Egyszeregy

Jobbik és a történelem: ülj le, egyes!

2013. november 03. - bergerdaniel

Az, hogy Horthy Miklósnak szobra lehet Budapest belvárosában, engem már meg sem lepett. Van elég az országban, talán azt gondolják, majd így hozzászokunk.

Az sem nagyon, hogy a Fidesz egyáltalán nem a zsidózástól vagy a szobor gondolatától határolódott el - sőt, el sem határolódtak - hanem saját politikai céljaira használta fel azt az egyetlen közleményt is, amit ki bírtak adni. Azon már sokkal inkább meglepődtem,  hogy magukat elvileg művelt embereknek, hazafi politikusoknak tartó közszereplők azt bírták mondani, hogy Horthy ideje alatt nem is volt antiszemitizmus, és aki ilyet állít, az nem is ismeri a történelmet. Haláltáborba csak a Szálasi-rezsim hatalomátvétele után deportálták a vidéki zsidóságot, ugyan már.

Ha a Jobbik politikusai esetleg megtalálnák ezt a bejegyzést, álljon itt egy aprócska történelmi emlékeztető, ha már saját maguktól nem képesek utánanézni egy bármilyen nagyobb nyilvánosság előtt tartott beszédet megelőzvén.

"A Sztójay-kabinet új belügyi vezetésével (Jaross Andor belügyminiszter, Baky László és Endre László államtitkárok) elkezdődött a „zsidókérdés végső megoldása Magyarországon”, amely a németek számára is meglepő hatékonysággal haladt előre: április közepe és május vége között az ország szinte teljes zsidó lakosságát gettókba és gyűjtőtáborokba zárták. Ezt követően május 15. és július 9. között pedig a holokauszt legnagyobb deportálási akciójának keretében mintegy 430 ezer embert deportáltak – 10-15 ezer kivételével – Auschwitz-Birkenauba. Az a gyorsaság, mellyel a magyar hatóságok kitaszították a zsidókat a társadalomból, kifosztották, gettósították, majd deportálták őket, még a holokauszt történetében is páratlan volt. Az első tömeges zsidó deportálások 1944. május 15-én kezdődtek el. Május 15-e és július 8-a között 435 ezer személyt szállítottak ki az országból.

[Randolph L. Braham: A magyar Holocaust. Gondolat Kiadó, Budapest 1989.]"

Akkor most megkérdezem: milyen alapon állította bármelyik szónok, hogy csak a Szálasi-féle hatalomátvétel után indult meg bármilyen deportálás? Szándékosan nem említettem a numerus clausust vagy az utánuk következő zsidótörvényeket, feltételezem, hogy ezeket ismerik ők is. Bár ezek után talán ez hiú ábránd.

Abba már bele se menjünk, hogy egy idős néni mindenhol zsidót látván egyik elvbarátját vágta gyomron, mert "zsidó provokátornak" hitte a 444.hu szerint - ez már annyira a jellemző burleszkparádé csimborasszója, amit senki nem gondolt, mikor nyilvánosságra került az avatás időpontja. Holnap minden lap foglalkozik majd az avatással. Talán lesznek olyanok is, akik feltesznek néhány társadalompolitikai kérdést is, remélem így lesz.

Engedelemmel kezdeném: Milyen ország az, ahol a Harmadik Birodalommal kollaboráló kormányzónak akármilyen emlékműve lehet? Milyen Fidesz-vezető polgármester az, aki ezt a saját kerületében hagyja, 500 méterre a Parlamenttől?

A bejegyzés trackback címe:

https://egyszeregypol.blog.hu/api/trackback/id/tr505612931

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Jobbikos szoboravatás: a Fidesz trükközik, az LMP hallgat 2013.11.03. 22:07:45

A jobbikos Horthy-szobor avatást komoly ellenérzések kísérték. Hegedűs Lóránt a templomának előterében helyezi el a szobrot. Már az is visszás, hogy Hegedűs Lórántné jobbikos képviselő lelkész férje egyházi térben helyezi el egy vitatott politikus szob...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.03. 16:44:54

"Akkor most megkérdezem: milyen alapon állította bármelyik szónok, hogy csak a Szálasi-féle hatalomátvétel után indult meg bármilyen deportálás?"

Valójában Szálasi sokkal kevesebbet deportált Horthynál.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.03. 16:45:42

"Milyen Fidesz-vezető polgármester az, aki ezt a saját kerületében hagyja, 500 méterre a Parlamenttől?"

Semmi köze hozzá. A szobor magánterületen van.

Vittore. 2013.11.03. 17:05:41

Németországban meg sok városban még mindig díszpolgár Hitler, csak ők azt mondták, ami volt, elmúlt, zárjuk le a múltat. Az, hogy Magyarországon ez még mindig téma tud lenni, azt mutatja, hogy a sok buta ember mennyire megeszi a politikusok eltereléseit. Legyen az Jobbik, Fidesz, MSZP, vagy LMP.

Pedig csak két dolgot kellene, dolgozni és megpróbálni családot építeni.

Vittore. 2013.11.03. 17:08:26

És egy gyors tipp: látom vannak Eterget hirdetések, Google hirdetések a blogon, ezek soha sem fognak bevételt hozni, max. ha naponta több százezer látogató jön ide. Addig csak foglalják a helyet és idegesítőek.

Conchobar 2013.11.03. 17:10:12

"Az első tömeges zsidó deportálások 1944. május 15-én kezdődtek el" - Tehát két hónappal március 19-e után. Aligha a Sztójai-kormány és Horthy vélt antiszemitizmusa motiválta a deportálásokat. Az viszont igaz, hogy a zsidóság nem ért annyit Horthyéknak, hogy miattuk elveszítsék a maradék magyar államiságot is

Argus 2013.11.03. 17:16:13

Nem tudom, hogy milyen hiszti lenne, ha a saját kertemben Lenin szobrot állítanék, és meghívnám a nagy nyilvánosságot. Ki kéne próbálni!

Conchobar 2013.11.03. 17:22:22

"Szándékosan nem említettem a numerus clausust" - Talán jobb is. A numerus ckausus (másnéven az 1920. évi XXV. törvénycikk) azt mondta ki, hogy a "'magyarországi nemzetiségek és népfajok' tagjai csak a formálisan kimutatható számarányuknak megfelelő mértékben vehettek részt a felsőoktatásban". Viszont ha valamely kisebbség domináns kíván lenni egy ország értelmiségében, elitjében, az rendkívül sérelmesnek fogja érezni egy ilyen számarányos törvényt

bergerdaniel · http://ujkurir.blog.hu 2013.11.03. 17:26:26

@Conchobar: egybehangzó történész-állítás, hogy a numerus clausus kvázi önmagában vezetett a későbbi zsidótörvényekhez, mivel nem kísérte nagyobb nemzetközi tiltakozás a háborúra készülő európai közvélemény részéről.

dennisthemenace 2013.11.03. 17:26:33

Remelem, addig mennek egyre messzebb es messzebb a szélsojobbos szarhaziak, míg a végen, egy csendes hajnalon Nato csapatok bevonulására ébrednek a magyarok.

yard 2013.11.03. 17:28:04

@Argus: vagy Kun Béla, Rákosi. Ki kell próbálni.

Szúnyog 2013.11.03. 17:34:35

Ja, ha valakinek Braham mértékadó forrás, akkor valóban bármit megmagyarázhat.

Conchobar 2013.11.03. 17:40:38

@berger90: "egybehangzó történész-állítás, hogy a numerus clausus kvázi önmagában vezetett a későbbi zsidótörvényekhez" - Attól függ, hogy milyen politikai beállítottságú és nemzetiségű történészeknek az egybehangzását tekinted mérvadónak. Ami az érdemi részét, a későbbi zsidótörvényeket illeti, akkoriban is nagyon befolyásolták a magyar politikai nézeteket az Európára jellemző nézetek (sőt ez már Petőfiék idejében is így volt)

Conchobar 2013.11.03. 17:42:04

@berger90: "mivel nem kísérte nagyobb nemzetközi tiltakozás a háborúra készülő európai közvélemény részéről" - Úgy érted, hogy a numerus clausus miatt kellett volna nekik tiltakozniuk?

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.03. 17:42:58

@Conchobar:

Ez nem ilyen egyszerű.

Tény: Horthy 1944 márciusáig nem adott ki magyar állampolgárságú zsidót, csak külföldi menekült zsidókat deportáltak. S megvédte a külföldön élő magyar állampolgárságú zsidókat is.

Viszont az is tény, hogy a német csapatok bejövetele után Horthy teljes támogatást nyújtott a német igényeknek és a magyar kormány meg is szervezte a deportálást.

Az is tény, hogy a budapesti zsidük deportálását Horthy leállította.

S az is tény, hogy Szálasi is leállította az októberben újra kezdett deportálást.

dr kíváncsivagyok 2013.11.03. 17:44:15

"Milyen Fidesz-vezető polgármester az, aki ezt a saját kerületében hagyja, 500 méterre a Parlamenttől?"

Milyen,...milyen ?! Náci szimpatizáns ! Nem náci , érted "csak" szimpatizáns ...
Eszem megáll !

Conchobar 2013.11.03. 17:45:04

"Remelem, addig mennek egyre messzebb es messzebb a szélsojobbos szarhaziak, míg a végen, egy csendes hajnalon Nato csapatok bevonulására ébrednek a magyarok" - Én a helyedben nem reménykednék ebben. Tudod, nem az 1849-es muszkavezetőkre, sem nem az 1956-os pufajkásokra tekint az utókor hősként

dr kíváncsivagyok 2013.11.03. 17:46:16

@Vittore.:
"Németországban meg sok városban még mindig díszpolgár Hitler,"
pl. ?

Conchobar 2013.11.03. 17:50:34

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: "Viszont az is tény, hogy a német csapatok bejövetele után Horthy teljes támogatást nyújtott a német igényeknek és a magyar kormány meg is szervezte a deportálást" - Úgy véled, hogy mindezt a saját elhatározásából tette (és nem német kérésre, nyomásra). Egyébként szerinted mit kellett volna neki tennie? Komolyan azt hiszed, hogy a zsidók miatt tengelyt kellett volna akasztania a németekkel? Jobb lett volna, ha előbb kerül hatalomra Szálasi?

Szúnyog 2013.11.03. 17:52:38

Hiába akarják rám rakni örökké a holokauszt-szemüveget, s azon át láttatni a világot, mindig ledobom, s rátaposok. A zsidó ügy egy a sok közül, egy a sok világháborús mészárlás közül, egy, s messze nem a legsúlyosabb a népirtások közül. Horthy 24 évig volt az ország élén, nem fogom őt a holodogma alapján elítélni.

huncros 2013.11.03. 17:53:18

@Conchobar: ha nekem mutatsz olyan témával foglalkozó történészt, aki az ellenkezőjét állítja, hajrá.

A numerus claususnál már a megszületése idejében sem volt titkolva, hogy a zsidóknak a szellemi életből, az értelmiségből való kiszorítását célozta, Prohászkáék ezt egy pillanatig nem is titkolták, a beterjesztésnél nyíltan vállalták, ahogyan azt sem, hogy ezt csak az első lépésnek tekintik. Az is volt, követte is több, eleinte államigazgatási szinten, aztán később rendeleti, törvényi szinten is.

Jogi értelemben is a numerus clausus alapozta meg a későbbi zsidó törvényeket, hiszen a numerus clausus kapcsán hozták létre egy új jogi fogalmat, a "népfajt", direkt arra, hogy a zsidóságot ne felekezetként kelljen kezelni, hanem mint "népfaj", faji alapon. Erre a korábbi törvények alapján nem lett volna lehetőség, ez volt az első faji alapú törvény, és ez a jogi alapja a későbbi faji alapú törvényeknek is.

yard 2013.11.03. 17:53:20

Eredetileg miért lehetett Németországban (is) a zsidókkal szemben ellenszenv?

Conchobar 2013.11.03. 17:53:27

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: "S az is tény, hogy Szálasi is leállította az októberben újra kezdett deportálást" - Le. Sőt! A németek is leállították minden koncentrációs táborukat (1945 nyaráig)

Tüntess az orbáni diktatúra és simli ellen! 2013.11.03. 17:55:31

Már a rokkant özvegyeket is lenullázzák

A betegek maguk sem értik, ha már sokadik alkalommal vettek részt a felülvizsgálatokon az elmúlt években, és mindig rokkantsági állapotot vélelmeztek számukra, miért nem elég, csak állapotrosszabbodás esetén az újabb véleményezés? A gyakorlatban úgy néz ki, hogy minden újabb és újabb komplex felülvizsgálat alkalmával, visszaminősítik a betegeket, lecsipegetnek az össz- szervezeti károsodásuk mértékéből. Ezáltal, minél többször rendelik vissza a betegeket, annál látványosabban fogy el az egészségkárosodás százalékos mértéke, amíg a beteg meg nem gyógyul a „papírforma szerint”. Miközben a betegeket lemeztelenítik, lenullázzák, aközben a felesleges felülvizsgálatokra a szakértőknek, és a jogorvoslati út végig viteléhez a munkaügyi bíróknak, igazságügyi szakértőknek, óriási óradíjakat fizetnek ki milliárdokért. Azonban, ez az „üzletág” még így is jónak mondható, mert a kiszolgáltatott betegeknek, csak kb. 30%-a képes a pernyerésre az óriási kormány apparátussal szemben. Na, és milyen áron? Ezt, a törvénykezők és végrehajtók közül mindenki maga döntse el, a saját lelkiismerete szerint.

A rokkant özvegyek arról is panaszkodnak a felülvizsgálatokkal kapcsolatban, hogy, ha visszaminősítik őket 50% alá, akkor nem csak az állandó özvegyi nyugdíjukat veszítik el, hanem a saját jogú rokkantellátásukat is, mert 40-49% mértékű össz- szervezeti károsodásnál, már csak 1-3 éves időtartamú rehabilitációs ellátásra lesznek jogosultak, mely egy segélyszerű pénzellátást nyújt számukra. Ezzel, hatalmas anyagi veszteségeket kell lenyelniük. Így, akár 50-100 ezer Ft/hó anyagi veszteségük keletkezik. Az özvegyek visszaminősítése a felülvizsgálatoknál mindennapos jelenség. Arról panaszkodnak, hogy teljesen lenullázzák, ellehetetlenítik őket. Az öregségi nyugdíjkorhatár betöltése előtt megözvegyült rokkantakra ez a sors vár. Sokan vannak olyanok is, akik, ha elveszítik a rokkantságukkal együtt az állandó özvegyi nyugdíjukat is, az elhunyt házastárs haláltól számított 10 év feléledési idő pedig hamarabb letelik, mint amikor az özvegy betöltené a folyton emelkedő öregségi korhatárt, akkor a súlyos beteg özvegy élete hátralévő éveiben már nem lesz jogosult nyugdíjas életkorban sem az özvegyi nyugdíjra. Ez nagyon nagy érvágás egy beteg özvegy számára, hiszen egyedül kell viselnie minden rezsi, stb. költséget. Ezt a segélyszerű pénzellátásból képtelenség megoldani.

Egy ilyen „lenullázott” 58 éves rokkant özvegyasszony, aki banktisztviselőként ledolgozott 30 évet, arról panaszkodott, hogy elvették az özvegyi nyugdíját, és felére csökkentették a saját pénzellátását is, így, a megmaradt 44 ezer Ft/hó összegből képtelen fenntartani a lakást, az élelmet és a gyógyszereket beszerezni. Egy falusi házban él, ahol már a tűzrevaló beszerzése is gondot jelent számára. A szántóföldekről a kukoricatörés után otthagyott selejtes kukoricacsutkákat szedi össze zsákokba, és húzza haza betegen, halálosan kimerülve ettől a kínlódástól.

Hát, ilyen özvegyi rokkantsorsok vannak 2013. évben Európa közepén?
Eközben, a kormány-kommunikáció jólétről és óriási sikerekről számol be Európának és a világnak? Magyarország jobban teljesít címmel!

ORBÁN BANDA TAKARODJ!

Conchobar 2013.11.03. 17:55:41

@huncros: "A numerus claususnál már a megszületése idejében sem volt titkolva, hogy a zsidóknak a szellemi életből, az értelmiségből való kiszorítását célozta" - Kiszorítását, vagy pedig a számuk korlátozását? ("'magyarországi nemzetiségek és népfajok' tagjai csak a formálisan kimutatható számarányuknak megfelelő mértékben vehettek részt a felsőoktatásban")

mitmiért? 2013.11.03. 17:58:22

Pofátlanság h a sok rohadt náci szimpatizáns hogy relativizálja a holokausztot. "csak külföldi zsidókat " deportáltak, stb. Itt egyetlen mérce van: ez megengedhetetlen volt, (van), lesz. Egyebkent köszönjük az Indavideóra: magáért beszélt, hogy a szobor avatásán résztvevő es megszólaltatott Horthy szimpatizánsok értelmi színvonala egy gumikacsáét sem érte el. Morális mércéjük meg nuku. Gratulálunk hozzájuk. De jo volt látni, hogy immár az ellentüntetők többen voltak.

yard 2013.11.03. 17:59:20

Eredetileg miért lehetett Németországban (is) a zsidókkal szemben ellenszenv?

Radio Silicon 2013.11.03. 17:59:32

Azért a szerző megemlíthetné, hogy a felfelé nyitott antiszemitizmus skálán, Horty alatt Magyarországon milyen értéket mértek?

ember100 2013.11.03. 18:01:49

@Conchobar: Helló !
Azért kíváncsi lennék ha a szakmádban etnikai alapon törvénnyel határoznák meg hogy hogy ki és hányan dolgozhatnak :)

Pamuk 2013.11.03. 18:03:12

A jobbik alapvetően rosszul szocializált idióták gyülekezete. Ennyiből nem is érdemes velük foglalkozni.
Aztán annyiból igen, hogy egyre több ilyen barom él az országban.
Bár becsületes magyar ember ezzel csak egyet tehet, elmegy a szobor mellett, és köp egyet rá...

mitmiért? 2013.11.03. 18:03:49

Edmund Veesenmayer a nürnbergi perben tett vallomásában rendkívüli jelentőséget tulajdonított a deportálásban nyújtott készséges magyar segítségnek:
„Ha a magyarok vaskövetkezetességgel tagadták volna meg a német kívánságot a moderálvakérdésben, annak megoldására sor nem kerülhetett volna. Nyomás lett volna, de — az 1944-es év már »krízisév« volt — nem lett volna hatalmi erő egymillió ember megjelölésére, összefogására és deportálására. Ez egy olyan hatalmas rendőri feladat, amelynek elvégzését három hónap alatt csak a lelkes magyar teljes hatósági és karhatalmi apparátus tette lehetővé. Kívülről nem tudtak volna megfelelő erőt hozni e célra, mert csak az tudta volna elvégezni, amelyik az országot, népét ismeri s a nyelvet beszéli. Eichmannak csak igen kis törzse volt. Ilyen gyorsan és ennyire súrlódásmentesen — csak a magyar kormány teljes segítségével volt lehetséges."

Radio Silicon 2013.11.03. 18:04:17

@mitmiért?: Gondolhatod, hogy a 444 direkt a bulvárszagú témát nyújtó embereket szólítja meg. Az meg a 444-eseket jellemzi, hogy a lelkész prédikációját nem idézték, nehogy kiderüljön, hogy emberségből, és értelemből a lelkésznek a kisujjában több van, mint a 444 egész stábjának.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.03. 18:04:28

@Conchobar:

Tény: a németek sehol sem buktatták meg a kormányt csak azért, mert nem működött együtt a deportálásokban.

S mellesleg Szálasi is szembeszegült e kérdésben a németekkel, őt sem buktatták meg a németek.

Horthyt a németek nem a zsidók miatt buktatták meg a németek, hanem a háborúból való kilépés miatt.

Azaz hamis az a nézet, hogy ha Horthy ellenszegül, akkor vége az országnak.

