Egyszeregy

Ki az a George Orwell?

2013. május 21. - bergerdaniel

Megfigyelhetik a közalkalmazottakat egy készülő törvény szerint, írja a 444.hu. A törvényt ma fogadhatja el a parlament, ez kimondja, hogy a közalkalmazottak "a többek között a V. László ügyében felmerült rendőrségi korrupció miatt" figyelhetnek majd meg folyamatosan orvosokat, rendőröket, tűzoltókat, mentősöket, röviden minden közalkalmazottat.

A törvénytervezet ellen ma tiltakozott a facebookon szerveződött "Az alkotmány nem játék" elnevezésű csoport. A tiltakozók között ott volt Szabó Máté ombudsman is, aki a törvénytervezetet alkotmányilag aggályosnak minősítette. Érdekesség ugyanakkor, hogy a javaslatot támogatja az MSZP nemzetbiztonsági szakpolitikusa, Molnár Zsolt. A törvénytervezet jogot adna arra a rendvédelmi szerveknek, hogy lehallgassa a közalkalmazottak telefonját, átkutassa lakásukat és elolvassa a leveleiket is. 

Mindez még kutyafüle ahhoz képest, hogy ezt az ellenőrzést kiterjesztenék a közalkalmazottak családtagjaira is, mégpedig korlátozás nélkül. Vagyis: ha a kedves olvasó közalkalmazott, mostantól figyeljen oda, kivel mit beszél telefonon, ír le levélben, satöbbi. 

Azt azért nem gondoltuk, hogy ide eljutunk. Odáig értjük, hogy harcolni kell a korrupció ellen, de nem lehetett volna ezt megoldani egy alaposabb rendőrségi leváltássorozattal, ha már a V.- üggyel indokolják (nevetségesen, amúgy) az egészet? megkérdeznénk, hol tanult politikai ismereteket a törvénytervezet benyújtója, esetleg Moszkvában, ahol a demokráciát szép, évszázados hagyomány övezi?

A bejegyzés trackback címe:

https://egyszeregypol.blog.hu/api/trackback/id/tr955311954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

LallyPop 2013.05.22. 12:20:34

A közalkalmazottaknál ez erősen megfontolandó 5let.

Persze az USA-ban ezt egy ideje minden egyes polgárral megtehetik.

s 2013.05.22. 12:39:26

A vascső a barátod.

LallyPop 2013.05.22. 13:38:40

@doggfather: Mert ők hüségesküt tesznek az államnak, azért. Önként teszik, nem muszáj.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.05.22. 14:32:10

@Ándi bácsi: hűségeskü???

Azok a köztisztviselők, nem a közalkalmazottak, nem??

Bretschneider detektív 2013.05.22. 18:20:17

Gyakorlatilag szinte minden családban van egy közalkalmazott. Vagy közmunkás. :-)
süti beállítások módosítása