Egyszeregy

Jobbik és a történelem: ülj le, egyes!

2013. november 03. - bergerdaniel

Az, hogy Horthy Miklósnak szobra lehet Budapest belvárosában, engem már meg sem lepett. Van elég az országban, talán azt gondolják, majd így hozzászokunk.

Az sem nagyon, hogy a Fidesz egyáltalán nem a zsidózástól vagy a szobor gondolatától határolódott el - sőt, el sem határolódtak - hanem saját politikai céljaira használta fel azt az egyetlen közleményt is, amit ki bírtak adni. Azon már sokkal inkább meglepődtem,  hogy magukat elvileg művelt embereknek, hazafi politikusoknak tartó közszereplők azt bírták mondani, hogy Horthy ideje alatt nem is volt antiszemitizmus, és aki ilyet állít, az nem is ismeri a történelmet. Haláltáborba csak a Szálasi-rezsim hatalomátvétele után deportálták a vidéki zsidóságot, ugyan már.

Ha a Jobbik politikusai esetleg megtalálnák ezt a bejegyzést, álljon itt egy aprócska történelmi emlékeztető, ha már saját maguktól nem képesek utánanézni egy bármilyen nagyobb nyilvánosság előtt tartott beszédet megelőzvén.

"A Sztójay-kabinet új belügyi vezetésével (Jaross Andor belügyminiszter, Baky László és Endre László államtitkárok) elkezdődött a „zsidókérdés végső megoldása Magyarországon”, amely a németek számára is meglepő hatékonysággal haladt előre: április közepe és május vége között az ország szinte teljes zsidó lakosságát gettókba és gyűjtőtáborokba zárták. Ezt követően május 15. és július 9. között pedig a holokauszt legnagyobb deportálási akciójának keretében mintegy 430 ezer embert deportáltak – 10-15 ezer kivételével – Auschwitz-Birkenauba. Az a gyorsaság, mellyel a magyar hatóságok kitaszították a zsidókat a társadalomból, kifosztották, gettósították, majd deportálták őket, még a holokauszt történetében is páratlan volt. Az első tömeges zsidó deportálások 1944. május 15-én kezdődtek el. Május 15-e és július 8-a között 435 ezer személyt szállítottak ki az országból.

[Randolph L. Braham: A magyar Holocaust. Gondolat Kiadó, Budapest 1989.]"

Akkor most megkérdezem: milyen alapon állította bármelyik szónok, hogy csak a Szálasi-féle hatalomátvétel után indult meg bármilyen deportálás? Szándékosan nem említettem a numerus clausust vagy az utánuk következő zsidótörvényeket, feltételezem, hogy ezeket ismerik ők is. Bár ezek után talán ez hiú ábránd.

Abba már bele se menjünk, hogy egy idős néni mindenhol zsidót látván egyik elvbarátját vágta gyomron, mert "zsidó provokátornak" hitte a 444.hu szerint - ez már annyira a jellemző burleszkparádé csimborasszója, amit senki nem gondolt, mikor nyilvánosságra került az avatás időpontja. Holnap minden lap foglalkozik majd az avatással. Talán lesznek olyanok is, akik feltesznek néhány társadalompolitikai kérdést is, remélem így lesz.

Engedelemmel kezdeném: Milyen ország az, ahol a Harmadik Birodalommal kollaboráló kormányzónak akármilyen emlékműve lehet? Milyen Fidesz-vezető polgármester az, aki ezt a saját kerületében hagyja, 500 méterre a Parlamenttől?

A bejegyzés trackback címe:

https://egyszeregypol.blog.hu/api/trackback/id/tr95612931

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Jobbikos szoboravatás: a Fidesz trükközik, az LMP hallgat 2013.11.03. 22:07:45

A jobbikos Horthy-szobor avatást komoly ellenérzések kísérték. Hegedűs Lóránt a templomának előterében helyezi el a szobrot. Már az is visszás, hogy Hegedűs Lórántné jobbikos képviselő lelkész férje egyházi térben helyezi el egy vitatott politikus szob...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sanyix 2013.11.03. 22:25:02

@ember100: "A holokauszt mint ilyen nem a zsidók kiváltsága , elhurcoltak több százezer magyart , románt , csehet ,lengyelt, orosz HADIFOGLYOT ( tudod - genfi egyezmény ) ..... "

Azért az mégiscsak furcsa, hogy ha nem a kiváltságuk, akkor miért csak az egyik nép kap kárpit, a többi miért nem?

Conchobar 2013.11.03. 22:26:29

@béla a görög: "Akkor nézd úgy, hogy Horthy rossz politikus volt mert későn akart kiugrani" - Te félreértesz engem. Én se emelnék szobrot Horthynak, de azt se látom, hogy most észt veszve tiltakoznom kellene a szoborállítás ellen. Pláne azért, hogy a zsidók tiltakoznak (én meg lakájként mindenkor és mindenben melléjük kellene állnom). Ami meg az érdemi részt illeti, ha a kései kiugrást veted Horthy szemére, az események ismeretében kijelenthető: aligha lett volt sikeres egy előbbi kiugrás. Egyrészt, mert a magyar hadsereg vezetésében, tisztikarában túl sok volt a németbarát (és nyilas), másrészt akkor még az oroszok is messzebb voltak határainktól és beláthatatlan követketményei lettek volna egy semmivel nem indokolható kormányzói pálfordulásnak (a kiugrási kísérletnek)

Vicces Gyerek · http://macskapasztor.blog.hu/ 2013.11.03. 22:29:42

Inkább ki szeretné semmiségnek beállítani, meg ki szeretné megkérdőjelezni?

És legfőképpen miért?

Te vagy barátom a bizonyíték, hogy ma is vannak, akiknek ma érdekében áll a náci bűnöket elbagatellizálni.

MIÉRT?

ember100 2013.11.03. 22:30:44

@sanyix:
Helló !

Ahogy mindenhol itt is ke kell harcolnod Magadnak ami jár , amúgy a zsidók összetartó nép , és ezt megtehetnék a cigányok , lengyelek .. stb
amúgy felülreprezentáltak voltak a holokausztban.

Conchobar 2013.11.03. 22:32:03

@ember100: "Miért , van szobruk valahol ?" - Ne értetlenkedj már! Azt írtad: "De Te biztosan szobrot állítanál, ünnepelnéd azt aki lehetővé tette a családod , rokonaid elhurcolását a halálba ?". Csakhogy senki nem várja a zsidóktól, hogy ünnepeljék Horthyt, vagy bárkit. Vagy szobrot állítsanak neki

Kámasuka 2013.11.03. 22:34:54

@ember100: Olyan országban élek ahol a történelem vitatéma lehet.

Bár az erős agyosás ellenére Magyarországon sem csak a hollywood-i álomgyárból és a holo - disneylandből szerzik az emberek az információt.

ember100 2013.11.03. 22:39:25

@Kámasuka:
Helló !
Igazad van :) CSAK 6 táborban volt gázkamra !
Te TÉNYLEG hülye vagy ?
Az életben MARADTAK érted , és a halottak ?
Höss önként vallott nürnbergben!

Conchobar 2013.11.03. 22:41:32

@Vicces Gyerek: "Te vagy barátom a bizonyíték, hogy ma is vannak, akiknek ma érdekében áll a náci bűnöket elbagatellizálni" - És arra is van bizonyíték, hogy sokaknak érdekében áll a náci bűnök és náci veszély felnagyítása és eltúlzása. Szrebrenyica (és más példák alapján) kijelenhető, hogy ez az érdek nem a lehetséges népirtások megelőzésében csúcsosodik ki

sanyix 2013.11.03. 22:42:38

@Vicces Gyerek: "meg ki szeretné megkérdőjelezni?"

Minden normális ember. Mert sok pénzbe kerül, mert egyesek ezzel védekeznek minden ellen, terroristák és tömeggyilkosok is, és mert megkérdőjelezhető részletei vannak, és azért mert állítólag szabad országban élünk...

ember100 2013.11.03. 22:43:31

@Kámasuka:
Helló !

OK vitassuk meg a TÉNYEKET !
De úgy is lehet ahogy Te gondolod , Kossuth kommunista osztrák bérenc volt szándékosan elvesztette a szabadságharcunkat, mohácsnál mi nyertünk , csak olyan rugalmasan , sorolhatnám de minek :) úgysem értenéd

Vicces Gyerek · http://macskapasztor.blog.hu/ 2013.11.03. 22:48:15

@Kámasuka: Persze, mert akik mosdatják ezt a szemét embertelen náci eszmét, szeretnék meghamisítani a történelmet.
Ezért lehet vitatéma.

Láthatóan hidegen hagynak a tények, viccnek állítod be ártatlan emberek halálát.

Tárgyi (nem)tudásod alapján a kurucinfóról tájékozódsz.

Át vagy verve. De láthatóan élvezed.

Úgy kell neked.

Conchobar 2013.11.03. 22:48:18

@ember100: "amúgy felülreprezentáltak voltak a holokausztban" - Azon gondolkodtál már, hogy csak a holokausztban voltak fölülreprezáltak, vagy másban is (pl. Nobel-díj Imre Kertesznek és másoknak)

Kámasuka 2013.11.03. 22:53:02

@Vicces Gyerek: 'Inkább ki szeretné semmiségnek beállítani, meg ki szeretné megkérdőjelezni?'

A holokauszt nem történelmi tény, hanem propaganda prospektus. Tartalmaz persze igazságot is.

A valós hc egy népirtás, maximum, a sok közül. A hatalmas számok, a hihetetlenül egyedi módszerek teszik KÜLÖNLEGESSÉ. Ezek a részletek hazugságok, a holokauszt csak annyiban különbözik a többi népirtástól, amennyire a sidó összetartás és nk-i médiahatalom különbözik más népekétől.

Ennek ellenére hiába volt pl. utoljára a kommunista ideológia megkérdőjelezhetetlen, tv-ek, fenyegetések sosem tudják sokáig elfedni a valóságot. Egyszer megtudjuk mi is történt.

Conchobar 2013.11.03. 22:53:22

@Vicces Gyerek: "Tárgyi (nem)tudásod alapján a kurucinfóról tájékozódsz" - Uram, irgalmazz! Még belegondolni is szörnyűség, hogy nácifasiszta-rasszista irásokat olvasgasson az ember! Csakhogy már a rómaiak is azt mondták: "Audiatur et altera pars!"

val 2013.11.03. 22:53:23

Én már unom, hogy minden alfája és ómegája a zsidó. Elegem van már abból, hogy ha egy zsidónak nem tetszik egy Magyarországot/Magyar Királyságot hamvaiból feltámasztó államférfi, akkor nekem sem tetszhet.
És ezzel nem vagyok egyedül.

ember100 2013.11.03. 22:54:39

@Conchobar:
Helló !
De értsd már meg hogy ez a szobor nem CSAK a zsidókról szól , a magyarokról akiket kiküldött a háborúba , deportált , gettóba záratott , és egy ILYEN embert senki se éltessen szoborral , egyszerűen nincs helye ! Nem tekinthetünk rá mint egy szeretett öregúrra , annál több volt , magyarok kiirtója pontosabban szok százezer ember haláláért felelős !

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.11.03. 22:56:05

@matematikus01: Radnóti "Erőltetett menet". Ennyit a vagonokról.

Vicces Gyerek · http://macskapasztor.blog.hu/ 2013.11.03. 22:56:51

@Conchobar: Bizony egy újnáci szégyelli bevallani, hogy maga is rasszista, magyarázza mindennel, csakhogy ne legyen ellentmondásos.

Nem is te vagy egy szemét rasszista, mert a többi szemét nép tehet mindenről.

Könnyű válaszok ezek komoly kérdésekre.

A náci ideológia hazugságban született, és semmit se változott. Nem tiszta eszme, nem tudomány az alapja, hanem a falkaszellem, a legbarbárabb emberi érzések.

És legfőképpen nem oldanak meg semmit, habár egy valamit igen, egymás ellen fordítanak vele népeket.

Oszd meg, és uralkodj.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.11.03. 22:57:11

@val: nekünk meg nem tetszik, hogy náci vagy. és nem vagyok egyedül.

Bálint Anna 2013.11.03. 22:58:05

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Nem azt mondtam, hogy nem tudott róla, csak azt, hogy nem tudott tenni ellene. Ez nyilván nem menti fel őt, hiszen egy gyilkosságnál is nem csak a gyilkost ítélik el, hanem azt is aki tudta, hogy mire készül. De a történészek körében is vitatéma mennyit tudott volna tenni Horthy a deportálások ellen. Kérdés az is, hogy mennyire volt azzal tisztában Horthy, hogy mi lesz a zsidók sorsa.

ember100 2013.11.03. 23:01:39

@Conchobar:
Helló !
Bakker mi köze ennek a Nobel díjhoz ? azt egy tudományos grémium szavazza meg ? Ja vagy már az s baj ha valaki elért valamit és esetleg zsidó , de mint írtam itt a szoborállításnál nem a zsidóság a gond !

Vicces Gyerek · http://macskapasztor.blog.hu/ 2013.11.03. 23:01:44

@val: Tömeggyilkos államférfi, aki gyűlölte a nemzetiségeket, a világ első náci államát hozta létre, még a németek előtt.

Ezért szeretitek Ti ennyire.

Ő a példa.

Hát igen.

Eldeportált pikk-pakk két hónap alatt ennyi embert.

Szégyellhetitek magatokat, hogy milyen rohadt egy mélyre süllyedtetek.

MICSODA PÉLDA!

A hamisított történelmet magoljátok.

Ember...

Kámasuka 2013.11.03. 23:04:01

@Vicces Gyerek: A náci ideológia semmiben nem különbözik a cionizmustól, vagy más fajelméletektől.

ember100 2013.11.03. 23:05:19

@val:
Helló !
Te finoman szólva idióta vagy :)
Horthy mint nemzetmentő , ez is egy vicc , ne csak azt nézd hogy a parlamentben kézigránáttal fegyverrel nevetzette ki magát , hanem azt is hogy százezreket küldött HALÁLBA , tényleg az elesett magyarokhoz mit szólsz, nagy érdem volt nemzetmentés ?

Kámasuka 2013.11.03. 23:05:59

@Vicces Gyerek: Horthynak a nácikhoz nem volt semmi köze lévén magyar volt és a nácik meg németek, akik elrabolták Horthy fiát.

A nyilasokat meg ott szopatta ahol tudta, ahogy a kommunistákat is (akik többnyire zsidók voltak), nagyon helyesen. Abszolút centrista volt a maga idejében.

Vicces Gyerek · http://macskapasztor.blog.hu/ 2013.11.03. 23:07:18

@Kámasuka: Az alábbiakban történelemhamisításra láthatsz példát, de ne zavartasd magad, higgy annak, aki elhitette veled!

" 'Inkább ki szeretné semmiségnek beállítani, meg ki szeretné megkérdőjelezni?'

A holokauszt nem történelmi tény, hanem propaganda prospektus. Tartalmaz persze igazságot is.

A valós hc egy népirtás, maximum, a sok közül. A hatalmas számok, a hihetetlenül egyedi módszerek teszik KÜLÖNLEGESSÉ. Ezek a részletek hazugságok, a holokauszt csak annyiban különbözik a többi népirtástól, amennyire a sidó összetartás és nk-i médiahatalom különbözik más népekétől."

Mert hinned kell, mert nem szabad megfordulni az úton, és rájönni, hogy nagyon rászedtek.

Psyman 2013.11.03. 23:09:31

Horthy ideje alatt nyilván volt zsidógyűlölet meg nácik meg ilyesmik. Csakhogy ebből nem következik az, hogy Horthy zsidógyűlölő, náci, vagy fasiszta lett volna, ugyanis tessék megkapaszkodni: NEM VOLT AZ! Persze ez a kommunistáknak (mármint az eredetieknek) később ideológiailag nagyon nem jött jól, ezért gyorsan fasisztázni kezdték Horthyt, ahol érték, és ez lett a hivatalos tananyag. De aki olvasott valaha is visszaemlékezéseket, életrajzokat, korabeli leírásokat a II. Világháború Magyarországáról, az pontosan tudja, hogy Horthy amennyire és amíg tehette, szembe ment a német nyomással, így pl. megnyitotta a határokat a lengyel menekülők előtt (a zsidók előtt is!). De a deportálások is csak a németek bevonulása és a nyilasok hatalomra kerülése után indultak be.
Persze a tanulatlan tömegeknek Horthy már csak egy fasiszta zsebhitler marad... Azt mégsem várhatjuk el a magyar átlagembertől, hogy utánaolvasson a dolgoknak, hiszen hatvan éve megmondják neki, hogy mit gondoljon, mit higgyen és miről mi legyen a véleménye...

Vicces Gyerek · http://macskapasztor.blog.hu/ 2013.11.03. 23:10:32

@Kámasuka: A kommunisták, akik többnyire zsidók voltak?

Ismét történelem hamisítás.

Horthy mint már mondtam már a nácik előtt megcsinálta a maga verzióját. Kiváló cinkostárs lett belőle.

Nem gond, látom van még pár a tarsolyodban.

Amire a te világnézeted épül, egy rohadt nagy hazugság.

Attila64 · www.sagaontour.ca 2013.11.03. 23:11:26

Ha Horthy náci volt, akkor ki volt Szálasi?

Kámasuka 2013.11.03. 23:12:59

@Vicces Gyerek: Nem a holokauszt vitába, nem a tömegsírok feltárásába v. a tárgyi bizonyítékok kutatásába ölnek bele dollárszázmilliókat, hanem a holokausztról szóló közönségfilmekbe, könyvekbe, disneylandbe.

Nem a holokauszt vitáért jár pénz(börtön járhat érte), hanem az áldozati státusz jár pénzzel, így 70 év után is.

Ennyit a propagandáról és a történelemhamisításról.

A legjobbak a 90 előtti holokauszt filmek szappannal és lámpaernyővel, gonosz nézésü nácikokkal. Ma már nem aktuális de nem baj, készülnek újabbak, más sztorikkal.

Vicces Gyerek · http://macskapasztor.blog.hu/ 2013.11.03. 23:17:33

@Psyman: "Leghőbb vágyunk lenne megszabadulni a német nemzetiségű magyar alattvalóktól, akik a leghálátlanabbul viselkedtek. Ugyancsak magyarokra lehetne kicserélni az összes többi nemzetiséget."

— Horthy Miklós

Kámasuka 2013.11.03. 23:20:26

@Vicces Gyerek: A nk-i kommunizmus+bolsevizmus Churchill szerint sidó konspiráció. Náci volt?

Vicces Gyerek · http://macskapasztor.blog.hu/ 2013.11.03. 23:21:16

@Kámasuka: Aranyos emberek ezek a nácik, ugye, kis barátom?

Minden rossz a hállivúd meg a többi hamisítása, ugye?

Vicces Gyerek · http://macskapasztor.blog.hu/ 2013.11.03. 23:23:41

@Kámasuka: Együttműködni, kiszolgáltatni százezreket, Hitler birodalmával baráti viszonyba lenni.

Jézusom.

Bálint Anna 2013.11.03. 23:24:14

@Vicces Gyerek: Jajj ez a szöveg a történelem hamisítással... Ennyi erővel lehet minden hazugság, amit nem éltél meg, láttál személyesen az mind lehet kamu. Lehet, hogy nem is haltak meg a zsidók a koncentrációs táborokban, az összes bizonyíték lehet hamis. Ezzel nem lehet érvelni, főleg úgy hogy a mai magyar történelmet főként zsidók és kommunisták írták, akik gyűlölnek mindent ami magyar.

Charlie Firpo 2013.11.03. 23:24:46

1. olyan dolgokat ítél el a többség, ami 50 évvel ezelőtt egy teljesen más klímában, más politikai környezetben történt, ami akkor ebben az országban elfogadott volt a többség részéről. Kíváncsi lennék, ha az itt kommentelők nagy része, akkor lett volna felnőtt, akkor mit csinált volna. Tippem, vagy részt vett volna a deportálásokban aktívan, vagy passzívan szétrabolta volna a deportáltak hátramaradt javait. Tehát képmutató brigád van itt is. Nyilván hibás volt az a rendszer, de mit tudott volna tenni? Szembeszáll Németországgal? Akkor már 1940-ben egy kanyi zsidó nem maradt volna, na az jobb lenne? Nem hiszem.
2. Demokrácia van Magyarországon, ott és az állít magán területen bármilyen szobrot (Lenin, Begin, Arafat, Hitler, Khomeini, stb.) aki akar. Ez ellen demokrácia révén lehet tiltakozni, na de aki ezt betiltani kívánja, az kezet foghat akár Hitlerrel is, hisz maga is akkor egy diktatúrát akar, akár libero akár nem. Na Szebb Jövőt! :))

béla a görög (törölt) 2013.11.03. 23:28:06

@sanyix: rossz időben, rossz helyen - és most nem a cinizmus beszél belőlem. Voltak nekem dédszüleim 1-2 dologról beszéltünk.
Magyarországba bele lett kódolva a II. világháborús szerep Trianon miatt. Ezért mondtam, hogy rossz időben. Hogy rossz helyen. Az angolokon (sziget) kívűl ki volt jó helyen Európában? Az oroszok mert azok nagy helyen voltak.
De azért szerintem ha reálisan próbálták nézni a dolgokat akkor 1944 nyarán a partraszállás után már lehetett látni a végkifejletet.

Vicces Gyerek · http://macskapasztor.blog.hu/ 2013.11.03. 23:29:27

@Kámasuka: A náci, legyen az bármelyik nemzet legalja, mindenütt náci marad.

Vicces Gyerek · http://macskapasztor.blog.hu/ 2013.11.03. 23:31:14

@Charlie Firpo: 44-ben mondhatta volna az öreg, hogy NEM.
Jobb dolguk is volt akkor a németeknek.

Vicces Gyerek · http://macskapasztor.blog.hu/ 2013.11.03. 23:33:04

@Bálint Anna: Te csak szimplán BAROMI NAIV vagy.

Alig maradt zsidó ebben az országban, biztos Ők írták.

Beszarok!

Ez baromi jó!

Ezt is hol mondták Neked?!

vasmargitt 2013.11.03. 23:57:11

a fidesz náci. a jobbik náci. mindkettő egykutya

nekünk meg itt van egy náci csüngő hasú diktátor és millió agyhalott zombi nyalja a seggét reggeltől estig, és azt hiszi, ez egy fasza ország. sőt, a létező világok legjobbika.micsoda ostoba barmok tömege él itt.

úristen hova jutott ez a szerencsétlen ország.

mi pedig megérdemeljük horthyt, orbánt, szálasit, rákosit, vonát és a többi állatot, aki ebben az országban képes volt a nyakunkra ülni. boldog röfögéssel eltűrjük.ennyi agyatlan barom, mint amilyenek mi vagyunk, meg is érdemeljük mindezt. célunk afrika, rohanunk feléje, ugy kell nekünk

mocskos korrupt, lelketlen és gátlástalan állatok kormányoznak és ez tetszik nekünk. hányadék horda lettünk

ember100 2013.11.03. 23:59:45

@Charlie Firpo:
Helló !

Kedves jobbikos barátom :) ez persze vicc nem vagy a barátom :)
1. nem nekem akarnak szobrot , és NEM csak a zsidókról vanitt szó , mit a véleményed a halálba küldött MAGYAROKRÓL ? Ezt Horthy tette és nem más , ja még a kormány , vezérkara , tudod a főnök a felelős !
2. láttad hogy hol van ez a szobor , mint minde rendes magyar félig magánterületre félig közterületre rakták hogy ne legyen felelős , ide oda lehessen tologatni a felelősséget , de a kedvenced ezt mondta "Hegedűs Loránt pedig mindenkit biztosított, hogy mivel az alkotást köztéri szobornak szánták, azt a rendőrség dolga megvédeni."
Ehhez mit szólsz Te nagyeszű ?

2013.11.04. 00:08:48

Csak, hogy megnyugtassak mindenkit: A Jobbik nem magyar párt. A Jobbikot a zsidók találták ki, azért, hogy rá lehessen sütni az országra a rasszizmus bélyegét. Erre valók a balhéik. A Parlamentben végig az ellenzékkel együtt szavaztak.

Talán jobb igazolása nincs ennek, hogy a párt EU delegáltjáról, a legjobban zsidózó, szép "magyaros nevű Szegedi Csanádról kiderült, hogy zsidó.
Ennyit a Jobbikról!

Meridian74 2013.11.04. 00:18:44

A kiváltó okokkal senki nem akar foglalkozni?
A kérdés egyszerű: miért is utálták ennyire a zsidókat, hogy több jelentős mértékű törvényt is hozzanak kifejezetten célzottan rájuk szabva?

No, miért? Valamelyik illetékes elvtárs foglalja már össze...!

Szúnyog 2013.11.04. 00:33:49

@Lindalinda: Lindácska! Vedd be gyorsan esti piruláidat!

Szúnyog 2013.11.04. 00:34:51

@vasmargitt: Margitka! Sikerül fogynod mostanában? Tudok valamiben segíteni?

mitmiért? 2013.11.04. 00:38:03

Külön gratulálok Hegedűs nevű lénxek, hogy isten (?) templomába bevitt egy tömeggyilkost. Isten (ha van, de ugye a Hegedűs nevű lény azt hirdeti) biztos örül neki. Ebből latszik, hogy ennek a lénynek igaz hite a gyűlölet, ez az ő istene.

mitmiért? 2013.11.04. 00:40:32

@Meridian74:
Azért utálják őket, amiért te is. Mert több eszük van (nálad)

mitmiért? 2013.11.04. 00:42:16

@Meridian74:
Vagy mert Jézus is zsidó volt?!

vasmargitt 2013.11.04. 00:54:35

@Szúnyog: az ótvaros náci anyádat szopasd inkább ahelyett, hogy emberek között próbálsz forgolódni. nem fog sikerülni, mert büdös patkány vagy, akiről kilométerekről dől a csatornabűz. takonyka

Szúnyog 2013.11.04. 01:09:31

@vasmargitt: de drága Margitka! Miért írsz ilyen csúnya szavakat. Én csak segíteni szeretnék magányodon, amint a viaszosvászon abrosznál kis konyhádban köpködsz. Ne legyél ilyen morcos! Bízzál, vannak férfiak, akik szeretik az egész estét betöltő nagytömegű gyönyört.

Meridian74 2013.11.04. 01:10:07

@mitmiért?: rossz válasz, idióta válasz.

Meridian74 2013.11.04. 01:11:07

@mitmiért?: jézusról kiderült, hogy kitalált figura volt. A rómaiak manipulálták vele a rebellis zsidókat... több kevesebb sikerrel, ugye.

Vajda Gábor (Gabor_V) · http://www.linkedin.com/in/gaborvajda1984 2013.11.04. 02:01:36

Pufajkába kellett volna öltöztetni a szobrot és akkor 1:1.

donder (törölt) 2013.11.04. 03:36:45

Ha olyan verbeli, hithu kommunista vezetoknek, mint Nagy Imre lehet szobra, akkor barkinek lehet...

borzzz 2013.11.04. 04:24:48

@Conchobar: "Alapvetően a zsidók, mint (potenciális) munkaerő lettek kiszállítva."

Nyilván. Különösen nagy munkateljesítményt várhattak a csecsemőktől, óvodásoktól, aggoktól és betegektől. A transzportokban ők (és az asszonyok) voltak többségben, mert a a felnőtt férfiak MUSZ-on voltak.