Conchobar 2013.11.03. 18:04:50

@huncros: "Jogi értelemben is a numerus clausus alapozta meg a későbbi zsidó törvényeket, hiszen a numerus clausus kapcsán hozták létre egy új jogi fogalmat, a 'népfajt', direkt arra, hogy a zsidóságot ne felekezetként kelljen kezelni, hanem mint 'népfaj'" - És mi abban rossz, hogy egy szemita eredetű nem-magyar etnikumot külön népfajként határoztak meg? Netán a mostani divat híve vagy, amely szerint zsidót, cigányt, Fekete Pákót, Overdose-t, a lovat..., mindet magyarnak mondjuk

yard 2013.11.03. 18:05:12

@Pamuk: nem kell a történelemre köpködni, tanulni kell belőle. Mindenkinek.

huncros 2013.11.03. 18:05:23

@Conchobar: "Komolyan azt hiszed, hogy a zsidók miatt tengelyt kellett volna akasztania a németekkel? Jobb lett volna, ha előbb kerül hatalomra Szálasi?"

Mivel Szálasi a hatalomra kerülés után 2 héten belül leállítatta a deportálásokat, ellenben Horthyval, aki alatt a teljes vidéki zsidóságot deportálták, ezért az egy elég gagyi védekezés.

Arról nem is beszélve, hogy a németeknek nem volt beleszólásuk az itteni deportálásokba - egyszerűen nem volt rá semmilyen kapacitásuk. Az magyar deportálások teljes egészében a magyar hatóságok együttműködésén múltak, ha Horthy azt mondja, hogy nincsenek deportálások, akkor innen egy vonat nem ment volna el - a németek meg háborogtak volna, de semmi következménye nem lett volna.

Ez nem feltételezés, ez tény, hiszen miután HOrthy szépen végigasszisztálta a teljes vidéki zsidóság deportálását, utána a nyugatiak már azzal fenyegették, hogy ha azonnal nem vett ennek véget, akkor háborús bűnösként fogják kezelni a háború után - és láss csodát, Horthy hirtelen mégis csak le tudta állíttatni a deportálásokat, és láss még nagyobb csodát, nem történt semmi. A németek egészen nem is nyúltak Horthyhoz, amíg később meg nem próbált (a szokásos Horthy módon, tehát bénán) kiugrani.
De mondok durvábbat, még egy náci-bábnak odarakott Szálasi is minden további nélkül a hatalomra kerülése után szinte közvetlenül leállíttatta a deportálásokat, és ott sem történt semmi.

Tehát a történelem ebben az esetben egyértelmű: ha Horthynak kormányzóként az a több százezer honfitársa is olyan fontos lett volna, mint a saját hátsója, akkor minden további nélkül már a vidéki zsidók deportálását is leállíttathatta volna, nem csak a budapestit, amikor már nagyon égett a talpa alatt a talaj.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.03. 18:05:30

@Conchobar:

Nézz utána. Szálasi a német követelés ellenére leállította a deportokat novemberben.

Szúnyog 2013.11.03. 18:05:42

@Pamuk: vagy köp rád egyet, szaros.

Szúnyog 2013.11.03. 18:07:57

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: a tótok lelkesen közreműködtek, a románok elintézték maguk. Egyébként meg bármilyen hihetetlen, a magyar államfő számára akkoriban még volt más szempont is, mint a zsidóké.

Radio Silicon 2013.11.03. 18:08:57

@ember100: Akkoriban így oldották meg a problémákat. A bőrszín, származás, akkor a világ minden részében erősen meghatározta az ember lehetőségeit. Lásd pl. az USA-beli bőrszín alapú megkülönböztetést. Ismétlem, nem volt jobb, de akkoriban ez összhangban volt a nemzetközi szokásokkal.

Szúnyog 2013.11.03. 18:09:08

@mitmiért?: egymillió emberről így se volt szó. A holohit dogmái sem beszélnek ennyiről.

mitmiért? 2013.11.03. 18:09:20

@Pamuk:
:-))) galambszar, telt hugyholyag is megteszi.
Hazatérés Temploma. Egy HL nevű "lelkész". Beszarok

flamer 2013.11.03. 18:09:57

@Conchobar: ennyire elképesztő az a gondolat, hogy a kormányzó ne hagyja, hogy az állampolgárait lemészárolják? Szerintem ez a minimum, ha nem teszi meg, az hazaárulás.

Radio Silicon 2013.11.03. 18:11:07

@Pamuk: Ne nagyon köpködj, nehogy aztán a nyáladat egy megerőszakolt lány nyakán találják meg a leleményes nyomozók.

huncros 2013.11.03. 18:11:20

@Conchobar: Ja, hogy most már, akkor hogy kiderült, hogy akkor mégis csak a numerus clausus volt a megalapozója a későbbi faji törvényeknek is.

És tudod, normális emberek számára gáz, amikor az állam egyes állampolgárait másodrangúnak bélyegzi meg, főleg ha ezt törvénybe is iktatja.

Vagy gondolom a Benes-dekrétumokkal sincs semmi bajod ilyen alapon...

ember100 2013.11.03. 18:11:47

Helló !
Szép dolog itt ez a zsidózás , megy ilyenek , de a nagyon magyar jobbikosok elfelejtik hogy sok tízezer munkaszolgálatos halt meg , és nem támadások hanem a rossz körülmények miatt , a több százezer magyar katonáról is elfelejtkeztek vagy mi ? Ezek a magyarok mind Horthy katonái voltak és simán a halálba küldte Őket , NA EZÉRT NEM kellene szobrot állítani egy ilyen embernek.

ember100 2013.11.03. 18:13:44

@Radio Silicon:
Helló !
De most nem akkor van , és egy ilyen embernek NEM állítunk szobrot , mint ahogy az inkvizíció vezetőinek sem :)

Conchobar 2013.11.03. 18:17:30

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: "Azaz hamis az a nézet, hogy ha Horthy ellenszegül, akkor vége az országnak" - Úgy érted, hogy október 15-e után se lett vége az országnak? Tessék már észrevenni végre, nem Horthy antiszemitizmusa, illetve Szálasi rejtett zsidóbarátsága a kulcs, hanem a háborús helyzet. Más volt a helyzet 1944 nyarán, és más 1944 őszén-telén (mikor már Magyarország területén voltak az oroszok. Amikor már megmaradt szállítóeszközök az utánpótlás szállítására sem voltak elegendőek, a zsidók szállítgatására aztán...). De mi volt a helyzet a Dunaparton? Szálasiék védték a zsidókat és Horthyék meg lövöldözték őket a Dunába?

ember100 2013.11.03. 18:21:14

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Helló !
" Hegedűs Loránt pedig mindenkit biztosított, hogy mivel az alkotást köztéri szobornak szánták, azt a rendőrség dolga megvédeni. "
Akkor ez most hogyan is van ??? :)

Conchobar 2013.11.03. 18:21:19

@flamer: "ennyire elképesztő az a gondolat, hogy a kormányzó ne hagyja, hogy az állampolgárait lemészárolják?" - Horthy tudtommal nem volt időutazó, úgyhogy ő nem rendelkezett avval az ismerettel, amivel az utókor rendelkezik/rendelkezhet/véli hogy rendelkezik (Auschwitzról, holokausztról, népirtásról, effélékről)

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.03. 18:21:48

@Szúnyog:

Nem ilyen egyértelmű.

A románok teljes megtagadták a deportálást Németországba. S amit maguk intéztek el, az csak az új román területekre vonatkozott, ott gyilkoltak le több tízezer zsidót. Viszont más részről, az eredeti román területen a zsidók 95 %-a túlélte a háborút.

A szlovák kormány is leállította a deportokat 1942-ben (!), miután deportálták a szlovákiai zsidók háromnegyedét.

Conchobar 2013.11.03. 18:22:43

@huncros: "És tudod, normális emberek számára gáz, amikor az állam egyes állampolgárait másodrangúnak bélyegzi meg, főleg ha ezt törvénybe is iktatja" - A numerus clausus senkit nem bélyegezett meg

Moin Moin 2013.11.03. 18:23:17

Nézzük, mit írtak a Horthy-hadsereg főtisztjei-tábornokai 1942-'43-ban a munkaszolgálatos zsidókról:

1.) Vécsey alezredes, a II. magyar hadsereg 35. gyalogezredének parancsnoka:
"Kénytelen vagyok megállapítani, hogy ezek a zsidók sokkal fegyelmezettebbek, mint a mi honvédeink, munkakészségük és teljesítményük is jobb, mint a honvédeké. A zsidók a legnagyobb tűzben fegyver nélkül is kihozták a sebesült és halott honvédeket, volt is egy zsidó századnak vagy ötven halottja és kétszer annyi sebesültje... A zsidó századok elöl igen bátran viselkednek, nem hagynak sem sebesült, sem halott magyart vissza. Még megérjük, hogy hősök lesznek belőlük akkor, amikor a mi gyalogságunk mindig megszalad."

2.) Nagybaczoni Nagy Vilmos vezérezredes, hoivédelmi miniszter:
""Megfontolás nélkül behívták a zsidó orvosokat, s a rendelet szerint egy-egy munkásszázadhoz, melynek létszáma kb. 220 fő volt, csak egy orvost lehetett volna beosztani, mégis előfordult, hogy egy alakulatnál 10-12 orvos is szolgált, és életmentő munkája helyett közönséges napszámosmunkát végzett. Ezzel szemben a falvakon nem volt orvos, sőt, a katonai alakulatoknál is érezhetővé vált az orvoshiány. A nagyobb harcok idején sok sebesült magyar azért nem juthatott idejekorán megfelelő ápoláshoz és orvosi segítséghez, azért kellett tulajdonképpen jelentéktelen sebesülésekből kifolyóan meghalnia, mert a szakképzett, kitűnő orvosok követ törtek, árkot ástak, erdőt irtottak, gerendát hordtak, vasúti töltésen kubikoltak - vagy aknát szedtek messze a vonalak előtt. A falvak egészségügyi helyzete tragikusan leromlott azáltal, hogy a zsidó orvosokat nem hivatásuknak megfelelően használták fel."

...És mindezt nem valami bolsilibsizsidók írták!:-)
Ennyit arról, hová vezet a "faji megkülönböztetés": az antiszemitizmusnak rengeteg "magyar fajú" áldozata is lett...

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.03. 18:25:37

@Conchobar:

A szlovákok 1942-ben állították le a deportokat, a bolgárok meg 1943-ban. Akkor még erős volt Hitler. S mindkét ország német szövetséges volt. Mi történt? A németek leváltották a szlovák/bolgár vezetést? Nem, maradtak a helyükön. Ebből látható: a németek sehol sem keztek bele a zsidó deportokban a helyi kormányok egyetértése nélkül.

czjanos 2013.11.03. 18:26:22

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Mire ezek a "nagy leállítások" bekövetkeztek, addigra több százezer honfitársunkat már a halálba deportálták.

Radio Silicon 2013.11.03. 18:26:50

@ember100: "egy ilyen embernek NEM állítunk szobrot" - Hernan Corteznek több szobra is van Spanyolországban, sőt, a spanyol peso-n is rajta volt. Pedig ő kiirtott egy egész kultúrát.

Legyél nagyszívű, és engedd meg a Hazatérés Templomának (amelyet a református Horthy alatt építettek), hogy ápolják az emlékét.

midnight coder 2013.11.03. 18:27:26

A magyar zsidók deportálása a német megszállás alatt történt. Tény, hogy Horthy csinálhatta volna ezt ügyesebben is, de az vesse rá az első követ aki tud olyan mai magyar politikust mondani bármely oldalról, aki nem adta volna el az összes zsidót Hitlernek ha cserébe az ő cége szállíthatja s szögesdrótot Auswitzba :-).

ember100 2013.11.03. 18:32:55

@Radio Silicon:
Helló !

De ugye Corteznek nem az inkák földjén van szobra ?

NEM leszek nagylelkű , miért lennék az ,Horthy a magyarokkal a saját országa lakóival tette azt amit tett , legyen az magyar , szoci zsidó , cigány .... hát ezért nem lehet megbocsájtani neki , föleg nem szobrot állítani , félig közterületen !

czjanos 2013.11.03. 18:33:09

@Moin Moin: Nagybaczoni Nagy Vilmos Izrael államától megkapta a Világ igaza (jad vasem) kitüntetést, mert nagyon sokat tett a frontra vezényelt, zsidó munkaszolgálatosok körülményeinek javítása, a rettenetes viszonyok enyhítése érdekében.

Conchobar 2013.11.03. 18:35:18

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: "Ebből látható: a németek sehol sem keztek bele a zsidó deportokban a helyi kormányok egyetértése nélkül" - Az 1944. márc.19. utáni Magyarországot ne Szlovákiához, Romániához, Bulgáriához (vagy az 1944.márc.19-e előtti Magyarországhoz) hasonlítsd, hanem Dániához, Franciaország nyugati feléhez hasonlítsd

yard 2013.11.03. 18:35:56

Horthy ment, jött Rákosi, Gerő, Farkas, Péter Gábor, ők nem feküdtek le véres kezű zsarnoknak, más nagyhatalomnak, más érdekeknek. Vagy nem?

huncros 2013.11.03. 18:36:13

@Conchobar: " Horthy tudtommal nem volt időutazó, úgyhogy ő nem rendelkezett avval az ismerettel, amivel az utókor rendelkezik/rendelkezhet/véli hogy rendelkezik (Auschwitzról, holokausztról, népirtásról, effélékről)"

Újabb hamis mítosz: de, Horthy pontosan tudott a végső megoldásról. A külügytől is kapott jelentéseket erről, és Hitler is már korábban közölte vele, ahogyan az a saját naplójából is kiderült - amiben aztán később próbálja mentegetni magát, hogy de hát ő nem is tudott róla, áhh dehogy.

Arról nem is beszélve, hogy közvetlen tapasztalata is volt a dologgal kapcsolatban, hiszen a 2. vh. első tömeges deportálása is amúgy Horthy nevéhez fúzödik, még 41-ben, az összegyűjtött zsidókat szépen átadták az SS-nek, akik agyongéppuskázták őket.

Szóval ez megint nem igaz.

Abba már bele sem mennék, hogy az miféle alja szerecsenmosdatás már, amikor Horthy azon tettét, hogy kormányzóként mindenféle ellenállás nélkül (sőt, a kinevezésekkel érdemben segítve a dolgot) kiszolgáltatta a saját állampolgárait egy velük nyíltan ellenséges hatalomnak, akkor azzal jönni, hogy de hát nem tudhatta biztosra, hogy megölik majd őket...

És ismételten: de, amúgy pontosan tudta, csak lesz.rta.

smartdrive 2013.11.03. 18:36:45

@Conchobar: mit finomkodsz itt? írd le szépen kerek-perec

1. a numerus clausus jó volt, mert...
2. a numerus clausus nem volt jó, mert...

czjanos 2013.11.03. 18:37:03

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Nem utaltam ellentmondásra, de miután több százezer honfitársukat a borzalmas halálba küldték, nehogy már Béke Nobel díjat kapjanak azért, hogy mert a vége felé leállították ezt a gazemberséget.

huncros 2013.11.03. 18:37:30

@yard: "Horthy ment, jött Rákosi, Gerő, Farkas, Péter Gábor, ők nem feküdtek le véres kezű zsarnoknak, más nagyhatalomnak, más érdekeknek. Vagy nem?"

Nem is állítanak nekik szobrokat, meg emléktáblákat, főleg nem közterületen.
Nem?

Balt 2013.11.03. 18:38:03

"Haláltáborba csak a Szálasi-rezsim hatalomátvétele után deportálták a vidéki zsidóságot, ugyan már."

Ezt valszeg félreértetted. A deportálások '44 nyarán kezdődtek, azaz a német megszállás után, ami kétségtelenül új közjogi helyzet volt az addigi Horthy-éra után. Ténykérdés.

Bálint Anna 2013.11.03. 18:38:50

A németek március 19-én szállták meg az országot, a deportálások ezután kezdődtek. Horthy felelős a zsidó törvényekért, a zsidó és más menekültek kiadásáért, illetve az újvidéki razziáért. A deportálásokért azonban nem volt felelős, butaság a kettőt összemosni, ez nem egy fekete-fehér történet. Sőt utána ő mentette a zsidókat, mert igaz, hogy antiszemita volt, de nem tömeggyilkos. Nem véletlen, hogy Horthyt felmentették a háború után, pedig biztosak lehetünk benne, hogy ha bűnös lett volna akkor elítélik. Ez pontosan a hálás zsidók befolyásának volt köszönhető, sőt az emigráció során ők támogatták anyagilag is. Nem mondom, hogy magyar szempontból ő egy kifejezetten pozitív történelmi személyiség, de a zsidóság hálás lehet neki, ugyanis a ma magyarországon élő zsidóság neki köszönheti, hogy fent maradt. Kevés ember tudta volna, így megvédeni a pesti zsidóságot abban a történelmi helyzetben, főleg úgy, hogy kifejezetten nem kedvelte őket.

martineden 2013.11.03. 18:39:25

@Conchobar: Bizony baratom,ha atgondolod,azt kellet volna.Ember eletben sem lett volna tobb kar es meg talan teruletet is kaptunk volna.Csak gondolj az osztrakra,miert is nem maradtak ott az oroszok?Na,na?Beugrott?Ok hivatalosan megszallt orszag voltak.Kis naiv ennyit illene tudni

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.03. 18:41:38

@czjanos:

Ezek a tények.

Horthy gazembersége pont ebből látszik. Ha júliusban le tudta állítani a deportálásokat úgy, hogy ebből semmi kára nem származott, akkor ezt meg tudta volna tenni 2 hónappal korábban is. Csak nem akarta.

czjanos 2013.11.03. 18:42:14

@yard: Nem is akar senki szobrot állítani nekik!

Conchobar 2013.11.03. 18:43:20

@midnight coder: "ha cserébe az ő cége szállíthatja s szögesdrótot Auswitzba" - Alapvetően a zsidók, mint (potenciális) munkaerő lettek kiszállítva. A gázkamrák, az emberbőrből való lámpaernyők, emberből főzött szappan mint cél, az már az utókor nézetei/vélekedései

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.03. 18:44:28

@Bálint Anna:

"A deportálásokért azonban nem volt felelős, butaság a kettőt összemosni, ez nem egy fekete-fehér történet. Sőt utána ő mentette a zsidókat, mert igaz, hogy antiszemita volt, de nem tömeggyilkos."

Ez ellentmondás. Ha júliusban le tudta állítani a deportálásokat úgy, akkor ezt miért nem tette meg 2 hónappal korábban is?

"Kevés ember tudta volna, így megvédeni a pesti zsidóságot abban a történelmi helyzetben"

Ezen az alapon akkor Szálasi még nagyobb hős. Német báb volt, mégis megtagadta a deportálást november elején. Szálasinak köszönhető, hogy megmaradt a budapesti zsidók 90 %-a. Nem kéne neki egy hatalmas szobor?

Balt 2013.11.03. 18:45:15

Hogy egy nem feltétlenül horthysta és antiszemita véleményt hozzunk bő egy évtizeddel ezelőttről:

"Visszatérve a kérdésére, a [Párizs környéki] békeszerződések első következménye Magyarországon a teljes anarchia volt, s ebbe érkezett haza az orosz hadifogságból a magyar katonák egy kisebb csoportja, lenini gondolatokkal és azzal az elképzeléssel, hogy a Vörös Hadsereg megvédi Magyarországot a feldarabolástól. Amikor ez az illúzió összeomlott, akkor a Budapestet francia segítséggel elfoglaló román csapatok nyomában érkezett ellenforradalmi erők reakciós rendszert vezettek be. Ez a rezsim nem volt fasiszta, inkább Francóéra hasonlított.

Ebben a rendszerben voltam gimnazista és egyetemista, és ebben kezdtem meg irodalmi pályafutásomat. Még egy év börtönt sem úsztam meg, ahogy az már dukált azokban az időkben, ha valaki forradalmi eszmékkel kacérkodott. Megkaptam a kommunizmusnak nevezett gyermekbetegséget, ami nálam egy évig tartott. (...)

Így kerültünk kapcsolatba a kommunista párt ifjúsági szervezetével. Kiadtunk egy hetilapot, amelynek néhány száma ki is jött, majd a rendőrség elkobozta, és engem a csoport egyik szervezőjeként letartóztattak. Ez akkor történt, amikor már kezdtem elszakadni a kommunista eszméktől.

