Egyszeregy

Nem vár, míg kidobják, inkább kilép

2013. május 27. - bergerdaniel

Szabó Bálint a múlt csütörtökön megjelent Heti Válaszban nyilatkozta, hogy tudja, kik szivárogtatták ki az elhíresült őszödi beszédet. Azóta nem nevezte meg konkrétan a szerinte éreintetteket - ezt mai nyilatkozatában erre a hétre ígérte - az interjúban is csak annyit mondott, hogy a három főkolompos az azóta gerillaakcióban meghalt Eduardo Rózsa-Flores lakásán lakásán hallgatták meg az országban elsőként a hangfelvételt.


Szabó Bálint nyilatkozott, most kilép a pártból

A Demokratikus Koalíció ma az üggyel kapcsolatban bejelentette, hogy Szabó ellen pártfegyelmi vizsgálat indul. Természetesen nem tették hozzá, de mindenki tudta, hogy egy ilyen súlyú ügynél a kizárásnál lejjebb nemigen adja a majd a DK vonatkozó fegyelmi bizottsága, viszont az, hogy ezt hogyan indokolták, felettébb mulatságos: arra hivatkoztak, "ami történik, az csak árt Gyurcsány Ferencnek".

Ez utóbbit azért nem értem, mert valahogy soha nem hallottam volna arról, hogy a DK ennyire a személyi kultusz varázsában élne. Egy dolog, ha valaki a saját pártelnökét kínosan érintő témában szólal meg a megdönteni kívánt kormánypárt seggnyaló lapjának, de miért ne lehetne elmondani, ha valamit azok megkérdeznek?

Valahol amúgy értem a DK-t, ez a "kiszivárogtatás" ugyanis alapos táptalajt adott a DK-n amúgy is csak szánakozva röhögőknek. Túl azon, hogy azóta a 2004-ben Medgyessy Péter megbuktatásában tevékenyen részt vállaló Kiss Pétert is belekeverte az ügybe, az is kiderült, hogy Rózsa-Flores akkor már két éve nem lakott a megnevezett lakásban.

Több sebből vérzik tehát mind az év politikai botrányának szánt "kiszivárogtatás", és ezzel Szabó saját maga személyével gyengítette az ilyen kínos ügyek sorozatának következtében egyre kevésbé acélos DK-t. Szabó Bálint nem sokkal ezelőtt pedig lenyilatkozta, kilép ugyan, "de hamarosan újra fogja felvételét kérni a pártba". Érdeklődve várjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://egyszeregypol.blog.hu/api/trackback/id/tr535320937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vakapad 2013.05.28. 14:13:55

Nehány megjegyzés, ha már ezen beírás megszületett:

1./ Nem hiszem, hogy annyira titok lenne, miszerint Gyurcsány a DK hívó- (egyben taszító) neve. A párt 98,67 %-ban tőle függ, fenti okból az ő védelme a legmagasabb szintű önvédelem a párt részéről, amit csak el lehet képzelni. No most tehát, ha valakinek ez csodálkozásra ad okot, akkor az okot ad arra, hogy mi meg rajta ... izé ... csodálkozzunk.

2./ Mint az köztudott, az ügy csakis arra szolgál, hogy a közbeszédben elnyomja a trafikügyet, és egyáltalán nem a kiszivárogtatókat célozza, hanem a polgárokat emlékezteti két szóra. Az ilyen ügyek kidolgozása és vitele tipikusan pártsajtós feladat, melynek a HV simán meg is felelt. És nem is kerülhetett olyan sokba, Szabó nem látszik drágának.

3./ Szabóról persze kiderült hogy nem tud semmit (a la Portik), de azt aztán mondja. Elég érdekes lenne Orbán arcát megtekinteni, mikor hírül veszi, hogy napéldául Szijjártó Sárazsadányról nyilatkozik a Népszavának, holott az nyilvánvaló, hogy ha megkérdezik, hát mérne mondhatná el. Ha a semmit, hát akkor azt.

Ennyi nyilvánvalóság esetén a legérdekesebb kérdés az, hogy mifenének született meg ezen blogbejegyzés.

pástétom 2013.05.28. 14:23:22

Ebből az egészből annyi biztos, hogy Gyurcsánmnyal ellenérdekelt szocialista politikusok szivárogtatták ki az öszödi beszédet.

Csokonai Vitéz Műhely 2013.05.28. 14:39:54

Egy magára valamennyire adó párt egy ilyen múlttal rendelkező embert soha nem vett volna be a soraiba. Szóval ennyit a DK-ról. Elképesztően amatőr, szánalmas banda. A Fidesznek nem kell semmit sem csinálnia, ellehetetleníti meg leégeti ez a párt saját magát.
Szabó "úr" a tv interjúiban az összes hazugságra utaló metakommunikációs jelzést produkálja. Meg kellene vizsgálni a frontális lebeny és a bazális ganglionok épségét, mert ha sérült, akkor tuti, hogy az váltja ki a konfabulálását. Ha ép, akkor csak simán hazudik.
Én amúgy azon sem lennék meglepődve, ha ezt az embert a fidesz vagy a fidesz tudtával keresték meg, és adták a szájába a mondókáját. A fideszhez illő rohadt aljas, de zseniális húzás lenne, mert bármi is lesz a végeredmény, csak a dk-nak meg az mszp-nek ártanak vele.

Antibolsevista 2013.05.28. 15:09:18

Szerintem hazudik a gyurcsányi is meg a másik dékás is. Vagy ha véletlenül igazat is mond valamelyik, amögött is sanda célok állnak.

kennyking 2013.05.28. 15:12:06

@Antibolsevista:
Nincsenek itt sanda célok.Tehát hazudnak , mindig, mindenkor, mindenről.

ephart 2013.05.28. 15:13:40

El Qrancsnak már mindegy.politikai hulla és az is marad mindvégig

nemecsek ernő áruló 2013.05.28. 15:35:09

Megvan annak a diszkrét bája, hogy őszöd szivárogtatóiról őszöd stílusában szivárogtat valaki. :D

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.05.28. 16:35:32

eddig azt se tudta senki, hogy egyáltalán létezik ez a csávó, szóval nem nagyon fog hiányozni a politikából.
süti beállítások módosítása