Egyszeregy

Nagyon rázza a pofonfát a kormány

2014. december 14. - bergerdaniel

Amikor több tízezren vonultak utcára, mert a kormány megpendítette a netadó lehetőségét, úgy tűnt, a kormány végre tanul abból, hogy az emberekkel nem szabad szórakozni. Nyiladozott a bicska már a magánnyugdíjpénztári vagyon elrulettezésekor is, de az internetadó volt az a szegmens, ami végképp betette a kaput az eddig is morgó tízezreknél. De azt csak komoly politikai elemzők hitték, a nép egyáltalán nem, hogy a tolvajbanda végre magába száll, és több baromságot eszében nem lesz elkövetni, akármennyivel is vagyunk a választás előtt - sokkal. Máris itt az eddig ingyenes utak fizetőssé tétele, a Fidesz évek óta nem látott belharcoktól szenved, a külpolitikánk tökéletesen megbukott - és a kormány úgy tesz, mintha mindez még mindig egy megfoghatatlan erő, de inkább Gyurcsány Ferenc hibája lenne. Nagy lófaszt: erről egyedül ti tehettek, Viktor.

nyilatkozik.jpg

Nemcsak maga a nép van soha nem látott morális válságban, nem véletlenül emelkedik az ellenzéki tv-k (vegyük most ide csak az ATV-t és a frissen ellenzékivé vált RTL-t) nézettsége. A töke tele van az ország népének, hogy hülyének nézik, lekicsinylően beszélnek vele, leprolizzák, lenézik, átverik, lecseszik, szóval: hogy saját kormánya sem veszi emberszámba. Hogy meghugyoztatná a 12-18 éves gyerekét, akit békében, szeretetben nevelt becsületességre, és sosem gondolta, hogy ilyen agresszív faszok elől kell elrejtenie, másik országba kivinnie. 

Értem én, hogy nektek nem fog fájni az útdíj, mert szolgálati kocsival hordják az elkényelmesedett picsátokat, és higgyétek el, az autósoknak sem az összeg nagysága a baja. Az a bajunk, hogy miután egy inkompetens faszt ültettetek a jegybankelnöki székbe, egy másikból pedig az ő helyére csináltatok gazdasági minisztert, a totálisan becsődölt gazdaságpolitikátok minden elbaszott percét a mi zsebünkből akarjátok kihúzni. Ott fingattok meg, ahol tudtok, miközben lófasznyi béremelést sem adtatok, a gyógyítók külföldre menekülnek. És ez még tényleg egy dolog lenne, de közben olyan pofátlanul loptok, hogy az ember nem is érti, hogy van pofátok sírni, ha a korrupciót nem tűrő gazdasági szuperhatalom kitilt közületek néhány különösen prominens tolvajt.

Vizes-vb? Stadionok mindenhová? Olimpia-rendezés? Hát menjetek már a picsába, miből? Igen, London is az Olimpia segítségével ágált ki a válságból, csakhogy ott nem loptak el minden elképzelhető közpénzt! 

Miért rázzátok a pofonfát? Megbuktatok, az világos, de lesz ez sokkal csúnyább is, ha ezt folytatjátok. Ne akarjátok megtudni, milyen egy illiberális kormánydöntés. Utoljára azok a srácok csinálták, akiknek ti huszonöt éve pózoltatok az újratemetésén - és akiknek az emlékét is szembeköptétek azóta százszor.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://egyszeregypol.blog.hu/api/trackback/id/tr836980923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2014.12.15. 05:57:46

Igen, jelenelg a Fidesz olyan hibákat vét, melyeket soha eddig 2006 óta.

A háttérben én André Veesenmayer Badfriendet gyanítom.

Exploiter 2014.12.15. 09:10:16

Ez a szokásos történet: Átlagmagyar Bélát nem zavarja addig semmi sem, amíg úgy nagyjából békén hagyják a pénzügyeit. Lophat bárki bármit, amíg ő közvetlenül nem érzi. Ha legyűrűzik hozzá a probléma, akkor viszont felbaszza magát.

Az mszp esetében is érezhető volt, melyik az a pillanat, amivel túlmentek a határon. Utána nem értettem, hogy miért nem kussolnak és mentik a menthetőt, miért csinálnak újabb és újabb faszságokat.
Most ugyanez megy a fidesztől: kussolni kéne, várni, hogy elcsendesedjenek a dolgok, erre még mindig úgy tesznek, mintha minden mehetne tovább, mint eddig.

Nem, ez nem a cia: ez a kibaszott inkompetencia, ami áthatja a politikai köröket oda-vissza, amíg nyugatabbra komplett stábok dolgoznak minden törvény előkészítésén, nem csak szakmai, hanem pr szempontból is, addig itt egyszerű parasztok ugatnak be hülyeségeket az út széléről. Nem a mostani helyzet a meglepő, hanem az, hogy csak ennyi idő után borult ki a bili.
süti beállítások módosítása