Ez paradoxon volt. Azért tartóztattak le, amit fél évvel, egy évvel korábban csináltam, akkor, amikor már lábujjhegyen ki akartam osonni a kommunista mozgalomból. Elszakadásom oka az volt, amit a teljes forradalmi lázban égő Németországról megtudtam. 1932-t írtunk, nem tudhattuk, ki győz, a nácik vagy a kommunisták. Ekkor kerültem börtönbe. József Attila meglátogatott és elmesélte, hogy Berlinben a kommunisták és a nácik együtt harcolnak a szociáldemokrata porosz kormány megbuktatásáért. Számunkra ez volt a végső döfés. Nem tudtunk többé együtt dolgozni ezzel a mozgalommal, amely moszkvai irányítás alatt kollaborál a nácikkal a szociáldemokraták ellen. A porosz kormány többségében szociáldemokrata volt, ellentétben azzal, amit még ma is állítanak. Poroszországban a nácik kisebbségben voltak. Hát így szakítottam a kommunista mozgalommal."

beszelo.c3.hu/cikkek/a-masodik-szamu-ellenseg

Conchobar 2013.11.03. 18:48:56

@smartdrive: "a numerus clausus jó volt, mert..." - Ez így baromság. Helyette: a numerus clausus igazságos volt, mert minden népcsoportot a létszámának megfelelő arányban engedte felsőbb iskolákba, nem engedte egyik kisebbségnek sem, hogy dominánssá váljon a magyarországi értelmiségen belül (hasonló arányosító törekvéseknek ma is tanúi vagyunk, noha most az alulreprezentált kisebbségek javára történik)

huncros 2013.11.03. 18:49:37

@Bálint Anna: Ha már felteszem témával foglalkozó történészeket nem nagyon olvasgattál, akkor legalább az itteni hozzászólásokat olvasgasd vissza.

Az itthoni deportálásokat teljes egészében a amgyar hatóságok végezték, ráadásul ahogy feljebb már valaki említette, olyan hatékonysággal, amit a nácik sehol máshol megközelíteni se tudtak.
Nem a nácik deportáltak, nekik lehetőségük se lett volna rá (nem volt rá emberük), hanem a Horthy-hoz hű magyar államapparátus, a Horthy által kinevezett és a kérdésben teljhatalmat kapott vezetőkkel.

Horthy ha akarta volna, korábban is pont úgy leállíthatta volna a deportálásokat, mint ahogy később (legalább egy időre) tette, ahogy még egy Szálasi is megtette, ahogyan külföldön is több példa mutatta, hogy ezt meg leehtett volna tenni.

Ehelyett Horthy alatt nem hogy, kísérlet nem történt a vidéki zsidóság megmentéséért, de az egész holokauszt legnagyobb deportálási akcióját folytatták le rekord idő alatt a magyar hatóságok.
Éles különbség.

"Nem véletlen, hogy Horthyt felmentették a háború után, pedig biztosak lehetünk benne, hogy ha bűnös lett volna akkor elítélik"

Horthyt Sztálin közbenjárására nem állították bíróság elé, Sztálin ugyanis akkor már Magyarország bekebelezésével számolt, és nem akart mártírt csinálni az addigra már amúgy is teljesen súlytalan, megtört öregemberből.

"Kevés ember tudta volna, így megvédeni a pesti zsidóságot abban a történelmi helyzetben, főleg úgy, hogy kifejezetten nem kedvelte őket."

Érdekes módon másoknak sikerült nemet mondania a németeknek, de még magának Horthynak is, mikor végre valahára, mikor már kellően nagy volt a külső nyomás. Még egy Szálasi is képes volt erre, pedig róla aztán nehezen lehetne azt állítani, hogy kedvelte volna a zsidókat, és nem is volt olyan hazai bázisa, mint Horthynak.

deneskata 2013.11.03. 18:51:07

@Bálint Anna: Nem hiszem, hogy a vidéki zsidóság olyan hálás lenne Horthynak.Horthy CSAK a budapesti zsidóság deportálását állította le, a vidékiek elhurcolását gond nélkül végignézte.
És igen, felelős a numerus claususért, a zsidótörvényekért. Ne elegendő ok mindez arra, hogy NE állítsunk neki szobrot? Miért kellene szobrot állítani valakinek, aki gyűlöli országa lakóinak egy részét? Miféle kormányzó az ilyen?

zobod 2013.11.03. 18:52:00

Erre mi szükség volt...

Moin Moin 2013.11.03. 18:53:02

@Balt:

A numerus claususra, az első és a második zsidótörvényre, valamint a zsidók munkaszolgálatra vitelére viszont a német bevonulás (1944. március 19.) előtt kerített sort a Horthy-rendszer, autoritása teljes birtokában.

...Erre mit döfsz, kisnáci?:-)

Moin Moin 2013.11.03. 18:56:12

@czjanos:

További érdekesség, hogy Nagy Vilmos gimis osztálytársa volt Petru Grozának, a kásőbbi román miniszterelnöknek/államelnöknek.

"O alte Burschenherrlichkeit
wohin bist du entschwunden
Nie kehrst du wieder gold´ne Zeit
so froh und ungebunden!
Vergebens spähe ich umher
ich finde deine Spur nicht mehr.
O ierum, ierum, ierum
O quae mutatio rerum!"

:-)))

deneskata 2013.11.03. 19:00:22

@Conchobar: Te marha! Szerinted az egyetemi felvételeknél nem a tudásnak, hanem a származásnak kellene dönteni?? Miben különbözöl te a kommunistáktól, akik szintén a származás alapján engedtek vagy nem engedtek valakit továbbtanulni?

Conchobar 2013.11.03. 19:02:20

@deneskata: "És igen, felelős a numerus claususért, a zsidótörvényekért" - Mi a gondod a numerus clausussal (azonkívül, hogy napjainkban kvázi elvárás a kárhoztatása)

Radio Silicon 2013.11.03. 19:02:58

@ember100: Ja, akkor már árnyalod a képet, és a saját állampolgárok ellen elkövetett tettek számítanak csak.

A mi családunknak Horthy nem tett semmi rosszat, sőt, nagyapám sokat köszönhetett az akkori gazdasági fellendülésnek. Az, hogy a háborúban meghaltak emberek ártatlanul, sajnálom, de emiatt nem ítélem el Horthyt. Hiszen a háborúban ilyesmi szokott történni. Vagy ha igen, akkor kezdem egyből Obamával, folytatom Netanjahuval, Putyinna, Cameronnal, Sarkozy-vel stb, stb, csak hogy a legutóbbi háborúkat kiprovokáló személyekről beszéljek.

deneskata 2013.11.03. 19:03:32

@Conchobar: Erre már válaszoltam eggyel feljebb! (Bocs a megszólításért, elragadott az indulat!)

Balt 2013.11.03. 19:03:34

@Moin Moin: Kabbe, hülyepicsa. Nálam nem kell nagyobb ellenség a Jobbiknak, de csak told a világnézetet, hátha sikerül nekik még pár szimpatizánst szerezni.

Gerilgfx 2013.11.03. 19:08:38

@Conchobar: ez a vonat már elment, mellesleg mi vagyunk a nato. a nato velünk rossz viszonyt sosem merne megkockáztatni, akármi is történjék, mert igencsak kellemet@Argus: len lenne számukra, ha orosz atomfegyverek védelmeznék a magyar határt.

Gerilgfx 2013.11.03. 19:09:07

@Argus: leninre nem kaffogatnának annyira, sztálin már komolyabb ellenérzéseket szülne szerintem

smartdrive 2013.11.03. 19:09:50

@Conchobar: van ilyen ötleted mondjuk az amerikai sportokra is? korlátozni kéne a néger kosarasok számát, nem?

kvadrillio 2013.11.03. 19:11:10

..NAMOST JÓL....LÁTOM, HOGY GALLÓ ISTVÁNNÉ, A PEDAGÓGUS SZAGSZERVEZET ELNÖKE KÖCSÖG-KURVÁZIK ?????!

David Bowman 2013.11.03. 19:11:17

Én elolvastam a zsidótörvényeket. Az első kettő kifejezetten igazságos, és a normális viselkedésen kívül semmit sem ír elő a zsidóknak.

wanker cunt · http://freeliveteencams.com 2013.11.03. 19:11:18

Amíg a szabadság téren van vörös csillagos "emlékmű",amíg a buzik vonulgatjatnak,addíg van joga bárkinek Horthy szobrot emelni.A bal-lib söpredék pofájának innentől kuss.Vicces ahogy a söpredék "demokrata" férgek akarják megint megmondani,hogy mit lehet és mit nem.

smartdrive 2013.11.03. 19:11:27

@Conchobar: hogyhogy mi? most képzeld el, hogy a forma 1-ben minden második pilóta nő lenne. elképzelted?

Balt 2013.11.03. 19:11:59

@deneskata: Pár éve, de biztos, hogy az előző kurzus alatt volt egy érdekes vasárnap délelőtti beszélgetés (talán Kepessel?) egy Herczog-örökössel (aki később perelte, vagy ma is perli a magyar államot bizonyos elhurcolt műkincsek miatt). Elég jól emlékszem, hogy festette le '44 márciusát. Ők - talán Weiss Manfréd révén - fontos magyar hadiipari beszállítók voltak, közeli kapcsolatban a Horthy-adminisztációval, vagy talán személyesen Horthyval. '44 március közepén éppen a Hargitán síeltek, akkor jött az értesítés, hogy Budapesten "helyzet van", a békés téli vakáció hirtelen átcsapott életbe vágó menekülésbe, kormányzati segítséggel. Érdekes epizód mindenesetre...

wanker cunt · http://freeliveteencams.com 2013.11.03. 19:12:23

@Argus: Ugyan azon a téren,közterületen van egy vörös csillagos emlékmű (önkényuralmi jelkép).Innentől a pofátoknak kuss,söpredék libbantak

smartdrive 2013.11.03. 19:12:56

@wanker cunt: wanker cunt ezekben a blogokban publikált:

Minden ami Puni (2 poszt)

Gerilgfx 2013.11.03. 19:14:15

@Nem hallgatta le Orbánt az USA, birkamenet riadóóó: ha a hitelfelvételre alapozott gazdaságot követte volna az ország, akkor még 5-10 évig kihúztuk volna stagnálva, viszont utána jóval látványosabb lett volna a visszaesés, 70-80%-os sokk szerű forintgyengülés, nyugdíjrendszer teljes összeomlása, részleges gazdasági összeomlás, külkereskedelem elapadása, energiahordozók ára az egekbeszökött volna, így talán kukorica sem maradt volna, amit el lehet tüzelni. még ha a kivitelezés nem is jó, a koncepció jóval életképesebb, mint ez ellen a többi párt alternatívaként processzálni szándékozik.

deneskata 2013.11.03. 19:14:42

@Balt: Ok.Nem egészen értem, mi köze mindennek ahhoz, amit írtam?

Conchobar 2013.11.03. 19:15:18

@deneskata: "Szerinted az egyetemi felvételeknél nem a tudásnak, hanem a származásnak kellene dönteni?" - Ezt kétdezd azoktól is, akik több cigányt szeretnének a felsőbb iskolákba (több nőt a parlamentekbe). Egyébként én nem a máról beszéltem, mikor boldog-boldogtalan diplomát kaphat. Én a múltról beszéltem. Mikor még szabadon ki lehetett mondani, hogy a zsidók (és a németek származásúak!) felülreprezentáltak a magyar felső iskolákban, ugyanakkor magyar parasztság és munkásság alulreprezentált (ez utóbbit fordították visszájára végletesen a kommunisták). Igazából a tudás eddig még sohasem volt a szelekció ismérve (a szubjektivitás, az ambíció, a protekció, a könyöklés, Schmitt Pál stb.)

Moin Moin 2013.11.03. 19:15:51

@Balt:

A Jobbiknak csak azért vagy az ellensége, mert Fidesz-fan vagy (olvastam számos korábbi kommentedet, onnan tudom) - de ez nem zárja ki azt, hogy náci legyél. Mert aki képes mentegetni a Horthy által húsz éven át űzött és az emlékirataiban saját maga által is beismert antiszemitizmusát, az biza' náci...

kvadrillio 2013.11.03. 19:15:54

@Moin Moin: 68 MILLIÓ EMBER HALT MEG A MÁSODIK VILÁGHÁBORÚBAN.
ENNEK A 10 %-A...VOLT ZSIDÓ..., HA IGAZ AZ A SZÁM, HOGY KB 6 MILLIÓAN VOLTAK ZSIDÓK ...
UTÁLOM HORTHYT, DE NEM SZERETEM EZT A GYŰLÖLETTEL TELI NÁCIZÁST SEM.
ÉS A 90 % KINEK FÁJ ???

smartdrive 2013.11.03. 19:16:52

@kvadrillio: 2 milliárd ember élt 1920-ban, ebből 10 milliót érintett Trianon. kit érdekel

Balt 2013.11.03. 19:17:04

@deneskata: Mert ez nyilvánvalóan nem igaz: "Miért kellene szobrot állítani valakinek, aki gyűlöli országa lakóinak egy részét?"

Ettől persze még nem kell szobrot állítani neki, de helyén kell kezelni. Egy darabig még nem fog sikerülni, úgy látszik...

Conchobar 2013.11.03. 19:17:14

@deneskata: "Erre már válaszoltam eggyel feljebb!" - Mire válaszoltál? Mire válaszoltál akkpr, és mire most? Miért nem írsz úgy kommentet, hogy az világos legyen mások számára is

Balt 2013.11.03. 19:17:47

@Moin Moin: Akárcsak Fejtő. :P Lásd fentebb.

deneskata 2013.11.03. 19:17:55

@David Bowman: Mi igazságos abban, hogy SZÁRMAZÁS alapján megszabják, mennyi lehet a zsidó vállalkozók aránya bizonyos területeken? Mi köze a származásnak az üzleti vagy egyéb szellemi tevékenységhez? Aki ügyes és tehetséges, boldogul, aki meg nem, az nem. Ez NEM származás kérdése.Micsoda eltorzult gondolkodásmód ez?

kvadrillio 2013.11.03. 19:17:55

EZZEL A PANKRÁCIÓKKAL A ZSIDÓK CSAK MÉG JOBBAN MAGUK ELLEN HERGELIK AZ EMBEREKET.......ÉS MÉG JOBBAN ELTERJESZTIK AZ ANTISZEMITIZMUST......

deneskata 2013.11.03. 19:19:46

@Conchobar: Igazad van, túl sok a közbeeső hozzászólás. Szóval, a numerus claususról volt szó, idézem saját magam:)
"Szerinted az egyetemi felvételeknél nem a tudásnak, hanem a származásnak kellene dönteni?? Miben különbözöl te a kommunistáktól, akik szintén a származás alapján engedtek vagy nem engedtek valakit továbbtanulni?"

_most_ 2013.11.03. 19:19:57

igazából lényegtelen, hogy Horty náci volt vagy nem, azt kell látni, hogy a Horty-hívek többsége egyértelműen náci.

deneskata 2013.11.03. 19:21:26

@Balt: Szövegértés. Nem az antiszemitizmusa MIATT állítottak szobrot neki. De épp emiatt nem kellene. Igen, az antiszemitizmusát a helyén kell kezelni. Például akkor kellene figyelembe venni, ha valakinek eszébe jut, hogy szobrot állítsanak neki.

Balt 2013.11.03. 19:21:39

@Moin Moin: Egyébként határozottan hízelgő a lenácizás azután, hogy egy "hozzád méltó demokrata" egyszerűen kitilt a blogjáról semmiért, de ez amúgy teljesen rendben is van: még véletlenül se tévedek oda. Azé' nagyon örülök, hogy felkészültél belőlem, biztosíthatlak, a dolog nem viszonos. :))

Balt 2013.11.03. 19:22:37

@deneskata: Olvasd el a Fejtő-interjút fentebb! Lehetőleg a teljeset.

Moin Moin 2013.11.03. 19:23:28

@kvadrillio:

Ha összeveted a II. vh.-ban résztvevő népek összlétszámát a zsidókéval, akkor beláthatod, hogy ők messze "felülreprezentáltak" az áldozatok számát illetően.

És kárnak tartom minden egyes ártatlan áldozat halálát, szenvedését - a Don-kanyarnál meghalt soktízezer magyart, de azokat az oroszokat is, akiknek a maygarok ellen harcolva azért kellett meghalniuk, mert egy megtámadott ország fiai voltak. Sajnálom az U-Bootokban megfulladt német fiúkat is, akik esteleg hittek abban, hogy egy háborúval tudják megmutatni a világnak azt, hogy ők a világ legfaszább népe - és pl. nem azzal, hogy ők gyértják a legjobb autókat. Sajnálom a japán kamikazékat és azokat a japánokat is, akiket az atombombák párologtattak el. sajnálom az Arizona halotait, a Hood halottait és a Bismarck halottait is. És sajnálom a mai izraelieket is, akik azért halnak meg, mert elődeik egy kirekesztő-nacionalista problémára (antiszemitizmus) egy kirekesztő-nacionalista "megoldást" találtak ki (Izrael államot).

David Bowman 2013.11.03. 19:24:40

@deneskata: Elmagyaráznám neked, de nincs kedvem.

béla a görög (törölt) 2013.11.03. 19:25:23

Ez az a Horthy aki becserélte az országot a gyerekére amikor azt elrabolták?
És ma őt imádják...
Köszönöm, több kérdésem nincsen.

yard 2013.11.03. 19:27:07

A maga érdekét, ideológiáját erőszakkal, fondorlattal érvényesítő, másokat kiszorító, szélsőséges ember minden nép, csoport, vallás között előfordul. Egyik sem jobb a másiknál.

ember100 2013.11.03. 19:28:27

@Radio Silicon:
Helló !
Ezt remélem nem komolyan írtad ?
Egyáltalán nem árnyaltam a képet , pont ellenkezőleg , milyen vezető az aki még a saját népéból is halálba küld ezreket-százezreket és nem csak a katonákról volt szó hanem pl. munkaszolgálat , gettók stb..
A gazdasági fellendüléshez Horthynak annyi köze volt hogy átállt a gazdaság a háborús termelésre és utána jött a háború.
Akikről meg írtál szintén nem kapnak szobrot.

David Bowman 2013.11.03. 19:28:53

@Moin Moin: Felülreprezentáltak lennének, ha igaz lenne. Pl egy munkaszolgálatosnak sokkal nagyobb esélye volt élve megúszni a háborút, mint egy katonának. Azt meg, hogy a 435ezerből Ungvári szerint 500ezer ment Izraelbe, legalább 200ezer meg ma is itt él, már említeni sem érdemes.

ember100 2013.11.03. 19:35:09

@deneskata:
Helló !
De akkor állítsunk szobrot Hasfelmetsző Jacknek , lehetőleg londonban tiszteletadással a piros lámpás negyedben , mert nagyon szerette a kutyákat állatokat és a virágokat , így rossz ember nem lehet .
Te komolyan gondolod hogy egy ilyen Horthynak aki több százezer magyart érted először magyar aki itt termelt , fizetett adót stb. aztán zsidó, cigány , szoci..
küldött a halálba szobrot kell állítani ?????

martineden 2013.11.03. 19:35:16

@David Bowman: Hogy te mekkora hulye vagy.Mast nem is erdemes irni neked

fuximaxi 2013.11.03. 19:35:39

Érdekes, hogy akkor nem hisztiztetek ennyire, amikor a pufajkás gazember horn szobrot kapott.

Horthyhoz meg annyit tudok hozzáfűzni, hogy nagyanyám mindig nagy tisztelettel beszélt róla, büszkén mesélte, hogy személyesen találkozhatott vele, ellenben az összes utána következő retket szidta.

kvadrillio 2013.11.03. 19:36:27

NA KÍVÁNCSI LESZEK, HOGY HÁNY NAP MÚLVA SZÁLLÍTTATJÁK EL EZT A HORTHY SZOBROT...

