Egyszeregy

Londonban, sej

2013. október 10. - bergerdaniel

Orbán Viktor Londonban találkozott David Cameron brit miniszterelnökkel, és ha már ott volt, szidta kicsit az EU-t, mert azok csúnyák és csak bántják a kormányt. Pedig a rezsicsökkentés, meg a zemberek elégedettsége, ugye. Szó se róla, hogy Cameronnál alkalmasabb rinyapartnert nehezen találhatott volna ez a félanglomán magyar PM, a britek már hosszú évek óta úgy utálják az Uniót, mint a szart. A németországi helyzetet leszámítva - mert azzal azért nem lehet versenyezni - a britek faszán kezükben is tartják az EU belgazdaságát. Ez utóbbi úgy működik, hogy az EU beszól valamit Cameronéknak, azok tagadnak, vádaskodnak, mutogatnak. Az EU rámutat, hogy miben nincs igazuk, és lesznek szívesek követni az irányelveket, ha már benne vannak egy tagokat tömörítő szervezetben. Ekkor jön a britek aduásza: akkor kilépünk, és támaszkodjatok Kelet-Európára. Ekkor az EU általában bekussol.

Szóval mondhatjuk, tanítómesteréhez érkezett nyalni eszmét és tapasztalatot cserélni Viktorunk, a kicsit keménykezű, de a feladatát annyira rosszul mégsem végző David Cameronhoz (persze, Gordon Brown-nál nagyobb istenbarmát a brit politika még jó darabig nem fog tudni kitermelni - így könnyű elvárásoknak megfelelni).
Tette ezt annak ellenére, hogy a The Economist hosszú jegyzetben figyelmeztette: ne gondolja magát Cameron mögött a második legnagyobb európai politikusnak, mert lássuk be: ég és föld van Cameron konzervatív és Orbán mutyikormányzása között.

Orbán előadást tartott The Role of Europe's trading values címmel, kinti lapok szerint a közepesnél nagyobb sikerrel. Bajnai Gordon szerint Orbán fél a kinti magyaroktól, nem lehet ugyanis véletlen, hogy nem került sor a kinti diaszpóra néhány képviselőjével.


Ja, hogy ennek a posztnak mi a tanulsága? Az, hogy a The Economistnak kurvára igaza van.

A bejegyzés trackback címe:

https://egyszeregypol.blog.hu/api/trackback/id/tr495562387

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sexual Harassment Panda 2013.10.11. 14:07:27

Jo nagy szar poszt.nagyon be vagyvszarva hogy szoptok jovore ugye?
Nem baj , hazudozzatok meg kicsit, es osszejon az ujabb 2/3-ad.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.10.11. 14:07:58

Kit erdekel, hogy konzervativ vagy jobboldali?
Viktor MAGYARPARTI.
Szemben az ellenzekkel, ami IDEGENPARTI.
Ez a lenyeg.
tirpakbokretas-migrations.blogspot.nl/2013/09/magyarpart.html

sirwalter 2013.10.11. 14:14:26

Olyan szép, amikor senkik értekeznek valakikről... Ez az internet nagy "vívmánya"... ;)

Aston Kanál 2013.10.11. 14:20:17

@Sexual Harassment Panda: ha ez kell nektek, akkor szavazzatok megint ketharmadot ezeknek. Persze az a ketharmad nem a teljes magyar lakossag ketharmada, azzal azert te is tisztaban vagy, ugye? Ha most azok is szavaznak, akik az elozo valasztasokon nem, az azert keresztul huzhatja a szamitasod. Mindenkiet.

@Doomhammer: nem oreg, Orban Viktor haverparti. Minden egyes lepese ezt bizonyitja. OTP, Kozgep, egykulcsos ado, stb. Nem kell ehhez zsneinek lenni, csak szamolni kell tudni.
Szembeszall a bankokkal? Azzal is csak teged szivat, mert az ellen mar nem tesz semmit sem, hogy a bank rad haritsa a kulonadokat. Szembeszall a multikkal? Ehhez azt kellene eloszor is tudni, hogy mi az a multinacionalis vallalat (nem, kepzeld nem csak a teszko). Es utana kellene eldonteni, hogy ez jo dolog-e.
Egy tapasztalatlan senkihazi kerult az orszag egyik legfontosabb penzugyi intezmenyenek kulcspoziciojaba? Kriminalizaljak a hontalanokat? Einstandolnak csak ugy 3000milliard Ft-ot, aminek nincs latszatja? Orban Viktor nem magyarparti (hisz az csak "felazsiai" nepseg), hanem csak a haverok zsebet tomi, meg a sajatjat. Meg pofatlanabbul, mint a szocialistak tettek.

lobster thermidor 2013.10.11. 14:25:35

Azt nem tudhatjuk, hogy a magát egyébként plebejusnak nevező Orbánnak honnan ered azon víziója, hogy a felcsúti lókupec stílus bejön az alapjaiban konzervatív hagyományokra épülő Angliában.

Sexual Harassment Panda 2013.10.11. 14:28:28

@Aston Kanál: szerinted ez a poszt mirolszol?Nekem nem sikerult rajonnom.
Ertelme semmi, gyakorlatilag az a lenyeg, hogy Orban Viktor barmit is tesz az xar.
Mi a qrva annyja faj annyira a posztolinak hogy a miniszterelnok Londonba ment?
Miert ilyen hatalmas gond ez?
Az indexen megjeleno politikai blogok cdak es kizarolag azt frocsogik reggeltol estig hogy orban viktor mikor dzart, mikor hugyozott, miert nem memti meg a dunaferrt, aztan meg miert segit, miert nem segit a "vilaghiru beteg gyereknek" aztan 3 nap mulva miert segit..
Akkora foshalmaz az ellenzek hogy ertelmes ember gyomra felfordul, es ez tokeleteden meglatszik a kozvelemenykutatasokon, lesz akkora pofaraeses jovore megint, aztanajd lehet megint csodalkozni

Sexual Harassment Panda 2013.10.11. 14:29:22

@lobster thermidor: aha.szoval szerinted ot tulkepp nem is hivtak oda, csak ugy beallitott ugye?

mitmiért? 2013.10.11. 14:29:38

@Aston Kanál:
Minden szavad aranyat ér. De úgysem tudják felfogni. Ezeknek kell egy kép h protokolláris látogatáson fogadták a szotyiköpködőt, de hogy nem állt ki vele cameron sajtótájékoztatóra, h nem merték kinti magyarok közé engedni, hogy félsiker volt az előadása, hogy ezt az igazi konzervatívok kivetik maguk közül, stb az úgysem megy át nekik.

szonár 2013.10.11. 14:31:10

Hát nem csibém, nem az a tnaulsága, hogy az Ecoakármicsodának igaza van, hanem az, hogy a libeárlbolsevista nyálverő firkászok mennyire magasról le vannak szarva. A firkász ugat, a karaván halad, senkit nem érdekel az istenverte okoskodásuk arról, hogy ki az "igazi" konzervatív. A világot nem a kávéházi értelmiségi seggrázás mozgatja.

Na, ez az igazi tanulság.

Meg az, hogy az itthoni Gordon ugyanakkora balfasz, mint ottani névrokona. :)

mim 2013.10.11. 14:42:41

Számomra az a tanulság, hogy Orbánra nem kell odafigyelni, mert a szája alapállásban tőle függetlenül jár. Csak akkor van jelentősége az általa kiadott hangoknak, mikor utasítást ad ki.
Minden más politikai spam.

Link elek 2013.10.11. 14:45:55

@Sexual Harassment Panda:
Lesz az 85% is. Ugy elcsalja Orban a valasztast, mint Alijev a baltas gyilkos fonoke.

spinat 2013.10.11. 14:48:25

@Sexual Harassment Panda: megfigyletem, hogy mikor részegen kommentelek, én is sok mindent elgépelek :)

high up! 2013.10.11. 14:48:49

@Doomhammer:"Viktor MAGYARPARTI."

Basszameg, ez az évtized vicce!!!!

Nem baj öreg, még 2 hét, aztán mehet a fidióta tenyészeted a birkamenetére, hadd érezzétek jól magatokat.

Másnap meg gördül tovább a felcsúti paraszt legény szabadágharca: évi 400 milliárd forintot vesz el tőled meg a 90%-nyi szolga rétegtől személyesen, hogy átlapátolja az egykulcsos adó címszó alatt a felső 10% zsebébe.

Évi 50 ezer hektár földet vesz el a 90% szolganéptől, hogy átlapátolja a Mészáros, Simlicska, Tiborc, Orbán és egyéb oligarchák zsebébe.

Évi 2000 tarfikot vesz el a 90% szolganéptől, hogy átlapátolja Mészáros, Simlicska, Tiborc, Lázár, Orbán és egyéb oligarchák zsebébe.

Nektek 90%-nyi birkák meg az marad, hogy üres zsebre fújhatjátok, hogy Elmúttnyócév, meg Rohattmulti, meg Nemleszünkgyarmatok!

Röhej a te fajtád: a faterotok, nagyfaterotok ugyanezt 30 éven át szopta be Kádártól, ti meg 30 éven át akarjátok beszopni be Orbanescutól.
Ezt hívják úgy, hogy a genetikai degeneráció nemzedékről nemzedékre öröklődik.

peti6 2013.10.11. 14:52:16

@mitmiért?: Na ez a hozzászólás a blog szintjét sem éri el, pedig az is a béka segge alatt van, mint az indexen megjelenő többi blog.
De ez kell nektek, az értelmesebb írásokat úgy sem értitek meg.

peti6 2013.10.11. 14:55:30

@high up!: Még vannak Mo-on ekkora degenerált hülyék, mint te??? Azért meg kell mondanom, nem is gondoltam volna. De szerintem nálad lejjebb már remélem nincs....

Sírköves Slomó 2013.10.11. 15:02:29

'szóltak neki hogy nem konzervatív'

- mármint megírta a zujság, Cameron nem mondta

- senkit nem érdekel hogy konzervatív-e

- senki nem mondta hogy a komzervativizmus uaz. itt és ott

_most_ 2013.10.11. 15:03:52

Orbán annyira égő már Európában, lassan mindegyik politikus elhatárolódik tőle, mehetne Azerbajdzsánba ott biztos tárt karokkal fogadnák :D

Sírköves Slomó 2013.10.11. 15:07:33

@_most_: Melyik politikus határolódott el tőle?...:))

♔bаtyu♔ 2013.10.11. 15:09:09

Most akkor küldje ki maga helyett Bajnait?
Na ugye. Bármilyen vitát ilyen indokkal simán le lehet zárni.

Ló Elemér 2013.10.11. 15:22:15

A Fidesz valami trollautomatát szabadított a netre, ez már a harmadik blog, ahol egy írás után rögtön az agyhalottak kommentelnek. Egyétek csak Orbán szarát, trollok, fííííííííínom!

mitmiért? 2013.10.11. 15:37:03

@peti6:
Tanítsál akkor, lécci lécci lécci!
Tudunk egyébként Majakovszkiról, a nagy költőről beszélgetni egy kicsit?

Sexual Harassment Panda 2013.10.11. 15:40:38

@_most_: hazudsz .Orban a sajat partcsaladjaban nepszeru.Az ellenzeknel nem.teljesen normalis.

