Egyszeregy

Vajon melyik országra gondolt Kövér?

2013. május 23. - bergerdaniel

Ez a kormány megmentette az országot a csődtől - bírta mondani Kövér László házelnök a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének tegnap esti kerekasztal-beszélgetésén, melynek címe stílusosan a (kormány szerint legalábbis) nagyon bevált kampó kampányszöveg, a Magyarország jobban teljesít volt. Alant a Népszabadság összefoglalójából idézünk, és kommenteljük. Már amit lehet, mert elképesztő anyag megint.

Kövér László arról is beszélt, hogy egyebek mellett az egészségügy, a közigazgatás és az oktatás reformjára vonatkozó törvényeket kellett hozni, és reményét fejezte ki, hogy az idő bebizonyítja majd: ezek a rendszerek működnek.


Aha, főleg az oktatás, ahol a hallgatói szerződésekkel kapcsolatban máris visszakozott a kormány az országos, de még Európába is elérő botrány után. Attól még működhetne, az igaz, persze csak ha nem Rózsikákat ültetnénk fontos pozícióba. Amúgy rosszul emlékszem, hogy éppen Kövér szólt be először a tüntetgető hallgatóknak?

A házelnök kiemelte, a Fidesz-KDNP kétharmados többségének az az oka, hogy a szocialista kormányzás nyolc éve alatt "totálisan szétrohasztották az országot", és "amit nem lehetett, azt is ellopták", az emberek pedig érzékelték, hogy ha nem választanak más irányt, akkor katasztrófába sodródik az ország. [...] gazdasági adatokat tekintve egyedül a magyarországi mutatott komolyabb növekedést a volt szocialista országok közül, holott a foglalkoztatás 2010-ben Magyarországon volt Málta után a legalacsonyabb.

ELMÚTNYÓCÉV!!! Minden a maszop hibája, nem lehet alkotni miattuk, és még most is arrogánsak, tudjuk. Ja, és az ország kisodródott a katasztrófából, hogyne. Kisodródni csak irányból lehet, de ezt Kövér biztosan nem így értette. Máltáról pedig Hadházi László, kiváló humorista mondta, hogy apró különbség: ha Máltán fingasz egyet, fa nő a helyén, úgyhogy ezt talán hagyjuk. A volt szocialista országokkal példálózni végképp nevetséges, mikor az oly' vágyott euró Szlovákiában és Szlovéniában már meg is valósult...

A demográfiai csökkenéssel kapcsolatban elmondta: 2050-re a lakosok fele 50 évnél idősebb lesz, a beilleszkedésre képtelen emberek aránya pedig előreláthatóan növekedik, de ez nem csak a cigányságot érintő probléma, amit viszont kezelni kell.

Aha, és Önök szerint akkor kik a beilleszkedésre képtelenek? Nem arról volt szó, hogy senki sem fog lógni (elvették a nyilván lógós mozgássérültektől a lehető legtöbb kedvezményt, nyilván lógnak ők is), és mindenkinek, de legalábbis egymillió embernek még lesz munkája? A cigányság integrációját pedig már tényleg elkezdhetné valaki egyszer, mert eddig a pofázáson kívül nemigen láttunk érdemi lépéseket.

Hangsúlyozta, törvény van arra, hogy 2013. június végéig 10 százalékkal csökkennek majd a víz- és csatornadíjak, továbbá a kéményseprési és a szennyvízszippantási díjak. További rezsicsökkentő intézkedéseket is hoz majd a kormány az eddigi tíz százalékon túlmenően a tervek szerint a villany- és a gázszolgáltatatás terén, ezzel együtt azonban a szolgáltató cégek a rezsicsökkentés miatt nem mennek tönkre - tette hozzá.

Ezt mintha egy hasonlóan okos kormánytag már elmondta volna pár napja, csak ő éppen beosztaná, mire költsenek az energiacégek. Lehet itt a népet vakítani rezsicsökkentéssel, csak nem mindegyikük hülye ám. Bár talán erre már rájöttek.

Kitért arra is, hogy jelenleg az EU-val folytatott vita abban áll, hogy az Európai Parlament milyen alapon szól bele a tagállami alkotmányozás folyamatába, és milyen jogon folytat stílusvitát a jogszabály-módosítások tekintetében.

Esetleg fáj látniuk, hogy lassan akciócsoporttal vitetik el azon publicistákat, akik tévednek (Fideszül: hazudoznak és szándékosan ferdítenek) egy-egy cikkben, mert lehet, hogy nem tetszik nekik a nagyon-nagyon lassan Észak-Koreára emlékeztető sajtószabadság, közelebbről annak kialakítása? Szemét egy hely ez az EU. na.

Sokan és sokszor megírták, elmondták már, de egyszerűen újra (és újra, és újra még) ki kell mondani, le kell írni: a kormányzó párt cinizmusa egész egyszerűen semmiféle határt nem ismer. Újra és újra a szemünkbe röhögnek, kioktatnak, és ha visszapofázunk, majd jól el is visznek. Itt nem lesz semmilyen második Fülkefor, aki nem szavaz ezek után rájuk, elverik a picsáját, eltiltják az írástól, elhallgattatják. Kuss legyen, birka, szavazz, tapsolj és örülj nekünk. Kit érdekel, ha szarul élsz, ha a gyereked nem tud kitörni, az nem miattunk van, hanem a köcsög baloldal miatt. Rendrakás van, nem maffiakormány, és te kussolva végignézed.

A bejegyzés trackback címe:

https://egyszeregypol.blog.hu/api/trackback/id/tr1005314900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fejesrob 2013.05.24. 22:28:49

Kövérnek teljesen igaza van. A poszt viszont baromira gáz.

Ilyen szánalmas érvekkel csak kibasztál Bajnaival.

P.Freddy 2013.05.24. 22:34:03

Te jó isten, ettől hogy nem hányja el magát például a felesége? :) Fideszes Kövér Disznó, Moslék Szájjal, Szaros Fejjel.

Egyébként az igazi fehérgalléros bűnözők finomabban nyomják, mint például:

Rogán Antal:

"A Kajmán-szigeteki cég nem off-shore"

www.portfolio.hu/deviza_kotveny/akk/rogan_a_kajman-szigeteki_ceg_nem_offshore.184159.html

Hát nem gyönyörű? :))) Ti meg beszopjátok vazze...:)) Hajrá Fidesz, Hajrá Orbán disznai!

flippant 2013.05.24. 22:36:07

kisz-es kövér elvtárs, hogy a kötél métere?

Fejesrob 2013.05.24. 22:45:13

"A demográfiai csökkenéssel kapcsolatban elmondta: 2050-re a lakosok fele 50 évnél idősebb lesz, a beilleszkedésre képtelen emberek aránya pedig előreláthatóan növekedik, de ez nem csak a cigányságot érintő probléma, amit viszont kezelni kell."