Conchobar 2013.11.03. 19:37:03

@deneskata: "Szóval, a numerus claususról volt szó, idézem saját magam" - A numerus clausuosra kérdésedre válaszoltam a 2013.11.03. 19:15:18 kommentemben. Félek, nem fogsz tudni rá válaszolni érdemben, mert eléggé látszik rajtad a tudás (azt amit megtanultál és megtanítottak veled): a kommunisták, (Horthy) nácik pfuj (akikhez hasonlítani is szörnyűség), zsidók ártatlanok, mártírok. Emberek nemzedékei (idős a fitalnak, tanár a tanítványnak) a tudással, az ismeretekkel együtt értékítéletet is átadnak egymásnak. Egy időbe bele fog telni, amíg az ketté tudja a delikvens választani a két dolgot, sőt saját értékítéletet képes alkotni

Démonmac1 2013.11.03. 19:39:26

Vasárnap szerintem nincs senki a hivatalban, majd Hétfőn.
vagy se.
Az 5 ker önkormányzat, egyébként, annyi mindenbe képes sikerrel beleszólni, meglepődnék, ha ebből az "ellenállás" bástyája lenne.
ha nem lépnek, akkor a Fityisznek valami célja van ezzel. Tehát majd elválik, melyik táborból remélnek előnyüket, mert egy fenékkel két lovat nehéz.

martineden 2013.11.03. 19:40:12

@fuximaxi: Persze korulbelul neked is annyi iskolad van mint nagyanyadnak volt.Kb negy elemi

Conchobar 2013.11.03. 19:41:48

@béla a görög: "Ez az a Horthy aki becserélte az országot a gyerekére amikor azt elrabolták?" - De kár ilyen hülyeségeket irkálni (nem az országot cserélte be, hanem az államfői székét)

Húsleves 2013.11.03. 19:43:18

"Engedelemmel kezdeném: Milyen ország az, ahol a Harmadik Birodalommal kollaboráló kormányzónak akármilyen emlékműve lehet? Milyen Fidesz-vezető polgármester az, aki ezt a saját kerületében hagyja, 500 méterre a Parlamenttől?"

Engedelemmel válaszolnék drága felebarátom: akiről érdeklődsz, az történetesen egy fideszes zsidó polgármester. Ezt nem onnan tudom mintha érdekelne hogy ki zsidó ki nem, hanem emlékszem még arra, hogy egy übertoleráns baloldali megmondóember valamikor a Rogánt a Fidesz második számú dísz-zsidójának nevezte.

Úgyhogy tedd csak fel nyugodtan a kérdésedet, de így: "Milyen zsidó-vezető polgármester az, aki ezt a saját kerületében hagyja, 500 méterre a Parlamenttől?"

Én meg válaszolok helyette: hát úgy lehetséges barátom, hogy az ország nem nácikokra és zsidókra oszlik, hanem embercsoportokat egymás ellen uszító, és rajtuk meg a hozzád hasonlókon röhögő szarkavaró politikus bűnözőkre.

deneskata 2013.11.03. 19:43:53

@ember100: Nem keversz össze valakivel? Én semmi olyasmit nem állítottam, hogy jár neki a szobor. SŐT!

deneskata 2013.11.03. 19:46:52

@Conchobar: "Félek, nem fogsz tudni rá válaszolni érdemben, mert eléggé látszik rajtad a tudás"
Ez nem megtanult tudás kérdése. Igen, ismerem a zsidótörvényeket, és nem azért ítélem el őket, mert így tanultam. Mindent elítélek, ami származás, vallás vagy külső (folytathatnám..) alapján tesz különbséget az emberek között. Lásd, valaki helyesen idézte: Benes-dekrétumok.

deneskata 2013.11.03. 19:49:12

@fuximaxi: "Büszkén mesélte, hogy személyesen találkozott vele." És akkor mi van? Van olyan ember is, aki büszkén meséli hogy személyesen találkozott Gyurcsánnyal és Orbánnal, vagy Fekete Pákóval. Vannak emberek, akik büszkék arra, ha híres emberrel találkoznak.Ez nem jelenti azt, hogy az az ember tiszteletre méltó.

Húsleves 2013.11.03. 19:50:45

És persze az általuk megosztott emberekre, akiken így sikeresen uralkodnak, ezt kifelejtettem a végéről.

fuximaxi 2013.11.03. 19:51:03

@martineden: A buta balliberális ismertetőjegye, hogy ha nem tud a vitához érdemben hozzászólni, akkor inkább fröcsög és lejáratja a vitapartnerét.

Gratulálok barátom, kiérdemelted a nap vesztese díjat.

deneskata 2013.11.03. 19:53:14

@fuximaxi: "A buta balliberális ismertetőjegye, hogy ha nem tud a vitához érdemben hozzászólni, akkor inkább fröcsög és lejáratja a vitapartnerét."
Bocsi, de ehhez nem kell balliberálisnak lenni. Elég, ha buta az ember. Nem pártszimpátia kérdése...

martineden 2013.11.03. 19:55:29

@fuximaxi: Nem igen hulye,te allitottad mercenek az oreganyadat,mintha az erdem lett volna

Conchobar 2013.11.03. 19:56:54

@deneskata: "Mindent elítélek, ami származás, vallás vagy külső (folytathatnám..) alapján tesz különbséget az emberek között" - Ha most vicceskedni akarnék, akkor azt mondanám erre, hogy a 'jó édesanyádat'. Nem teszem (hátha megérted anélkül is: bizony különbséget teszel te magad is, ha akarsz tudni róla, ha nem. Noha megtanultad a leckét és fújod hibátlanul)

deneskata 2013.11.03. 19:58:07

@Conchobar: Értelek. És sajnállak.

David Bowman 2013.11.03. 19:59:33

@ember100: Akkor Mátyás királynak, vagy Hadriánusznak sem lehetne szobra. Vagy egyáltalán senkinek.

inebhedj - szerintem 2013.11.03. 20:01:51

Hogy-hogy milyen ország? (Sőt, milyen Európa?)

Mindig is ilyen volt, nincs ebben semmi különös, a Lukács-iskolások és Lukács-óvodások is megbecsült véleményformáló tagjai a(z európai) közösségnek, miért ne lehetnének azok a horthysták?

David Bowman 2013.11.03. 20:02:28

@deneskata: Pont az általad említett értékeket kellett helyre állítani. Hogy valakit annak ellenére is felvegyenek bárhova, hogy nem zsidó.

kvadrillio 2013.11.03. 20:04:18

...JAHHH>...ÉS ESZEMBE JUTOTT...., HOGY MANSFELD PÉTER ÉS CSEH TAMÁS SZOBOR ÁLLÍTÁSÁN MILYEN HOSSZAN ELGONDOLKODTAM.....
56-BAN MENNYI NAGYON FIATAL GYEREK FOGOTT FEGYVERT, AKIK AZT SEM TUDHATTÁK MELYIK AZ ELEJE-HÁTULJA...POLITIKAILAG MEG PLÁNE NEM VOLTAK TÁJÉKOZOTTAK..14-15ÉVESEK IS MEGHALTAK.....
MÉGIS...CSAK MANSFELDNEK EMELTEK SZOBROT.....ÖÖÖ KIK IS ?????
NO MEGA CSEH TAMÁSNAK....MINDKETTEN ZSIDÓ GYEREKEK VOLTAK........

EZEK SZERINT BÁRKI, BÁRKINEK ÁLLÍTHAT SZOBROT MAGYARORSZÁGON.......

fuximaxi 2013.11.03. 20:04:52

@martineden: Írtam én ilyet? Csak a véleményét továbbítottam. Ha nem tetszik, lapozz.

deneskata 2013.11.03. 20:05:00

@David Bowman: Basszus, mit vétettek nektek a zsidók? Ismertek egyet is személyesen vagy a csak a valahol megtanult leckét böfögitek vissza? (Hogy Conchobart idézzem...)

Radio Silicon 2013.11.03. 20:07:09

@ember100: Jó, hát, ha ennyire harcoskedvű humanista vagy, akkor szeretnék veled együtt tüntetést szervezni kezdésként István király szobra elé, aki nem átallott saját nemzete ellen fordulni, amikor Koppány ellen harcolt.

Folytathatnánk utána Horn Gy. szobra ellen a tüntetést. Várom a jelentkezésed!

Conchobar 2013.11.03. 20:07:40

@deneskata: "Értelek. És sajnállak" - Én azért kiváncsi lennék arra, hogy te mit értettél és melyik kommentemből? Nehezedre esik érthetőn írni?

martineden 2013.11.03. 20:08:21

@fuximaxi: Hat igen.Ha a buta magat jobboldalinak hivo nem tud erdemben vitazni igy ir mint te.Gratulálok barátom, kiérdemelted a nap vesztese díjat.

inebhedj - szerintem 2013.11.03. 20:09:49

@Moin Moin:

"Mert aki képes mentegetni a Horthy által húsz éven át űzött és az emlékirataiban saját maga által is beismert antiszemitizmusát, az biza' náci"

Nem. Az legfeljebb (modern, polkorrekt) antiszemita.

A náci (nemzeti szocialista) az más.

Horthy pl. kb. annyira rokonszenvezett a nemzeti szocializmus ideológiájával, mint a sztálinizmuséval.

De attól még lehetett antiszemita. És lehet az is, aki nem tartja őt annak (vagy éppen az is, aki annak tartja).

Kámasuka 2013.11.03. 20:11:04

A magyar kultúrának a helyére kell kerülni. Több Horthy szobor és több pacifista zsidó magyar kell. Nem politikai provokátor, hanem olyan aki megvédi Horthyt ahogy azt a 2. vh után is tették.

Conchobar 2013.11.03. 20:12:30

@Radio Silicon: "István király szobra elé, aki nem átallott saját nemzete ellen fordulni, amikor Koppány ellen harcolt" - Nem is volt még akkor nemzet (arról nem beszélve, hogy amúgyis nagyon erős csúsztatás Koppányt, az egyik rivalizálót az akkori magyar néppel azonosítani)

fuximaxi 2013.11.03. 20:13:49

@martineden: [ url ]http://dailypicksandflicks.com/wp-content/uploads/2011/12/laughing-seal.jpg[ / url]

huncros 2013.11.03. 20:16:40

" Felülreprezentáltak lennének, ha igaz lenne"

a második vh európai emberveszteségei a lakosság kb. 6,5%-a.
ezen belül csak a zsidóságnak: kb: 2/3.

ez bezony 10-szeres felülreprezentáltság.

Magyarországon (itt most a bécsi döntések utáni Mo-ról beszélek) az össz háborús emberveszteséget még az orosz hadifoglyokkal együtt is 1 millió alá szokás becsülni. Ebből a zsidó legalább fél millió. A zsidóság számaránya a magyar lakosságon belül 6% volt.
Ez is bőven 8-szoros feletti felülreprezentáltságot jelent.

"l egy munkaszolgálatosnak sokkal nagyobb esélye volt élve megúszni a háborút, mint egy katonának."

1., a magyar zsidóknál a munkaszolgálat az össz veszteségek egy kisebb részét adták, míg az össz lakosságnál a frontszolgálat elég combos részét adja ki az összes veszteségnek.
Aminek ugye nem sok köze van ahhoz, hogy az összes áldozatokat nézve milyenek is az arányok.

2., Ungváry valóban írt ilyet a háború egyes szakaszaira véve.
Viszont olyan számadatokat is adott ugyanebben az írásában, amik azt mutatják, hogy a háború legalábbis okt. 15-ig terjedő szakaszát egészben nézve ez már nem lesz igaz. Az általa közölt adatok szerint a munkaszolgálatosok 27,5 - 34,4%a került veszteséglistára, a rendes honvédeknél 24,7%.

Radio Silicon 2013.11.03. 20:17:35

@Conchobar: Ha jól emlékszem Koppány István testvére volt, így tágabb értelemben nemzete volt.

Kámasuka 2013.11.03. 20:17:54

@Moin Moin: 'Ha összeveted a II. vh.-ban résztvevő népek összlétszámát a zsidókéval, akkor beláthatod, hogy ők messze "felülreprezentáltak" az áldozatok számát illetően.'

1.Senkinek sincs fogalma sem róla, hogy hány zsidó élt/él a világon. A talmud kifejezetten megtiltja a zsidóknak hogy részt vegyenek bárminemü felmérésben.

2.Senkinek sincs fogalma a zsidó áldozatok számáról sem. Legutóbb az Auschwitzi (nürnbergi per iratain alapuló) 4 millió hivatalos áldozati szám szállt le hivatalosan 1 millióra. Persze hiszi aki akarja, erre ugyan milyen bizonyíték van, ha sikerült 40 évig 4 milliót hazudni?

David Bowman 2013.11.03. 20:21:54

@Radio Silicon: A nagybátyja volt, és így jogilag igaza is volt.

Conchobar 2013.11.03. 20:22:15

@huncros: "Újabb hamis mítosz: de, Horthy pontosan tudott a végső megoldásról. A külügytől is kapott jelentéseket erről, és Hitler is már korábban közölte vele, ahogyan az a saját naplójából is kiderült" - Milyen végső megoldásról tudott Horthy? (mikor mi, a késői utókor is inkább csak hiszünk, mint tudunk gázrózsákról, ciklonbéről, lámpaernyőkről, szappanokról meg effélékről)

deneskata 2013.11.03. 20:24:12

Ennyi nemzetileg elkötelezett, vakhitű, ostobán antiszemita embert a világ nem látott.
Ráadásul kétlem, hogy bármelyik marha, aki itt tele szájjal szidja a zsidókat, ismer akár egy zsidó embert is. Azt se tudják, mit gyűlölnek... Csak jól esik gyűlölni valakit, mert akkor ők különbnek érezhetik magukat. Aki antiszemita, annak valami nincs rendben az önbizalma körül.Kisebbrendűségi érzéssel küzd.... Pszichiátert nekik...

David Bowman 2013.11.03. 20:24:19

@deneskata: Nekem semmit. Nincs is velük semmi bajom. Csak hát az igazságot is szeretem. Nem attól függ, hogy valakinek igazat adok-e, hogy szeretem, vagy nem szeretem.

Kámasuka 2013.11.03. 20:24:26

@huncros: Honnan tudod hogy hány zsidó halt meg a 2. vh-ban?

czjanos 2013.11.03. 20:25:14

Ne aggódjatok, ha 2014. január elsejétől elkezd fungálni a VERITAS, majd ők megmondják, hogy merre hány méter. A székházuk homlokzatára ez lesz kiírva:
"Ego sum via veritas et vita, ami az eredeti fordítás mellett azt is jelenti, hogy további vita nincs.

Radio Silicon 2013.11.03. 20:26:04

A Horty szobor magánterületen áll. A tüntetés jogossága kérdéses, mert a Horthy szobrot nyilván a Horthy-rendszer jó dolgai miatt állították a szervezők.

Conchobar 2013.11.03. 20:26:36

@Radio Silicon: "Ha jól emlékszem Koppány István testvére volt, így tágabb értelemben nemzete volt" - Unokatestvére volt. Túl ezen, tessék már tudomásul venni: anakronizmus a XI.sz-ban nemzetről beszélni

David Bowman 2013.11.03. 20:27:18

@deneskata: Mintha a zsidó vallást írtad volna le. Olvasgasd az ószövetséget. Minden lapja tömény rasszizmus. Most akkor mennyivel jobbak a szakállas bipsik a korán iskolákban butuló ifjaknál?

Kámasuka 2013.11.03. 20:28:39

@Conchobar: 1. Nem anakronizmus.
2. Nem abban a században élünk.

Conchobar 2013.11.03. 20:28:53

@deneskata: "Ráadásul kétlem, hogy bármelyik marha, aki itt tele szájjal szidja a zsidókat, ismer akár egy zsidó embert is" - Kik, mely kommentelők, melyik kommentben szidják a zsidókat (tele szájjal)? Vagy csak a leckét fújod?

David Bowman 2013.11.03. 20:29:01

@Conchobar: Nemzet 895 szeptember közepétől van. Vérszerződés, meg ilyesmi.

deneskata 2013.11.03. 20:31:17

@David Bowman: És kit érdekel az Ószövetség? Kit érdekelnek a zsidók? Tedd a dolgod és hagyd békén őket. Ők se foglalkoznak veled.

deneskata 2013.11.03. 20:31:51

@Conchobar:"Kik, mely kommentelők, melyik kommentben szidják a zsidókat (tele szájjal)?" Álszent kérdés.

Kámasuka 2013.11.03. 20:32:44

@deneskata: Már hogyne foglalkoznának. Nem azért szeretnek más népek között elszórva élni hogy ne foglalkozzanak velük. A pénzükkel, pontosabban.

Conchobar 2013.11.03. 20:33:05

@David Bowman: "A nagybátyja volt, és így jogilag igaza is volt" - Nem nagybátyja, hanem unokatestvére (Koppány apja Géza fejedelem testvére volt). És talán pár évvel idősebb volt, mint István (legidősebb leszármazottként követelte magának a fejedelemséget)

Radio Silicon 2013.11.03. 20:33:45

@Conchobar: ez offtopik, és csak sszőrszálhasogattam.

huncros 2013.11.03. 20:33:54

@Kámasuka: ha arra vagy kíváncsi, hogy a történészek milyen tudományos módszerekkel becslik a holokauszt áldozatainak létszámát, akkor lapozd fel a témában írt könyveiket, és megtudod.

Amúgy jellemzően elsősorban demográfiai adatokból dolgoznak (akkoriban ugye a hivatalos iratokban pontosan számon volt tartva a felekezet is), megbecsülik, hányan maradtak a háború után, és az így kapott becsléseket igyekszenek pontosítani további adatokkal, pl. olyanokkal, mint hogy a német feljegyzések alapján főre pontosan tudjuk, hogy május 15-től július 9-ig hány zsidót deportáltak.

deneskata 2013.11.03. 20:34:41

@Kámasuka: Szeretnek? Szerinted jókedvükből élnek diaszpórákban? Olvasgass egy kicsit a zsidók történelméről... (Úgy még a gyűlölet is kellemesebb lesz..)

Conchobar 2013.11.03. 20:35:52

@deneskata: "Kik, mely kommentelők, melyik kommentben szidják a zsidókat (tele szájjal)?' Álszent kérdés" - Álszent, ugye? Nem baj ha más a valóság, attól te még fújjad a betanult nótát (a antiszemitákról)

deneskata 2013.11.03. 20:37:41

@Conchobar: Hát veled nemigen lehet vitatkozni. "Betanult nóta" a válaszod minden érvre. Valószínűleg még nem tanultad meg a vita alapelveit. Nem baj, ne csüggedj. Ha folyamatosan kommentelsz, majd csak meglesz ez is! Én se vitatkozom veled tovább. Nemigen lehet. :)

Conchobar 2013.11.03. 20:39:28

@Kámasuka: "1. Nem anakronizmus.
2. Nem abban a században élünk" - Ezeket mire, melyik komment melyik mondatára/állítására szántad válaszként/cáfolatként

matematikus01 2013.11.03. 20:40:13

Számoljunk,május 15-től július 8-ig, az 54 nap.
435.000 fő / 54 nap = 8055 fő/nap.
100 fő/vagon, akkor naponta 80 vagonnak kellett indulnia. Minden nap, 54 napon keresztül. Négy nap oda-vissza,akkor 4 x 80 vagon forgott, az 320 vagon.
Remélem nem így volt...

Radio Silicon 2013.11.03. 20:41:24

@deneskata: Úgy veszem észre, hogy a zsidó nemzet-vallás rendszerébe bele van kódolva a gazdanépekkel való surlódás. Melynek előnyei és hátrányai is vannak.

Kámasuka 2013.11.03. 20:41:47

@huncros: Úgy tudom 6 millió a hivatalos áldozati szám.

Ebben nekem annyi a bibi, hogy minek ezt tv-be foglalni(Mo-n még nem a szöveg része a 6 millió de van ahol már igen). Tv-be a magyar töténelemben igazságot soha nem foglaltak, csak propagandát.

1945-től 1988ig 4 millió áldozata volt Auschwitznak.

1988ban kutathatókká váltak az ex szojet levéltárak, így a szám ma hivatalosan 1,1 millió, ebből 900 ezer zsidó. Ezek hivatalos mainstream történelmi adatok. Mármint mind2.

Igen érdekes hogy ez a 6 milliós áldozati számot nem mozgatja.

És sok más érdekesség is van, annak akit érdekel. Nem látom milyen anyagi érdeke bárkinek megkérdőjelezni, kisebbíteni az áldozatok számát, az ellenkezője viszont triviális.

ember100 2013.11.03. 20:41:53

@Radio Silicon:
Helló !
Te ezt komolyan gondolod ? Mi lehet egy rendszerben jó ha százezreket küld halálba , tudom szerette a családját ... de ettől még segédkezett a magyarok elpusztításában.

Jean szerezzen örömöt a macskámnak !
Jean felveszi a macskát a farkánál fogva és elkezdi a feje fölött pörgetni
Na de Jean mit csinál ?!
Uram tudja hogy fog örülni a macska ha leteszem .
Ennyit a jótét Horthyról és a rendszeréért !
ja és a kedvencem a Prónay különítmény :)a lá Horthy

Kámasuka 2013.11.03. 20:42:47

@deneskata: Persze hogy jókedvükben. Ki akarna antiszemiták között élni, amikor saját oszága is van?

Conchobar 2013.11.03. 20:44:59

@deneskata: "'Betanult nóta' a válaszod minden érvre" - Te mit értesz érv alatt? Hogyan valósítja meg az odavetett "Álszent kérdés" félmondat érvelést? Netán a ti tájszólásotokban a terelést érvnek mondják?

ember100 2013.11.03. 20:45:55

@wanker cunt:
Te egy gyökér vagy !
Az az emlékmű az itt elesett orosz , örmény .. nemzetek halottaina állít emlékművet !
Van ilyen az ukránoknál elesett magyar katonák tiszteletére .Mit szeretnél mindkettőt lerombolni ? mert csak az egyik nem maradhat !

yard 2013.11.03. 20:45:59

A kérdés: melyik zsidó? Rózsavölgyi Márk? Eldős Pétel? Angyal István? Rákosi Mátyás? A nő? A férfi? Aki már rég meghalt? Aki még meg se született? A tehetséges? A tolakodó, protekciós tehetségtelen? A szerény? Vagy aki három elől enné el a kenyeret? Az okos? A hülye?

És melyik jobboldali?

2013.11.03. 20:47:45

De hát ez a Vona gyerek,nem történelem tanár, vagy mi?
Egyébként valami olyasmiről van szó,hogy a Jobbik,felmentette Horthyt minden bűne alól,mert hogy megzsarolták?
Erről az a véleményem,hogy a nagy embereknek benne van a pakliban az is,hogy rábasznak időnként (nem kívánok ilyet persze senkinek) de HM-nek ezt tudnia kellett anno is,és ettől függetlenül a saját családi drámáját nem szabadott volna az ország és több ezer ember élete elé helyezni semmiképpen.
Bármennyire is fájdalmas volt számára.
Én nem mentettem fel a bűnei alól,de nem is az én dolgom ez.

deneskata 2013.11.03. 20:47:51

@Kámasuka: 1947 óta. Előtte nem volt. És a szétszóródás előtte volt.

Conchobar 2013.11.03. 20:48:39

@deneskata: "Hát veled nemigen lehet vitatkozni" - Vitatkozni, vagy feleselni? A zsidók szidásáról énekelsz, de egyetlen zsidókat szidó kommentet se tudsz mutatni. Fiatal, nem érzed azt, hogy ilyenkor tanácsosabb lenne inkább hallgatnod?

Kámasuka 2013.11.03. 20:49:17

@deneskata: Bizony. És mégis itt maradtak a gaz antiszemiták között akik a gázba küldték őket.

Hát nem fura?

Bálint Anna 2013.11.03. 20:55:49

@deneskata: Szándékosan azért emeltem ki, hogy miért bűnös szerintem, hogy jelezemmem, mindez bőven elég ok arra, hogy bűnösnek tartsam. A szoboremelést is csak azért nem ellenzem, mert szerintem magánterületen az emberek joga, hogy olyan szobrot emeljenek, amilyet akarnak. Persze ha közterületen állami pénzből emelnek Szálasi szobrot az ellen én is tiltakozok. De tőlem a zsidók is emelhetnek Ben-Gurion szobrot, a komcsik is Lenin-szobrot, csak ne az én pénzemből és ne olyan helyen, ahol találkozok velük.
Én úgy tudom (persze javítsd ki ha tévedek), hogy a pesti zsidóság gettóban volt, ami egy védehető objektum, míg a vidéki zsidóságot falurúl falura szedték össze a csendőrök. Horthynak a hozzá hű páncélos alakulatokkal és a vidékről felrendeltekkel sikerült megállítani a csendőrséget. Ezt nyilván nem tehette volna meg az ország egész területén, mivel itt voltak a németek és a katonaság egy része kollaborált velük.

Radio Silicon 2013.11.03. 20:56:12

@ember100: Mondom, családi beszámolók alapján ítélem meg elsősorban Horthy-t.

Másrészt meg várom a jelentkezésed, mert szervezem azon szobrok elleni tüntetést, amelyeket olyan embereknek állítottak, akik embereket küldtek, ahogy te mondod: a "halálba". Felajánlottam neked I. István-t bár igazából csak a lehetséges médiafigyelem miatt. Sokkal szívesebben tüntetnék Horn Gyula szobra ellen veled.

Conchobar 2013.11.03. 20:57:19

@ember100: "a kedvencem a Prónay különítmény" - "Prónay Pál döntő szerepet játszott a nyugat-magyarországi felkelés kirobbantásában. A felkelés során a magyar irreguláris alakulatok megakadályozták az osztrák rendőr és csendőralakulatok bevonulását a Magyarország által a trianoni döntés által kiürített Sopronba és az elcsatoltnak ítélt határterületre, majd az 1921. október 4-ére összehívott nemzetgyűlésen kikiáltották a független Lajtabánságot, melynek vezetőjévé megválasztották Prónayt 'lajtai bán' címmel...A fegyveres ellenállás kényszerítette az antant hatalmakat a soproni népszavazás (1921. december 14.) kiírására". Prónay tett valamit a magyarságért és a hazáért, de az utóbbi 70 évben ez már nem sokat nyom a latban (annál inkább a hintáztatók meghintáztatása)

deneskata 2013.11.03. 20:58:17

A zsidók gyűlölete nem XX. századi találmány. Ti csak beálltatok a sorba. A szűk látókörűek sorába. Amióta el kellett hagyniuk hazájukat, a rómaiak uralkodása alatt), azóta idegen országokban élnek, diaszpórákban. (És azok már nyilván nem szívesen költöznek el máshova, még Izraelbe sem. Az a hazájuk, ahol évtizedek vagy évszázadok óta él a családjuk.) Azóta vannak mindenhol üldöztetésnek kitéve. Ha gazdasági vagy egyéb válság jön, mindig ők a bűnbakok. Jólesik hibáztatni valakit, nemdebár.

2013.11.03. 21:01:10

@deneskata: A zsidógyűlölet nem más,mint a száz majom hatás.

yard 2013.11.03. 21:01:14

@deneskata: K. Ferenc (Napló) - Szörnyű, üldöztetés, pogromok, és ha lélegzethez jut villámgyorsan megtollasodik, megutáltatja magát, és kezdődik minden elölről.

Kámasuka 2013.11.03. 21:01:47

@deneskata: Az a kérdés hogy miért üldözik őket világszerte és minden korban?

De nem a sablonos válasz érdekel.

2013.11.03. 21:02:04

Illetve csordaszellem.

Radio Silicon 2013.11.03. 21:03:34

@deneskata: És áruld el nekünk, hogy ki manapság zsidó itthon? Mert, hogy azt a kb 600 szabályt egy se tartja be, az biztos. Ha pedig valakinek a nagymamája zsidó vallású volt, akkor az nem elég, mert akkor én ezek szerint szerb vagyok.

ember100 2013.11.03. 21:03:52

@Radio Silicon:
Helló !
Horn Gyula hány százezer magyart küldött a halálba ?

2013.11.03. 21:04:14

@Kámasuka: Mert többnyire kereskedők voltak,uzsorások és mindig náluk volt a lé.

XcuseMe 2013.11.03. 21:04:38

Legalább a wikipédián olvastál volna Horthyról mielőtt lefirkáltad ezt a sz@rt...Ha nem elég , akkor ajánlok irodalmat...

Shalom...

Kámasuka 2013.11.03. 21:04:42

@deneskata: 'Bizony. És mégis itt maradtak a gaz antiszemiták között akik a gázba küldték őket.

Hát nem fura?'

Ezt kihagytad. Persze jól érezték itt magukat miután hatalomra kerültek 1947ben Mo-n. Csak ez nem volt mindenkinek olyan nagy öröm.

Radio Silicon 2013.11.03. 21:04:45

@Radio Silicon: bocs: nem zsidó vallású, hanem zsidó származású

Conchobar 2013.11.03. 21:05:39

@deneskata: "A zsidók gyűlölete nem XX. századi találmány. Ti csak beálltatok a sorba" - Melyik kommentelő gyűlöli a zsidókat? Vagy csak továbbra is a betanult nótát fújod?

Kámasuka 2013.11.03. 21:06:45

@Jóképességű Takarítónő: Bizony.

És a kereskedőnek piac kell. Ezért szereti a zsidó a diaszpórát...

...miközben azt hazudja hogy az üldöztetés miatt él elszórtan. De nem. Ez csak üzlet.

2013.11.03. 21:07:09

Én nem utálom a zsidókat,volt már zsidó munkaadóm,nem volt vele semmi baj,mindegyik kurva jól megfizetett.Igaz meg is követelte a maximalitást.
A kínaiak sokkal kártékonyabbak,de velük senki nem törődik.

2013.11.03. 21:08:57

@Kámasuka: Tehát akkor most miért kéne gyűlölnöm őket?
Mert ügyes kereskedők és jó pénzügyi szakemberek,vagy mert sok vagyon halmoztak fel és gazdagok,vagy mert ők irányítják a világot?
Bocs,de nekem ez nem ok a gyűlöletre.

ember100 2013.11.03. 21:09:52

@Conchobar:
Helló !
Egy kis idézet a történelemből

"Prónayék szabadon garázdálkodtak a városban: lényegében azt hurcolták el és gyilkolták meg, akit akartak. Horthy augusztus elején több tiszti századot is útnak indított a Dunántúl és a főváros felé, hogy előkészítsék uralmának kiterjesztését ezekre a területekre. Legfontosabb feladatuk a kommunista diktatúra résztvevőinek megbüntetése, statáriális kivégzése, a vörösterror megtorlása volt. Prónay emlékiratai szerint írásban is kérte a kivégzési parancsot, de a vezérkari főnök ezt „igen ravaszul mosolygó arccal megtagadta” Soós tábornok indulás előtt még hozzátette: „Ne öljetek meg nekem túl sok zsidót […] mert abból is bajok lesznek”."

és ezt a dolgot nem lehet figyelmen kívül hagyni , tudod azok is jó emberek szobrot érdemelnek akik kirabolnak egy öreg nénit , elvégre otthon szeretik a családjukat , tanulnak a gyerekkel....
Micsoda marhaságokat írsz hogy ezek a 100-200 fős különítmények állították meg a román monitorokat , osztrák hadsereget, ne viccelj!

Radio Silicon 2013.11.03. 21:10:26

@Jóképességű Takarítónő: ebben igazad van, viszont a nyílt gyűlölet nem általános főleg nem minden zsidóval szemben. Sokkal inkább van egyfajta idegenkedés sok magyarban, melyet antiszemitizmusnak próbálnak a tudjuk kik beállítani, hogy avval a sok jóhiszemű embert a bűntudatukra építve egyfajta sakkban tartsák. Na ezeket a díszpéldányokat viszont sokan gyűlölik - valljuk be joggal.

Conchobar 2013.11.03. 21:10:30

@Kámasuka: "Az a kérdés hogy miért üldözik őket világszerte és minden korban?" - Inkább az a kérdés, hogy az üldöztetés, az antiszemitizmus meg a holokauszt állandó emlegetése az hogyan hat a zsidóság belső kohéziójára, összetartására és így az asszimilációjára illetőleg a fennmaradására. A zsidó vallás már nem képes összetartani/megtartani a zsidóságot, tekintve, hogy a zsidók is nagyszámban fordítottak hátat a vallásuknak

deneskata 2013.11.03. 21:11:39

@Kámasuka: "Az a kérdés hogy miért üldözik őket világszerte és minden korban?

De nem a sablonos válasz érdekel." És mi erre a sablonos válasz?

Radio Silicon 2013.11.03. 21:11:43

@ember100: elég, ha egyet is. De nálad mi a határ? Százezrek? Tízezrek?

2013.11.03. 21:12:39

@Radio Silicon: Az antiszemitizmust a szegénység termeli ki véleményem szerint hiszen abból fakad a bűnbak keresés.
A rasszizmus pedig genetikai adottság és minden ember rasszista.

huncros 2013.11.03. 21:14:01

@Kámasuka:
"1945-től 1988ig 4 millió áldozata volt Auschwitznak.

1988ban kutathatókká váltak az ex szojet levéltárak, így a szám ma hivatalosan 1,1 millió, ebből 900 ezer zsidó. Ezek hivatalos mainstream történelmi adatok. Mármint mind2.

Igen érdekes hogy ez a 6 milliós áldozati számot nem mozgatja."

Nem olyan érdekes, csak kb. 5 percet kellett volna guglizni, hogy rájöjj a nyitjára - csak persze ahhoz az kellett volna, hogy valóban a tények érdekeljenek.

A 4 milliós auschwitzi áldozatszám egyes szovjet kutatók számolásából jött ki (ők Auschwitz elméletileg elérhető max kapacitását vették alapul, nem számolva a kényszerű leállásokkal - amúgy a tárgyalásán hasonló módon az auschwotzo parancsnok Höss is hasonló nagyságrendre saccolta az áldozatokat). Na most ezek a kutatók nem is 6 millióval számoltak összességében, hanem 9-cel.

A 6 millió körüli becslések alapból, 1 millió körüli áldozattal számoltak.

Szóval ez az egyik tipikus tagadós hazudozás, mikor a 9milliós becslésben szereplő 4 milliót úgy próbálják meg beállítani, mintha a 6 milliós becslésekben is az szerepelt volna.

Azért szeretem ezt a 4 milliós tipikus tagadós toposzt, mert tökéletesen elárulja a bemondójának hozzáállását. Egy normális embernél, akit valóban érdekel a téma, annál a természetes reakció egy ilyen állításra, ha először találkozik vele, hogy meglepődik, és beírja gugliba, hogy akkor nézzük már meg, hogy is van ez, mert ez úgy durván hangzik - és 5 perc múlva már tudja is, hogy mi a helyzet, nem kell hozzá hosszú szakirodalmat, technikai részleteket olvasgatni, mint más, "kifinomultabb" tagadós hazugságoknál, hanem csak annyi kell hozzá, hogy az utánanézés szándéka meglegyen.

Nálad láthatóan nem volt.

deneskata 2013.11.03. 21:14:05

@Radio Silicon: "És áruld el nekünk, hogy ki manapság zsidó itthon? Mert, hogy azt a kb 600 szabályt egy se tartja be, az biztos. Ha pedig valakinek a nagymamája zsidó vallású volt, akkor az nem elég, mert akkor én ezek szerint szerb vagyok."

Erről beszélek. Aki nem szereti a zsidókat, azt se tudja, mit nem szeret.Ezért céltalan a gyűlölködés.

Conchobar 2013.11.03. 21:14:45

@ember100: "Micsoda marhaságokat írsz hogy ezek a 100-200 fős különítmények állították meg a román monitorokat , osztrák hadsereget, ne viccelj!" - Nem írtam, idéztem (de honnan jöttek a román monitorok?). Tudom, hogy nehéz azt egy fiatalnak elfogadni, hogy nem fekete-fehér a világ. És azt is, hogy Prónay tett valamit a magyarságért és a hazáért

Kámasuka 2013.11.03. 21:15:10

@Conchobar: Igen, igazad van.

Bár a holokauszt mítoszkör ma nem csak a zsidóság, hanem tulképp mindenki vallása a keresztény kultúrkörben.

Le merem fogadni hogy 10-ből 8 fiatal többet 'tud' erről mint a saját vallásáról, már ha van neki vmi a fogyasztáson kívül.

ember100 2013.11.03. 21:15:22

@Radio Silicon:
Helló !
Azért egy családi beszámoló kontra történelem egy kicsit szubjektív , nem gondolod ?

komplikato 2013.11.03. 21:17:28

@Radio Silicon: " ... a Horthy-rendszer jó dolgai miatt állították a szervezők."

Na például???

Ha meg magánterületen van, akkor lásd fentebb miért is a rendőrségnek kéne védenie?

ember100 2013.11.03. 21:19:23

@Conchobar:
Helló !

Ne félj , nem vagyok egy mai csirke :)
Szerinted lehet nemzeti hős egy tömeggyilkos ?

Bálint Anna 2013.11.03. 21:19:46

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: A pesti gettót meg lehetett védeni a hozzá hű fővárosi csapatokkal és a vidékről felrendelt páncélosokkal, de az ország egész területéről történő elszállítás ellen nem volt elég embere. A deportálást nem az ő emberei, hanem jóval szélsőségesebbek vezették. A csendőrség pedig végrehajtotta, amit felülről utasítottak nekik. 2006-ban is szétszedték az embereket az utcán a rendőrök felsőbb utasításra, akkor sem volt másképp.
Az mindenképp rejtély számomra, hogy Szálasi, miért nem akarta deportálni a zsidóságot. Ezt azzal tudom magyarázni, hogy a magyar szélsőségesek nagy része is csak kifosztani és dolgoztatni akarta a zsidókat és nem legyilkolni. Ekkorra már az ország nagy része előtt nyilvánvalóvá vált, ami eddig nem volt az, hogy nem dolgoztatni viszik a zsidókat, ezért nem támogathatta a deportálást.
Nyilván nem kell szobor Szálasinak, szerintem Horthynak sem a zsidók megmentéséért emelik...

Balt 2013.11.03. 21:20:43

@inebhedj - szerintem: Lukácsról szót ejt Fejtő is, érdemes elolvasni, fentebb a linkje a Beszélőből.

Radio Silicon 2013.11.03. 21:21:12

@ember100: Attól, hogy szubjektív (bár inkább azt akarod mondani, hogy statisztikához kevés az adatom) még nem veszít semmit a jelentőségéből.

Conchobar 2013.11.03. 21:24:03

@Jóképességű Takarítónő: "Az antiszemitizmust a szegénység termeli ki véleményem szerint hiszen abból fakad a bűnbak keresés" - Netán a cigányok a legantiszemitábbak Magyarországon? Egyáltalán mit tekintsünk antiszimizmusnak? A mai antiszemitizmus emlegetése az rokona-e az 1990 előtti szovjetellenesség emlegetésnek

Kámasuka 2013.11.03. 21:25:30

@huncros: A 4 milliós áldozti szám valóban szovjet kutatók számolásából jött ki.

Az 1,1 milliós aktuális meg a szovjet levéltárból.

Mégis hülyítették a világot vele 40 évig.

A 6 millió pedig 6 millió volt már a nürnbergi perben is. Kérdés milyen számolást használtak, milyen bizonyítékok voltak rá, ha 40 évig mindenki antiszemita volt, aki szerint probléma van a matekkal?

+ a szappanmese megbukott + az emberi bőrből készült lámpaernyő sztori megbukott (mind2 a szövetséges háborús-háború utáni propaganda része volt)

Mi van még?

- gázkamra

A gázkamra sem igaz szerintem, de ma már ez az egyetlen egy dolog van amivel a holokausztot minden más népirtás fölé lehet emelni.

De ma a 2. vh. végi status quo van most is, tehát a holokauszt sztori sokat változik majd a jövőben. A közelmúltnak ez a sorsa.

ember100 2013.11.03. 21:26:35

@Radio Silicon:
Helló !

Igen , Neked fontos a véleményed DE ott a történelem !

Conchobar 2013.11.03. 21:27:50

@ember100: "Szerinted lehet nemzeti hős egy tömeggyilkos ?" - Igen. Dzsingisz kán a mongolok nemzeti hőse, a mongol nép egyesítője. Tehát mégegyszer, másképp? nem azért nemzeti hős, mert ő volt az emberiség legnagyobb és minősített tömeggyilkosa, hanem azért a mongolok nemzeti hőse, amit a mongolokért/a mongolok javára tett

Balt 2013.11.03. 21:30:13

@deneskata: Fordítva ülsz a lovon. Én pl. a fenti kondoleációnak kifejezetten örülök. És akkor most beszélgessünk a megbékélésről. :) @Balt:

sanyix 2013.11.03. 21:31:14

@huncros: "Ebből a zsidó legalább fél millió." kár hogy a teljes magyarországi lakosságfogyás 480 ezer volt a második VH-ban... de nem gond, nem ez az első eset hogy a megölt zsidók száma nem stimmel más számokkal :)

deneskata 2013.11.03. 21:40:11

@Balt: Ha jól tudom, azt a koszorút EGYETLEN szlovákiai zsidó tette a sírra. Ennek lehet örülni, de ez akkor is csak egyetlen ember. Mit gondolsz, mit szólnának ehhez a többiek? Akik Ausschwitzban haltak meg...