_most_ 2013.10.11. 15:46:40

@Sexual Harassment Panda: hazudsz, Orbán nem teljesen normális :D

mitmiért? 2013.10.11. 15:52:27

@Sexual Harassment Panda:
Hazudsz. Orbánt a néppártban is megvetik, többször kiszavazták és alelnök sem lehetett ujra. Persze Merkel kurvara szereti amikor lenácizza a németeket. Orban annyira ciki a kezdetektől hogy már a soros EU elnökség alatt is elvittek olyan fontos világpolitikai találkozót Magyarországról amit mindig az elnöklő tagállam tart. Az egyetlen ami miatt meg nem baltázták ki a Néppártból az az európai pártpolitika. Persze protokollárisan fogadják, de semmibe veszik, mert túrja az orrát és vérciki. Persze ő szívesen állítja be magát mint nagyhatalmi tényezőt de a háta mögött legszívesebben pörcentenek egyet. Aki beleszarik abba a tábla amiből közösen esznek, azzal igy is kell bánni. Ha rajta múlna lángba borítaná egész Európát.

jobbdemokrata · www.jobbdemokrata.blog.hu 2013.10.11. 15:52:28

Az Economist egy blogjaban.

Egy Budapesten elo ballib ujsagiro.

Aki mar nevezte Sztalinnak Netanjahut is.

Te figyu, poszt-tolo! Ha majd rad hivatkoznak, szerinted ugy teszik, hogy az "index irta"???? :)

Ja, es te jo sokat hozzatettel a politikai elemzesekhez, gratula... :)

jobbdemokrata · www.jobbdemokrata.blog.hu 2013.10.11. 15:56:33

@mitmiért?: Vicces, h hazugsaggal vadolsz vkit mikozben azt irod h Orban lenacizta oket (a hasonlataval senkit nem nacizott le). Vicces, h szerinted Orbant utaljak a Neppartban. Minden ballibdemo agymosott ilyen vicces?

lobster thermidor 2013.10.11. 15:59:03

@Sexual Harassment Panda:

Ne fantáziálgass, inkább az írott szöveg megértésére fordítsd az energiád.

mitmiért? 2013.10.11. 16:06:13

@jobbdemokrata:
Az hogy te nem érted azt hogy orban azzal hogy beszólt h nem kell tankokat küldeni a németeknek ezzel nacizott A NÉMETEK SZEMÉBEN, mert egy olyan korra emlékeztette őket, amikor Németországot a fasz nácik háborúba vitték. Ha ezt egy miniszterelnök nem erti, az kurva nagy baj. Ennél mar csak az néz ki hujebben hogy ezt pont akkor mondta, amikor Merkel meg akarta védeni Orbánt, a faszt Orbánt, Magyarországot mert komolyan felmerült hogy a barom arcú miatt kizárnak minket ez unióból. Aminek persze a felazsiai örülne azert is megy a baszogatas.

mitmiért? 2013.10.11. 16:08:49

@jobbdemokrata:
Persze elismerem hogy orban nem zsidózott amikor idegenszivuekrol beszélt. Persze. A hujeken kívül ezt is mindenki érti.

Gerilgfx 2013.10.11. 16:14:38

lehet, hogy a magyarok és a britek együtt fognak kiugrani az unióból.

Sexual Harassment Panda 2013.10.11. 16:16:11

@mitmiért?: hazudsz.ez kizarolag a te velemenyed, semmi alapja nincs.
Duhodben frocsogsz, mert indulat vezerel.
Tehetetlen duh, hogy egy neked nem tetszo politikai part fog nyerni jovore, akarhogy probaltak bemocskolni, lejaratni megdonteni oket,
Nemhogy nem jott ossze, meg profitalt is belole.

mitmiért? 2013.10.11. 16:16:17

@jobbdemokrata:
Ja a kérdésedre válaszolva: nem vicces h OV nem népszerű a néppártban. Tragikus. Szomorú. Ez az alak kurva sokat ártott magyaroknak, neked is

Sírköves Slomó 2013.10.11. 16:17:06

@mitmiért?: Jó kifejezést használt. Gyurcsány pl. nem zsidó, csak idegenszívü. A zsidó felesége fertőzhette meg meg a komcsi apósa pénze.

Igy nagyon pontos a kifejezés.

mitmiért? 2013.10.11. 16:20:18

@Elli Vízel - The Ultimate Survivor:
Nem Gyurcsányról beszélt te ökör. Azt vedd észre h ő az egész világgal harcban áll ez az ő lételeme. Háborúzni akar mert kormányozni nem tud. Nem véletlen kergette el mar egyszer a nép.

Sexual Harassment Panda 2013.10.11. 16:20:47

@mitmiért?: mit jelent az hogy nem nepszeru?
Miert kellene nepszerunek lennie?
Melyik ujsagot olvassam?
Amelyik azt irja hogy kirugtak a fideszt a neppartbol?
Vagy amelyik szerint allamcsod lesz 2012 marciusban?

Sexual Harassment Panda 2013.10.11. 16:23:48

@mitmiért?: ez is kamu.
Egyszeruen valasztasi kampany van.most talalt egy temat ami teljesen lenyegtelen, de jol hangzik:
Latvanyosan megved minket, a kotelezettteegszegesi eljaras ( ha lesz) eltart 2evig, addigra reg vege lesz a valasztasnak.

mitmiért? 2013.10.11. 16:23:52

@Elli Vízel - The Ultimate Survivor:
Persze en is tudom h a vilag összes baja mögött az idegenszivuek állnak. Olvasd el umberto ECO: a prágai temető C könyvet. Bár érteni nem fogod

Blogger Géza 2013.10.11. 16:29:14

Azaz igazság, hogy a sajtó megint jól pofára esett, azt várták, hogy Cameron majd jól beolvas Orbánnak, ez elmaradt, és ezt azóta sem bírják megemészteni. :)

Blogger Géza 2013.10.11. 16:32:28

@_most_: Ezt most mégis melyik bolygóról írtad? Cameron (aki az egyik legjelentősebb európai politikus, és nagyon hasonló irányvonalat képvisel sok mindenben, mint Orbán) nem elhatárolódott tőle, hanem egy konstruktív tárgyláson cserélt vele eszmét.

♔bаtyu♔ 2013.10.11. 16:32:52

@mitmiért?: Miért, szerinted a zsidó az idegenszívű? Ha igen, miért kellene ezt Orbánnak is vallania.

Idegenszívű az, aki kiszolgáltatja Mo-t.

mitmiért? 2013.10.11. 16:33:39

@Sexual Harassment Panda:
Megvéd minket? Na az is a gyávaság netovábbja volt, amikor Brüsszelben a magyar emberek mögé bújva folyamatosan hazudott h ott bántsák a magyart. Ló túrót. Vele es kormányával volt baj, de gyáván eszkalalta a helyzetet, hogy ugy tűnjön fel hogy neki meg kell védeni minket. Magát kellett volna. Na azt meg látjuk milyen amikor a Fidesz megvéd valamit: a nyugdíjakat. Es ezt a zemberek beszopják. Gratulálok nektek.

mitmiért? 2013.10.11. 16:48:10

@♔bаtyu♔:
Csurka használta először ezt a jelzőt. Innen vette át a FIDESZ és a 2002-es választási vereségük után kezdtek használni. A zsidókat, tágabb értelemben esetleg a baloldalt jelenti. De azért aljasak ezek a fogalmak (van még jó pár hasonló), mert nem lehet rajta kapni, hogy zsidózik, de az jobbos réteg, akinek ez zene a fuleinek, tudja mit értsen rajta. Ha hivatalosan megkérdezik, akkor kimagyarázzák, hogy hát olyanok, akik nem a nemzeti érdekeket képviselik. De nekik ezek a zsidók a komcsik libsik. Ilyen gyáva nick az Ellie Vizel, gój motoros, stb persze ok nem mondanak semmit de sunyin osszekacsintanak

♔bаtyu♔ 2013.10.11. 16:48:42

"Bajnai Gordon szerint Orbán fél a kinti magyaroktól, nem lehet ugyanis véletlen, hogy nem került sor a kinti diaszpóra néhány képviselőjével. "

Bezzeg Bajnai. Fürdik a diaszpóra szeretetében. Egyáltalán be meri még a lábát tenni Erdélybe, a Felvidékre? Vagy csak az USA-ban a Népszava baráti kör volt ÁVH-s öregjei?

