, mondjuk ki kereken."

Balt 2013.10.24. 15:11:57

@...elmúlik...: Ez az ünnep még nagyon friss, nem egyértelmű a társadalmi elfogadottsága. (Lásd Havas Szófia 3 évvel ezelőtti értékítéletét - neki máig "ellenforradalom" -, akinek kezdeményezésére Bajnai is eltátogta a zinternacionálét. Ehhez képest közröhej a mai levele. Meg ahhoz képest, hogy vörös lobogók és Bauer Tamás alatt egy szót sem ejtettek '56-ról...)

Miért pont '56 lenne közös nemzeti ünnep, ha a többi sem az, sőt, valakinek karácsony (hanuka etc.) sem?

Balt 2013.10.24. 15:14:58

@Mária: Mária, te egyre jobban tetszel nekem. Mondtam már? :)

Balt 2013.10.24. 15:17:14

@Tímár Mihály: Tévedés. Volt számos MIÉP tüntetés hasonló nagyságrendben, volt EU-csatlakozási ünnep, Kapcsolat-koncert meg 2006-os gyurcsányista erődemonstráció, hogy a teljes spektrumból merítsünk.

Balt 2013.10.24. 15:19:11

@vadi3: "Szerinted, ha nem adj isten visszakerülnek a ballibsik a kormányba, akkor az jogot ad a nem balosoknak a tévészékház ismételt ostromához."

Nyitott kapukat döngetsz: a tévészékházat 3 éve ostromolják - Ld.: Lenin: permanens forradalom - masszív éhségsztrájkolók. :))

Balt 2013.10.24. 15:21:45

@vadi3: "Éppúgy lehet mögötte néhány buzgó jobbos aktivitsta, mint az MSZP valamely tagja."

Haha, nagyon életszerű, hogy a lebukott DK-sok, MSZP-sek (uram bocsá': hvg-sek) a Fidesznek falazzanak. :))

Balt 2013.10.24. 15:24:50

@Larry Silverstein: + hamis Teller-levél, igaz, az nem videó - hogy a posztnál maradjunk -, hanem nyomtatott sajtó.

Balt 2013.10.24. 15:33:13

@Balt: Ja, hogy ne tévedjünk: itt kell keresgélni Jószef Attiláról és vele szemben a kommunistákról szóló személyes(!) Fejtó-beszámolót:

"Azért tartóztattak le, amit fél évvel, egy évvel korábban csináltam, akkor, amikor már lábujjhegyen ki akartam osonni a kommunista mozgalomból. Elszakadásom oka az volt, amit a teljes forradalmi lázban égő Németországról megtudtam. 1932-t írtunk, nem tudhattuk, ki győz, a nácik vagy a kommunisták. Ekkor kerültem börtönbe. József Attila meglátogatott és elmesélte, hogy Berlinben a kommunisták és a nácik együtt harcolnak a szociáldemokrata porosz kormány megbuktatásáért. Számunkra ez volt a végső döfés. Nem tudtunk többé együtt dolgozni ezzel a mozgalommal, amely moszkvai irányítás alatt kollaborál a nácikkal a szociáldemokraták ellen. A porosz kormány többségében szociáldemokrata volt, ellentétben azzal, amit még ma is állítanak. Poroszországban a nácik kisebbségben voltak. Hát így szakítottam a kommunista mozgalommal. (...)
Attilát még kommunista koromban ismertem meg, együtt tettük meg a „fordulatot”. Mindketten antifasiszták voltunk, antinácik és antisztálinisták, de szocialisták és liberálisok is. Barátságunk és eszmei közösségünk a 30-as évek egyik legjobb folyóiratában, a Szép Szóban bontakozott ki. (...)
Ekkor jött el Lukács a követségre. Hivatalosan felszólított – még nem mondtam le sajtóigazgatói posztomról, bármit gondoltam is –, hogy kérjem felvételemet a kommunista pártba, és a kérvényhez mellékeljem önéletrajzomat. Önkritikát kellett volna gyakorolnom kommunistaellenességem miatt, és vállalnom kellett volna a felelősséget azért, hogy eltérítettem a kommunizmustól József Attilát, a proletár költőt és exkommunistát, akiből a kommunista párt hőst akart csinálni. Ehhez azonban kellett valaki, egy tanú, aki vállalja a felelősséget a költő becsapásáért. Ezt kérték tőlem. (...)
De térjünk vissza Lukácsra. Felkavart, hogy miként tud a kommunizmus egy ilyen nagy szellemet így lealacsonyítani. A kommunista párt iránti szolgalelkűségéből képes volt eljönni hozzám és megkérni, hogy hazudjak, mert a „párt érdeke” ezt kívánja. És még csak fel sem fogta [nevet], hogy nem vagyok kommunista, hogy nem érdekem, nincs ideológiai okom, hogy a párt érdekében hazudjak. Hát ez egy elég durva találkozás volt. És nem sokkal később kirobbant a Rajk-ügy."

Larry Silverstein 2013.10.24. 16:26:43

@Balt: Mi az a Teller levél? Az atombombával kapcsolatos?

Kizárt dolog mer nemtudom.

2013.10.24. 16:43:37

@Balt: Mégis mennyi idő kellene ennek a népnek, hogy helyére tegye a dolgokat? Ami ráadásul közös érdek.

Most szombaton ünneplik a sógorok az örökös semlegesség napját. Érdemes lenne kikacsintani rájuk, hogyan teszik.

Larry Silverstein 2013.10.24. 16:50:40

@Balt: Szomorú dolog ha már egy zsidónak is a szájába kell hamisítani az antiszemitizmust. Hehe

narmer 2013.10.26. 09:02:50

@KMost jól érzed magadat, mi? Illetve az ilyenek mint te, csak ettől érzik jól magukat. Jut eszembe,hány centi is vagy, hogy ez annyira fontos neked.

György Szokolai 2013.10.27. 06:17:56

@vadi3: Próbálj lehiggadni és gondolkozni. A hoax videóval nem az a probléma, hogy elkészült, hanem az,hogy hamis vád elkövetésére használták. Teljesen mindegy, hogy megrendelésre készült-e vagy sem: ránézésre lehet tudni, hogy hoax, mégis használom. Nem a kés, amellyel gyilkolnak, a hibás, hanem aki használja, gyilkol vele.

Dr.Korász 2014.07.28. 06:31:51

Most olvasom ezt a naggyon szánalmas posztot. A posztoló fölöslegesen ment ki, ha nem tud azonosulni az ottaniak politikai szellemiaegevel, akkor minek megy ki? A jó öreg cinizmus, az az egyetlen megmaradt fegyver, ami még erőt lehel a "demokraták" megcsappant önbizalmaba.
.
Óriási mázli, hogy Orbán szonokolt, lehetett megint félteni a demokráciát az épülő masszív diktatúratol
süti beállítások módosítása