Egyszeregy

Meglett az Együtt - MSZP összeborulás

Gyurcsányékat még mindig nem hívják

2013. április 27. - bergerdaniel

Ma az MSZP székháza előtt jelentette be Bajnai Gordon és Mesterházy Attila, hogy pártjaik 4 pontos szándéknyilatkozatot alkottak egymással karöltve, melynek nyilvánvaló célja a Fidesz-uralom megtörése. Ezt szándéknyilatkozatok fingása nélkül is tudtuk, már csak az érdekelne, hogy mégis mi lesz az egészből. Van ugyanis egy halvány sejtésem a végkimenetelt illetően, de azt majd a poszt alján. Most lássuk a négy pontot, saját kommentárokkal:

1. A 2014-es parlamenti választásokon a választókerületekben egyetlen közös jelöltet állítanak.

Nagyszerű, máris beszart a teljes Fidesz-tábor. Azt ugye senki nem gondolta komolyan, hogy például Szanyi kapitány bármilyen eséllyel indul, figyelembe véve a 2010-es eredményeit is? Ha ugyanis újra indítják, egészen biztos, hogy MSZP ide vagy oda, a XIII. kerületben nemigen fognak nem DK-s jelöltre szavazni (ott még a Jobbik fogja így beszopni, de az más történet). Persze nyilván kap majd szavazatot így is, de esélyes, hogy abban a választókörzetben így narancs-győzelem lesz. És ez csak egy kiragadott példa!

2. Az időközi választásokon egyeztetett módon zajlik a jelöltállítás, a kampány.

Ez így első hallásra okos lépés, de ha nem cseréli le az MSZP sürgősen legalább a fél kampánystábját, cseszhetik ezt is. Nem lehet még egy olyan erőtlen kampányt csinálniuk, mint tették azt három éve, mert azon is jó pár szavazat elúszott. Erősnek, határozottnak kellene lenni már most, kezdetnek mondjuk az MSZP részéről azonnal elkezdeni azt a nyomorult kampányt, mert így még jobban le fognak maradni a már most hangosan öntömjénező kormány mögött.

3. Nem gyengítik egymást a felek. Ennek érdekében Bajnai Gordon és Mesterházy Attila a jövőben forródróton tartja a kapcsolatot egymással.

Tiszta cold war-feeling, baszki. Csak épp itt nem Washington-Moszkva, hanem Jókai utca - Benczúr utca (?) forródróttal, vagy fideszes hackerek (haha, mekkora lenne!) DOS-támadásaival foglalkozó akciócsoportok felállítása. Várjuk mindkettőt, leginkább persze az utóbbit, mit nekünk koreai kiberháború, fasznak van ideje arra.

4. A pártok tiszteletben tartják egymás aktivista-hálózatát is, és ezzel is az összefogást erősítik.

Na most akkor én megkérdezném: látott már valaki olyat ebben az országban, hogy az aktivisták nem ott tesznek keresztbe egymásnak, ahol csak tudnak? Látott már valaki olyan plakátolást, ahol nem ragasztották egymást át folyamatosan? Egészen biztos vagyok benne, hogy mindkét aktivistacsoport tagjai között lesznek olyanok, akik ezt az egészet nagyon szívesen leköpnék, mert xy-t a másik pártból esetleg jobban utálják, mint magát Orbánt. Vagy a fejtágításokon el lesz mondva lassan és tagoltan, hogy "ne ragaszd át bazmeg, mert velünk vannak"? Ez is vicces lesz.


A legjobb mondat ezután jött: "az elhangzottak szándéknyilatkozatnak tekinthetők. nem konkrét megállapodásnak."


Ez mit jelent, tessék mondani? Ha valamelyiknek rosszul áll a szénája, azonnal lelécelnek? ÉS ha így lesz, vajh' melyik párt teszi meg ezt előbb? Meg is magyarázzák vajon, vagy mondhatnak bármit, a másik fél hőzöngésétől úgysem lehet majd hallani? Baszki, egy év van még hátra, és mennyi kérdés már most?

Csókolom, arra nem tetszettek gondolni közben, hogy ha az összefogástól egy picivel is eltérnek, vagy még egy kicsit pöcsölnek vele, azzal nem kis mértékben a Fidesz-Jobbik tengely malmára megy a víz?

(kép: maszol.ro)

A bejegyzés trackback címe:

https://egyszeregypol.blog.hu/api/trackback/id/tr365250160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása