Egyszeregy

Új kedvenc jobbikos politikusunk van

2013. május 28. - bergerdaniel

Elvágták a vízvezetéket a miskolci Lyukó-völgyben, így a hírhedt telepen sok kisgyerekes család maradt víz nélkül, írta nem sokkal ezelőtt az index. Természetesen - és mondjuk ki: teljesen jogosan - tiltakozott a helyi roma képviselő, Dancs János, nyilván nem azért, mert ő is ott élne esetleg, csak szerinte is gáz, hogy néhány notórius nemfizető miatt esetleg csóringer kisiskolások nem tudnak mosakodni, inni pedig csak arrább. Vagy sehol...

Nem lenne igazán bicskanyitogató a cikk, ha a helyi jobbikos balfasz és sleppje, Jakab Péter nem dugta volna oda rögtön azt a kárörvendő pofáját, és vette volna fel videóra. Pedig pontosan ez történt, némi cinikus nyilatkozgatás kíséretében - jó, tudjuk, a Jobbik soha nem az empátiájáról volt híres. De azt mégis hogyan gondolták, hogy mélyszegénységben élő családok vízellátást teszik tönkre, és még röhögve le is videózzák?


Mert az nyilván minden országban normális - legalábbis annak kéne, hogy legyen - hogy ha valaki nem fizet egy szolgáltatásért, akkor szólnak neki, és ha sokáig nem fizet, el is zárják, fel is függesztik az adott szolgáltatást. De bazmeg, olyat nyilatkozni, hogy "rendteremtés miatt" elzárták a vízvezetéket, az hogy van? Menjetek már a picsába, de tényleg. Azok a családok mit csináljanak, akik fizettek - jó, tegyük fel, hogy nem állandóan, segélyből én se oldanám meg mindig - és most nincs vizük? 

Na, lássuk, ki is ez a Jakab Péter, ez az empatikus lélek ott a helyi Jobbikban! A varosatyak.hu-n talált életrajza szerint:

Jakab Péter vagyok, születésemtől Diósgyőrben élek, 30 éves vagyok, nős, két gyermek édesapja. Jelenleg egy tisztán roma nemzetiségi iskolába oktatok történelmet. Pedagógusi pályám legfontosabb célja a jövő nemzedékének hazafias nevelése, a magyar gyermekek nemzeti öntudatának erősítése.

Aha, minden világos. Nagyon remélem, hogy egyrészt már nem tanítasz ott, vagy ha mégis, valaki az iskoládból, aki ott lakik, holnap odamegy hozzád, és egy olyan jó cigányos sallert azért leakaszt a szép nagy tenyerével. Legközelebb akkor vagy nem videózol, vagy nem örömködsz azon, hogy cigányok még szarabb helyzetben vannak.

Ezek akarnak kormányra kerülni. Ezek akartak előbb zsidókat összeírni, most pedig mélyszegény cigányok nyomorán röhögnek. Ezt beszélitek meg a koncerteken, a meccsen - ahogy utóbbin amúgy én is, csak nem örömködöm rajta, basszátok meg - és az ilyenek után kéritek ki magatoknak, hogy nem vagytok fasiszta párt.

A bejegyzés trackback címe:

https://egyszeregypol.blog.hu/api/trackback/id/tr335331259

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Stormbird 2013.05.29. 13:14:16

Pesten nem zàrjàk el ha tartozol? Nem lakoltatnak ki ha nem fizetsz? Autód parkolhat ingyen és bér mentve bàr hol? Ne legyen kettös mérce és ne csak akkor irjál blogbejegyzést amikor a szegínyromàkról van szó.

Stormbird 2013.05.29. 13:18:49

Màs részt ha ennyire empatikusnak hiszed magad és balfasz jobbikosozól, miért nem fizeted ki helyettük? Egy csapàsra megoldasz egy rakàs neked nem tettszö dolgot.

Carada 2013.05.29. 15:51:54

A víz (kimondottan a víz) elzárását jogszabály tiltja a szolgáltatónak, éppen az említett közegészségügyi problémák miatt. A műszaki megoldás egy kicsi lukkal megfúrt szűkítő korong behelyezése a vízóra után a plombához, amitől a napi vízhozam néhány tíz literre csökken.

Szevasztok 2013.05.29. 16:12:35

Ne haragudj, de én nem láttam, hogy "röhögve" videóztak volna.

Egyébként meg valóban korrektebb lett volna, ha először egy szűkítőt raknak fel, azzal, hogy a következő lépés a teljes elzárás lesz.

Ha tényleg vannak a telepen korrekten fizetők, akkor ők valahogy "meggyőzték" volna a notórius nemfizetőket is, hogy a szűkítés megszűnjön.

Stormbird 2013.05.29. 17:42:27

Elmondta az idös úr hogy 35nap àllt a rendelkezésre, plusz egyszer nem mentek be hozzàjuk tisztàzni az ügyet, részlet fizetést kérni mondjuk. Aztàn még ök fenyegetöznek. Bàrmiben lefogadom hogy cigire,piàra van pénz. Szükítö persze, dobjàk össze rà. Egy össze tartó normàlis közössègben ez nem lenne probléma. Vannak szegény Magyar családok is. De ha öket lakoltatjàk ki vagy zàrnak el vizet gàzt, àramot. Ök nem fenyegetöznek és nem lopnak, példàul àramot. Berger90 meg ahelyett hogy okoskodó gyülölet keltöen ràadàsul szemtelenül, össze irmànyol egy ilyet, tanulhatna egykis jó modort.

regress 2013.05.29. 18:08:32

@Stormbird: húzd fel az árpádsávos tangád,és táncolj kicsit a rúdon.megnyugszol

2013.05.29. 21:22:11

Aki sajnálja őket, az fogadjon be a házába egy ilyen családot, vagy fizesse ki neki a gáz-villany-áramszámláját. Esetleg adjon a hat általánost végzett családtagoknak havi 300ezret fizető állást.
Aki egyiket se vállaja az vegyen vissza a jogvédő dumából.

Stormbird 2013.05.30. 02:00:24

Regress irigykedhetsz a skàla kópé fejeddel :-P
süti beállítások módosítása