Conchobar 2013.11.03. 21:44:06

@deneskata: "Mit gondolsz, mit szólnának ehhez a többiek? Akik Ausschwitzban haltak meg..." - Ez jó kérdés. Nagyon jó kérdés (az még jobb, hogy egyesek mindenféle szeánsz mellőzésével tudni vélik a választ, pontosabban attól se riadnának vissza, hogy az önnön válaszukat adják az elhunytak szájába)

deneskata 2013.11.03. 21:44:42

@sanyix: Ezt honnan vetted? Kíváncsi lennék arra a történelmi dokumentumra, amelyik ilyen adatokkal dolgozik.

béla a görög (törölt) 2013.11.03. 21:45:52

@Conchobar:
"(nem az országot cserélte be, hanem az államfői székét)"
Mindketten tudjuk, hogy volt az a bizonyos kiugrási kisérlet. Mindketten tudjuk, hogy ezért rabolták el a fiát. Mindketten tudjuk, hogy nem a kormányzói székről szólt a dolog.
Nem voltam a helyében nem éltem akkor.
Horthy döntött - Magyarország a vesztesként fejezte be a háborút, a németek megszállták majd 45 után kártérítésre kötelezték.
Szerintem ez a teljesítmény nem érdemel szobrot, de hát a magyar az imádja a veszteséget, imád szenvedni.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.03. 21:51:35

@Bálint Anna:

"A deportálást nem az ő emberei, hanem jóval szélsőségesebbek vezették. A csendőrség pedig végrehajtotta, amit felülről utasítottak nekik."

Jajj, ne viccelj. Horthy az ország vezetője volt, s minden az ő tudtával zajlott. Nem volt puccs ellen, sem a németek nem csináltak semmit a magyar hatóságoktól függetlenül.

sanyix 2013.11.03. 21:55:34

@deneskata: Nem volt nehéz megtalálni...
http://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarország_népessége

http://hu.wikipedia.org/wiki/Fájl:Hungary_1910-2009.png

Conchobar 2013.11.03. 21:55:49

@béla a görög: "Mindketten tudjuk, hogy nem a kormányzói székről szólt a dolog" - De bizony csak a kormányzói székről volt ott szó. Semmivel nem lett volna jobb Magyarország sorsa, ha Horthy történetesen nemcsak nem mond le, hanem újkori Kossuthként, kezében nemzeti zászlóval veti magát a (budai Várban állomásozó) Tigrisek közé

Kámasuka 2013.11.03. 22:00:45

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: A deportálás deportálás. Semmi szokatlan háborús időkben, még békében sem (lásd magyarok, amerikai japánok deportálása).

A magyar lakosság semmit nem tudott a deportálás céljáról. A német tisztek sem tudtak róla. A háború után értesültek róla, igaz gázkamrát azóta sem látott senki az auschwitzi vitatott hitelességün kívül, ahogy többszázezres kapacitású krematóriumot se.

A legnagyobb feltárt tömegsír pedig a 20.000es babij jari eddig.

ember100 2013.11.03. 22:01:33

@Conchobar:
Helló !

De Te biztosan szobrot állítanál, ünnepelnéd azt aki lehetővé tette a családod , rokonaid elhurcolását a halálba ? Legyen ez a koncentrációs tábor vagy a front , ...

Vicces Gyerek · http://macskapasztor.blog.hu/ 2013.11.03. 22:02:55

@Kámasuka: Csak a nagymamám. ;)

A történész hazudott.

Conchobar 2013.11.03. 22:04:59

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: "Nem volt puccs ellen, sem a németek nem csináltak semmit a magyar hatóságoktól függetlenül" - Nem. Se kapacitásuk, se emberük nem volt a deportálásra, ezért aztán nyomást gyakoroltak, és megcsináltatták a magyar hatóságokkal. Azért az egy kicsit erős, amit 'birca' kolléga implicit állít, hogy a náci hatóságok igazából közömbösek voltak a zsidók iránt, nem érdekelte őket a zsidók deportálása, az csak Horthy túlbuzgóságának a következménye. De akkor hogyan egyeztethető a nácik zsidók iránti közömbössége a holokauszttal meg Auschwitzzel

Vicces Gyerek · http://macskapasztor.blog.hu/ 2013.11.03. 22:05:04

Véditek a pszichopata Hitler Pszichopata rendszerét, hogy kimosdassátok a Jobbikot.

Gyerekek...

Hihetetlen társaság vagytok.

Kámasuka 2013.11.03. 22:05:39

@Vicces Gyerek: Nekem is van ám nagymamám, és el is meséltettem vele a dolgokat.

béla a görög (törölt) 2013.11.03. 22:08:10

@Conchobar: Nem tudjuk mi lett volna ha... (nagy valószínűséggel igazad van)
De mondhatnám azt is hogy előbb is észbe kaphatott volna, ahogy a románok.
A tény tény marad:
----
Horthy döntött - Magyarország a vesztesként fejezte be a háborút, a németek megszállták majd 45 után kártérítésre kötelezték.
----
Szerintem ez a teljesítmény nem érdemel szobrot.

Conchobar 2013.11.03. 22:08:27

@ember100: "De Te biztosan szobrot állítanál, ünnepelnéd azt aki lehetővé tette a családod , rokonaid elhurcolását a halálba ?" - Mert valaki felkérte a zsidókat, hogy állítsanak szobrot Edmund Veesenmayernek és főleg Adolf Eichmannak?

Vicces Gyerek · http://macskapasztor.blog.hu/ 2013.11.03. 22:12:41

@Kámasuka: Mikor a számot a karján elnéztem, beleborzongtam, hogy hány ember fogja ezt a mocsokságot majd tagadni, ha jön a felelősségre vonás.

Tudod, sokan vannak, akik szeretnék letagadni.

Az irányultságod elárul. Legszívesebben az egészet letagadnád.

béla a görög (törölt) 2013.11.03. 22:13:22

@Conchobar: Akkor nézd úgy, hogy Horthy rossz politikus volt mert későn akart kiugrani.
A tény tény marad:
Horthy döntött - Magyarország a vesztesként fejezte be a háborút, a németek megszállták majd 45 után kártérítésre kötelezték.
Szerintem ez a teljesítmény nem érdemel szobrot.

deneskata 2013.11.03. 22:15:28

@Kámasuka: Hűha! Te biztosan az SZDSZ idején szabadulhattál Lipótmezőről.
"A magyar lakosság semmit nem tudott a deportálás céljáról." Te vagy a magyar lakosság, nyilván. Neked erről biztos és pontos információid vannak.
"A német tisztek sem tudtak róla. A háború után értesültek róla," És egyben képviseled az összes német tisztet is. Ártatlan báránykák. Üdülőtáborba vitték azokat a szegény zsidókat, minden német tiszt ezt gondolta.
"igaz gázkamrát azóta sem látott senki az auschwitzi vitatott hitelességün kívül, ahogy többszázezres kapacitású krematóriumot se." Persze, a többi tábor pedig, amit megtaláltak, üdülőtábor volt. Az életben maradottak pedig összebeszéltek. Együtt szépen lementek a tetkószalonba, tetováltattak magukra egy sorszámot, aztán egy esti vacsi keretében megbeszélték, mit kell mesélni a táborokról, ahol pedig milyen jól érezték magukat. Rudolf Höss pedig, az ausschwitzi tábor parancsnoka pedig biztos zsidó volt, hogy olyan csúnya dolgokat írt le tanúvallomásában. Vagy megkínozták és kényszerítették... Sok a lehetőség.

ember100 2013.11.03. 22:16:31

@Kámasuka:
Helló !

Te ESZEDNÉL vagy ?????
Mi ez a zagyvaság amit összeírkálsz itt ?
Ez egy komplett holokauszttagadás !
A holokauszt mint ilyen nem a zsidók kiváltsága , elhurcoltak több százezer magyart , románt , csehet ,lengyelt, orosz HADIFOGLYOT ( tudod - genfi egyezmény ) ..... mi a fenéről beszélsz ?
Csak pár példa , Mengele . jobbra élsz balra gázkamra , a táborok saját könyvelése is mutatta mennyi ember öltek meg!
Az meg nem igaz hogy nem tudtak az odamenő tele visszafele üres vonatokról , ráadásul a kilakoltattak nem vihettek magukkal szinte semmit sem .

sanyix 2013.11.03. 22:18:13

@béla a görög: magyarország mindenképpen vesztesként fejezte volna be a háborút, mert rossz helyen van...

Kámasuka 2013.11.03. 22:19:13

@Vicces Gyerek: Mire bizonyíték a szám a karján?

Ki mondta hogy nem volt mocsokság?

ember100 2013.11.03. 22:23:13

@Conchobar:
Helló !
Miért , van szobruk valahol ?

Kámasuka 2013.11.03. 22:24:39

@deneskata: "igaz gázkamrát azóta sem látott senki az auschwitzi vitatott hitelességün kívül, ahogy többszázezres kapacitású krematóriumot se." Persze, a többi tábor pedig, amit megtaláltak, üdülőtábor volt.''

- gázkamrák még a hivatalos verzió szerint sem voltak csak a 6 lengyel táborban, sehol máshol. De ezeket mind felrobbantották a mese szerint...tehát maradnak a tanúvallomások. Robbantani volt idő de a foglyok tízezreit elengedték.

''Az életben maradottak pedig összebeszéltek.'' - anyagi indíték mindenesetre van.

''Rudolf Höss pedig, az ausschwitzi tábor parancsnoka pedig biztos zsidó volt, hogy olyan csúnya dolgokat írt le tanúvallomásában.''

- a szovjet levéltári anyag cáfolta a vallomását. Ezért az ausvicc szám a negyedére esett.

Az életben maradottak pedig összebeszéltek.

sanyix 2013.11.03. 22:25:02

@ember100: "A holokauszt mint ilyen nem a zsidók kiváltsága , elhurcoltak több százezer magyart , románt , csehet ,lengyelt, orosz HADIFOGLYOT ( tudod - genfi egyezmény ) ..... "

Azért az mégiscsak furcsa, hogy ha nem a kiváltságuk, akkor miért csak az egyik nép kap kárpit, a többi miért nem?

Conchobar 2013.11.03. 22:26:29

@béla a görög: "Akkor nézd úgy, hogy Horthy rossz politikus volt mert későn akart kiugrani" - Te félreértesz engem. Én se emelnék szobrot Horthynak, de azt se látom, hogy most észt veszve tiltakoznom kellene a szoborállítás ellen. Pláne azért, hogy a zsidók tiltakoznak (én meg lakájként mindenkor és mindenben melléjük kellene állnom). Ami meg az érdemi részt illeti, ha a kései kiugrást veted Horthy szemére, az események ismeretében kijelenthető: aligha lett volt sikeres egy előbbi kiugrás. Egyrészt, mert a magyar hadsereg vezetésében, tisztikarában túl sok volt a németbarát (és nyilas), másrészt akkor még az oroszok is messzebb voltak határainktól és beláthatatlan követketményei lettek volna egy semmivel nem indokolható kormányzói pálfordulásnak (a kiugrási kísérletnek)

Vicces Gyerek · http://macskapasztor.blog.hu/ 2013.11.03. 22:29:42

Inkább ki szeretné semmiségnek beállítani, meg ki szeretné megkérdőjelezni?

És legfőképpen miért?

Te vagy barátom a bizonyíték, hogy ma is vannak, akiknek ma érdekében áll a náci bűnöket elbagatellizálni.

MIÉRT?

ember100 2013.11.03. 22:30:44

@sanyix:
Helló !

Ahogy mindenhol itt is ke kell harcolnod Magadnak ami jár , amúgy a zsidók összetartó nép , és ezt megtehetnék a cigányok , lengyelek .. stb
amúgy felülreprezentáltak voltak a holokausztban.

Conchobar 2013.11.03. 22:32:03

@ember100: "Miért , van szobruk valahol ?" - Ne értetlenkedj már! Azt írtad: "De Te biztosan szobrot állítanál, ünnepelnéd azt aki lehetővé tette a családod , rokonaid elhurcolását a halálba ?". Csakhogy senki nem várja a zsidóktól, hogy ünnepeljék Horthyt, vagy bárkit. Vagy szobrot állítsanak neki

Kámasuka 2013.11.03. 22:34:54

@ember100: Olyan országban élek ahol a történelem vitatéma lehet.

Bár az erős agyosás ellenére Magyarországon sem csak a hollywood-i álomgyárból és a holo - disneylandből szerzik az emberek az információt.

ember100 2013.11.03. 22:39:25

@Kámasuka:
Helló !
Igazad van :) CSAK 6 táborban volt gázkamra !
Te TÉNYLEG hülye vagy ?
Az életben MARADTAK érted , és a halottak ?
Höss önként vallott nürnbergben!

Conchobar 2013.11.03. 22:41:32

@Vicces Gyerek: "Te vagy barátom a bizonyíték, hogy ma is vannak, akiknek ma érdekében áll a náci bűnöket elbagatellizálni" - És arra is van bizonyíték, hogy sokaknak érdekében áll a náci bűnök és náci veszély felnagyítása és eltúlzása. Szrebrenyica (és más példák alapján) kijelenhető, hogy ez az érdek nem a lehetséges népirtások megelőzésében csúcsosodik ki

sanyix 2013.11.03. 22:42:38

@Vicces Gyerek: "meg ki szeretné megkérdőjelezni?"

Minden normális ember. Mert sok pénzbe kerül, mert egyesek ezzel védekeznek minden ellen, terroristák és tömeggyilkosok is, és mert megkérdőjelezhető részletei vannak, és azért mert állítólag szabad országban élünk...

ember100 2013.11.03. 22:43:31

@Kámasuka:
Helló !

OK vitassuk meg a TÉNYEKET !
De úgy is lehet ahogy Te gondolod , Kossuth kommunista osztrák bérenc volt szándékosan elvesztette a szabadságharcunkat, mohácsnál mi nyertünk , csak olyan rugalmasan , sorolhatnám de minek :) úgysem értenéd

Vicces Gyerek · http://macskapasztor.blog.hu/ 2013.11.03. 22:48:15

@Kámasuka: Persze, mert akik mosdatják ezt a szemét embertelen náci eszmét, szeretnék meghamisítani a történelmet.
Ezért lehet vitatéma.

Láthatóan hidegen hagynak a tények, viccnek állítod be ártatlan emberek halálát.

Tárgyi (nem)tudásod alapján a kurucinfóról tájékozódsz.

Át vagy verve. De láthatóan élvezed.

Úgy kell neked.

Conchobar 2013.11.03. 22:48:18

@ember100: "amúgy felülreprezentáltak voltak a holokausztban" - Azon gondolkodtál már, hogy csak a holokausztban voltak fölülreprezáltak, vagy másban is (pl. Nobel-díj Imre Kertesznek és másoknak)

Kámasuka 2013.11.03. 22:53:02

@Vicces Gyerek: 'Inkább ki szeretné semmiségnek beállítani, meg ki szeretné megkérdőjelezni?'

A holokauszt nem történelmi tény, hanem propaganda prospektus. Tartalmaz persze igazságot is.

A valós hc egy népirtás, maximum, a sok közül. A hatalmas számok, a hihetetlenül egyedi módszerek teszik KÜLÖNLEGESSÉ. Ezek a részletek hazugságok, a holokauszt csak annyiban különbözik a többi népirtástól, amennyire a sidó összetartás és nk-i médiahatalom különbözik más népekétől.

Ennek ellenére hiába volt pl. utoljára a kommunista ideológia megkérdőjelezhetetlen, tv-ek, fenyegetések sosem tudják sokáig elfedni a valóságot. Egyszer megtudjuk mi is történt.

Conchobar 2013.11.03. 22:53:22

@Vicces Gyerek: "Tárgyi (nem)tudásod alapján a kurucinfóról tájékozódsz" - Uram, irgalmazz! Még belegondolni is szörnyűség, hogy nácifasiszta-rasszista irásokat olvasgasson az ember! Csakhogy már a rómaiak is azt mondták: "Audiatur et altera pars!"

val 2013.11.03. 22:53:23

Én már unom, hogy minden alfája és ómegája a zsidó. Elegem van már abból, hogy ha egy zsidónak nem tetszik egy Magyarországot/Magyar Királyságot hamvaiból feltámasztó államférfi, akkor nekem sem tetszhet.
És ezzel nem vagyok egyedül.

ember100 2013.11.03. 22:54:39

@Conchobar:
Helló !
De értsd már meg hogy ez a szobor nem CSAK a zsidókról szól , a magyarokról akiket kiküldött a háborúba , deportált , gettóba záratott , és egy ILYEN embert senki se éltessen szoborral , egyszerűen nincs helye ! Nem tekinthetünk rá mint egy szeretett öregúrra , annál több volt , magyarok kiirtója pontosabban szok százezer ember haláláért felelős !

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.11.03. 22:56:05

@matematikus01: Radnóti "Erőltetett menet". Ennyit a vagonokról.

Vicces Gyerek · http://macskapasztor.blog.hu/ 2013.11.03. 22:56:51

@Conchobar: Bizony egy újnáci szégyelli bevallani, hogy maga is rasszista, magyarázza mindennel, csakhogy ne legyen ellentmondásos.

Nem is te vagy egy szemét rasszista, mert a többi szemét nép tehet mindenről.

Könnyű válaszok ezek komoly kérdésekre.

A náci ideológia hazugságban született, és semmit se változott. Nem tiszta eszme, nem tudomány az alapja, hanem a falkaszellem, a legbarbárabb emberi érzések.

És legfőképpen nem oldanak meg semmit, habár egy valamit igen, egymás ellen fordítanak vele népeket.

Oszd meg, és uralkodj.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.11.03. 22:57:11

@val: nekünk meg nem tetszik, hogy náci vagy. és nem vagyok egyedül.

Bálint Anna 2013.11.03. 22:58:05

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Nem azt mondtam, hogy nem tudott róla, csak azt, hogy nem tudott tenni ellene. Ez nyilván nem menti fel őt, hiszen egy gyilkosságnál is nem csak a gyilkost ítélik el, hanem azt is aki tudta, hogy mire készül. De a történészek körében is vitatéma mennyit tudott volna tenni Horthy a deportálások ellen. Kérdés az is, hogy mennyire volt azzal tisztában Horthy, hogy mi lesz a zsidók sorsa.

ember100 2013.11.03. 23:01:39

@Conchobar:
Helló !
Bakker mi köze ennek a Nobel díjhoz ? azt egy tudományos grémium szavazza meg ? Ja vagy már az s baj ha valaki elért valamit és esetleg zsidó , de mint írtam itt a szoborállításnál nem a zsidóság a gond !

Vicces Gyerek · http://macskapasztor.blog.hu/ 2013.11.03. 23:01:44

@val: Tömeggyilkos államférfi, aki gyűlölte a nemzetiségeket, a világ első náci államát hozta létre, még a németek előtt.

Ezért szeretitek Ti ennyire.

Ő a példa.

Hát igen.

Eldeportált pikk-pakk két hónap alatt ennyi embert.

Szégyellhetitek magatokat, hogy milyen rohadt egy mélyre süllyedtetek.

MICSODA PÉLDA!

A hamisított történelmet magoljátok.

Ember...

Kámasuka 2013.11.03. 23:04:01

@Vicces Gyerek: A náci ideológia semmiben nem különbözik a cionizmustól, vagy más fajelméletektől.

ember100 2013.11.03. 23:05:19

@val:
Helló !
Te finoman szólva idióta vagy :)
Horthy mint nemzetmentő , ez is egy vicc , ne csak azt nézd hogy a parlamentben kézigránáttal fegyverrel nevetzette ki magát , hanem azt is hogy százezreket küldött HALÁLBA , tényleg az elesett magyarokhoz mit szólsz, nagy érdem volt nemzetmentés ?

Kámasuka 2013.11.03. 23:05:59

@Vicces Gyerek: Horthynak a nácikhoz nem volt semmi köze lévén magyar volt és a nácik meg németek, akik elrabolták Horthy fiát.

A nyilasokat meg ott szopatta ahol tudta, ahogy a kommunistákat is (akik többnyire zsidók voltak), nagyon helyesen. Abszolút centrista volt a maga idejében.

Vicces Gyerek · http://macskapasztor.blog.hu/ 2013.11.03. 23:07:18

@Kámasuka: Az alábbiakban történelemhamisításra láthatsz példát, de ne zavartasd magad, higgy annak, aki elhitette veled!

" 'Inkább ki szeretné semmiségnek beállítani, meg ki szeretné megkérdőjelezni?'

A holokauszt nem történelmi tény, hanem propaganda prospektus. Tartalmaz persze igazságot is.

A valós hc egy népirtás, maximum, a sok közül. A hatalmas számok, a hihetetlenül egyedi módszerek teszik KÜLÖNLEGESSÉ. Ezek a részletek hazugságok, a holokauszt csak annyiban különbözik a többi népirtástól, amennyire a sidó összetartás és nk-i médiahatalom különbözik más népekétől."

Mert hinned kell, mert nem szabad megfordulni az úton, és rájönni, hogy nagyon rászedtek.

Psyman 2013.11.03. 23:09:31

Horthy ideje alatt nyilván volt zsidógyűlölet meg nácik meg ilyesmik. Csakhogy ebből nem következik az, hogy Horthy zsidógyűlölő, náci, vagy fasiszta lett volna, ugyanis tessék megkapaszkodni: NEM VOLT AZ! Persze ez a kommunistáknak (mármint az eredetieknek) később ideológiailag nagyon nem jött jól, ezért gyorsan fasisztázni kezdték Horthyt, ahol érték, és ez lett a hivatalos tananyag. De aki olvasott valaha is visszaemlékezéseket, életrajzokat, korabeli leírásokat a II. Világháború Magyarországáról, az pontosan tudja, hogy Horthy amennyire és amíg tehette, szembe ment a német nyomással, így pl. megnyitotta a határokat a lengyel menekülők előtt (a zsidók előtt is!). De a deportálások is csak a németek bevonulása és a nyilasok hatalomra kerülése után indultak be.
Persze a tanulatlan tömegeknek Horthy már csak egy fasiszta zsebhitler marad... Azt mégsem várhatjuk el a magyar átlagembertől, hogy utánaolvasson a dolgoknak, hiszen hatvan éve megmondják neki, hogy mit gondoljon, mit higgyen és miről mi legyen a véleménye...

Vicces Gyerek · http://macskapasztor.blog.hu/ 2013.11.03. 23:10:32

@Kámasuka: A kommunisták, akik többnyire zsidók voltak?

Ismét történelem hamisítás.

Horthy mint már mondtam már a nácik előtt megcsinálta a maga verzióját. Kiváló cinkostárs lett belőle.

Nem gond, látom van még pár a tarsolyodban.

Amire a te világnézeted épül, egy rohadt nagy hazugság.

Attila64 · www.sagaontour.ca 2013.11.03. 23:11:26

Ha Horthy náci volt, akkor ki volt Szálasi?

Kámasuka 2013.11.03. 23:12:59

@Vicces Gyerek: Nem a holokauszt vitába, nem a tömegsírok feltárásába v. a tárgyi bizonyítékok kutatásába ölnek bele dollárszázmilliókat, hanem a holokausztról szóló közönségfilmekbe, könyvekbe, disneylandbe.

Nem a holokauszt vitáért jár pénz(börtön járhat érte), hanem az áldozati státusz jár pénzzel, így 70 év után is.

Ennyit a propagandáról és a történelemhamisításról.

A legjobbak a 90 előtti holokauszt filmek szappannal és lámpaernyővel, gonosz nézésü nácikokkal. Ma már nem aktuális de nem baj, készülnek újabbak, más sztorikkal.

Vicces Gyerek · http://macskapasztor.blog.hu/ 2013.11.03. 23:17:33

@Psyman: "Leghőbb vágyunk lenne megszabadulni a német nemzetiségű magyar alattvalóktól, akik a leghálátlanabbul viselkedtek. Ugyancsak magyarokra lehetne kicserélni az összes többi nemzetiséget."

— Horthy Miklós

Kámasuka 2013.11.03. 23:20:26

@Vicces Gyerek: A nk-i kommunizmus+bolsevizmus Churchill szerint sidó konspiráció. Náci volt?

Vicces Gyerek · http://macskapasztor.blog.hu/ 2013.11.03. 23:21:16

@Kámasuka: Aranyos emberek ezek a nácik, ugye, kis barátom?

Minden rossz a hállivúd meg a többi hamisítása, ugye?

Vicces Gyerek · http://macskapasztor.blog.hu/ 2013.11.03. 23:23:41

@Kámasuka: Együttműködni, kiszolgáltatni százezreket, Hitler birodalmával baráti viszonyba lenni.

Jézusom.

Bálint Anna 2013.11.03. 23:24:14

@Vicces Gyerek: Jajj ez a szöveg a történelem hamisítással... Ennyi erővel lehet minden hazugság, amit nem éltél meg, láttál személyesen az mind lehet kamu. Lehet, hogy nem is haltak meg a zsidók a koncentrációs táborokban, az összes bizonyíték lehet hamis. Ezzel nem lehet érvelni, főleg úgy hogy a mai magyar történelmet főként zsidók és kommunisták írták, akik gyűlölnek mindent ami magyar.

Charlie Firpo 2013.11.03. 23:24:46

1. olyan dolgokat ítél el a többség, ami 50 évvel ezelőtt egy teljesen más klímában, más politikai környezetben történt, ami akkor ebben az országban elfogadott volt a többség részéről. Kíváncsi lennék, ha az itt kommentelők nagy része, akkor lett volna felnőtt, akkor mit csinált volna. Tippem, vagy részt vett volna a deportálásokban aktívan, vagy passzívan szétrabolta volna a deportáltak hátramaradt javait. Tehát képmutató brigád van itt is. Nyilván hibás volt az a rendszer, de mit tudott volna tenni? Szembeszáll Németországgal? Akkor már 1940-ben egy kanyi zsidó nem maradt volna, na az jobb lenne? Nem hiszem.
2. Demokrácia van Magyarországon, ott és az állít magán területen bármilyen szobrot (Lenin, Begin, Arafat, Hitler, Khomeini, stb.) aki akar. Ez ellen demokrácia révén lehet tiltakozni, na de aki ezt betiltani kívánja, az kezet foghat akár Hitlerrel is, hisz maga is akkor egy diktatúrát akar, akár libero akár nem. Na Szebb Jövőt! :))

béla a görög (törölt) 2013.11.03. 23:28:06

@sanyix: rossz időben, rossz helyen - és most nem a cinizmus beszél belőlem. Voltak nekem dédszüleim 1-2 dologról beszéltünk.
Magyarországba bele lett kódolva a II. világháborús szerep Trianon miatt. Ezért mondtam, hogy rossz időben. Hogy rossz helyen. Az angolokon (sziget) kívűl ki volt jó helyen Európában? Az oroszok mert azok nagy helyen voltak.
De azért szerintem ha reálisan próbálták nézni a dolgokat akkor 1944 nyarán a partraszállás után már lehetett látni a végkifejletet.

Vicces Gyerek · http://macskapasztor.blog.hu/ 2013.11.03. 23:29:27

@Kámasuka: A náci, legyen az bármelyik nemzet legalja, mindenütt náci marad.

Vicces Gyerek · http://macskapasztor.blog.hu/ 2013.11.03. 23:31:14

@Charlie Firpo: 44-ben mondhatta volna az öreg, hogy NEM.
Jobb dolguk is volt akkor a németeknek.

Vicces Gyerek · http://macskapasztor.blog.hu/ 2013.11.03. 23:33:04

@Bálint Anna: Te csak szimplán BAROMI NAIV vagy.

Alig maradt zsidó ebben az országban, biztos Ők írták.

Beszarok!

Ez baromi jó!

Ezt is hol mondták Neked?!

vasmargitt 2013.11.03. 23:57:11

a fidesz náci. a jobbik náci. mindkettő egykutya

nekünk meg itt van egy náci csüngő hasú diktátor és millió agyhalott zombi nyalja a seggét reggeltől estig, és azt hiszi, ez egy fasza ország. sőt, a létező világok legjobbika.micsoda ostoba barmok tömege él itt.

úristen hova jutott ez a szerencsétlen ország.

mi pedig megérdemeljük horthyt, orbánt, szálasit, rákosit, vonát és a többi állatot, aki ebben az országban képes volt a nyakunkra ülni. boldog röfögéssel eltűrjük.ennyi agyatlan barom, mint amilyenek mi vagyunk, meg is érdemeljük mindezt. célunk afrika, rohanunk feléje, ugy kell nekünk

mocskos korrupt, lelketlen és gátlástalan állatok kormányoznak és ez tetszik nekünk. hányadék horda lettünk

ember100 2013.11.03. 23:59:45

@Charlie Firpo:
Helló !

Kedves jobbikos barátom :) ez persze vicc nem vagy a barátom :)
1. nem nekem akarnak szobrot , és NEM csak a zsidókról vanitt szó , mit a véleményed a halálba küldött MAGYAROKRÓL ? Ezt Horthy tette és nem más , ja még a kormány , vezérkara , tudod a főnök a felelős !
2. láttad hogy hol van ez a szobor , mint minde rendes magyar félig magánterületre félig közterületre rakták hogy ne legyen felelős , ide oda lehessen tologatni a felelősséget , de a kedvenced ezt mondta "Hegedűs Loránt pedig mindenkit biztosított, hogy mivel az alkotást köztéri szobornak szánták, azt a rendőrség dolga megvédeni."
Ehhez mit szólsz Te nagyeszű ?

2013.11.04. 00:08:48

Csak, hogy megnyugtassak mindenkit: A Jobbik nem magyar párt. A Jobbikot a zsidók találták ki, azért, hogy rá lehessen sütni az országra a rasszizmus bélyegét. Erre valók a balhéik. A Parlamentben végig az ellenzékkel együtt szavaztak.

Talán jobb igazolása nincs ennek, hogy a párt EU delegáltjáról, a legjobban zsidózó, szép "magyaros nevű Szegedi Csanádról kiderült, hogy zsidó.
Ennyit a Jobbikról!

Meridian74 2013.11.04. 00:18:44

A kiváltó okokkal senki nem akar foglalkozni?
A kérdés egyszerű: miért is utálták ennyire a zsidókat, hogy több jelentős mértékű törvényt is hozzanak kifejezetten célzottan rájuk szabva?

No, miért? Valamelyik illetékes elvtárs foglalja már össze...!

Szúnyog 2013.11.04. 00:33:49

@Lindalinda: Lindácska! Vedd be gyorsan esti piruláidat!

Szúnyog 2013.11.04. 00:34:51

@vasmargitt: Margitka! Sikerül fogynod mostanában? Tudok valamiben segíteni?

mitmiért? 2013.11.04. 00:38:03

Külön gratulálok Hegedűs nevű lénxek, hogy isten (?) templomába bevitt egy tömeggyilkost. Isten (ha van, de ugye a Hegedűs nevű lény azt hirdeti) biztos örül neki. Ebből latszik, hogy ennek a lénynek igaz hite a gyűlölet, ez az ő istene.

mitmiért? 2013.11.04. 00:40:32

@Meridian74:
Azért utálják őket, amiért te is. Mert több eszük van (nálad)

mitmiért? 2013.11.04. 00:42:16

@Meridian74:
Vagy mert Jézus is zsidó volt?!

vasmargitt 2013.11.04. 00:54:35

@Szúnyog: az ótvaros náci anyádat szopasd inkább ahelyett, hogy emberek között próbálsz forgolódni. nem fog sikerülni, mert büdös patkány vagy, akiről kilométerekről dől a csatornabűz. takonyka

Szúnyog 2013.11.04. 01:09:31

@vasmargitt: de drága Margitka! Miért írsz ilyen csúnya szavakat. Én csak segíteni szeretnék magányodon, amint a viaszosvászon abrosznál kis konyhádban köpködsz. Ne legyél ilyen morcos! Bízzál, vannak férfiak, akik szeretik az egész estét betöltő nagytömegű gyönyört.

Meridian74 2013.11.04. 01:10:07

@mitmiért?: rossz válasz, idióta válasz.

Meridian74 2013.11.04. 01:11:07

@mitmiért?: jézusról kiderült, hogy kitalált figura volt. A rómaiak manipulálták vele a rebellis zsidókat... több kevesebb sikerrel, ugye.

Vajda Gábor (Gabor_V) · http://www.linkedin.com/in/gaborvajda1984 2013.11.04. 02:01:36

Pufajkába kellett volna öltöztetni a szobrot és akkor 1:1.

donder (törölt) 2013.11.04. 03:36:45

Ha olyan verbeli, hithu kommunista vezetoknek, mint Nagy Imre lehet szobra, akkor barkinek lehet...

borzzz 2013.11.04. 04:24:48

@Conchobar: "Alapvetően a zsidók, mint (potenciális) munkaerő lettek kiszállítva."

Nyilván. Különösen nagy munkateljesítményt várhattak a csecsemőktől, óvodásoktól, aggoktól és betegektől. A transzportokban ők (és az asszonyok) voltak többségben, mert a a felnőtt férfiak MUSZ-on voltak.

Ami az "igazságos" numerus clausust illeti: érdekes módon az senkit nem zavart, hogy a zsidók számarányukhoz képest jelentősen több adót fizetnek az államkasszába:-)

borzzz 2013.11.04. 05:02:10

@sanyix: Magyarország teljes népességfogyása a 2 vh. alatt...
Kérdés, hogy melyik Magyarországé? mert te itt csonka-Mao adatával jössz, amelyben nincsenek benne a bécsi döntésekkel visszatért területek, miközben a magyar zsidók összveszteségébe beletartoznak az erdélyi, délvidéki, felvidéki magyar zsidók is.

Ugyanilyen történelmietlen egy Matematikus nevű nick számítása is, aki 1944 54 napjára osztja el a Kamenyec-Podolszktól (1941, ha jól rémlik) a háború végéig, tehát 5 év alatt megölteket.

Vincenzo90 2013.11.04. 06:20:32

A címből már tudtam, hogy mit fogok olvasni, de még az idézetet is eltaláltam. Folyton ennek az egy szerencsétlen embernek ezt az egy szerencsétlen mondatát ismételgetitek. Az általánosítás meg -ami ellen folyton ágáltok- az rohadtul megy. Valaki mondott egy hülyeséget, de a címben már Jobbik van, és jogosan hisszük, hogy ezzel azt akarod sugallni: Minden Jobbikos hülye.

Ezt kéne végiggondolni a véresszájú fröcsögés előtt:
alfahir.hu/sites/barikad.hu/files/2012/05/koszoru.jpg

Talán tisztességesebb, ha ők döntik el, hogyan vélekednek.

hexa 2013.11.04. 06:58:17

Undorító cikk. Az írója pedig szimplán buta.

sedi 2013.11.04. 06:58:50

Horthy a hozzátok hasonlókat verte ki innen (lásd még a zsidó Kun (Kohn) Béla és pribékjei), sajnos kevés sikerrel, mert Rákosival (Rosenfeld) visszatértetek (lásd még zsidó ávósok).
Na. Történelemből egyes. Leülhetsz! (El is húzhatsz!)

ROTFLMAO

nu pagagyí 2013.11.04. 07:07:55

@Kámasuka: Horthy egész életműve a nemzet elárulásáról szólt. Ő biztosan nem így gondolta, mert mert neki is, mint mai utódainak, minden második szava a "nemzet"-ről szólt, tényleges tettei azonban súlyos kárt okoztak hőn szeretett nemzetének. Kezdjük ott, hogy a manapság megvetett Károlyi nem fogadta el Vyx-jegyzéket, ami előrevetítette a magyarokra nézve igazságtalan békerendet és lemondott (Ő még államférfi volt). Lemondása utat nyitott az egyetlen szervezett erőnek, amelyik alkalmas lehetett az ország védelmére, a szocdemeknek és kommunistáknak. Pillanatok alatt szerveztek hadserget és megpróbáltak (változó sikerrel) ellenállni a minden irányból támadó ellenségnek, akik már elméletben felosztották egymásközt az egész országot.

Horthy nem csatlakozott azokhoz, akik az országot védték, hanem az ANTANT-tal és az országra támadó ellenségeinkkel szövetkezett. Sikeresen hátba támadta hadban álló népét. Miután külső segítséggel megkaparintotta a hatalmat terrort vezetett be saját népe ellen, najd árulása megkoronázásaként csont nélkül elfogadta a Trianoni Szerződést. Ez lett a jogalapja az ország végleges feldarabolásának.

Nyilván szégyelte magát tettéért, ezért arulást árulással tetézett, amikor lepaktált a náci Németországgal. Úgy gondolta, az majd feledteti a tetteit. Legendás ostobasága és gyávasága kizárta, hogy két lépéssel előre tudjon gondolkodni. Beengedte a vezérkarába a nácikat kiszolgáló tiszteket, aki nem Magyarországhoz voltak hűségesek. Gyakorlatilag mindenben kiszolgálta a németeket. Természetesen saját polgárait sem védte meg. A zsidók elleni jogtalanságok saját nemzetének egységét rombolták. Legkirívóbb emberellenes cselekedeteit sikerült akkor elkövetnie, amikor már minden értelmes ember számára nyilvánvaló volt a háborús vereség, így biztosította Magyarország helyét a legundorítóbb háborús bűnösök illusztris társaságában. Nem mentség, hogy az elrabolt fiával zsarolták. Választania kellett volna, hogy az országa érdekét, vagy saját kis szaros érdekeit képviseli.

Horthy személyében sikerül a magyar Quislingnek szobrot állítani. Gratulálok a mai nemzetárulóknak.

kvadrillio 2013.11.04. 07:30:46

@sedi: jahhhh....A VÉGÉN MINDIG AZ DERÜL KI, HOGY A TÖRTÉNELEMBEN AZ ÖSSZES FORRADALOMNAK, ELLENFORRADALOMNAK, HOLOKAUSZTNAK, TÖMEGÍRTÁSNAK MINDIG, MINDENHOL ZSIDÓK VOLTAK A VEZETŐ ÜRÜI !!!!!.........

kvadrillio 2013.11.04. 07:34:25

@nu pagagyí: MONGYUK A SZOBORÁLLÍTÁS HOGY GYÖN ÖSSZVE A NEMZETÁRULÁSSAL, A NÁCIZMUSSAL...ÉRTHETETLEN...SZÁMOMRA.........HACSAKNEM ÚGY, HOGY 1-2 EMBERKE EZT MANTRÁZZA....NEM CSAK MAGÁNAK, HANEM BELE A KOSZMOSZBA !

kvadrillio 2013.11.04. 07:39:32

@kvadrillio: AMÚGY MEG MA, MOST, ITTEN A FÉLMILLIÓNÁL TÖBB MUNKANÉLKÜLINEK KÉNE SZOBROT ÁLLÍTANI, HOGY A RENCERVÁLTÓK TÖMEGGYILKOSSÁGÁNAK MÉG CSAK ÉLŐ ÁLDOZATAI , BÁR MÁR ELÉG SOKAN LETTEK ÖNGYILKOSOK KÖZÜL,ÜK !!!!!
A MÉG ÉLETBEN LÉVŐK, MA, MOST, ITT VÍVJÁK HARCUKAT, HOGY TÚLÉLJÉK EZT AZ EGYESEK ÁLTAL RÁJUK ERŐSZAKOLT "DEMOKRÁCIÁNAK" NEVEZETT HOLOKAUSZTOT...2000-TŐL 2013-NOVEMBERIG.....ÉS TOVÁBB...
ŐK SOKKAL TÖBBEN VANNAK, MINT ANNO A ZSIDÓK VOLTAK......

kvadrillio 2013.11.04. 07:45:40

...EGYÉBKÉNT PEDIG AZ EMBERISÉG SEMMIT NEM VÁLTOZOTT....MA PL A SIITÁKAT AZÉRT IRTJÁK , MERT SIITÁK, A SZUNNITÁKAT AZÉRT IRTJÁK, MERT SZUNNITÁK, A PALESZTINOKAT MEG AZÉRT IRTJÁK, MERT PALESZTINOK...ÉS KELL A TERÜLETÜK A ZSIDÓKNAK.

kvadrillio 2013.11.04. 07:50:28

ÉS AZÉRT TEGNAP A LEGNAGYOBB ÉLMÉNYEM....1 "ÉRTELMISÉGINEK NEVEZETT" SZÁJBÓL ELHANGZOTT-BEORDÍTOTT "KÖCSÖG-KURVA" DEFINÍCIÓ VOLT...
...SOHA NEM FELEJTEM EL...ANNYIRA JELLEMZŐ VOLT....

odamondó 2013.11.04. 07:51:49

Szerintem a palesztin holokausztról is beszélhetnénk.

nu pagagyí 2013.11.04. 07:56:19

@kvadrillio: A mai nemzetárulók állítanak szobrot egy tegnapi nemzetárulónak.

Conchobar 2013.11.04. 07:58:22

@ember100: "magyarok kiirtója pontosabban szok százezer ember haláláért felelős !" - A Magyarország háborúba lépése, és a 2.magyar HDS frontra küldése nem egyszemélyi döntés volt. A Szovjetúnió elleni háborúba lépést, a 'bolsevizmus elleni harcot' akkoriban annyian ellenezték, mint ahányan ma ellenzik a 'terrorizmus elleni harcot' az USA oldalán

Conchobar 2013.11.04. 08:00:28

@borzzz: "Ami az 'igazságos' numerus clausust illeti: érdekes módon az senkit nem zavart, hogy a zsidók számarányukhoz képest jelentősen több adót fizetnek az államkasszába" - Nem tudok olyan törvényről, amely a zsidók felé magasabb adókulcsot állapított volna meg

Conchobar 2013.11.04. 08:06:42

@borzzz: "Nyilván. Különösen nagy munkateljesítményt várhattak a csecsemőktől, óvodásoktól, aggoktól és betegektől. A transzportokban ők (és az asszonyok) voltak többségben, mert a a felnőtt férfiak MUSZ-on voltak" - Netán jobb lett volna, ha a csecsemőket és az öregeket itthon hagyják és csak a nőket viszik? Dehát az amerikaiak se választották szét a saját koncentrációs táboraikban a japán családokat

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.04. 08:09:22

@Conchobar:

A tények: a németek csak a hivatalosan is megszállt országokban csinálták saját maguk a deportálást, ott ahol a német megszálló hatalom irányított. Mo. nem volt ilyen állam, s máshol is így volt. Magyarul: Horthy szembeszállhatott volna, ha akarta volna.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.04. 08:10:52

@Bálint Anna:

Júliusban leállított a deportálásokat, azaz tudott tenni. A németeknek nem volt saját szervezetük a deportálás végrehajtására.

Conchobar 2013.11.04. 08:15:01

@nu pagagyí: "Horthy nem csatlakozott azokhoz, akik az országot védték, hanem az ANTANT-tal és az országra támadó ellenségeinkkel szövetkezett. Sikeresen hátba támadta hadban álló népét" - Csakhogy Horthy nem szövetkezett az antanttal, még kevésbé támadott bárkit is hátba (ideszámítva még IV.Károlyt is). Horthyék a vörös kormány összeomlása után indultak el Szegedről

nu pagagyí 2013.11.04. 08:18:06

@kvadrillio: Nem kell összemosni a "fülkeforradalom" előtti demokráciát a mostani maffia-rendszerrel. Korábban, ha elvesztetted munkádat, jelentkezhettél ingyenes átképzésre valamilyen versenyképesebb szakmára, vagy urambocsá' vállalkozhattál ha volt valami elképzelésed. Az orbáni rendszer viszont egy kiszolgáltatott népet szeretne látni, amelyik az örökletesnek gondolt uralkodó osztály profitjáért gürcölhet éhbérért. A népnek már nincsenek jogai, az állam kegyétől függnek. Alkotmányos puccs történt, lecserélték a demokráciát egy rendi államra.

nu pagagyí 2013.11.04. 08:25:20

@Conchobar: Nem is tudom, kik szervezték és pénzelték a hadat viselő kormány elleni hátországbeli lázadásokat és szabotázsokat. Talán, inkább csatlakozni kellett volna a haza védelméhez, nem pedig sunyin lapulni Szegeden és összeszűrni a levet az ellenséggel.

Conchobar 2013.11.04. 08:25:21

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: "Magyarul: Horthy szembeszállhatott volna, ha akarta volna" - Tehát a te nézeted szerint Horthynak az a bűne, hogy nem szállt szembe a németekkel a zsidók miatt. Nem értek neki annyit az átlag zsidók (merthogy Chorint, meg többi tehetős zsidó barátját Horthy mentette!), hogy miattuk konfrontálódjék a németekkel. A zsidók nem értek neki annyit, mint a lengyelek. Mit gondolsz, ha most egy nagyhatalom elkérné Magyarországtól a cigányságát, hányan akarnák megakadályozni a cigányság elszállítását, hányan vélik úgy, hogy Magyarországnak, a magyarságnak szüksége van rájuk

Conchobar 2013.11.04. 08:30:15

@nu pagagyí: "Nem is tudom, kik szervezték és pénzelték a hadat viselő kormány elleni hátországbeli lázadásokat és szabotázsokat" - Akkor tehát te elítéled a Budai Önkéntes ezredet is, Bajcsy-Zsilinszkyt is (és lehetne a sort folytatni), mert ők is hátbatámadták a hadat viselő, az országot védő (nyilas) kormányt

Conchobar 2013.11.04. 08:40:06

@nu pagagyí: "A népnek már nincsenek jogai, az állam kegyétől függnek" - Pedig a népnek aztán qrva sok joga volt 2010 előtt, ugye komám? Joga volt négyévente kép percre beleszólni az ország sorsába (de mintha ez a jogunk még most meglenne!). Meg jogunk volt tüntetni, és ha elntuk akkor hazamenni (ahogy felfedte az igazságbeszédében előző kormányfőnk öszödön az 'ars poetica'-t)

vasmargitt 2013.11.04. 09:01:55

ha szobrot lehet állítani egy református templomban egy tömeggyilkosnak, és a röpke 3 év alatt a tudatosan elhülyített ország azt is rendjén valónak találja, hogy egy csüngő hasú diktátor pereputtya rabolja le az országot, akkor nincs mit csodálkozni azon, hogy az itt kommentelők 90 százaléka eccerűen náci szövegeket nyomat. büntetlenül. jobb országokban ezért sötét és dohos tömlöcök mélyén rohadnának közmegvetésnek kitéve. magyarországon büszkén felvetett fejjel joggal gondolhatják, hogy ők észlények és a nemzet gerince.

pedig csak takony patkányok. arra nincs mentség, hogy a náci diktátorotok a ti boldog tapsikolásotok közepette afrikába viszi ezt a szerencsétlen országot. hogy ott idi amin dada és jean-bedel bokassa oldalán játszadozhasson a csontjainkkal, miután a bandája kíszívta a velőnket belőlük.

dögöljetek meg ti. mi itthon vagyunk. ti viszont húzzatok a patkányok közé a szennycsatornába, ahonnan elődugtátok szaros pofátokat

Minorkavidor 2013.11.04. 09:10:06

@Conchobar: Szerintem te félreértettél valamit nu pagagyi Horthy 1919-es szegedi tevékenységére utalt:

" Nem is tudom, kik szervezték és pénzelték a hadat viselő kormány elleni hátországbeli lázadásokat és szabotázsokat. Talán, inkább csatlakozni kellett volna a haza védelméhez, nem pedig sunyin lapulni Szegeden és összeszűrni a levet az ellenséggel."

Ugyanis a Szegeden létrejött Nenzeti Hadsereg tényleg a román és francia szuronyok védelmébe húzódott, míg a Vörös Hadsereg az északi ellentámadás során sok magyarlakta területet foglalt vissza. Erre szoktam azt mondani, hogy a Nemzeti Hadsereg azért vette fel a nemzeti nevet, hogy elfeledtesse szégyenteljes félreállását.
Kun sokat és sokszor bírálták, hogy Clemenceau 2. felszólítására kiüríttette az elfoglalt területeket, de azt tudni kell, hogy a sikeres támadás alatt zajlott a ludovikások felkelése Budapesten, míg a Duna-Risza közén erős ellenforradalmi tevékenység folyt, a parasztság részvételével. E miatt több ezredet is ki kellett vonni az arcvonalból.
Ezenkívül a Tiszántúl visszaadását ígérték, végül e lépéstől várta a Tanácsköztársaság elismerését.

Charlie Firpo 2013.11.04. 09:15:11

@ember100:
nem tudom honnan veszed, hogy jobbikos vagyok, ilyent nem írtam, próbálj újra neki futni a kommentemnek.
amit írtam az annyi volt, hogy a többség itt hőbörög, aztán lehet, hogy akkor éppen aktívan vagy passzívan támogatta volna az akkori kormány tevékenységét.
Valamint még annyit jegyeztem meg, hogy demokráciában az állít szobrot aki akar, tiltakozni lehet ellen, hisz ez a demokrácia lényege. Nekem tök mindegy hogy ez közterületen vagy magánterületen történik, ha nem tetszik a szobor, max. nem nézem meg.
Ja és hogy a kedvencem Hegedűs Lóránt??? Na ezt sem tudom, hogy honnan veszed. Nem ismerem őt, így a kedvencem sem lehet. Egyébként ennyi sületlenséget összehordani...

ember100 2013.11.04. 09:15:27

@Conchobar:
Helló !
Talán még mindíg nem érted , a háborúba való belépés sem volt egy kényszer , de úgy kiküldeni a bakákat , hadsereget ahogy ezt tették NA az bűn volt a fegyvertelen munkaszolgálatosokról nem is beszéllve !

Minorkavidor 2013.11.04. 09:16:01

@Conchobar:

Kiegészítés még: Bethlen István vezetésével az ABC (Antibolsevista Comité) szervezte meg és hajtotta végre azt a rablást, mely által a Tanácsköztársaság kormányának a bécsi magyar követségnek küldött 150 millió koronáját ellopták. A pénz eredetileg a magyar kötelezettségeinek finanszírozására szánták, Bethlenék saját elleforradalmi mozgalmukat finanszírozták a rablott pénzból.

Minorkavidor 2013.11.04. 09:21:25

@Lindalinda:

Csakhogy megnyugtassalak: a Jobbik Iránból is kap pénzt.

ember100 2013.11.04. 09:34:57

@Charlie Firpo:
Helló !
Csak gondoltam :) annyira véded őket .

Hunyadi zokogna... ha látná......ezt 2013.11.04. 09:55:27

Mily érdekes, hogy a blog írója egy "érintett" emlékirata alapján írt meg eme teljesen elfogult irományát. Egyébként hazugak a számok.
Az, hogy a zsidóság gazembereit /a gazdaságot vezető önös érdekeket képviselő, magukat különbnek tartó típus/ németország egykalap alá vette az összes zsidó hitű emberrel az orbitális hiba volt. Munkatáborok létrehozása szintén óriási volt.
Az, hogy az ellenválasz a háború után eme táborok haláltáborrá és valami holokausztféleséggé növekedjen, na az is bűn, aljas pénzéhes és hát ne is csodálkozzunk, felfedi az örök nyerészkedő típust. Úgy lehet hatalmasat hazudni, ha annak 20%-a igaz. A buta tömeg úgysem tud vagy akar utánanézni semminek csak hőzöngeni akar és hasznot húzni ha lehet. Ma ez van.
Ami Hortyt illeti, hagynia kellett volna 1941-ben, hogy a német ide is bevonuljon. Aztán mossa kezeit. Most a fejünk sem fájna és elkezdhetnénk lezárni azt a szörnyű háborút.

Minorkavidor 2013.11.04. 16:57:36

@Conchobar:

Ezzel csak az a probléma, hogy Horthy, mint köztudott a helyén maradt 44. március 19-e után. Ezzel mintegy legitimálta a vidéki zsidóság deportálását. Mivel az apparátus joggal gondolhatta úgy, hogy az új helyzet tkp. jogfolytonos. Aláírása ott szerepelt a miniszteri és államtitkári kinevezéseken, felmentéseken, így ő nevezte ki Endre Lászlót a deportálások fő szervezőjét és irányítóját. Hivatalosan a parlamentet sem oszlatta fel, aktívan részt vett a Sztójay kormány megalakításában: az ő kívánságára lett Sztójay a miniszterelnök és nem a németek által preferált Imrédy. Egyébként a kormányzó szűkebb körében volt vita arról, hogy a kormányzó deklarálja lemondását, de Horthy Bethlen tanácsa ellenére a maradás mellett döntött!
Ami az ellenállást illeti volt rá lehetőség, még pedig olyan lehetőség, amelyet a németek és magyar szövetségeseik megtorlatlanul hagytak, mert nem tudták megtorolni. Például:,
-Gróf Betlen Béla Észak-Erdély kormánybiztosa, akik közismert volt németellenességéről nem ment be dolgozni a hivatalába,
-Pálfi József polgármestere inkább nyugdíjaztatását kérte, hivatalosan május végén, 70. születésnapján búcsúztatták, de már a megszállás kezdetétől nem járt be dolgozni.
Mindenki tudta miről van szó, de egyikük nem sem esett baja.
A németek nagyon tartottak a passzív ellenállástól, és kellemesen meglepte őket a helyi szervek segítőkészsége. Ellenkező esetben saját adminisztrációt kellett volna felállítaniuk, de mint Eichmann elmondta perében erre 44-ben már nem volt emberük. A 44.május 15.-július 9. között deportált 434.402 fő deportálási rekord, erre maguk a németek sem számítottak. Eicmannék önerőből csak 3000 zsidót tudtak deportálni, mikor a kormányzó július 9-i tiltása után betörtek a kistarcsai és sárvári táborba és vonatra pakolták az ottani zsidóságot.
Eichmann így írt visszaemlékezésében:
"A magyar hatóságok gépezete olyan módon működött ahogy akkoriban a más országokban működő hatóságok ritkán mondhatták volna el magukról. ()Több alkalommal azt mondtam magamnak: az áldóját! Eddig azt hitted, hogy csak Németországban uralkodik az a bizonyos pontosság, és itt legalább ugyanazt a kínosan pontos akkurátosságot látod. Csodáltam a magyar közigazgatást, és nem abban a tekintetben, hogy milyen módon intézik a zsidóügyeket, hanem általánosságban szólva, hivatali-tárgyi nézőpontból szemlélve."

Minorkavidor 2013.11.04. 17:45:25

@Conchobar:

Az 1920. évi I. törvényben megfogalmazott kormányzói jogkört még az év augusztus 19-én kiterjesztették. E szerint a honvédség "országhatárokon kívüli alkalmazását" a kormányzó 3 feltétel együttes megléte esetén rendelhette el (Csak ő más nem!):
1: "közvetlenül fenyegető veszély".
2: a magyar összminisztérium felelőssége",
3: a parlament "késedelem nélkül kikérendő hozzájárulása"
A 3 feltételből a 2. egy órán belül teljesült. A 3. feltétel 24 órán belül. Az első feltétel viszont kérdőjeles, ugyanis pl. az amerikai légierő rendszeresen bombázott svájci (Zürich, Schaffhausen) és svéd városokat navigációs hibából. Ezekben az esetekben e 2 országban alapos vizsgálatokat végeztek és a konfliktust diplomáciai uton rendezték.Amennyiben szovjet gépek bombázták Kassát úgy a navigációs hiba nagyon is lehetséges, mert Kassa és Eperjes levegőből nézve nagyon hasonló település. (Epejes ekkor Szlovákia része, Szlovákia már hadban állt.)
Nemcsak az utókor kérdőjelezi meg meg az első feltételt, hanem a kortársak közül pl. Bethlen is: szó sincs tényleges orosz agresszióról ezt "csak az a propaganda hitette el a könnyen hívő magyar közösséggel,amelynek érdekében állott, hogy a bolsevizmus mumusának falra festésével a háborúba beugrasson bennünket"

Összefoglalva Nem történt hadüzenet, Horthy kormányzói jogkörében hadiállapotban lévőnek tekintette Magyarországot. Ehhez 1 órán belül megkapta a kormány, 24 órán belül meg az Országgyűlés beleegyezését. A parlamentben sem vita, de még szavazás sem volt a hadiállapot beálltával kapcsolatban.

Meridian74 2013.11.04. 17:52:31

@mitmiért?: egyébként meg azért sem igaz az amit írtál, mert ha tényleg eszesebbek lettek volna, akkor sikerrel kerülték volna el a gettósítást meg a deportálásokat meg az esztelen legyilkolászásukat. Na meg aztán, utána sem véreskezű bosszúhadjáratot folytattak (folytatnak) volna hanem a kiváltó okokat viszgálták volna, és megelőzték volna a későbbi hasonló lehetséges kimenetelű fejleményeknek.

De mint látható, nem így történt, szóval egy biztos, nem az eszükért üldözték(ik?) a zsidókat.

Minorkavidor 2013.11.04. 20:19:26

@sanyix:

volt kárpótlás hadifogságért, málenkíj robotért, kitelepítésért, államosításért...

Minorkavidor 2013.11.04. 20:31:19

@Meridian74:

Mi volt Gyurcsány legnagyobb hibája?
Az, hogy megszüntette a Lipótmezőt!:))

Elmondanád, hogy tud elmenekülni több millió ember a Blitzkrieg elől? Miután pl. a németek 4 hét alatt lerohanták Lengyelországot 3.500 katolikus lengyel értelmiségit deportáltak és gyilkoltak meg. Céljaik közt szerepelt a lengyel értelmiség megsemmisítése. Akkor ezek a katolikus vallású professzorok, tudósok, művészek buta emberek buták voltak?

Mondhatok magyar példát is:
A győztes szerbek a II. világháború végén 20-40.000 magyar civil mészároltak le bosszúból a 42-es délvidéki vérengzésért. Szerinted Véleményed szerint őket terheli a felelősség a hideg napokért.
Hiába nagy az isten állatkertje, de alacsony a kerítése.

Minorkavidor 2013.11.04. 20:46:48

@Conchobar:

Az meg téged sem zavar, hogy a dualizmus idején az ún. történelmi középosztály tagjai nem tolongtak a piacgazdasági állásokért, hanem állam bácsi nyugdíjas állásait választották: mérnök, könyvelő stb.. helyett jog, katonai akadémia, esetleg mezőgazdasági akadémiák.
Itt megjegyzem, hogy a köztisztviselői állások betöltéséhez ebben zömében elég volt az érettségi.
Az ún. úriemberség kritériuma: érettségi és tartalékos tiszti rang. Más részt a közszolgálatban a zsidók aránya csak 0,6 %, ami nyolcada-tizede a lakosságon belüli arányuknak.
A jogra visszatérve: a jogi diplomához kötött állások közül a hatalomhoz köthtő pályákat választották pl. ügyészek lettek vagy bírák (3.- hatalmi ág), de ügyvédek már kevésbé. Azért mert ha pl. parasztok adtak-vettek egymás közt ingatlant, hát hogy nézett ki, hogy egy úriember parasztok piszlicsáré ügyeivel foglalkozzon? De ügyvéd ugye az ingatlanok adás-vételéhez kellett, így a zsidó ügyvédek intézték az ilyen ügyek többségét.
Valamint voltak olyan pályák is amelyeket rangon alulinak tartottak ilyenek voltak a művészpályák pl. a színészet is.

Minorkavidor 2013.11.04. 20:54:35

@Conchobar:

Kiegészítés még:

Ilyen volt az orvosi és gyógyszerész szakma is, hiszen az úri középosztály többségének derogáló lett volna parasztokkal foglalkozni, még akkor is ha gazdagparasztként fizetőképesek is voltak.

Meridian74 2013.11.04. 21:07:05

@Minorkavidor: "Elmondanád, hogy tud elmenekülni több millió ember a Blitzkrieg elől"

Ezt tőlem kérdezed? Egy "buta", "náci", "fasiszta", "rasszista" meg amit még tetszik nekedtől? Hát ennyi eszed (eszetek) van csak? LOL!

:D

Minorkavidor 2013.11.05. 08:04:02

@Meridian74:

Még arra sem emlékszel amit leírtál? :)) Te vetetted fel a támát, vagy nem?:))

Meridian74 2013.11.05. 10:52:32

@Minorkavidor: de, igen, én vetettem fel a témát, amire persze eddig csak helytelen válasz(ok) érkezett.

Ugyanis a zsidók sem különbek az értelmi képességeik terén a többi embereknél, tehát nem ez volt az az ok, hogy mindenhol "nem szeretik" őket, és egyes korszakokban gettósították, űzték, módszeresen öldösték őket.

Amúgy az megvan, ugye, miért űzték őket ki anno még a rómaiak idejében Izrael - a hazájuk - területéről? Az volt ám csak az igazi "soá"...

dennisthemenace 2013.11.08. 15:30:25

@Vajda Gábor (Gee Halen): A pufajka nem illik egy olyan alakra, aki nem dolgozott egy percet sem életében. Ezért nincs a felcsúti gyokérnek sem..
süti beállítások módosítása