Kövér fenti idézetére a válaszod:

"Aha, és Önök szerint akkor kik a beilleszkedésre képtelenek? "

Ami hülye válasz, ugyanis Kövér nem érvelt, hanem leszögezett egy tényt.

Ha te is beleesel, az nyilván sajnálatos, de ettől még igaz.

Kb. ilyen a többi is, nem boncolgatnám tovább.

P.Freddy 2013.05.24. 23:08:30

@Fejesrob:

Valamit nem értesz birka. Figyelj köcsi:

"...a kormányzó párt cinizmusa egész egyszerűen semmiféle határt nem ismer..."

Ezt TÉNYEK támasztják alá, amikkel szemben okoskodhatsz, hőzönghetsz, fideszesíthetsz (alias hazudozás), de sajnos maximum leszophatjátok a mostani maffiózó főnökeiteket.

Csak egy kiragadott példa a bálványaid köréből:

"Lázár János haverja, Sánta János 81 négyzetméteren 25 céget jegyzett be egy bajai lakásban a 90 darab trafikmutyihoz, amivel kb. minimum 10 milliárd forintot fog forgalmazni.

Korábban ez a méretű, a bajai lakásba bejegyzett, 25 darab egyemberes friss új cég által állami korrupcióval lerabolt piac 450 trafikos család megélhetését biztosította.

Mostantól Lázár János és Haverja csaáldjainak megélhetését fogják biztosítani."

Tiborpapa 2013.05.24. 23:17:52

EGY AMERIKAI ÚJSÁGÍRÓ CIKKE MAGYARORSZÁGRÓL

Van a Balkánon egy állam, amely önmagával határos. Ahol a legszebb nők élnek, mégis csökken a népesség. Ahol a munkanélküliek dolgoznak a legtöbbet, ahol a legtermékenyebb földön éhező emberek élnek. Ahol a vonatok menetrend szerint késnek. Ahol mindenki focizik, mégis vízilabdában, kosárlabdában, kézilabdában és röplabdában jeleskednek. Ahol mindenki siet a munkába, de senki sem érkezik be időre. Ahol a nyolcórás munkaidő tizenkét órás. Ahol az egészségügyi ellátás ingyenes, de a gyógykezelés drága. Ahol az újságírók szabadon írhatnak bármit, amit parancsba kapnak. Ahol a világválság állampolgárságot kapott. Ahol a közbeszerzések titkosak, az államtitkok nyilvánosak. Ahol a háborúk sosem érnek véget. Ahol a történelem naponta megismétlődik. Ahol a leggazdagabbak azok, akik egy napot sem dolgoztak. Ahol a külföldi valuta felváltotta a hazait. Ahol az emberek megünneplik a családi védszent napját, de káromolják Istent. Ahol az okosakat, értetlenségből bolondnak nézik, a bolondokat meg tehetségesnek. Ahol az írástudatlanok írják a történelmet. Ahol a törvények törvénytelenek, az anarchia pedig normális állapot. Ahol a hatalom megveti a polgárokat, mint nem kívánatos tanúkat. Ahol a jövőből élnek, mert a jelenhez nincs joguk. Ahol mindenki mindenkire mosolyog, de senki senkinek nem jóakarója. Ahol a bírósági eljárások tovább tartanak, mint egy élet. Ahol az árvíz a talajöntözés egyetlen módja. Ahol megidézik a diktátort, a demokráciát pedig a hülyék adójának tekintik. Ahol úgy gondolják, az ország annál jobban fejlődik, minél jobban visszafejlődik. Ahol nem vagy normális, ha nem bolondultál meg. Ahol csak azért élsz, hogy meghalj. Ahol az idő végtelen, és a butaság múlhatatlan…

Blogger Géza 2013.05.24. 23:23:16

Hehe, tetszik ez a frusztráltság, ami ebből az ömlengésből árad. :)

Blogger Géza 2013.05.24. 23:25:31

@Tiborpapa: Ki volt ez a barom, aki ezt írta? Ez kb olyan, mintha az USÁ-ról azt írnánk, hát igen, ott verik a négereket, és állandóan meghal egy csomó gyerek mert sok a tornádó.

P.Freddy 2013.05.24. 23:34:24

@Blogger Géza:

Ha frusztráltság ha nem, attól még igaz, hogy a kormányzó párt cinizmusa annyira nem ismer semmiféle határt, hogy úgy lopnak mint Szlávy Pintértől. Oszt mi lett a vége annak is.

komplikato 2013.05.24. 23:48:50

"... azonban a szolgáltató cégek a rezsicsökkentés miatt nem mennek tönkre - tette hozzá."

Ezt az első leépítések előtt vagy után nyilatkozta? Nem mint ha nála számítana ...

felcsutisuttyo 2013.05.25. 05:49:01

Hülye ez a suttyó Házmester...
majd amikor a bajusza lesz leöntve benzinnel és meggyújtva:DD...akkor hogy fog "Óbégatni"!!!!!!!!!

ob.szerver 2013.05.25. 07:22:33

Nem egészen értem, hogy miért születik arról poszt, hogy Kövér minden egyes szava hazugság.

Vele kapcsolatban csak akkor kellene posztolni, ha olyan hír jelenne meg, hogy a Kövér család végre visszafizette az állammal szembeni százmilliós adósságát a nyomdabizniszeik után.

nol.hu/lap/mo/20090604-eltunt_nyomdagepek__futoszalagon?ref=sso

Ellenőrző QR kód (törölt) 2013.05.25. 07:54:28

Pedig így van. Ha a fidesz egy olyan Magyarországot kapott volna vissza, mint, amilyet 2002-ben átadott, akkor a mostani problémáink tizede állna fent.

Azt persze megértem, hogy a baloldaliak nem örülnek, ha a választások előtt rájuk borítják a saját sz**ukat, de a tények attól még tények maradnak. Ők is ráborítják a fideszre a fidesz sz**rát ugyanúgy. Az valahogy nem probléma, csak ah rájuk...

"A volt szocialista országokkal példálózni végképp nevetséges, mikor az oly' vágyott euró Szlovákiában és Szlovéniában már meg is valósult..."
Nem nevetséges. Nagyon is tanulságos, hogy hogyan tudtak boldogulni a körülbelül hasonló háttérrel rendelkező, és hasonló problémákkal küzdő országok a rendszerváltás után. Nagyon szépen kirajzolódik, hogy Magyarország vezetői az összes lehetséges út közül a lehető legrosszabbat választották. Ezt bizonyítja például a poszter által is írt Euró: a rendszerváltáskor Szlovákia még bőven mögöttünk volt. Ma már Eurójuk van*. Aminek pillanatnyilag lehet, hogy nem örülnek, de hosszútávon egyértelműen előny.

Én még emlékszem, hogy amikor az emberek tiltakoztak az ész nélküli privatizáció és az ész nélküli gyárbezárások miatt, és az ezt sokkal értelmesebben csináló Cseheket hozták fel példának, akkor megkapták, hogy majd ott is jön ám a sokkterápia. Hát azóta se jött. Viszont a Csehek ipara hányszor is áll jobban, mint a mienk?

*: ha jobban belegondolok, ebben az Eurós dologban elbizonytalanodtam. Az MSZP 2010-ben azt ígérte, hogy a térségben először vezetik be az Eurót. Most akkor lehet, hogy Szlovákiában is Szlovéniában nincs is Euró? Vagy ők már nem tartoznak a térséghez? Vagy valaki már megint hülyének nézi az embereket, feltételezve, hogy a legégbekiáltóbb dolgokat sem veszik észre...

2llkedő 2013.05.25. 07:58:11

@Ellenőrző QR kód: Jól fizetnek a Pártközpontban?

miketbeszéltek 2013.05.25. 08:00:10

@Blogger Géza: P.Freddy trafikos beírására nincs válaszod? Mások lopását folyamatosan fröcsögve gyűlölködően emlegetni csak annak van erkölcsi alapja, aki nem sáros.

Lajosforras 2013.05.25. 08:09:06

nemtom,nekem ez az egész jobbos-balos csatározás egy megyei harmadosztály bodzásbütykös-tálasborzasztó "rangadóra" hasonlít. adott két, kormányzásra teljességgel alkalmatlan társaság és a svájcisapkás szurkolók szotyit köpködve ordibálnak a pálya széléről,mit hogy is kellene csinálni, közben egymást meg az ellenfelet szidják.
tré az egész magyar politika úgy,ahogy van,pártállástól függetlenül. ebből kiút csak akkor lesz, ha a jelenlegi parlamenti pártok a politikai,gazdasági rendszerükkel együtt eltűnnek a redvába. addig ugyanazt fost kortyolgatjuk cukorral vagy anélkül.

2llkedő 2013.05.25. 08:09:54

@Ellenőrző QR kód: "Ha a fidesz egy olyan Magyarországot kapott volna vissza, mint, amilyet 2002-ben átadott, akkor a mostani problémáink tizede állna fent."

Akkor nagyon sokat kellett volna visszafejlődnünk.
www.google.hu/publicdata/explore?ds=d5bncppjof8f9_&met_y=ny_gdp_mktp_cd&idim=country:HUN&dl=hu&hl=hu&q=gdp

2llkedő 2013.05.25. 08:12:27

@Lajosforras: "ebből kiút csak akkor lesz, ha a jelenlegi parlamenti pártok a politikai,gazdasági rendszerükkel együtt eltűnnek a redvába."

Tévedsz!
Akkor lesz változás, ha az emberek rájönnek, hogy nem egymás ellen, hanem egymás mellett, egymásért kell harcolni. Addig csak a fejek cserélődnek. Elmennek a régiek, jönnek helyettük újak.

Lajosforras 2013.05.25. 08:14:06

@félázsiai 2llkedő: jujj,de jó...! van ilyened az államadósságról is...?

Lajosforras 2013.05.25. 08:17:13

@félázsiai 2llkedő: igazad van,de csak többek közt. a politikai "elit" is ki van szolgáltatva a "külföldi befektetőknek", akiket ugyan meg nem neveznek,de gyakorlatilag tőlük függ az ország gazdasága. azaz adnek-é hitelt,oder nem. és azt sem nagyon magyarázza el senki,hogy ennek miért is kell így lennie. nevezetesen hogy az adóbevételek terhére nem saját pénzt nyomtatunk,hanem hitelt veszünk fel. szóval...?

Lajosforras 2013.05.25. 08:25:12

@félázsiai 2llkedő: ezzel körülbelül mit is akartál mondani...?

2llkedő 2013.05.25. 08:26:23

@Lajosforras: Ott megtalálod az államadósságot táblázatban. EXEL --> grafikon

Ellenőrző QR kód (törölt) 2013.05.25. 08:28:04

@félázsiai 2llkedő: Ez nagyon szép,de mint tudjuk sose egy paraméter az egész folyamat fokmérője.

Itt van például egy grafikon a szegénységről. Mostanában a csapból is az folyik, hogy nagy a szegénység, így hát bizonyára fontos lehet ez az adat:
https://www.google.hu/publicdata/explore?ds=d5bncppjof8f9_&met_y=ny_gdp_mktp_cd&idim=country:HUN&dl=hu&hl=hu&q=gdp#!ctype=l&strail=false&bcs=d&nselm=h&met_y=poverty_headcount_ratio&fdim_y=poverty_line:1&scale_y=lin&ind_y=false&rdim=region&idim=country:HUN&ifdim=region&tstart=548892000000&tend=1180044000000&hl=hu&dl=hu&ind=false

Vagy itt van például egy másik adat, a GDP növekedés mértéke. Az utóbbi időkben ez is egy nagyon fontos mutatóvá avanzsált:
https://www.google.hu/publicdata/explore?ds=d5bncppjof8f9_&met_y=ny_gdp_mktp_cd&idim=country:HUN&dl=hu&hl=hu&q=gdp#!ctype=l&strail=false&bcs=d&nselm=h&met_y=ny_gdp_mktp_kd_zg&scale_y=lin&ind_y=false&rdim=region&idim=country:HUN&ifdim=region&tstart=801352800000&tend=1274738400000&hl=hu&dl=hu&ind=false

Vajon 2006-ban miért törik le olyan brutálisan, amikor a válság csak 2008-ban jött? És vajon a -6,8-as GDP növekedés mennyire lehet egy sikeres válságkezelés eredménye?

És az örök klasszikus, az államadósság:
http://www.google.com/publicdata/explore?ds=ds22a34krhq5p_&hl=hu&dl=hu#!ctype=l&strail=false&bcs=d&nselm=h&met_y=gd_pc_gdp&scale_y=lin&ind_y=false&rdim=country_group&idim=country:hu&idim=country_group:non-eu&ifdim=country_group&tstart=832975200000&tend=1337896800000&hl=hu&dl=hu&ind=false

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2013.05.25. 08:32:17

Anyámborogass, Fejesrobra meg Blogger Gézára ébredni...

@Blogger Géza: "Hehe, tetszik ez a frusztráltság, ami ebből az ömlengésből árad. :) "

Gondolom, szívesen sorolnád még hosszan a pozitívumokat, csak így az első kávé előtt hirtelen nem jut az eszedbe...

Lajosforras 2013.05.25. 08:53:17

akárhány grafikont nézek,nekem még mindig az a gyanúm, hogy a hitelpénzzel van a kóc...

xvxvxv 2013.05.25. 08:59:12

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: a siker nekik az, hogy van 25%-nyi szavazójuk, akikkel a mindenhez segghülye bolsi fajtájuk biztosan a magyarok nyakán ül még legalább 4 évig, másik huszonöt megoszlik, a maradék ötven meg apátiában, a túlélésért küzdve, cselédsorban.

hát valahogy így. de nekik, fideszcselédeknek legalább van munkájuk, az irodában nem fázik fel a segggük lyuka, nem kell a földeken dolgozni, lehet könnyes szemmel csángózni, wassalbertezni. a fideszoligarchák meg egyre csak zsírosodnak, építik a gazdasági arisztokráciát.

hát, igen, gusztustalan egy alja népség, de megtehetik, még legalább négy évig biztosan.

Észmegálló 2013.05.25. 09:24:12

Nem baj, csak daloljon a pacsirta. Kövér elvtárs minden megszólalása 5 ezer szavazatot hoz a baloldalnak, az ütősebbek pedig a többszörösét is. Nagyon ostoba, hogy ezt nem látja. Egyes merészebb vélemények szerint ő a baloldal beépített embere a Pártba. Ki tudja, talán így van, ekkora taplóságot nehéz mással magyarázni.

Blogger Géza 2013.05.25. 09:49:41

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Dobogós mértékben nő a GDP, folyamatos az exportoffenzívánk, csökkenő kamatszint miatt egyre olcsóbban finanszírozzuk az államadósságot, valódi egykulcsos SZJA van korrekt családtámogatással övezve, Brüsszelnek valószínűleg nincs más választása, mint 9 év után feladni a köt.szeg.eljárást, és még csökken a dohányforgalmazó helyek száma is... (amit érdeksérelem nélkül nyilván nem lehetett végigvinni), a baloldal pedig frusztráltságában ömleng és egymás torkának esik (Őszöd elővétele) Remek idők... Tessék, ez mind a kedvedért mind eszembe jutott.

Blogger Géza 2013.05.25. 09:55:54

@Észmegálló: Nem igazán értem, a mostani nyilatkozatában ugyan mi kergetné az embereket a baloldal felé...

Észmegálló 2013.05.25. 10:00:37

@Blogger Géza: Talán az, hogy a mondandója nyilvánvaló hazugságát csak a hozzád hasonló szektás hívők nem ismerik fel.

Észmegálló 2013.05.25. 10:02:24

@Blogger Géza: Ja, ez még lemaradt: több kaja nincs.

Lencsés István 2013.05.25. 10:04:26

Mégis melyik országra gondolt ? :O Egyértelmű . MAGYARRSZÁG - ra .

hot-spot (törölt) 2013.05.25. 10:06:01

@P.Freddy: Hamarosan utánaköltözhet az ellopott vagyonának,ha itt elviselhetetlen lesz a helyzet a sok csóró miatt.
Egyébként pedig az igazi üzletember,az ott fektet be,ahol lakik,és nem a világ végén.Normálisabbja ott biztosítja évszázadokra a család megélhetését ahol él és nem ül a lopott pénzén és nem várja hogy úgy járjon mint a ciprusiak.

hot-spot (törölt) 2013.05.25. 10:09:07

@xvxvxv: Biztosan nem.Emiatt ne aggódj.
Ezek fél lábbal sem fognak a parlamentbe bekerülni a következő választásokon.Ez egészen biztos.
És simán csak az egyszerű paraszti logikára alapozom a feltevést.
20% fideszdroid
80% halálcsóró

Látod az arányokat?
Ezzel kizárt,hogy választásokat nyerjen.

csak egy néző 2013.05.25. 10:15:51

Hofinak örök igazsága vagyon, ha ez a barom (hogy csak a saját szavait idézzem) nyikhaj, senkiházi, jöttment, házmester megszólal, akkor biza "dől a szar a szájából".

hot-spot (törölt) 2013.05.25. 10:19:04

Ugyan ki a kurva anyja szavazna ezekre a retkesekre a szűk holdudvarán kívül?
Gondolkozzatok már logikusan!
Tönkretett egy rakás vállalkozást azzal hogy bevezette a 16% szopadék adóját és kivonta a családi kedvezményt a köztudatból,majd tönkre baszta a maradékot is a trafikmutyival és az online pénztárgépes marhaságával,szétbassza a hülye CBÁ-val az összes kereskedelmi láncot, most a kertévéket csapolja meg és üldözi el a faszba,az összes diákot a röghöz kötéssel,minden létező segélyt megvont a legcsóróbbaktól a rokkantaktól a nyugdíjakat a segélyeket,az út szélén hagyva minden nyomorultat,kiengedi a börtönből a nyugdíjas gyilkológépeket.Már olyan csóró az ország hogy élelmiszer segélycsomagot küld nekünk az EU mint az afrikai éhezőknek.Ki a retkes kurva anyja szavaz ezekre az idiótákra a saját, igen szűkre szabott holdudvarán kívül?Elcseszték vazzeg,most jönnek rá hogy mennyire elcseszték!A lopott pénzt nem a kanári szigetekre kellett volna menekíteni,hanem itthon kellett volna belőle munkahelyeket csinálni és jövedelmet az ükonokának is!Így jártak és szarjanak sünt!

hot-spot (törölt) 2013.05.25. 10:24:57

A köcsög szociknak legalább itthon voltak érdekeltségeik, a Balaton parti klubok a rengeteg étterem és üzlet ahova a lopott pénzüket tették.Nem a külföldi szopadék bankokban ültek rajta várva hogy hát ha megszűnik az ejró létezni is vagy a dodó,hanem befektették itthon egy rakás üzletbe.Ezért nyertek anno a szocik és mert a holdudvaruk lényegesen sokkal nagyobb volt és most is nagyobb mint a fideszdroidoknak!
A szocik ha kiírtak egy pályázatot,akkor a fővállkozó szétosztotta a munkákat egy rakás kis alvállalkozónak,nem úgy a fidesz,aki oda baszta egynek a milliárdos melót a többi meg éljen a levegő por és páratartalmából.Ilyen volt az M5-s autópálya aknamentesítése is anno,mely munkát vitt egyetlen cég a fidesz uralma alatt.És még mennyi és mennyi ilyen lehetett utána is.
Most a fagyi visszanyal%

ob.szerver 2013.05.25. 10:26:40

@hot-spot:

"Ugyan ki a kurva anyja szavazna ezekre a retkesekre a szűk holdudvarán kívül?"

A fidesztudatú hívők. Orbán FB oldalára a műltkor beírt valaki. 59 éves, munkanéküli, közmunkát sem kap, 22e Ft-ból él, éhezik, de változatlanul bízik a miniszterelnök úrban, lelkesen gyurcsánybajnaizott és barozózott. Ők legalább egymillióan vannak.

Észmegálló 2013.05.25. 10:30:22

@ob.szerver: Csak megerősíteni tudom, én ismerek is ilyet. Nagy az isten állatkertje és nagy a vallás ereje, ha valaki még a saját érdekét sem ismeri fel.

nincs1itt 2013.05.25. 10:37:30

@Tiborpapa: Tökéletes látlelet!

Lehet ezen sértődőzni, és jobb-baloldalinak mutogatni egymásra, de fel kellene már ébredni.
Ez az ország ilyen, ilyenné tette az elmúlt 23 év politikai elitje.
Amit műveltek, az népellenes bűncselekmény, és halálbüntetés járna érte. Pártállástól függetlenül.

Egyébként az ország egyértelműen a maffia kezében vergődik. Ami úgy tűnik, hogy harc értünk vagy ellenünk az csupán a szervezett bűnözés egyes köreinek érdekharca a konc felett.

ÉBRESZTŐ!

nincs1itt 2013.05.25. 10:39:01

@ob.szerver: Na jól van.

Már Ady is megmondta, hogy nekünk Mohács kell.

sírjatok 2013.05.25. 10:39:45

Oszt az éhséglázadások meg az államcsőd itt vannak-e már?

magyarinfo.blog.hu/2011/02/09/az_ehseglazadasok_eve_jon_magyarorszagon

nol.hu/gazdasag/allamcsod_elott__ausztriaba_mentik_a_penzuket_a_magyarok

www.stop.hu/belfold/ha-nem-hisz-orbannak-tajekozodjon-ilyen-az-allamcsod/961629/

logout.hu/bejegyzes/grc999/allamcsod_maganszamlan_levo_megtakaritasok_befagya/friss.html

Tudjátok annyira sokan várták, mit várták, drukkoltak neki, hogy na most aztán a fidesz alatt összedől az ország, hogy ehhez képest már az is siker, ha nem döglünk meg. És ezt az emberek sikernek érzik, de hát ezt a balosok főleg maguknak köszönhetik a fenti, és ehhez hasonló riogatásaik miatt.

high up! 2013.05.25. 10:48:26

Fideszes hívőnek lenni 2013-ban nagyobb primitívséget jelent mint kommunistának lenni Kádár alatt.
Kádárék, gyúrtcsányék legalább tudták hogy hazudnak, de ezek a fideszesek annyira primitív paraszt agyúak, hogy ezek még hisznek is benne, hogy amit hazudnak az valójában megvalósítható tündérmese.

Legfőbb ideje lesz 2014 után egy polgári pártot alapítani szakemberekkel. A birkamenetelők, meg karrierkomcsik meg csak maradjanak a bunkó maszopban meg fideszben.

nincs1itt 2013.05.25. 10:54:44

@high up!:

...és Kádáréknak fontos volt (a legitimitás miatt), hogy az életszínvonal folyamatosan emelkedjen. Fontos volt nekik olyan alapvetés, mint "létbiztonság" ,mindenki számára.
Most ne menjünk bele, hogy ez gazdaságilag mennyire védhető - ugyanis emberiesség is van a világon. Vagy legalábbis kellene, hogy legyen, ha már Isten embernek teremtett bennünket.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.05.25. 10:58:59

@Fejesrob: Ki vagy te, hogy ítélkezel?

Elfelejtetted hozzátenni, hogy "szerintem". Téged pedig már sokan "ismernek" tudják, hogy szarni kell a véleményedre, mert elfogult narancsködös majom vagy... szerintem.

Santi papa 2013.05.25. 11:16:58

@Tiborpapa: Ez az amerikai újságíró kiválóan ismerte Magyarországot. Sajnos.

ob.szerver 2013.05.25. 11:18:35

@sírjatok:

"Oszt az éhséglázadások meg az államcsőd itt vannak-e már?"

Nincs itt. Itt van viszont 4 millió létminimum alatt és 1,5 millió mélyszegénységben élő, 200e éhező gyerek, folyamatos gazdasági lecsúszás, kilátástalanság, autokrácia, maffiauralom, és mi lettünk Azerbajdzsán legszorosabb szövetségese.

Nem elég?

hot-spot (törölt) 2013.05.25. 11:23:16

Élelmiszer segélycsomag az EU-ból és ezzel mindent elmondtam !!!!!!!!

hot-spot (törölt) 2013.05.25. 11:25:29

Újra elismétlem!
Nem az a legnagyobb baj,hogy ellopják azt a kurva pénzt,hanem az a legnagyobb baj,hogy kiviszik az országból a Kajmán szigetekre és beteszik a bankba pihenni!
Mind ez azért,mert nem üzletemberek és ezen kívül hogy kamatoztatják,semmihez nem értenek!
Nem üzletemberek és nem tudják visszaforgatni a pénzt a gazdaságba!
Sehogy!

hot-spot (törölt) 2013.05.25. 11:26:38

Nem tudnak a lopott pénzből munkahelyeket teremteni és nem tudják ésszerűen felhasználni!
Mert nem üzletemberek, hanem ostoba lopós kretének gyülekezete!

hot-spot (törölt) 2013.05.25. 11:29:40

Megint oda dobott pár ezer szavazót a szociknak ezzel a trafikmutyival is a fidesz!Mert ostobák!
Mert most van 2000 szavazójuk akik trafikokat nyertek és lett 3000 szavazója a szociknak akik meg nem nyertek!
Ennyire ostobák!:)
Elkúrtátok fidesz ezt elkúrtátok!
Ha a szocik nem csinálnak az égvilágon semmit sem,akkor is oda lökitek nekik a szavazókat pusztán a saját ostobaságotokból kifolyólag!

tiItsál ki te gyökér 2013.05.25. 11:35:01

Bajnai 19933 milliárd adóssággal adta át a kormányzást. Jelenleg 23400 milliárd.
Magyarország jobban teljesít.
Orbán Viktor nem hazudik.

tiItsál ki te gyökér 2013.05.25. 11:36:19

@Fejesrob: Ebben a posztban még nem zsidóztál. Benyugtatóztak?

tiItsál ki te gyökér 2013.05.25. 11:40:11

@Blogger Géza: "csökkenő kamatszint miatt egyre olcsóbban finanszírozzuk az államadósságot,"

- Ami egyre nő, 19930-ról 23400-ra 3 év alatt. A manyup pénz meg sehol.
Magyarország jobban teljesít. A GDP pedig csak most év közben nőtt egy kicsit az éves szintre a szakértők nem sok javulást jósolnak.

Ellenőrző QR kód (törölt) 2013.05.25. 11:48:49

@Itt hamarosan Nemzeti Dohánybolt nyílik: Ez jellemzi a balliberális vitakultúrát. Aki más véleményen van, az egy fizetett fideszmajom. Hiába, egyszerű ember, egyszerű világkép... :) Érdekes, az a hozászolásom, amibe tényszerű adatokat idéztem, valahogy nem ütötte meg mércét.

level 1 2013.05.25. 12:04:55

Kövér Lackó, a törzskönyve szerint fajtiszta komcsi családból származik. Apuka, anyuka, a teljes rokonság mind-mind fajtiszta komcsik.

Aztán ez a hulladék hülyíti a fidiótákat keresztébnységgel, nemzettel, családdal. Barom fidióták!

Ellenőrző QR kód (törölt) 2013.05.25. 12:07:21

@tapolcai evolúciós zsákutca:
Tényleg igaz, hogy legalább valami alapszintű gazdasági képzés nem ártana az iskolában. Akkor talán kevesebb ember égetné így le magát a saját tudatlanságával.

Ti. 1: az államadósságot a GDP %-ában szokták számítani.

De ha mindenáron ragaszkodsz a konkrét pénzösszeg megjelenítéséhez, akkor tessék, itt van, de ez neked nem fog tetszeni:
http://www.google.com/publicdata/explore?ds=ds22a34krhq5p_&hl=hu&dl=hu#!ctype=l&strail=false&bcs=d&nselm=h&met_y=gd_mio_eur&scale_y=lin&ind_y=false&rdim=country_group&idim=country_group:non-eu&idim=country:hu&ifdim=country_group&hl=hu&dl=hu&ind=false

Ti. 2: az államdósság EUR-ban van számolva, a pillanatnyi, Forintban számolt összeg az árfolyamok függvényében folyamatosan változnak. Ezzel úgy 8 általános felett tisztába szoktak lenni az emberek, tényleg csak a legalja az, aki egy-egy árfolyam emelkedés után felkiált, hogy rekordszinten az államadósság. Majd, amikor az árfolyam újra változik, és csökken a pillanatnyi összeg, akkor hallgat...

De ha ragaszkodsz hozzá, kiszámolhatjuk, bár sok értelme nincs...

A fenti grafikon szerint 2010-ben 78,3422 milliárd EUR volt az adósság, 2012-ben pedig 76,5684 milliárd EUR.

Ez 2010-es árfolyamon (EUR 267,88)
2010-beli összeg: 20986,30854 milliárd HUF
2012-beli összeg: 20511,14299 milliárd HUF

Illetve a jelenlegi árfolyamon (EUR 296,69)
2010-beli összeg: 23243,34732 milliárd HUF
2012-beli összeg: 22717,0786 milliárd HUF

Egyéb kérdés? :)

level 1 2013.05.25. 12:11:23

@Blogger Géza:

Te gazdasági kókler, még a legegyszerűbb számokat sem érted: a GDP-t Magyaro-on tradicionálisan az előző év hasonló időszakához mérik, nem pedig az előző negyedévhez. Ez a szám pedig MÍNUSZ növekedés: -0,9%.

Tehát nem hogy növekedés nincs, hanem még nem is rekord. Amit te rekordnak hívsz, az két teljesen különböző aspektusú negyedév, amiben tényleg volt egy halvány elmozdulás felfele. Nektek fidotáknak meg már az is sikerélmény, ha találtok a sufniban egy darab számot, amelyik plusz nulla egész valamennyivel kezdődik. Ide süllyesztettétek az országot meg magatokat.

Ellenőrző QR kód (törölt) 2013.05.25. 12:15:46

@level 1: "Te gazdasági kókler, még a legegyszerűbb számokat sem érted: a GDP-t Magyaro-on tradicionálisan az előző év hasonló időszakához mérik, nem pedig az előző negyedévhez. Ez a szám pedig MÍNUSZ növekedés: -0,9%."
Ha az előző évihez képest növekedés lett volna, de mondjuk az előző negyedévhez képest meg csökkenés, akkor meg azt bizonygatnád, hogy aki kicsit is ért hozzá, az mindig az előző negyedévhez képest nézi.

Az a jó bennetek, hogy mindent profi módon, nagyon hatásosan tudtok bebizonyítani. Vagy az ellenkezőjét. Mikor melyik kell :)

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.05.25. 12:20:42

@Ellenőrző QR kód:

1.: nem vagyok balliberális. Nem vagyok fideszbuzi sem. De tudod van egy harmadik kör, az ország kb 70%-a.

2.: Másrészt hülyeség és időpazarlás a magadfajtával vitázni, mert nem lehet meggyőzni. És hülye sem vagyok, hogy ezt tegyem.

ob.szerver 2013.05.25. 12:22:47

@Ellenőrző QR kód:

"Egyéb kérdés? :)"

Lenne.

Csak az árfolyamoknál maradva, feltételezve azt, hogy nem olyan exportból élsz, aminek nincs importtartalma, örülsz-e annak, hogy az ország összes eszköze 10%-kal leértékelődött a fideszparadicsom ideje alatt?

Ellenőrző QR kód (törölt) 2013.05.25. 12:28:23

@Itt hamarosan Nemzeti Dohánybolt nyílik:
"Nem vagyok fideszbuzi sem"
Miért buzizol? Homofób-e vagy? :)

"Másrészt hülyeség és időpazarlás a magadfajtával vitázni, mert nem lehet meggyőzni."
Jajaja, jönnek ezek itt mindenféle számokkal, meg grafikonokkal. És ráadásul még arra is emlékeznek, hogy két napja még éppen az ellenkezőjét magyaráztam. Tényleg nem éri meg.

Egyébként ha szabad megkérdeznem mi ellen tiltakozol a nickeddel? Mert 2008-ban még szó sem volt Nemzeti Dohányboltról...

"Itt hamarosan Nemzeti Dohánybolt nyílik 0 bejegyzést írt és 2368 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

2008.11.23. óta tag."

Ellenőrző QR kód (törölt) 2013.05.25. 12:33:00

@ob.szerver: "
Csak az árfolyamoknál maradva, feltételezve azt, hogy nem olyan exportból élsz, aminek nincs importtartalma, örülsz-e annak, hogy az ország összes eszköze 10%-kal leértékelődött a fideszparadicsom ideje alatt? "
Nem, nem nem örülök. Ha visszatérne 2003 körüli 250 Forintra, annak nagyon tudnák örülni...

stooq.com/c/?s=eurhuf&c=10y&t=c&a=lg

nincs1itt 2013.05.25. 12:39:19

@Ellenőrző QR kód: Figyelj Te Fidióta! A Merci sem kecskeméten bővít, a kivonuló E-ON és RWE Erdélybe megy... Nincs már mit kidumálni. Egyszerú gazdasági, politikai analfabéták vezetik azt az országot, sok évtizede!
Pihenj elégtelen, amit összezagyválsz. Az e-útdíj is qrva sokba fog kerülni, Neked is! Majd, kenyérben, autóalkatrészben, gyümölcslében fizeted meg! Sokszorosan, ezt az ismételten igen alaposan előkészített marhaságot!

level 1 2013.05.25. 12:41:03

@Ellenőrző QR kód:

Tudod mit fidióta? Abba kössél bele amit mondok, ne abba, amit az agyacskád összefantáziál, hogy mit is mondhatnék.