Ami az "igazságos" numerus clausust illeti: érdekes módon az senkit nem zavart, hogy a zsidók számarányukhoz képest jelentősen több adót fizetnek az államkasszába:-)

borzzz 2013.11.04. 05:02:10

@sanyix: Magyarország teljes népességfogyása a 2 vh. alatt...
Kérdés, hogy melyik Magyarországé? mert te itt csonka-Mao adatával jössz, amelyben nincsenek benne a bécsi döntésekkel visszatért területek, miközben a magyar zsidók összveszteségébe beletartoznak az erdélyi, délvidéki, felvidéki magyar zsidók is.

Ugyanilyen történelmietlen egy Matematikus nevű nick számítása is, aki 1944 54 napjára osztja el a Kamenyec-Podolszktól (1941, ha jól rémlik) a háború végéig, tehát 5 év alatt megölteket.

Vincenzo90 2013.11.04. 06:20:32

A címből már tudtam, hogy mit fogok olvasni, de még az idézetet is eltaláltam. Folyton ennek az egy szerencsétlen embernek ezt az egy szerencsétlen mondatát ismételgetitek. Az általánosítás meg -ami ellen folyton ágáltok- az rohadtul megy. Valaki mondott egy hülyeséget, de a címben már Jobbik van, és jogosan hisszük, hogy ezzel azt akarod sugallni: Minden Jobbikos hülye.

Ezt kéne végiggondolni a véresszájú fröcsögés előtt:
alfahir.hu/sites/barikad.hu/files/2012/05/koszoru.jpg

Talán tisztességesebb, ha ők döntik el, hogyan vélekednek.

hexa 2013.11.04. 06:58:17

Undorító cikk. Az írója pedig szimplán buta.

sedi 2013.11.04. 06:58:50

Horthy a hozzátok hasonlókat verte ki innen (lásd még a zsidó Kun (Kohn) Béla és pribékjei), sajnos kevés sikerrel, mert Rákosival (Rosenfeld) visszatértetek (lásd még zsidó ávósok).
Na. Történelemből egyes. Leülhetsz! (El is húzhatsz!)

ROTFLMAO

nu pagagyí 2013.11.04. 07:07:55

@Kámasuka: Horthy egész életműve a nemzet elárulásáról szólt. Ő biztosan nem így gondolta, mert mert neki is, mint mai utódainak, minden második szava a "nemzet"-ről szólt, tényleges tettei azonban súlyos kárt okoztak hőn szeretett nemzetének. Kezdjük ott, hogy a manapság megvetett Károlyi nem fogadta el Vyx-jegyzéket, ami előrevetítette a magyarokra nézve igazságtalan békerendet és lemondott (Ő még államférfi volt). Lemondása utat nyitott az egyetlen szervezett erőnek, amelyik alkalmas lehetett az ország védelmére, a szocdemeknek és kommunistáknak. Pillanatok alatt szerveztek hadserget és megpróbáltak (változó sikerrel) ellenállni a minden irányból támadó ellenségnek, akik már elméletben felosztották egymásközt az egész országot.

Horthy nem csatlakozott azokhoz, akik az országot védték, hanem az ANTANT-tal és az országra támadó ellenségeinkkel szövetkezett. Sikeresen hátba támadta hadban álló népét. Miután külső segítséggel megkaparintotta a hatalmat terrort vezetett be saját népe ellen, najd árulása megkoronázásaként csont nélkül elfogadta a Trianoni Szerződést. Ez lett a jogalapja az ország végleges feldarabolásának.

Nyilván szégyelte magát tettéért, ezért arulást árulással tetézett, amikor lepaktált a náci Németországgal. Úgy gondolta, az majd feledteti a tetteit. Legendás ostobasága és gyávasága kizárta, hogy két lépéssel előre tudjon gondolkodni. Beengedte a vezérkarába a nácikat kiszolgáló tiszteket, aki nem Magyarországhoz voltak hűségesek. Gyakorlatilag mindenben kiszolgálta a németeket. Természetesen saját polgárait sem védte meg. A zsidók elleni jogtalanságok saját nemzetének egységét rombolták. Legkirívóbb emberellenes cselekedeteit sikerült akkor elkövetnie, amikor már minden értelmes ember számára nyilvánvaló volt a háborús vereség, így biztosította Magyarország helyét a legundorítóbb háborús bűnösök illusztris társaságában. Nem mentség, hogy az elrabolt fiával zsarolták. Választania kellett volna, hogy az országa érdekét, vagy saját kis szaros érdekeit képviseli.

Horthy személyében sikerül a magyar Quislingnek szobrot állítani. Gratulálok a mai nemzetárulóknak.

kvadrillio 2013.11.04. 07:30:46

@sedi: jahhhh....A VÉGÉN MINDIG AZ DERÜL KI, HOGY A TÖRTÉNELEMBEN AZ ÖSSZES FORRADALOMNAK, ELLENFORRADALOMNAK, HOLOKAUSZTNAK, TÖMEGÍRTÁSNAK MINDIG, MINDENHOL ZSIDÓK VOLTAK A VEZETŐ ÜRÜI !!!!!.........

kvadrillio 2013.11.04. 07:34:25

@nu pagagyí: MONGYUK A SZOBORÁLLÍTÁS HOGY GYÖN ÖSSZVE A NEMZETÁRULÁSSAL, A NÁCIZMUSSAL...ÉRTHETETLEN...SZÁMOMRA.........HACSAKNEM ÚGY, HOGY 1-2 EMBERKE EZT MANTRÁZZA....NEM CSAK MAGÁNAK, HANEM BELE A KOSZMOSZBA !

kvadrillio 2013.11.04. 07:39:32

@kvadrillio: AMÚGY MEG MA, MOST, ITTEN A FÉLMILLIÓNÁL TÖBB MUNKANÉLKÜLINEK KÉNE SZOBROT ÁLLÍTANI, HOGY A RENCERVÁLTÓK TÖMEGGYILKOSSÁGÁNAK MÉG CSAK ÉLŐ ÁLDOZATAI , BÁR MÁR ELÉG SOKAN LETTEK ÖNGYILKOSOK KÖZÜL,ÜK !!!!!
A MÉG ÉLETBEN LÉVŐK, MA, MOST, ITT VÍVJÁK HARCUKAT, HOGY TÚLÉLJÉK EZT AZ EGYESEK ÁLTAL RÁJUK ERŐSZAKOLT "DEMOKRÁCIÁNAK" NEVEZETT HOLOKAUSZTOT...2000-TŐL 2013-NOVEMBERIG.....ÉS TOVÁBB...
ŐK SOKKAL TÖBBEN VANNAK, MINT ANNO A ZSIDÓK VOLTAK......

kvadrillio 2013.11.04. 07:45:40

...EGYÉBKÉNT PEDIG AZ EMBERISÉG SEMMIT NEM VÁLTOZOTT....MA PL A SIITÁKAT AZÉRT IRTJÁK , MERT SIITÁK, A SZUNNITÁKAT AZÉRT IRTJÁK, MERT SZUNNITÁK, A PALESZTINOKAT MEG AZÉRT IRTJÁK, MERT PALESZTINOK...ÉS KELL A TERÜLETÜK A ZSIDÓKNAK.

kvadrillio 2013.11.04. 07:50:28

ÉS AZÉRT TEGNAP A LEGNAGYOBB ÉLMÉNYEM....1 "ÉRTELMISÉGINEK NEVEZETT" SZÁJBÓL ELHANGZOTT-BEORDÍTOTT "KÖCSÖG-KURVA" DEFINÍCIÓ VOLT...
...SOHA NEM FELEJTEM EL...ANNYIRA JELLEMZŐ VOLT....

odamondó 2013.11.04. 07:51:49

Szerintem a palesztin holokausztról is beszélhetnénk.

nu pagagyí 2013.11.04. 07:56:19

@kvadrillio: A mai nemzetárulók állítanak szobrot egy tegnapi nemzetárulónak.

Conchobar 2013.11.04. 07:58:22

@ember100: "magyarok kiirtója pontosabban szok százezer ember haláláért felelős !" - A Magyarország háborúba lépése, és a 2.magyar HDS frontra küldése nem egyszemélyi döntés volt. A Szovjetúnió elleni háborúba lépést, a 'bolsevizmus elleni harcot' akkoriban annyian ellenezték, mint ahányan ma ellenzik a 'terrorizmus elleni harcot' az USA oldalán

Conchobar 2013.11.04. 08:00:28

@borzzz: "Ami az 'igazságos' numerus clausust illeti: érdekes módon az senkit nem zavart, hogy a zsidók számarányukhoz képest jelentősen több adót fizetnek az államkasszába" - Nem tudok olyan törvényről, amely a zsidók felé magasabb adókulcsot állapított volna meg

Conchobar 2013.11.04. 08:06:42

@borzzz: "Nyilván. Különösen nagy munkateljesítményt várhattak a csecsemőktől, óvodásoktól, aggoktól és betegektől. A transzportokban ők (és az asszonyok) voltak többségben, mert a a felnőtt férfiak MUSZ-on voltak" - Netán jobb lett volna, ha a csecsemőket és az öregeket itthon hagyják és csak a nőket viszik? Dehát az amerikaiak se választották szét a saját koncentrációs táboraikban a japán családokat

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.04. 08:09:22

@Conchobar:

A tények: a németek csak a hivatalosan is megszállt országokban csinálták saját maguk a deportálást, ott ahol a német megszálló hatalom irányított. Mo. nem volt ilyen állam, s máshol is így volt. Magyarul: Horthy szembeszállhatott volna, ha akarta volna.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.04. 08:10:52

@Bálint Anna:

Júliusban leállított a deportálásokat, azaz tudott tenni. A németeknek nem volt saját szervezetük a deportálás végrehajtására.

Conchobar 2013.11.04. 08:15:01

@nu pagagyí: "Horthy nem csatlakozott azokhoz, akik az országot védték, hanem az ANTANT-tal és az országra támadó ellenségeinkkel szövetkezett. Sikeresen hátba támadta hadban álló népét" - Csakhogy Horthy nem szövetkezett az antanttal, még kevésbé támadott bárkit is hátba (ideszámítva még IV.Károlyt is). Horthyék a vörös kormány összeomlása után indultak el Szegedről

nu pagagyí 2013.11.04. 08:18:06

@kvadrillio: Nem kell összemosni a "fülkeforradalom" előtti demokráciát a mostani maffia-rendszerrel. Korábban, ha elvesztetted munkádat, jelentkezhettél ingyenes átképzésre valamilyen versenyképesebb szakmára, vagy urambocsá' vállalkozhattál ha volt valami elképzelésed. Az orbáni rendszer viszont egy kiszolgáltatott népet szeretne látni, amelyik az örökletesnek gondolt uralkodó osztály profitjáért gürcölhet éhbérért. A népnek már nincsenek jogai, az állam kegyétől függnek. Alkotmányos puccs történt, lecserélték a demokráciát egy rendi államra.

nu pagagyí 2013.11.04. 08:25:20

@Conchobar: Nem is tudom, kik szervezték és pénzelték a hadat viselő kormány elleni hátországbeli lázadásokat és szabotázsokat. Talán, inkább csatlakozni kellett volna a haza védelméhez, nem pedig sunyin lapulni Szegeden és összeszűrni a levet az ellenséggel.

Conchobar 2013.11.04. 08:25:21

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: "Magyarul: Horthy szembeszállhatott volna, ha akarta volna" - Tehát a te nézeted szerint Horthynak az a bűne, hogy nem szállt szembe a németekkel a zsidók miatt. Nem értek neki annyit az átlag zsidók (merthogy Chorint, meg többi tehetős zsidó barátját Horthy mentette!), hogy miattuk konfrontálódjék a németekkel. A zsidók nem értek neki annyit, mint a lengyelek. Mit gondolsz, ha most egy nagyhatalom elkérné Magyarországtól a cigányságát, hányan akarnák megakadályozni a cigányság elszállítását, hányan vélik úgy, hogy Magyarországnak, a magyarságnak szüksége van rájuk

Conchobar 2013.11.04. 08:30:15

@nu pagagyí: "Nem is tudom, kik szervezték és pénzelték a hadat viselő kormány elleni hátországbeli lázadásokat és szabotázsokat" - Akkor tehát te elítéled a Budai Önkéntes ezredet is, Bajcsy-Zsilinszkyt is (és lehetne a sort folytatni), mert ők is hátbatámadták a hadat viselő, az országot védő (nyilas) kormányt

Conchobar 2013.11.04. 08:40:06

@nu pagagyí: "A népnek már nincsenek jogai, az állam kegyétől függnek" - Pedig a népnek aztán qrva sok joga volt 2010 előtt, ugye komám? Joga volt négyévente kép percre beleszólni az ország sorsába (de mintha ez a jogunk még most meglenne!). Meg jogunk volt tüntetni, és ha elntuk akkor hazamenni (ahogy felfedte az igazságbeszédében előző kormányfőnk öszödön az 'ars poetica'-t)

vasmargitt 2013.11.04. 09:01:55

ha szobrot lehet állítani egy református templomban egy tömeggyilkosnak, és a röpke 3 év alatt a tudatosan elhülyített ország azt is rendjén valónak találja, hogy egy csüngő hasú diktátor pereputtya rabolja le az országot, akkor nincs mit csodálkozni azon, hogy az itt kommentelők 90 százaléka eccerűen náci szövegeket nyomat. büntetlenül. jobb országokban ezért sötét és dohos tömlöcök mélyén rohadnának közmegvetésnek kitéve. magyarországon büszkén felvetett fejjel joggal gondolhatják, hogy ők észlények és a nemzet gerince.

pedig csak takony patkányok. arra nincs mentség, hogy a náci diktátorotok a ti boldog tapsikolásotok közepette afrikába viszi ezt a szerencsétlen országot. hogy ott idi amin dada és jean-bedel bokassa oldalán játszadozhasson a csontjainkkal, miután a bandája kíszívta a velőnket belőlük.

dögöljetek meg ti. mi itthon vagyunk. ti viszont húzzatok a patkányok közé a szennycsatornába, ahonnan elődugtátok szaros pofátokat

Minorkavidor 2013.11.04. 09:10:06

@Conchobar: Szerintem te félreértettél valamit nu pagagyi Horthy 1919-es szegedi tevékenységére utalt:

" Nem is tudom, kik szervezték és pénzelték a hadat viselő kormány elleni hátországbeli lázadásokat és szabotázsokat. Talán, inkább csatlakozni kellett volna a haza védelméhez, nem pedig sunyin lapulni Szegeden és összeszűrni a levet az ellenséggel."