Sexual Harassment Panda 2013.10.11. 16:52:33

@mitmiért?: te gyengeelmeju vagy?
Nem en allitottam, ez a hivatalid duma, hogy most majd jol megvedik a rezsicsokkentest.
Teljesen veszelytelen, az emberek beveszik, kapora jon a kampanyban, eltart 3 evig es kesz.
Kb akkora szar duma mint a nem leszunk gyarmat.
Persze amikor megkapjak a varva vart milliardokat, ami nelkul vsodbe mennenk , akkor nem vagyunk gyarmat.

♔bаtyu♔ 2013.10.11. 16:55:08

@mitmiért?: A zsidók pechje, hogy a hazaáruló réteg a zsidó identitását tartja maga elé pajzsnak.

Azt gondolom, hogy nem fogalmakat kell betiltani, hanem a zsidóknak ezeket látványosan kiközösíteni, ezektől elhatárolódni. Ezek nem zsidóként, hanem kommunistaként, liberálisként, vagy alvilági emberként híresültek el.

♔bаtyu♔ 2013.10.11. 16:57:23

@Sexual Harassment Panda: Tévedés ne essék, azok a milliók JÁRNAK. Ennek fejében ugyanis elég sok mindent vállalnunk kell. Nem érvényesíthetünk vámot, nem termelhetünk szabadon bármit és még millió más.

Amúgy érdekes, erre senki nem mondja, hogy szocializmus.

Blogger Géza 2013.10.11. 17:00:02

@mitmiért?: A nyugdíjasoknak mondjuk tényleg nem lehet panaszuk, elég szépen emelkedtek a nyugdíjak a 2010-2013-as időszakban.

lobster thermidor 2013.10.11. 17:40:58

@Blogger Géza:

Te mindig olyan vicces linkekre hivatkozol.
Bár amiket te saját magadtól írsz, azok sem piskóták.

Sírköves Slomó 2013.10.11. 18:02:05

@mitmiért?: Nem véletlenül mondhatod el róla, hogy eddig a legtöbbször választotta a nép...:) Jövő tavasszal kiderül, hogy ő lesz-e a legtovább hivatalban levő magyar miniszterelnök, 1867 óta.

Aston Kanál 2013.10.11. 21:46:36

@Sexual Harassment Panda: szerintem ez a poszt nem csupan arrol szol, hogy Orban Viktor Londonba ment, hanem arrol, hogy ez milyen reakciot valtott ki helyi ujsagokbol, jelen esetben a The Economist hasabjain. Arrol, hogy barmennyire szeretne, nem tartozik a nyugati ertelemben vett konzervativok koze (ami nem csoda, mert pontosan azt kepviseli, ami ellen az 1989-es Orban Viktor tuzzel-vassal kuzdott). Arrol, hogy az Egyesult Kiralysagban elo rengeteg magyar ember nem ker belole.
Engem nem erdekel, hogy te mit josolsz a valasztasokra. Es megigerem, hogy nem fogok csodalkozni, ha megint tobbseget kap ez a banda, miutan ugy lettek kialakitva a valasztokorzetek, hogy az nekik legyen jo. Mert ami nem megy torvenyesen, azt erovel kell, ugye. Ez Orban Viktor demokraciaja (vo. AB). Ahol mar rendeleti kormanyzast rebesgetnek. Azt ugye nem kell elmondanom, melyik part kormanyzott ilyen modon?
Elnezest a kesei valaszert.
süti beállítások módosítása