Egyszeregy

Na, ma ki lopott?

2015. január 06. - bergerdaniel

Hofi Géza kérdezte ezt gyakran a kilencvenes években, mint mondta, az ember már ezzel a mondattal ül le megnézni a híradót, vagy így nyitja ki az újságokat. Elcsépelt mondás, hogy "szegény Hofi, de jó, hogy ezt már nem látja!". Ráadásul elképzelésünk sincs arról, tudna-e egyáltalán bármit mondani azokra a dolgokra, amik 2015 elején Magyarországon folynak. Szerintem nem.

Mert nem volt elég a felháborodás, amikor lenyúlták több millió ember magánnyugdíjpénztári megtakarítását, hogy aztán eltőzsdézzék a picsába. Nem szólt senki, amikor a Rákosi óta nem látott szalámitaktikát alkalmazták az újabb kétharmadukért. Nem vonult senki az utcára, amikor már olyan pofátlanul loptak, hogy már nem tudjuk hová menteni a régen befulladt gazdaságot.

Az emberekben 2015 elejére szakadt el a cérna, most unták meg a folyamatos hülyének nézést, azt, hogy a pofátlan hódmezővásárhelyi bunkó a kilencéves fiának vesz villát fent Budán, hogy az alcsúti Führer a kertje végébe épít stadiont, eközben "az országnak harmada éhen gebed". Hogy nincs pelenka néhány kórházban az újszülötteknek, hogy maga az egészségügy is észak-koreai színvonalú, hogy moslékot adnak enni. Hogy a gyerekeknek is moslékot adnak az iskolában.

Hogy egy ostoba tahó mondja meg, vásárolhatunk-e vasárnap. Hogy dolgozhatsz-e vasárnap, azt meg pont leszarják, nem-e kell az a nevetséges fizetés, amit kapsz ezért. Mert van, akinek kell, Zsoltika. Neked nem, mert te havi kétmilliót szakítasz. És ha már otthon kell lenned vasárnap, kaját sem tudsz rendelni, mert ott fent úgy döntöttek, dögölj éhen a családoddal együtt. Vagy menjél szombaton mindenki mással, hogy a maradék türelmed is elszálljon.

Hogy nincs egy ember, aki ezek helyett beállhatna. Hogy az úgynevezett ellenzék élére az a faszparaszt áll, aki a cinkostársaival éppen eleget lopott már, de majd ő beáll a sor elejére, hős vezérként. Elmész ám te is a picsába, az egész bandáddal együtt. Csinálj még ezer gyereket, törődj a családoddal, de tűnj el a szemünk elől. Kaptunk belőled eleget, utálunk téged is, mint a szart.

Hogy az iskolában fos tankönyvekből tanulnak a gyerekek, hogy a nyolcéves hazamenjen, és az anyja elé álljon: "anya, ti nem vagyok összeházasodva apával, a pap bácsi szerint ez helytelen!". Hogy ehelyett heti öt testnevelésórát beraktok, de egy rendes sportpályát vagy tornatermet basztok odarakni. Hogy van pofátok éppen nektek erkölcsről és hitről prédikálni, hát az embernek a pofája leszakad.

Orbán két hete nem ad életjelet, a Miniszterelnökség mélyen kussol. Lázár átvenni látszik a helyét, mindenről ő dönt. Isten ne adja, hogy egy még nagyobb faszt kapjunk a nyakunkba.

Egy dolgot nem akartok ti észrevenni: hogy elindult valami, akkor is, ha dilettáns balfaszok szervezik a tüntetéseket. Idő kérése, hogy egy igazán tökös valaki álljon a helyükbe. De azt már ne várjátok meg, hogy a saját híveitek is megunják, mert akkor lesztek igazán nagy szarban. A türelmünk legvégén járunk.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://egyszeregypol.blog.hu/api/trackback/id/tr807048103

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

micsoda? 2015.01.06. 19:27:59

Hű,ha! Ezt nevezem helyzet elemzésnek:) Való igaz, teljesen hülyének nézik a nagy többséget. Miközben minden második szavuk a "magyar nép", meg a "nemzet". Azért ebből Hofi tudna építkezni:)

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.01.07. 05:53:17

Kit érdekel a korrupció, amikor háború zajlik?
süti beállítások módosítása