Ugyanis a Szegeden létrejött Nenzeti Hadsereg tényleg a román és francia szuronyok védelmébe húzódott, míg a Vörös Hadsereg az északi ellentámadás során sok magyarlakta területet foglalt vissza. Erre szoktam azt mondani, hogy a Nemzeti Hadsereg azért vette fel a nemzeti nevet, hogy elfeledtesse szégyenteljes félreállását.
Kun sokat és sokszor bírálták, hogy Clemenceau 2. felszólítására kiüríttette az elfoglalt területeket, de azt tudni kell, hogy a sikeres támadás alatt zajlott a ludovikások felkelése Budapesten, míg a Duna-Risza közén erős ellenforradalmi tevékenység folyt, a parasztság részvételével. E miatt több ezredet is ki kellett vonni az arcvonalból.
Ezenkívül a Tiszántúl visszaadását ígérték, végül e lépéstől várta a Tanácsköztársaság elismerését.

Charlie Firpo 2013.11.04. 09:15:11

@ember100:
nem tudom honnan veszed, hogy jobbikos vagyok, ilyent nem írtam, próbálj újra neki futni a kommentemnek.
amit írtam az annyi volt, hogy a többség itt hőbörög, aztán lehet, hogy akkor éppen aktívan vagy passzívan támogatta volna az akkori kormány tevékenységét.
Valamint még annyit jegyeztem meg, hogy demokráciában az állít szobrot aki akar, tiltakozni lehet ellen, hisz ez a demokrácia lényege. Nekem tök mindegy hogy ez közterületen vagy magánterületen történik, ha nem tetszik a szobor, max. nem nézem meg.
Ja és hogy a kedvencem Hegedűs Lóránt??? Na ezt sem tudom, hogy honnan veszed. Nem ismerem őt, így a kedvencem sem lehet. Egyébként ennyi sületlenséget összehordani...

ember100 2013.11.04. 09:15:27

@Conchobar:
Helló !
Talán még mindíg nem érted , a háborúba való belépés sem volt egy kényszer , de úgy kiküldeni a bakákat , hadsereget ahogy ezt tették NA az bűn volt a fegyvertelen munkaszolgálatosokról nem is beszéllve !

Minorkavidor 2013.11.04. 09:16:01

@Conchobar:

Kiegészítés még: Bethlen István vezetésével az ABC (Antibolsevista Comité) szervezte meg és hajtotta végre azt a rablást, mely által a Tanácsköztársaság kormányának a bécsi magyar követségnek küldött 150 millió koronáját ellopták. A pénz eredetileg a magyar kötelezettségeinek finanszírozására szánták, Bethlenék saját elleforradalmi mozgalmukat finanszírozták a rablott pénzból.

Minorkavidor 2013.11.04. 09:21:25

@Lindalinda:

Csakhogy megnyugtassalak: a Jobbik Iránból is kap pénzt.

ember100 2013.11.04. 09:34:57

@Charlie Firpo:
Helló !
Csak gondoltam :) annyira véded őket .

Hunyadi zokogna... ha látná......ezt 2013.11.04. 09:55:27

Mily érdekes, hogy a blog írója egy "érintett" emlékirata alapján írt meg eme teljesen elfogult irományát. Egyébként hazugak a számok.
Az, hogy a zsidóság gazembereit /a gazdaságot vezető önös érdekeket képviselő, magukat különbnek tartó típus/ németország egykalap alá vette az összes zsidó hitű emberrel az orbitális hiba volt. Munkatáborok létrehozása szintén óriási volt.
Az, hogy az ellenválasz a háború után eme táborok haláltáborrá és valami holokausztféleséggé növekedjen, na az is bűn, aljas pénzéhes és hát ne is csodálkozzunk, felfedi az örök nyerészkedő típust. Úgy lehet hatalmasat hazudni, ha annak 20%-a igaz. A buta tömeg úgysem tud vagy akar utánanézni semminek csak hőzöngeni akar és hasznot húzni ha lehet. Ma ez van.
Ami Hortyt illeti, hagynia kellett volna 1941-ben, hogy a német ide is bevonuljon. Aztán mossa kezeit. Most a fejünk sem fájna és elkezdhetnénk lezárni azt a szörnyű háborút.

Minorkavidor 2013.11.04. 16:57:36

@Conchobar:

Ezzel csak az a probléma, hogy Horthy, mint köztudott a helyén maradt 44. március 19-e után. Ezzel mintegy legitimálta a vidéki zsidóság deportálását. Mivel az apparátus joggal gondolhatta úgy, hogy az új helyzet tkp. jogfolytonos. Aláírása ott szerepelt a miniszteri és államtitkári kinevezéseken, felmentéseken, így ő nevezte ki Endre Lászlót a deportálások fő szervezőjét és irányítóját. Hivatalosan a parlamentet sem oszlatta fel, aktívan részt vett a Sztójay kormány megalakításában: az ő kívánságára lett Sztójay a miniszterelnök és nem a németek által preferált Imrédy. Egyébként a kormányzó szűkebb körében volt vita arról, hogy a kormányzó deklarálja lemondását, de Horthy Bethlen tanácsa ellenére a maradás mellett döntött!
Ami az ellenállást illeti volt rá lehetőség, még pedig olyan lehetőség, amelyet a németek és magyar szövetségeseik megtorlatlanul hagytak, mert nem tudták megtorolni. Például:,
-Gróf Betlen Béla Észak-Erdély kormánybiztosa, akik közismert volt németellenességéről nem ment be dolgozni a hivatalába,
-Pálfi József polgármestere inkább nyugdíjaztatását kérte, hivatalosan május végén, 70. születésnapján búcsúztatták, de már a megszállás kezdetétől nem járt be dolgozni.
Mindenki tudta miről van szó, de egyikük nem sem esett baja.
A németek nagyon tartottak a passzív ellenállástól, és kellemesen meglepte őket a helyi szervek segítőkészsége. Ellenkező esetben saját adminisztrációt kellett volna felállítaniuk, de mint Eichmann elmondta perében erre 44-ben már nem volt emberük. A 44.május 15.-július 9. között deportált 434.402 fő deportálási rekord, erre maguk a németek sem számítottak. Eicmannék önerőből csak 3000 zsidót tudtak deportálni, mikor a kormányzó július 9-i tiltása után betörtek a kistarcsai és sárvári táborba és vonatra pakolták az ottani zsidóságot.
Eichmann így írt visszaemlékezésében:
"A magyar hatóságok gépezete olyan módon működött ahogy akkoriban a más országokban működő hatóságok ritkán mondhatták volna el magukról. ()Több alkalommal azt mondtam magamnak: az áldóját! Eddig azt hitted, hogy csak Németországban uralkodik az a bizonyos pontosság, és itt legalább ugyanazt a kínosan pontos akkurátosságot látod. Csodáltam a magyar közigazgatást, és nem abban a tekintetben, hogy milyen módon intézik a zsidóügyeket, hanem általánosságban szólva, hivatali-tárgyi nézőpontból szemlélve."

