Egyszeregy

Megszűnnek az időközi választások?

2013. május 07. - bergerdaniel

Rengeteg fideszes honatya hagyja ott a parlamentet, a helyükre azonban lehet, hogy nem a jól megszokott időközi választásokkal kerül majd utód, írja az Index. Röviden és velősen: semmilyen fogalmunk nem lesz arról, hogy állnak a pártok a népszerűséggel, ami csak a közvélemény-kutatók malmára hajtja a vizet. Semmi támpont, csak találgatás.

Az érintett képviselők "feláldozzák a karrierjüket", valamiféle kompenzációt szeretnének ezzel, vagy mi a francot. Nem nagyon értem egyébként, hogy a teljes költségtérítés, szolgálati autó és pofátlanul magas fizetés (tekintsünk el a Fidesz baszogatásától kivételesen, ezt még a költségtérítések és fizetések csökkentéséért újra és újra síkra szálló Jobbik-frakcióra is ugyanúgy vonatkozik!) után mégis milyen karriert óhajtanak befutni a tisztelt honatyák?

Az odáig nagyjából világos, hogy nem egynek közülük pl. cége van, és szeretne arra koncentrálni példának okáért. De hogy milyen kompenzációt szeretnének a fentebb már leírt Kánaán után, azt én egészen konkrétan nem értem. 

Na persze, csak tovább kell kicsit olvasni az adott cikket: Dorkota Lajos, Dunaújváros képviselője például a frissen összegányolt Energiahivatal elnöke lesz, Balla Mihály pedig külszolgálati megbízást kap. Ja, hogy itt van magasabb lóvé, nem kell lemondani semmiről. Mindjárt megnyugszik az ember, na.

Körülbelül annyira hiteles ez a "jajj a karrierem" szöveg ezektől, mint annak idején Szegedi Csanád és Novák Előd, akik habzó szájjal uszítanak az Unió ellen, de annak elfelejtettek utánanézni, mennyi lóvétól esnének el pl. a kilépéssel. Az ugye tudott, hogy Novák is kapott a zsetonból, és naná, hogy Szegedi sem adta vissza az EP-képviselői mandátumát a Jobbikból való kilépése után sem. Na majd hülye lenne.

A bejegyzés trackback címe:

https://egyszeregypol.blog.hu/api/trackback/id/tr435286882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása