Egyszeregy

Borbély József, az önjelölt kormányzó

2013. október 18. - bergerdaniel

Azt azért sosem gondoltam volna, hogy a bulvármédia ihlet meg egy olyan írást, ami most következik. Egyben megígérem, soha többet nem foglalkozom Hajdú Péterrel, van itt az Indexen elég blog, ami megtegye - teszik is, hálistennek/sajnos. A szerdai Frizbi felett azért nem lehet átsiklani, mert az egyik vendég egyrészt puszta műsorba történő behívása, másrészt kvázi kiröhögtetése mögé nézve is elgondolkodtató, ki ez az ember. A lényeget ugye hallhattuk a műsorban, ezekre nem is térnék most ki, mindössze szeretnék egy gyorstalpalót megírni, miért jelenthet akár veszélyeket is Borbély József kvázi politikai szerepvállalása azon túl is, hogy épeszű embereknek nyilván tényleg röhejes a felvett szellemiség.

Ha türelmesen végigböngésszük a Borbély által Apostoli Magyar Királyság fantázianévvel életre hívott, szerintük jelenleg is regnáló Királyság honlapját (link nincs, én nem generálok nekik forgalmat - Szily László viszont csodálatosan összefoglalta a lényeget múlt tavasszal), nagyon sok óráig kacaghatunk gondtalanul. Ha valaki lusta guglizni, itt van néhány lényeges pont:

  1. Borbély 2009-ben egy reggel arra ébredt, hogy Magyarország királyság.
  2. 2011-ben egy gerillaakció keretében (állítólag) "partra szállt" Visegrádon, és a köztársaság zászlaját lecserélte az Apostoli M. Kir. dicső lobogójára
  3. Még ez előtt "betiltotta minden magyarországi párt működését", Orbán Viktor azóta sem nem miniszterelnök, sem egyéb közfeladatot nem lát el, csupán egy "illegitim párt elnöke".
  4. A bíróságokat Borbély egyetlen tollvonással megszüntette.
  5. Rendőrség helyett immár csendőrség van: a csendőrök fizetése nettó havi 1500 Szentkorona
  6. A szentkorona az új pénzünk, mindenkori árfolyama 200 forint. Borbély akkora istencsászár, hogy befolyásolja az amerikai dollár pénzpiaci árfolyamát is: ezt egy az egyben váltják a szentkoronával, hiába ér az átlagosan 220 forintot
  7. Adó nincs, így "nő majd a vállalkozási kedv". A vállalkozásoknak a Magyar Szentkorona Bank ad majd kamatmentes, 20 ezer szentkoronás hitelt.

Eddig a Borbély-program. Ezek többségét tavaly február 29-én mondta a Várban, éppen 70 érdeklődő előtt: azóta érdekes fordulatot vett a Kormányzó sorsa, több ízben is.

Tavaly december 7-én egy magánvádas rágalmazási per azzal zárult, hogy Borbélyt kommandósok kísérték az IMEI-be (Igazságügyi Elmemegfigyelő, ha így jobban tetszik), ahonnan egy hónap után kiengedték. Ügyvédje szerint a teljesen elzárt Borbély agyvérzést is kapott fogsága alatt - erről azóta semmilyen bizonyíték vagy további információ nincsen.

Két héttel ezelőtt a Szily-cikkben is említett Tauzin Krisztina "altábornagy asszony" vezetésével puccsot kíséreltek meg Borbély ellen. A TEMPO weboldalán (ebből a pártból növesztette Borbély az ApMKir-t) közzétett kiáltvényban Tauzinék több ízben is leírták, hogy Borbély minősíthetetlen hangon beszélt velük, gyakorlatilag nem egyszer ordítozásig és ajtócsapkodásig fajult a dolog: a veszekedés lényege Tauzinék szerint az volt, hogy a Kormányzó elzavarta őket pénzt "szerezni". Utóbbira nem tértek ki bővebben.

Borbély József már nem a régi - a lendület sem töretlen

Evezzünk kicsit más vizekre, és nézzük meg, kik támogatták akár a - szerintük - nyilvánosság erejével, vagy - szintén csak szerintük - "rendszerbomlasztó perekkel" Borbélyt és kis, de nagyon elszánt csapatát.

Egyikük Minda Zoltán, a szerinte korrupciós ügyek leleplezésével, hozzá korábban közel állók szerint csak saját megélhetését biztosító hazafi. Minda bár mostanában a szélsőjobbal kokettál - két ízben is vendég volt Budaházy György rádióműsorában - az interneten nagyjából egy éve közröhejt váltott ki, mikor a szobája falán egy majdnem egy négyzetméteres Lenin-portrét vettek észre a szemfüles netezők. Ez Mindát nem érdekli, a "rendszerbomlasztó" pereket továbbra is folytatja.

Bizonyos körökben ismert, széleskörűen csak pár napig látott szélsőjobboldali figura egészen fél évvel ezelőttig a Borbély-rendszer feltétlen híve volt: SoDI (polgári nevén Kiss Endre Farkas, a 2007-es Szetey-botrány kiváltója), a 2006-os kormányellenes tüntetéseken gyakran feltűnő önjelölt publicista is segítette az ApMKir terjeszkedését úgy, hogy több barátját is bevonta a dologba. Utóbbiakra bőven jellemző, hogy az első perctől vakon hittek Borbélynak. SoDI sem úszta meg egyébként a közröhejt: tavaly januárban a Velvet foglalkozott vele bővebben (SZIGORÚAN +18!!!). Bár nyilván ez nem volt neki gond - blogjai szerint mindig is hírnévre vágyott, ha kimondatlanul is. Kétes hírnév, de ez is valami.

SoDI szerint ez a kép vicces

A poszt elején leírtam, hogy ennek az egész Borbély-ügynek van egy szomorú tanulsága: mégpedig hogy nem is olyan kis számú embert bármivel rá lehet venni bármire egy bizonyos intelligenciaszint alatt. A devizahitelek sorozatos bedőlése és a törlesztőrészletek drasztikus emelkedése nem kis mértékben hajtotta a vizet Borbélyék malmára: rengeteg elkeseredett devizaadós csatlakozott a TEMPO-hoz, vagy hangoztatta annak zavaros és ép ésszel megnézve kissé röhejes nézeteit, melyek minden alapvető közgazdasági tudást nélkülöznek.

Isten őrizzen, hogy bárkit bármikor megfosszanak a demokratikus szavazójogától, ezt egyetlen ország sem engedheti meg. De azt nagyon szépen kérem, vizsgáljuk felül, hogy milyen emberek milyen hülyeségekkel etetnek erre sajnos fogékony polgártársakat, mert a Borbély-ügy is világosan bizonyítja, hogy Magyarországon a hülyekultusz továbbra is virágzik. Pedig elég egy EZO TV is!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyszeregypol.blog.hu/api/trackback/id/tr685582780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

czjanos 2013.10.18. 18:51:18

Állampolgári jog hülyének lenni. Az viszont tény, hogy a környékünkön gyakran látok egy autót, amelyiknek a kalaptartóján az "apostoli......" tábla látható.

gödi fuvarozó 2013.10.18. 18:55:39

Az egésznek annyi "értelme" van, hogy a szélsőségesek mondhatják, hogy na lám milyen hülye a nemzeti oldal. 70-es IQ feletti ember általában átlát az ilyenen...

Sir Galahad 2013.10.18. 19:13:01

Az Index ezzel a mondattal ajálja a posztot: "Miért jelenthet akár veszélyeket is Borbély József kvázi politikai szerepvállalása?" Ugyan már. Borbély József a magyar szórakoztatóipar talán legnagyobb kortárs alakja. Tessék nézegetni a honlapját és röhögni. Hülyeségre fogékony választópolgárok meg voltak előtte is, lesznek utána is.

rozsdamentes arcél 2013.10.18. 19:20:53

Nono, pár éve egy hasonló fickót Nemzetgazdasági miniszterré nevezték ki, aztán meg jegybankelnök is lett, úgyhogy nem árt vigyázni.

Felagund 2013.10.18. 19:24:17

Mindig mondtam, hogy 100 embert _tetszőleges_ célra össze lehet szedni...

ö...mikó? 2013.10.18. 19:39:49

No, mindjárt jön wmiki, azt jól ki lészelsz osztva. Erre is csak annyi bizonyíték van, mint az evolúcióra, meg amúgyis, hazudik a párolgás! :D

RÖVIDLÁTÓ 2013.10.19. 00:16:04

Igaza van a Dömsödinek! Ez a Petya tényleg kormányfők ill. királyok (ill. lányai) hátán mászik fel a celebfára. Csak a hónalját ne vakarná!

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2013.10.19. 08:10:26

Borbélynak sok mindenben igaza van

A törvényeket mindig is az "erősebbek" hozták, ha a következetlenségeikre rámutatnak, akkor persze elnémulnak.

Mindazonáltal a jelenlegi, kizsákmányolásra épülő, rabszolgatartó társadalmi rendszer összeomlása szükségszerű.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2013.10.19. 08:12:28

Viszont a poszt megérdemelte az index címlapot.
Érvelés nincs benne, csak fikázás **

sok sikert 2014-hez elvtársak
xd

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.10.19. 08:25:08

nem tetszik, de azért csak írsz róla?!

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2013.10.19. 08:53:03

itt a video:
tv2.hu/musoraink/frizbi_hajdu_peterrel/136477_borbely_jozsef_kinevezte_magat_a_vilag_uranak.html

tudom index címlap, így nyilván sok kommentelő nem érti azt az összetett mondatot (sem), hogy
"jogsértés esetén az előző, törvényes állapotot kell helyreállítani"

megpróbálom nekik egyszerű szavakkal elmagyarázni, bár én nem vagyok annyira bölcs, mint szellemi vezetőtök: dopeman, de...:
tudjátok libbantak, ez olyan, mint amikor ellopják a nyalókátokat/bélyegeteket, akkor a bíróságnak (ha megvan a tettes) nektek ítéli vissza a kis kedvenceteket, és NEM a tolvajnak

erről szól a jog **

bergerdaniel · http://ujkurir.blog.hu 2013.10.19. 16:15:22

@doggfather: olvass már vissza kicsit, kérlek. csak olyanról írok, amitől az embernek nyílik a bicska a zsebben.

Nándori Ottó 2013.10.20. 12:03:52

Borbély József "szellemisége" a napjainkban egyértelműen uralkodó liberális "szellemiséghez" viszonyítva ártalmatlan.
Egyébként is, abnormalitás abnormalitást szül. Minden út valahova vezet.
A rossz út is.
Borbély József útja még jó irányt is vehet!
Ha nem is tőle, mástól.
Habár az az irány sokaknak nem fog tetszeni.
Mert az a Magyar Igazságról szól.

Kozó 2014.02.20. 21:32:54

Borbély József téveszmés beteg,amiről ő nem tud: ezért boldogan él,mert a világ ura,minden úgy történik,ahogy elrendeli.Az 1960-as években Pomázon voltak munkaterápián,felügyelet mellett dolgoztak az ilyen betegek,mindegyik piros csizmát kapott, így mindenki tudta kivel is beszélget,nem voltak köz és önveszélyesek ezért nem kellett őket a Lipótmezőre vinni.Rendkívül intelligens,jófelkészült emberek csak elgurult a gyógyszerük,valamitől begolyósodtak.A mi bácsink,akivel Pomázon találkoztunk 1963-ban: még mindig a Horthy rendszer ura,vezénylő tábornoka volt,intézkedéseket adott ki és rendelkezett,nagyon komolyan vette beosztását.

Kozó 2014.02.20. 21:47:29

Azt azért nem értem,hogy hivatalosan miért nem közlik,hogy téveszmés betegről van szó,ne vegyék komolyan.Van aki még el is hiszi ezt a fantazmagóriát!!Elképesztően kreatív fantáziával rendelkező emberek,ha kérdezik őket, érdeklődnek tőlük egy pillanat alatt tudják és mondják fantáziájuk hülyeségeit.

IXI 2014.04.08. 21:50:17

Valamit megérteni az jódolog.
Nem érteni, hát az nem jó
De ugy érteni valamit, ami nem valoság--Hát az rosszabb.

IXI 2015.11.16. 23:51:46

Az a vicces, hogy amig Borbély IQ-ja "70" felett van addik az URAK (mondhatnám "tistelt") éppen csak 70 felett. Miért mert a valóság más (és ahoz Borbély sokkal de sokkak közelebb ál mint amit csinálhat.
süti beállítások módosítása