Minorkavidor 2013.11.04. 17:45:25

@Conchobar:

Az 1920. évi I. törvényben megfogalmazott kormányzói jogkört még az év augusztus 19-én kiterjesztették. E szerint a honvédség "országhatárokon kívüli alkalmazását" a kormányzó 3 feltétel együttes megléte esetén rendelhette el (Csak ő más nem!):
1: "közvetlenül fenyegető veszély".
2: a magyar összminisztérium felelőssége",
3: a parlament "késedelem nélkül kikérendő hozzájárulása"
A 3 feltételből a 2. egy órán belül teljesült. A 3. feltétel 24 órán belül. Az első feltétel viszont kérdőjeles, ugyanis pl. az amerikai légierő rendszeresen bombázott svájci (Zürich, Schaffhausen) és svéd városokat navigációs hibából. Ezekben az esetekben e 2 országban alapos vizsgálatokat végeztek és a konfliktust diplomáciai uton rendezték.Amennyiben szovjet gépek bombázták Kassát úgy a navigációs hiba nagyon is lehetséges, mert Kassa és Eperjes levegőből nézve nagyon hasonló település. (Epejes ekkor Szlovákia része, Szlovákia már hadban állt.)
Nemcsak az utókor kérdőjelezi meg meg az első feltételt, hanem a kortársak közül pl. Bethlen is: szó sincs tényleges orosz agresszióról ezt "csak az a propaganda hitette el a könnyen hívő magyar közösséggel,amelynek érdekében állott, hogy a bolsevizmus mumusának falra festésével a háborúba beugrasson bennünket"

Összefoglalva Nem történt hadüzenet, Horthy kormányzói jogkörében hadiállapotban lévőnek tekintette Magyarországot. Ehhez 1 órán belül megkapta a kormány, 24 órán belül meg az Országgyűlés beleegyezését. A parlamentben sem vita, de még szavazás sem volt a hadiállapot beálltával kapcsolatban.

Meridian74 2013.11.04. 17:52:31

@mitmiért?: egyébként meg azért sem igaz az amit írtál, mert ha tényleg eszesebbek lettek volna, akkor sikerrel kerülték volna el a gettósítást meg a deportálásokat meg az esztelen legyilkolászásukat. Na meg aztán, utána sem véreskezű bosszúhadjáratot folytattak (folytatnak) volna hanem a kiváltó okokat viszgálták volna, és megelőzték volna a későbbi hasonló lehetséges kimenetelű fejleményeknek.

De mint látható, nem így történt, szóval egy biztos, nem az eszükért üldözték(ik?) a zsidókat.

Minorkavidor 2013.11.04. 20:19:26

@sanyix:

volt kárpótlás hadifogságért, málenkíj robotért, kitelepítésért, államosításért...

Minorkavidor 2013.11.04. 20:31:19

@Meridian74:

Mi volt Gyurcsány legnagyobb hibája?
Az, hogy megszüntette a Lipótmezőt!:))

Elmondanád, hogy tud elmenekülni több millió ember a Blitzkrieg elől? Miután pl. a németek 4 hét alatt lerohanták Lengyelországot 3.500 katolikus lengyel értelmiségit deportáltak és gyilkoltak meg. Céljaik közt szerepelt a lengyel értelmiség megsemmisítése. Akkor ezek a katolikus vallású professzorok, tudósok, művészek buta emberek buták voltak?

Mondhatok magyar példát is:
A győztes szerbek a II. világháború végén 20-40.000 magyar civil mészároltak le bosszúból a 42-es délvidéki vérengzésért. Szerinted Véleményed szerint őket terheli a felelősség a hideg napokért.
Hiába nagy az isten állatkertje, de alacsony a kerítése.

Minorkavidor 2013.11.04. 20:46:48

@Conchobar:

Az meg téged sem zavar, hogy a dualizmus idején az ún. történelmi középosztály tagjai nem tolongtak a piacgazdasági állásokért, hanem állam bácsi nyugdíjas állásait választották: mérnök, könyvelő stb.. helyett jog, katonai akadémia, esetleg mezőgazdasági akadémiák.
Itt megjegyzem, hogy a köztisztviselői állások betöltéséhez ebben zömében elég volt az érettségi.
Az ún. úriemberség kritériuma: érettségi és tartalékos tiszti rang. Más részt a közszolgálatban a zsidók aránya csak 0,6 %, ami nyolcada-tizede a lakosságon belüli arányuknak.
A jogra visszatérve: a jogi diplomához kötött állások közül a hatalomhoz köthtő pályákat választották pl. ügyészek lettek vagy bírák (3.- hatalmi ág), de ügyvédek már kevésbé. Azért mert ha pl. parasztok adtak-vettek egymás közt ingatlant, hát hogy nézett ki, hogy egy úriember parasztok piszlicsáré ügyeivel foglalkozzon? De ügyvéd ugye az ingatlanok adás-vételéhez kellett, így a zsidó ügyvédek intézték az ilyen ügyek többségét.
Valamint voltak olyan pályák is amelyeket rangon alulinak tartottak ilyenek voltak a művészpályák pl. a színészet is.

Minorkavidor 2013.11.04. 20:54:35

@Conchobar:

Kiegészítés még:

Ilyen volt az orvosi és gyógyszerész szakma is, hiszen az úri középosztály többségének derogáló lett volna parasztokkal foglalkozni, még akkor is ha gazdagparasztként fizetőképesek is voltak.

Meridian74 2013.11.04. 21:07:05

@Minorkavidor: "Elmondanád, hogy tud elmenekülni több millió ember a Blitzkrieg elől"

Ezt tőlem kérdezed? Egy "buta", "náci", "fasiszta", "rasszista" meg amit még tetszik nekedtől? Hát ennyi eszed (eszetek) van csak? LOL!

:D

Minorkavidor 2013.11.05. 08:04:02

@Meridian74:

Még arra sem emlékszel amit leírtál? :)) Te vetetted fel a támát, vagy nem?:))

Meridian74 2013.11.05. 10:52:32

@Minorkavidor: de, igen, én vetettem fel a témát, amire persze eddig csak helytelen válasz(ok) érkezett.

Ugyanis a zsidók sem különbek az értelmi képességeik terén a többi embereknél, tehát nem ez volt az az ok, hogy mindenhol "nem szeretik" őket, és egyes korszakokban gettósították, űzték, módszeresen öldösték őket.

Amúgy az megvan, ugye, miért űzték őket ki anno még a rómaiak idejében Izrael - a hazájuk - területéről? Az volt ám csak az igazi "soá"...

dennisthemenace 2013.11.08. 15:30:25

@Vajda Gábor (Gee Halen): A pufajka nem illik egy olyan alakra, aki nem dolgozott egy percet sem életében. Ezért nincs a felcsúti gyokérnek sem..
süti beállítások módosítása