Az államadóssághoz meg annyit, hogy már most is magasabban áll GDP arányosan, mint 2010-ben a váltáskor. És ha ehhez a mostani szinthez a manyup ajándékpénzt is hozzávesszük, akkor a sérült agyú Orbán-Matolcsy páros államdóasság elleni harcának a valós eredménye: 90% fölötti államadósság szint GDP arányosan.
Egyéb kérdés?

komplikato 2013.05.25. 12:41:18

Ju eszembe, Kövér elvtárs Arzenál hálózata nem is nyert trafik jogokat? :D

komplikato 2013.05.25. 12:41:58

@nincs_itt: + Audi 875 milliárdos tőkekivonása és Lengyelországba helyezése ...

dukeekud 2013.05.25. 12:46:40

"ELMÚTNYÓCÉV!!! Minden a maszop hibája, nem lehet alkotni miattuk, és még most is arrogánsak, tudjuk. Ja, és az ország kisodródott a katasztrófából, hogyne. "

2010-ben a fidesz, egy szetbombazott, gazdasagilag, erkolcsileg, moralisan TOTALISAN CSODBE vitt orszagot vett at az mszp-tol. Ehhez kepest, zsenialis, hogy ebbol a megsemmisules elotti allapotbol, sikerult europai viszonylatba, egy jo kozepes allapotba feltornaznia az orszagot.
2010-ben a nullabol a semmibol, szinte ujraalkottak az orszagot a nemzetet. Aligha tulzas azt mondani, hogy 2010-ben megtortent a MASODIK ALLAMALAPITAS. Es nem ketseges, hogy par szaz ev mulva, Orban Viktort es a Szent Istvant egyutt fogjak emliteni.

level 1 2013.05.25. 12:47:09

@komplikato:

Viszont Felsősuttyón a fából vaskarikát gyártó külföldi multi 15 fővel bővítette a szalagmunkát! Ott volt Orbán átadni és villogni és be is bizonyította a beszédében hogy natessék, mégis bővülnek a munkahelyek, akárhogy hazudoznak is a bolsilibsik!

Blogger Géza 2013.05.25. 12:50:43

@level 1: :D Nem, az aktuális növekedés/recesszió megállapításához mindig a negyedév/negyedév mutatót használják, ha ez kétszer egymás után negatív, akkor beszélünk recesszióról, amiből most, az első negyedévben kimásztunk. Az év/év mutató is mutat persze valamit, az naptárhatástól megtisztítva -0,3, ezért is egyre valószínűbb, hogy ha majd az év lezárul, az év/év mutató is pozitív lesz. Ezt egyre többen ismerik el:

"A BNP Paribas bankcsoport befektetési részlegének felzárkózó piacokra szakosodott közgazdászai befektetőknek összeállított, pénteken Londonban ismertetett előrejelzésükben közölték: a vártnál sokkal jobb idei első negyedévi kiindulópont alapján jelentősen felülvizsgálták az idei év egészére szóló magyarországi GDP-előrejelzésüket, és most már 0,7 százalékos növekedéssel számolnak Magyarországon 2013 egészében a cég által eddig jósolt 0,4 százalékos visszaesés helyett."

www.napi.hu/magyar_gazdasag/london_jobb_helyzetbe_kerult_magyarorszag.554560.html

Frőczy Sanyi 2013.05.25. 12:52:13

Kövér egy normális országban nem lehetne tényezõ, csak ebben a ner által sújtott katasztrófaövezetben lehet közjogi méltóság. Szegény Hofi is megmondta már róla rég: "folyik a szar a szájából".

komplikato 2013.05.25. 12:56:30

@Blogger Géza: Ehhez csak az kellett, hogy Varga Matolcsy után "vissza lapátolja a szart a lóba" ... immáron másodszor. Másrészt nyugtával dicsérd a napot. Eddig is jósoltak mindenféle jót, aztán soha nem jött be, sőt.

level 1 2013.05.25. 12:56:39

@dukeekud:

Az ápolód ma szabadnapos? A lószart teremtett itt Orbán, nem pedig megtartandó államot meg állapotokat. Disznóólat vett át, ebből ő egész pályás disznóteleppé fejlesztette az országot. Ebben nagy segítségére voltak az importált, nulla képességű hulladék komcsik: Matolcsy, Hoffmann, Bencsik Birka bandi, Kerényi, Schmitt pulikutyus, hogy ne is soroljuk fel az összes volt MSZMP-s tagot. A legnagyobb röhej, hogy ezek a hulladék kokmcsik ajnároznak a legjobban a nemzeti érdekekről, meg a gazdasági fejlődésről. Miközben ezek olyat sose láttak.

Hát így nézel te ki orbánpógár elvtársam: karrierista hulladék komcsik füttyére tancoltok, ti tudatlan fidióták. Csak sikertelenaségeitek vannak. Sikereitek nincsenek. Nem is lesznek. 2014-től jöhet egy valódi polgári párt, ez a FAKE paraszt fidesz meg mehet a klotyóba.

Portik Tamás a 150%-os MSZP -s 2013.05.25. 13:00:07

"Rendrakás van, nem maffiakormány, és te kussolva végignézed."

Egyetértek, undorító ez a fidesz maffia, bezzeg az mszp alatt, olyan nem fordulhatott elő, hogy a maffia beépült kormányba. Fúúúj rohadt maffiozok.

Blogger Géza 2013.05.25. 13:02:17

@tapolcai evolúciós zsákutca: Na, azt nem érdemes rövid távon nézni (abszolút számot meg végképp nem), mivel egy-egy hitelfelvétel, -törlesztés, árfolyam ingadozás is rángatja picit. Emiatt a hosszú távú trendek az érdekesek (legalább egy éves pályát vizsgálva) , és persze minden szakértő a GDP-hez viszonyított arányt nézi.

" ha az előző év (2011) harmadik negyedévéhez viszonyítjuk a friss statisztikákat, ugyanis a rendkívüli megszorító intézkedéseket alkalmazó Görögország után hazánk érte el a legnagyobb adósságcsökkentést, ráadásul megszorítások nélkül. Magyarország éves összehasonlításban 4,8 százalékponttal csökkenteni tudta GDP arányos államadósságát, úgy hogy közben a dekonjunkturális időszakban enyhe mínusz növekedést produkált, ami a ráta emelkedését indokolta volna."

gazdasagiradio.hu/cikk/86492/

level 1 2013.05.25. 13:05:55

@Blogger Géza:

A technikai recesszió fogalmát ott alkalmazd, ahol azt kitalálták az ottani módszertanhoz. Magyaro-on nem USA meg német módszertan szerinti a növekedési alapszám, úgyhogy nem is alkalmazható a hozsannád.

Másrészt gyurtcsánynál tanultad ki a gazdasági kóklerséget? Azok űzték ezt a sportot, hogy 100 nagatív adatról tudomást se vettek, hanem addig kutakodtak, amíg találtak egyetlen egy poztív számot. Nem zavarta őket, meg téged sem, hogy nem trendszámró, beszélsz, hanem egy egyszeri eseményről.

Az meg a szellemi képesség alja, amikor valaki a mindenféle jövőbetekintő jóslatok közül azt kopizza be bitonyításképpen, amelyik a saját álláspontjához hasonlít. Miért nem azokat a jóslatokat kopírozod, amelyek még nagyobb visszaesést jósolnak? Mert nem tudnál velük érdemben vitatkozni?

LallyPop 2013.05.25. 13:06:31

Kövér igazat mondott, legyen bármilyen ostoba.

LallyPop 2013.05.25. 13:07:36

@level 1: 'Magyaro-on nem USA meg német módszertan szerinti a növekedési alapszám, úgyhogy nem is alkalmazható a hozsannád.'

- Ez jó nagy faszság nézegesd a magyar adatot az eurostaton, ha az itthonit nem hiszed el.

level 1 2013.05.25. 13:13:39

@Blogger Géza:

Megszorítás nélküli adósságcsökkentés? Most amikor Varga a legújabb megszorító csomagot jelenti be? A tavalyi külön megszorítás után? Meg a tavaly előtti 1000 milliárdos megszorítás után?
Te tényleg ennyire fidióta vagy?

És hát honnan jönne az adósság trendszerű leépülérse? Trendszerű GDP növekedés van? Trendszerű forint árfolyam erősödés van? Meséld már el, hogy honnan pottyannt az az általad 1.200 milliárd foritnyiban kimutatott javulás az adósságpályába? Meg hogy ott van-e az egyáltalán?

És a lényeg se zavarjon: 82% fölött áll az államadóssag, magasabban mint 2010-ben. A manyup ajándékpénzzel korrigálva az eladósodás 90% fölötti! Csak hogy tudjad, hogy mit is jelent jobban telejesíteni fidesz maffia nyelvezetben.

Zedder 2013.05.25. 13:15:29

@Ellenőrző QR kód: "Ez 2010-es árfolyamon (EUR 267,88)
2010-beli összeg: 20986,30854 milliárd HUF
2012-beli összeg: 20511,14299 milliárd HUF

Illetve a jelenlegi árfolyamon (EUR 296,69)
2010-beli összeg: 23243,34732 milliárd HUF
2012-beli összeg: 22717,0786 milliárd HUF

Egyéb kérdés? :) "

Lenne, te gazdasági zseni!

2012-ben mit kavarsz a 2010-es árfolyammal? 2010-ben mit kavarsz a jelenlegi árfolyammal? Ennek semmi értelme nincs, csak hazudsz, csúsztatsz.

level 1 2013.05.25. 13:21:13

@Ándi bácsi:

Hehe, az Eustat is megadja az előző év azons időszakára vonatkozó adatot!
Talán azért, mert akárhogy tisztítod is meg a negyedévet naptárhatástól meg szezonhatástól, mégis csak két azonos negyedév hasonlítható össze a legjobban.

mim 2013.05.25. 13:31:18

Minél több a kormánypárti aktivista troll, annál biztosabb, hogy egy blog topik elevenbe talált.

Itt most csak 4-5 van, de olyan lendülettel kezdtek kommentelni, ami egy 5-ös skálán 3.5 pontra értékelek.

Kövér úr védett jószág.

nincs1itt 2013.05.25. 13:47:45

@Blogger Géza: GDP, meg hasonló negyedév/negyedév adatok.
A fekete leves most jön majd:

hvg.hu/gazdasag/20130524_Orban_elol_Erdelyig_mennek_a_nemet_cegek#utm_source=hvg_top&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter2013_05_25&utm_content=top4&type-id=HvgTopHvg&user-id=225BFEAA

Nincs azzal baj, ha hiszel a fidesznek, elvégre magad nézed hülyének ezáltal.
A lényeg, az amortizációt alulmúló beruházás...

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.05.25. 14:05:34

@Ellenőrző QR kód: Mi ellen tiltakoznék a nickemmel? Ha megunom megváltoztatom, ahogy te is cserélgeted a nickedet, mint a kihízott ruhát. Csak nekem nincs olyan messianisztikus küldetéstudatom, mint neked.

Rodolfo63 2013.05.25. 14:06:03

@Ellenőrző QR kód: ügyes csúsztatás, ugyanis mindegyik adósságot az arra az időszakra vonatkozó eur árfolyammal kell számolni

erre vonatkozó kimutatást az államadósság kezelő központ oldalán találsz - az adósság folyamatosan növekszik

plusz a korábbi kormányok adósságából levonhatsz 3000mrd-ot, vagy a mostaniéhoz hozzáadhatod ugyanezt, mert a manyup pénzzel is kell korrigálni, ha már egyszer éltek vele

Baldrick68 2013.05.25. 14:35:08

@Itt hamarosan Nemzeti Dohánybolt nyílik:
Igazán megtanulhatnád az örök szabályt.
Fideszessel vitatkozni olyan mint galambbal sakkozni.
Feldönti a bábukat rászarik a tábla közepére utána meg ugrál, hogy ő nyert.

Lajosforras 2013.05.25. 15:35:27

@Észmegálló: és ki lenne a bal oldalon az, aki miatt oda szavaznának az emberek...? bajnai, mesterházy, vagy gyurcsány? bajnai az életben a libát le nem mossa magáról, feri ugye böszmeséget csinált, mesterházyt meg lehetetlen komolyan venni. ezzel labdaszedők lesztek jövőre is.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.05.25. 16:28:22

@Blogger Géza: Így van Géza. A számokat nem érdemes rövid távon nézni... csak akkor, ha a fideszt dícséri az a szám. Akkor jó rövid távon is. Az a baj veled, hogy "vidéki" vagy, nem fejlődött ki az agyad és nagyon lejt nálad a pálya.
süti beállítások módosítása